Kapt-Ruigbaard | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:09 |
Bron: Telegraaf Sowieso, kip wassen ![]() ![]() | |
mstx | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:12 |
Waarom zou je vlees wassen?? | |
Surveillance-Fiets | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:13 |
kip wassen. WIE DOET DAT NOU | |
Tja..1986 | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:13 |
Inderdaad, goede vraag. Blijkbaar doet 50% van de bevolking het, dus ik neem aan dat iemand het hier wel even komt uitleggen. | |
BORRREETJEEE | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:13 |
Surinamers volgens mij. | |
Gunner | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:13 |
zit al genoeg water in de plofkip dus waarom zou je? | |
Surveillance-Fiets | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:14 |
ik spoel hem altijd af in de wc... | |
trovey | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:14 |
Apart, nog nooit gedaan...zou niet eens op het idee komen. ![]() Wel handig om te weten waar die bacterie vandaan komt, zal eens vragen een een bevriende bioloog of het waar is of niet ![]() ![]() ![]() | |
CherryOnTop | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:14 |
Geen idee, het is nog nooit in me opgekomen om dat te doen. | |
banapples | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:14 |
Daarom zet ik het ook altijd in de vaatwasser. Dan heb je geen last van spetters. | |
DonJames | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:14 |
![]() NIET DOEN, LEVENSGEVAARLIJK!! ![]() ![]() | |
BORRREETJEEE | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:15 |
Ik was trouwens wel eens varken.
| |
Joetjah | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:16 |
Verkapt kijk-mij-meerdere-vriendinnen-hebben-topiccomment! | |
Joetjah | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:16 |
-dubbel- | |
CherryOnTop | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:18 |
Verkapt kijk-mij-geen-verstand-van-posten-hebben comment. | |
Prospos | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:18 |
Wassen van de kip doe je ook na het bakken. Dit niet weten ![]() | |
DonJames | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:19 |
Is choking the chicken nu ook levensgevaarlijk, trouwens? ![]() | |
Joetjah | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:20 |
![]() | |
Xa1pt | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:20 |
Precies, fuck de marinade. | |
Brummetje2.0 | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:20 |
Wie wast er dan ook kip?!! ![]() ![]() ![]() | |
Xa1pt | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:20 |
Je kunt een varken maar één keer wassen? | |
Joetjah | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:21 |
In zijn spoiler gebruikte hij een meervoudsvorm ![]() | |
Yi-Long | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:22 |
Ik. Niet filet ofzo, maar als je kipwings of whatever op de markt hebt gehaald, dan willen daar nog wel eens 'haartjes' in zitten (begin van veertjes), en die scrub je er toch liever uit... Daarnaast weet je niet wat er allemaal op heeft gezeten, vliegen en whatever. Dus je doet ze even snel onder de kraan schoonmaken met je vingers en legt ze te drogen, waarna je de marinade doet... | |
starla | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:22 |
Kip wassen ![]() | |
Xa1pt | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:23 |
Verdomme. | |
Brummetje2.0 | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:24 |
Aha, de eerste dommerik meldt zich. ![]() | |
Zwitzalfcremetje | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:24 |
Ik! Ik maak kip altijd schoon met azijn en zout. Behalve kipfilet. ![]() | |
DonJames | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:25 |
Was je de kip dan met Andrélon of zo? | |
Zwitzalfcremetje | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:26 |
Logisch dat de mensen daar ziek worden als je kip met afwasmiddel schoon maakt ![]() | |
BORRREETJEEE | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:28 |
Denk met Veet. | |
RemcoDelft | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:29 |
Ik ken alleen buitenlanders die dat doen. Als je vlees in Oela Boela Land op de markt koopt, waar het vol vliegen zit, is dat inderdaad verstandig. Hier niet. Neemt niet weg dat de snotinjecties best eens zouden mogen stoppen. 20 jaar geleden kostte kipfilet twee keer zo duur als gehakt, nu is gehakt duurder... | |
quinoahipster | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:31 |
Ja soms is 'ie zo helemaal slijmerig van het ontdooien ![]() Dan was ik 'm ook effe ![]() | |
Yi-Long | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:34 |
Kraanwater, gewoon met je handen schoonwrijven.. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:35 |
Ik laat mijn kip altijd in water weken zodat het malser wordt en was het dan ook gelijk. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-06-2014 14:35:49 ] | |
DonJames | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:37 |
Doe ik ook, beetje groenten erbij, wat vermicelli. Lekker! Wel de kip weken in heel warm (kokend) water. | |
Vader_Aardbei | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:45 |
Ik was helemaal nooit kip, wat ies deze??? | |
BrandX | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:47 |
daar haal je bacterien van vliegen niet mee weg, dat is dan al te veel het vlees in getrokken. Enige remedie is gewoon: zorgen dat je kip goed gebraden, gekookt, gestooft, gegrild what ever is. Lang genoeg heet genoeg geweest dus, alleen daarmee kill je eventuele bacterien het meest betrouwbaar ![]() En tja, amerikanen doen wel meer gekke dingen in het kader van 'dat is gezond' ![]() | |
Dance99Vv | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:47 |
Ik was de kip ook , zoals iemand al zei slijmerig \waterige drap er even afspoelen, doe ik ook met varkensvlees, maar dan moet kip snijden toch ook levensgevaarlijk zijn, vooral als je die dan niet gewassen hebt, maar goed de gevaren van kip zijn alom bekent , denk dat het mede een kwestie is van veel je handen wassen m.b.t. verwerking v.d. kip en met hoe schoon is jouw keuken? | |
datismijnmening | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:49 |
Wtf het is toch geen groente ![]() ![]() Die vent wast zeker ook zijn patat ![]() En zijn aardappelpuree ![]() | |
Dance99Vv | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:50 |
de aardappels voor de patat wel | |
Hathor | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:50 |
Ik in de wasmachine op 40 graden. | |
Dance99Vv | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:51 |
dan moet je uitkijken 60 is save volgens bepaalde kenners | |
Hathor | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:53 |
Nah ik ben safe, ik gooi er altijd een flinke scheut kipverzachter bij. | |
Yi-Long | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:54 |
... het gaat op de eerste plaats ook om die 'haren' die er soms in zitten, om die er even uit te 'schuren' en plukken. | |
BrandX | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:54 |
Ja ok, die snap ik ![]() | |
datismijnmening | dinsdag 17 juni 2014 @ 14:58 |
Ja maar voorverpakt niet ![]() | |
Dance99Vv | dinsdag 17 juni 2014 @ 15:03 |
Ik denk dat je hier de spijker op de kop tikt, we kopen alles zowat voorverpakt , en verwachten dat het gewassen is en vrij van bestrijdingsmiddelen, er zijn hordes mensen die de in de supermarkt gekochte groente ,voorverpakt en gesneden ,kant en klaar zo in de slabak donderen zonder nog even te wassen/spoelen. | |
quinoahipster | dinsdag 17 juni 2014 @ 15:11 |
Doe dan 95 graden, is 'ie meteen gaar ![]() | |
Dance99Vv | dinsdag 17 juni 2014 @ 15:21 |
Zo nodig het gevogelte voorkoken om het malser te maken.Hierdoor wordt het echter afgekookt en bij het braden minder gemakkelijk en minder mooi bruin. uit mijn kookboek van de huishoudschool s.gravenhage uit 1949. De panklaargemaakte kip van binnen en buiten wassen is ook zo'n pasage uit het kookboek Denk dus dat veel ouderen deze handeling nog steeds uitvoeren met de kip | |
DeRakker. | dinsdag 17 juni 2014 @ 15:23 |
Kippen hebben geen haren ![]() | |
datismijnmening | dinsdag 17 juni 2014 @ 15:35 |
Als het goed is is voorverpakte sla enz. wel gewassen. Ik doe het wel voor de zekerheid altijd nog een keer. | |
Dance99Vv | dinsdag 17 juni 2014 @ 15:44 |
Ik ook, ben al een keer kikkers in mijn sla tegengekomen (van de appie ) | |
datismijnmening | dinsdag 17 juni 2014 @ 15:45 |
Wat ![]() Levend? | |
Dance99Vv | dinsdag 17 juni 2014 @ 15:46 |
ja en dooie. Dus ter controlle op wat ik eet ,was ik dingen dus , ook kip ps. die sla heb ik weggegooid | |
datismijnmening | dinsdag 17 juni 2014 @ 15:48 |
Ik zou een klacht indienen en een schadevergoeding eisen in zo'n geval ![]() Kip en vlees enzo worden natuurlijk gewoon bacterie vrij in de pan | |
Dance99Vv | dinsdag 17 juni 2014 @ 15:50 |
correct, maar dat betekent niet dat kip maar van onder tot boven onder de bacterien mag zitten voordat die in de pan gaat | |
koekii | dinsdag 17 juni 2014 @ 16:48 |
Kip wassen met schoonmaakmiddel ![]() | |
Linkse_Boomknuffelaar | dinsdag 17 juni 2014 @ 17:05 |
Maar die lijden ook massaal aan smetvrees, gaan drie keer per dag onder de douche, hebben een enorme energierekening, hebben het altijd koud en zelfs nu staat daar de verwarming aan ![]() Verder heeft een groot gedeelte van hen ook suikerziekte, wat niet zo verwonderlijk is als je echt overal suiker in gooit. Het zijn wel hele vriendelijke mensen vaak en Hindoestaanse meisjes zijn vaak erg mooi, maar dat smetvrees is wel ziekelijk. ![]() | |
firefly3 | dinsdag 17 juni 2014 @ 17:47 |
Hahaha stelletje kipwassers. Muhahaaaaa | |
rakotto | dinsdag 17 juni 2014 @ 18:58 |
Niets mis met het wassen van kip. | |
StateOfMind | dinsdag 17 juni 2014 @ 21:27 |
Met chickies onder de douche ![]() | |
erodome | dinsdag 17 juni 2014 @ 21:41 |
Ik was al het vlees en vis en groente en fruit... Heb teveel van de voedselverwerkingsindustrie gezien om er niet op te vertrouwen dat het gewoon normaal schoon is ![]() Maar ik snap niet zo goed waarom er hier zo gefocussed wordt op die waterspetter, is het niet veel meer voor de hand liggend dat hij het gewoon van de kip heeft gekregen aangezien hij die vast had? Als je gewoon goed je handen wast en je werkomgeving schoon houdt zie ik het probleem niet verder. | |
TimeJumper | dinsdag 17 juni 2014 @ 22:07 |
Wie wast er nu niet een kip ![]() ![]() Getver zo'n vies slijmerig gevoel als je zo'n kipfiletje vast hebt en waar is die kip geweest? ![]() Wassen dat ding en dan lekker bakken ![]() | |
probeer | dinsdag 17 juni 2014 @ 22:50 |
Is dat een synoniem voor wurgseks kleine meisjes die hun mond niet kunnen houden? | |
Tommeke | dinsdag 17 juni 2014 @ 22:58 |
Chinezen en hun eet- en kookgewoontes ![]() | |
Magica | dinsdag 17 juni 2014 @ 23:36 |
| |
Ahmad1nejad | dinsdag 17 juni 2014 @ 23:59 |
Ik stop mijn vlees altijd eerst in de afwasmachine | |
DjinN | woensdag 18 juni 2014 @ 00:00 |
Uhm...zo raar vind ik het niet om kip te wassen. Als mijn (Indonesische) oma kip gaat bereiden wast ze de kipfilets altijd eerst met water en zout. Het vieze slijmerige laagje wil ze er niet op hebben. Iedereen in de familie (inclusief ik) heeft haar gewoonte overgenomen, we zijn er nog nooit ziek van geworden. Gewoon rubberen handschoentjes gebruiken, niet spetteren, en alles wat met de kip in aanraking is geweest goed met Dettol schoonmaken | |
Wespensteek | woensdag 18 juni 2014 @ 00:05 |
Hoe moet je die caravan dan schoonmaken? | |
raptorix | woensdag 18 juni 2014 @ 01:11 |
ik jakker het eerst 20 minuten in de olie, geen problemen met bacterieen. | |
Oceanonix | woensdag 18 juni 2014 @ 07:53 |
Het gaat niet om de zichtbare waterspetters maar het aerosool. De fijne mist, de waterdruppel wordt dan als drager gebruikt door de bacterie. Die adem je in. Vervolgens wordt je daar ziek van. Als je spetters hebt, heb je zeker aerosool. Werk je netjes zonde spetters zal je ook aerosool oplopen, met daarbij de kans op besmetting en ziek worden. | |
SpecialK | woensdag 18 juni 2014 @ 08:02 |
http://en.wikipedia.org/wiki/Aerosolization Normale spetters zijn niet het probleem. Edit: Ocean was me al voor ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door SpecialK op 18-06-2014 11:35:13 ] | |
erodome | woensdag 18 juni 2014 @ 11:28 |
Ah ok, dat is al wat logischer. Dan zou je het ook kunnen krijgen als je verder wel netjes voorzorgsmaatregelen krijgt. | |
Dance99Vv | woensdag 18 juni 2014 @ 13:15 |
Dus of je de kip nou wel of niet wast/afspoelt, er bestaat dus altijd gevaar van besmetting met gevaarlijke /ziekmakende bacterien. |