quote:
AMSTERDAM - Bakker Baard in Amsterdam-West sluit de deuren uit protest tegen de cijfertjescultuur. De tijdelijke sluiting volgt op een recensie in Het Parool waar Bakker Baard een 7 kreeg. Volgens eigenaar Simon de Boer was de recensie één van de redenen om de deuren te sluiten.
De eigenaar van Bakker Baard vertelt aan Dichtbij dat de cijfertjescultuur in de horecawereld geen goede ontwikkeling is. Gastvrijheidsverleners, noemt De Boer de horeca liever. 'Ik zou zo graag willen dat er wat meer respect is voor gastvrijheid. Die cijfers zijn bijna een optie van wantrouwen. Kinderachtig gedoe is het. En dan niet alleen de recensie in Het Parool, maar ook Iens en de bladen. Alles is een top-10 geworden. Ik kook altijd met liefde, dus het is altijd een 10.' De eigenaar zette maandag een statement op zijn website.
De Boer vertelt aan Dichtbij dat zijn eenmanszaak een maandje dicht gaat en waarschijnlijk weer opent onder een andere naam. Dat hij dan opnieuw te maken krijgt met recensenten en cijfers 'is jammer, maar dat is dan maar zo'.
Makreel
De restauranteigenaar kan naar eigen zeggen best tegen kritiek maar was het ook niet eens met de recensie in het Parool. 'Er werd bijvoorbeeld gezegd dat er makreelgraten gebruikt werden in de visbouillon. Op de koksschool is één van de eerste dingen die je geen makreelgraten moet gebruiken omdat de bouillon dan zompig wordt. Dat is niet leuk om te horen.' De Boer erkent dat hij gevoelig is, maar zegt dat dit ook zijn kracht is. 'Daarom ben ik ook zo verfijnd met eten, en doe ik dingen zoals ik ze doe.'
Wel wil de restauranteigenaar benadrukken dat de tijdelijke sluiting niet betekent dat zijn zaak niet meer heropent. Bakker Baard stuurde in 2012 een brandbrief naar het college toen hij weg wilde van het Westergasterrein.
Bron:
Dichtbij
Wat een zure vent. Hij spreekt over gastvrijheid, maar met zo'n ragequit wordt hij zelf wel een beetje de rotte appel in de mand. Maar kennelijk interesseert hem dat geen biet. In plaats van zich de kaas niet van het brood te laten eten, kiest hij feitelijk eieren voor zijn geld. Iedereen krijgt wel eens kritiek, hij moet gewoon door de zure appel heen te bijten.
Hopelijk loopt de heropening van zijn zaak in de soep.