Als je wasmachine 2000W trekt en je droger tegelijk ook 3000W vliegt je stop eruit, want je kunt maar 16A*230V = 3680W tegelijk afnemen van 1 groep.quote:Op zondag 29 juni 2014 21:36 schreef Jettie67 het volgende:
Wat kan er eigenlijk gebeuren als je tegelijkertijd een wasmachine en droger op 1 groep aan hebt staan dat dat niet mag?
Dat zou ik zo 1-2-3 niet durven stellen.quote:Op zondag 29 juni 2014 22:10 schreef Gieliovd het volgende:
Die combi switch kan je gewoon gebruiken.
Ja natuurlijk wel. De wasmachine moet de master zijn. Die verwarmt namelijk maar heel even.quote:Maakt niet uit wat je waarin stopt.
Die 'stoppen' zijn een uiterste redmiddel. Die voorkomen brand als de meuk overbelast wordt. Daar moet je niet op bouwen. (Bovendien heeft dat geen zin, want elke wasbeurt waarbij je tegelijk de droger aanzet haalt het einde van het programma niet)quote:Op zondag 29 juni 2014 22:22 schreef Jettie67 het volgende:
Dus als ik het goed heb begrepen kunnen alleen de stoppen doorslaan? Dus geen brand of kapotte elektriciteitsleidingen of weet ik wat? Nee geen hema verlengsnoer, deze switch gaat rechtstreeks in een geaard stopcontact. Waarom zouden ze me zo erg gewaarschuwd hebben vraag ik me af?
Deze zin snap ik niet, hoezo haalt de wasmachine het einde niet als de droger aanstaat?quote:Op zondag 29 juni 2014 22:25 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
(Bovendien heeft dat geen zin, want elke wasbeurt waarbij je tegelijk de droger aanzet haalt het einde van het programma niet)
Omdat in de tussentijd je stop eruit gaat. Dan zitten ze beiden zonder stroom.quote:Op zondag 29 juni 2014 22:31 schreef Jettie67 het volgende:
[..]
Deze zin snap ik niet, hoezo haalt de wasmachine het einde niet als de droger aanstaat?
Om met mooie prijzen te kunnen adverteren wordt meestal uitgegaan van minimaal acceptabele installaties. Als het huis nog gebouwd moet worden zal de bouwer met je doornemen wat je allemaal wilt plaatsen qua keuken, sanitaire ruimtes en apparatuur. Een extra groep voor een droger is dan meerwerk. Keus ligt bij de koper maar het is goed dat men je van te voren en bij oplevering waarschuwt. Niks triests aan. Iedereen leeft weer anders en het zal toch betaald moeten worden.quote:Op zondag 29 juni 2014 21:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Best triest dat je zo een huis opgeleverd krijgt en dat pikt
Ook huurwoningen worden 'opgeleverd'.quote:Op zondag 29 juni 2014 22:39 schreef Barrah het volgende:
Keus ligt bij de koper maar het is goed dat men je van te voren en bij oplevering waarschuwt..
Dat wil ik dus inderdaad niet, daarom tot nu toe ook niet gedaan en daarom de vraag of het met een combiswitch die eigenlijk bedoelt is voor een vaatwasser en boiler wel kan. Het is overigens deze:quote:Op zondag 29 juni 2014 22:33 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
De vraag is of je zou moeten willen om alles jarenlang tot op de randje te belasten.)
Lijkt me gewoon een kloon van de gangbare combiswitchen, aansluitwaarde = 3500W, dus ik zou hem wel durven in te zetten tussen een wasmachine en een droger. WEL de wasmachine in het wasmachinestopcontact doen, dan staat namelijk 5% van de totale tijd je droger stil (als je wasmachine even verwarmt).quote:Op zondag 29 juni 2014 23:12 schreef Jettie67 het volgende:
[..]
Dat wil ik dus inderdaad niet, daarom tot nu toe ook niet gedaan en daarom de vraag of het met een combiswitch die eigenlijk bedoelt is voor een vaatwasser en boiler wel kan. Het is overigens deze:
http://www.keukentotaalshop.nl/combiswitch-inventum-daalderop
Dit is redelijk essentieel. Maar aangezien je alle spullen al hebt en dus nix hoeft te kopen kan je het gewoon uitproberen. Van een enkele test zal die droger niet te lijden hebben.quote:Op zondag 29 juni 2014 22:11 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Als je droger bezig is met drogen, en je trekt de stekker eruit, gaat hij als je na 3 minuten de stekker er weer instopt dan weer verder waar hij gebleven was, of moet je weer opnieuw op 'start' drukken.
Vrij normaal toch dat droger en wasmachine op dezelfde groep zitten?quote:Op zondag 29 juni 2014 21:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Best triest dat je zo een huis opgeleverd krijgt en dat pikt
Zolang je maar onder de 16 A per groep blijft zou het geen probleem moeten opleveren, snap de hele ophef niet. Ik zou de wasmachine en wasdroger aansluiten en proberen, 99 % kans dat het gewoon goed werkt.quote:Op maandag 30 juni 2014 10:49 schreef DroogDok het volgende:
[..]
Vrij normaal toch dat droger en wasmachine op dezelfde groep zitten?
De groep is nog maar het minste probleem. Tenminste, dat heb ik altijd begrepen.quote:Op maandag 30 juni 2014 12:40 schreef Brembo het volgende:
[..]
Zolang je maar onder de 16 A per groep blijft zou het geen probleem moeten opleveren, snap de hele ophef niet. Ik zou de wasmachine en wasdroger aansluiten en proberen, 99 % kans dat het gewoon goed werkt.
Dat is dus onzin.... De bedrading is overgedimensioneerd voor 16A en de wcd's zijn gebruikelijk ook gewoon 16A gedimensioneerd en 250V.quote:Op maandag 30 juni 2014 13:41 schreef Sometimes het volgende:
[..]
De groep is nog maar het minste probleem. Tenminste, dat heb ik altijd begrepen.
Bedrading en wandcontactdoos zijn niet gemaakt voor een dergelijke belasting en kunnen te heet worden / in brand vliegen.
Maar - zoals al eerder gezegd hier - met moderne apparaten is de kans groter dat de totale hoeveelheid getrokken stroom binnen de perken blijft.
quote:Op zondag 29 juni 2014 22:11 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
- Ik weet niet wat je droger verbruikt en wat de boiler verbruikt waarvoor die switch is bedoelt. (Mijn oude droger was 3000W, dan heb je een flinke close-in boiler....)
- Dit soort combiswitch'en geven je wasmachine voorrang als die vermogen nodig heeft (bv bij verwarmen) en schakelen dan je droger uit. Kan jou droger dat aan? (Oftewel: Als je droger bezig is met drogen, en je trekt de stekker eruit, gaat hij als je na 3 minuten de stekker er weer instopt dan weer verder waar hij gebleven was, of moet je weer opnieuw op 'start' drukken.)
[..]
Als je wasmachine 2000W trekt en je droger tegelijk ook 3000W vliegt je stop eruit, want je kunt maar 16A*230V = 3680W tegelijk afnemen van 1 groep.
De vraag is, komt het opgegeven vermogen was een wasdroger en wasmachine overeen met de werkelijke situatie. Ik heb mijn twijfels en denk bijvoorbeeld dat een wasmachine voor verwarmen van leidingwater naar 40 of 60 graden celsius ongeveer 1 a 1,5 kwh piekvermogen heeft. Maar de rest van de was verbruikt een wasmachine voor het ronddraaien iets van 0,2 kwh.quote:
Dat is zo, maar over de vraag of die switch gaat werken klopt wel.quote:Op maandag 30 juni 2014 14:45 schreef Brembo het volgende:
[..]
De vraag is, komt het opgegeven vermogen was een wasdroger en wasmachine overeen met de werkelijke situatie. Ik heb mijn twijfels en denk bijvoorbeeld dat een wasmachine voor verwarmen van leidingwater naar 40 of 60 graden celsius ongeveer 1 a 1,5 kwh piekvermogen heeft. Maar de rest van de was verbruikt een wasmachine voor het ronddraaien iets van 0,2 kwh.
Ik moet het eerste verwarmingselement die zich wat van jouw twijfels aantrekt nog tegenkomen. Oftewel... Als je wasmachine een 2000W element heeft, verstookt die dat ook. Net als dat je wasdroger zijn eigen element heeft en zich ook niks van jouw twijfels aantrekt.quote:Op maandag 30 juni 2014 14:45 schreef Brembo het volgende:
De vraag is, komt het opgegeven vermogen was een wasdroger en wasmachine overeen met de werkelijke situatie. Ik heb mijn twijfels en denk bijvoorbeeld dat een wasmachine voor verwarmen van leidingwater naar 40 of 60 graden celsius ongeveer 1 a 1,5 kwh piekvermogen heeft. Maar de rest van de was verbruikt een wasmachine voor het ronddraaien iets van 0,2 kwh.
Dat zit 'm in de software. Daarom werken die voorkeursdingen waarop je wasmachine en droger aansluit, vaak ook niet.quote:Op woensdag 2 juli 2014 22:45 schreef Ou-Tannu het volgende:
mijn condensdroger gaat helaas ook niet verder na dat de stroom er afgeweest is.. maar goed mocht ik nu perongelijk de was al aanzetten voor de droger t zover heeft gebeurt er iig niks schokkends
oude degelijkheid noemen ze dat.quote:Op maandag 30 juni 2014 14:17 schreef Gieliovd het volgende:
[..]
Dat is dus onzin.... De bedrading is overgedimensioneerd voor 16A en de wcd's zijn gebruikelijk ook gewoon 16A gedimensioneerd en 250V.
Als ik terugkijk naar vroegah... Ik huurde in Den Haag en was er vanuit gegaan dat de groepen wel goed verdeeld waren.
Ik heb geregeld de wasdroger (antiek ding), wasmachine (Miele jaren 90), hetelucht oven, 300 watt halogeen en nog wat losse prut aan gehad.... Nooit problemen en de stop is nooit geklapt![]()
Als je 'stop' er niet uitgaat als je 'wasdroger (antiek ding), wasmachine (Miele jaren 90), hetelucht oven, 300 watt halogeen en nog wat losse prut' tegelijk aanstaat noemen we dat ouderwetse onveiligheid.quote:Op zondag 6 juli 2014 22:39 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
oude degelijkheid noemen ze dat.
zit ook een geen mechanische schakelaar op om hem te starten.. daar zit zo`n puls knopje op.. maar goed wie weet verbouw ik hem nog wel even.. zodat die wel weer start na een stroom onderbrekingquote:Op donderdag 3 juli 2014 10:33 schreef blomke het volgende:
[..]
Dat zit 'm in de software. Daarom werken die voorkeursdingen waarop je wasmachine en droger aansluit, vaak ook niet.
Zoiets?quote:Op maandag 7 juli 2014 13:25 schreef Ou-Tannu het volgende:
zit ook een geen mechanische schakelaar op om hem te starten.. daar zit zo`n puls knopje op.. maar goed wie weet verbouw ik hem nog wel even.. zodat die wel weer start na een stroom onderbreking
quote:
Je kunt proberen wat er gebeurt als je startknop blijft indrukken terwijl je de stekker erin steekt, maar het zou kunnen dat de software wacht tot je de knop weer losgelaten hebt, en als dat werkt is vraag 2 wat doet hij dan als het programma klaar is? Begint hij dan weer opnieuw in een eindeloze lus?quote:Op maandag 7 juli 2014 15:44 schreef Ou-Tannu het volgende:
Ik dacht meer aan een aftakking maken op de originele start knop..en daar een mechanische schakelaar op te gooien
verder is het een "domme" droger op tijdquote:Op maandag 7 juli 2014 15:54 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Je kunt proberen wat er gebeurt als je startknop blijft indrukken terwijl je de stekker erin steekt, maar het zou kunnen dat de software wacht tot je de knop weer losgelaten hebt, en als dat werkt is vraag 2 wat doet hij dan als het programma klaar is? Begint hij dan weer opnieuw in een eindeloze lus?
(En onthoud hij wel de rest van de instellingen als de spanning eraf is geweest?)
Een klein schakelingetje (vermoedelijk 1 transistor, 2 weerstanden en een C'tje) kun je ook gebruiken om eenmalig bv 3 seconden even die schakelaar in te drukken te overbruggen, zodra er spanning op de wasdroger komt te staan.
Ik gok dat dat niet gaat werken, het probleem is natuurlijk dat de timer digitaal werkt.quote:Op maandag 7 juli 2014 15:54 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Je kunt proberen wat er gebeurt als je startknop blijft indrukken terwijl je de stekker erin steekt, maar het zou kunnen dat de software wacht tot je de knop weer losgelaten hebt, en als dat werkt is vraag 2 wat doet hij dan als het programma klaar is? Begint hij dan weer opnieuw in een eindeloze lus?
(En onthoud hij wel de rest van de instellingen als de spanning eraf is geweest?)
Een klein schakelingetje (vermoedelijk 1 transistor, 2 weerstanden en een C'tje) kun je ook gebruiken om eenmalig bv 3 seconden even die schakelaar in te drukken te overbruggen, zodra er spanning op de wasdroger komt te staan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |