Om hoeveel politici gaat het eigenlijk?quote:Op dinsdag 1 juli 2014 07:04 schreef Megumi het volgende:
Dit is natuurlijk slecht te verkopen aan de burger die de broekriem steeds strakker aan moet halen volgens de poltici met hun ruime salaris en vergoedingen.
In principe hebben alle poltici recht op deze riante regeling? Snap je vraag derhalve niet.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 07:18 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Om hoeveel politici gaat het eigenlijk?
Want dat wist jij natuurlijk al voordat je deze post plaatste!
Ik zie het probleem niet.
Waar het denk ik om gaat is dat deze regeling wel erg riant is in vergelijking met de ontslag rechten en plichten van een normale arbeider in het bedrijfsleven. Dat geld trouwens niet alleen voor poltici maar ook voor de ambtenaren trouwens.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 07:21 schreef Worteltjestaart het volgende:
De vraag is, hoeveel bewindslieden de afgelopen drie jaar de genoemde 2Mio hebben moeten verdelen, en hoeveel oud-Kamerleden in die 3 jaar, die 12Mio.
In mijn ogen is het gewoon een beroep. En als je deze mensen met dit beroep gewoon dezelfde rechten en plichten geeft. Ben je ook van dit soort discussies af. En ik denk dan verder en ook aan de EU waar een politicus 300 euro per dag verdient door alleen een pasje in de muur te steken en dan weer snel naar huis kan.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 07:26 schreef Worteltjestaart het volgende:
Dat riante valt wel mee, hij is er niet voor niets. Zonder een regeling die 'rianter' is dan de standaard WW krijg je niemand die zijn baan wil opgeven om politiek te doen.
quote:
De kans om op enig moment gewipt te worden, niet meer herkozen te worden, of gedwongen zijn op te stappen is inherent aan het 'vak'quote:Op dinsdag 1 juli 2014 05:46 schreef niels0 het volgende:
Ze krijgen het zelfs als ze zelf opstappen.
Dat risico loopt een straatveger ook, waar is zijn riante vergoeding?quote:Op dinsdag 1 juli 2014 07:32 schreef quinoahipster het volgende:
De kans om op enig moment gewipt te worden, niet meer herkozen te worden, of gedwongen zijn op te stappen is inherent aan het 'vak'
Dat kan je vinden. Is niet zo.quote:
Want daar gaat dit stuk om?quote:En ik denk dan verder en ook aan de EU waar een politicus 300 euro per dag verdient door alleen een pasje in de muur te steken en dan weer snel naar huis kan.
Nee.quote:
Het is gewoon een beroep. Het verkopen van plannen die vaak niet werken. Met als doel stemmen te winnen. Net wat iemand doet in een call center die altijd belt wanneer je geen tijd hebt.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 07:32 schreef quinoahipster het volgende:
[..]
[..]
De kans om op enig moment gewipt te worden, niet meer herkozen te worden, of gedwongen zijn op te stappen is inherent aan het 'vak'
Daar moeten dus voorzieningen voor zijn qua inkomen, zodat dát geen drempel kan zijn om een politieke functie te gaan bekleden.
Vertel dat die 55.000 mensen maar die volgend jaar hun baan in de zorgsector verliezen, dat ze niet zomaar gewipt worden.quote:
Volgens mij moet jij gewoon optiefen naar KLB of zo.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 07:36 schreef Megumi het volgende:
[..]
Het is gewoon een beroep. Het verkopen van plannen die al dan niet werken. Met als doel stemmen te winnen. Net wat iemand doet in een call center die altijd belt wanneer je geen tijd hebt.Zit dan ook aan een slaris op dat niveau te denken.
Die krijgen gewoon een ontslagvergoeding als ze ontslagen worden zonder dat hun contract ten einde is.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 07:38 schreef Woelwater het volgende:
Vertel dat die 55.000 mensen maar die volgend jaar hun baan in de zorgsector verliezen, dat ze niet zomaar gewipt worden.
Vergelijk het met WW regels, het is veel meer, veel langer, en als je zelf ontslag neemt krijg je het zelfde, moet jij eens proberen als je je baan opzegt.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 07:26 schreef Worteltjestaart het volgende:
Dat riante valt wel mee, hij is er niet voor niets. Zonder een regeling die 'rianter' is dan de standaard WW krijg je niemand die zijn baan wil opgeven om politiek te doen. Dat wil je niet.
Maar het is duidelijk dat je de vraag niet wil beantwoorden, wezenlijk voor de argumentatie hoe 'riant' die regeling wel niet is.
Het is toch gewoon een feit dat de ontslag regelingen en vergoedingen voor ambtenaren en poltici een stuk rianter zijn dan voor een normale arbeider. En dat jij het daar niet mee eens bent is natuurlijk aan jou. Ik zie geen reden om daarom maar op te tiefen. Ben wel nieuwsgierig wat voor beroep je hebt.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 07:43 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Volgens mij moet jij gewoon optiefen naar KLB of zo.
Kun je daar feitenvrij verder discussiëren.
Het argument dat er zonder extra regelingen er geen mens meer politicus wil worden snijd geen hout denk ik. De SP lukt het tenslotte wel om voldoende mensen te vinden. Terwijl die alle extraatjes moeten inleveren.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 07:51 schreef Sunshine1982 het volgende:
Wortel is vast een fervente VVD stemmer
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |