Tuurlijk. Maar nogmaals, Ik vind heel die hype echt debielquote:Op woensdag 9 juli 2014 20:55 schreef mckroket het volgende:
Er bestaat natuurlijk ook geen beste bier. Want smaken verschillen. Brouwtechnisch vind ik de 12 wel heel goed. Mooie schuimkraag die blijft staan en een heerlijke tinteling in je mond van het koolzuur.
Ben ik met je eens, al zijn het nogal van elkaar afwijkende soorten bier.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 16:05 schreef Gewas het volgende:
Ik had ze 10 minuten in de vriezer gelegd en toen vond ik ze koud genoeg. Ben nu Westmalle Trappist Dubbel aan het drinken. Vind deze veel lekkerder dan Tripel.
Vuur en Vlam is een fijne IPA, maar jij wilt kennelijk iets heftigers.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 15:25 schreef gijsman het volgende:
.. De molen vuur en vlam, mwah gaat wel.
De molen heeft ongetwijfeld betere opties.
Iemand tips?
Ik heb nog niet veel IPA's gedronken ik moest er eigenlijk aan wennen, en het smaakte eigenlijk nog best goed.quote:Op donderdag 10 juli 2014 23:48 schreef drexciya het volgende:
[..]
Vuur en Vlam is een fijne IPA, maar jij wilt kennelijk iets heftigers.
Hel&Verdoemenis is al eerder aanbevolen, maar je moet wel van stouts houden. Rasputin (en Tsarina Esra) is iets makkelijker om te drinken in die hoek. De samenwerking met 't IJ is een double IPA die erg fijn is. Maar ze hebben heel veel fijne bieren. Op&Top is een licht bier voor de liefhebber van Amarillo hop (de reguliere Amarillo is ook fijn trouwens).
Is dit je eerste niet-pils?quote:Op vrijdag 11 juli 2014 00:02 schreef gijsman het volgende:
[..]
Ik heb nog niet veel IPA's gedronken ik moest er eigenlijk aan wennen, en het smaakte eigenlijk nog best goed.
Omdat ze bij de lokale mitra geen Hel hadden had ik ook een Rasputin meegenomen.
Dat was een teleurstelling, ten eerste kwam er bij het inschenken geen schuimkraag dus kreeg al een vermoeden dat er iets niet goed was.
Bij het nemen van een slok merkte ik al dat het bier nog niet helemaal klaar was om geconsumeerd te worden, geen koolzuur en het was stroperig.
Volgende keer beter dus
Ik heb naast pils Blond, Dubbel, Tripel, Quadruppel gedronken heb ooit stage gelopen bij een kleine brouwerij waar feitelijk alles met de hand ging.quote:
Ok dan is de Rasputin voor mij een tegenvaller, niet getreurd buiten de molen is er nog genoeg keuze.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 01:21 schreef DeZwabber het volgende:
Hmm. "Drinkbaarder" dan dat gaat die Rasputin niet worden in ieder geval. Die hoort zo.
Ik moest keihard lachen. En dat om 09:21quote:Op vrijdag 11 juli 2014 01:21 schreef DeZwabber het volgende:
Hmm. "Drinkbaarder" dan dat gaat die Rasputin niet worden in ieder geval. Die hoort zo.
Echt een heerlijk bier, maar ja dan moet je wel weten wat een russian imperial stout is, een prima bier binnen dat genre hoor.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 01:31 schreef gijsman het volgende:
[..]
Ok dan is de Rasputin voor mij een tegenvaller, niet getreurd buiten de molen is er nog genoeg keuze.
Een zware stout zoals Rasputin of Hel&Verdoemenis heeft een totaal andere smaak dan doorsnee pils. Een IPA gaat op zich wel; het is vooral veel hoppiger. Een dubbel of quadrupel is zoet en gaat een beetje de wijnkant uit qua smaak.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 00:02 schreef gijsman het volgende:
[..]
Ik heb nog niet veel IPA's gedronken ik moest er eigenlijk aan wennen, en het smaakte eigenlijk nog best goed.
Omdat ze bij de lokale mitra geen Hel hadden had ik ook een Rasputin meegenomen.
Dat was een teleurstelling, ten eerste kwam er bij het inschenken geen schuimkraag dus kreeg al een vermoeden dat er iets niet goed was.
Bij het nemen van een slok merkte ik al dat het bier nog niet helemaal klaar was om geconsumeerd te worden, geen koolzuur en het was stroperig.
Volgende keer beter dus
Het is nogal een stap van IPA naar een zware stout. Ik heb zelf kennisgemaakt met dit bier toen ik het in een kadopakket kreeg en ik moest er ook erg aan wennen. Tegenwoordig ligt dat anders, maar ik kan me je initiële reactie voorstellen.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 01:31 schreef gijsman het volgende:
[..]
Ok dan is de Rasputin voor mij een tegenvaller, niet getreurd buiten de molen is er nog genoeg keuze.
Ik heb uitgelegd hoe en wat. dat je het niet lekker vind is iets anders.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 01:10 schreef gijsman het volgende:
volgens mij snap je het niet echt, ik had een vuur en vlam (dus ipa) én een rasputin meegenomen.
De IPA beviel op het eerste gezicht niet zo goed, en de rasputin was (nog) niet drinkbaar.
LOL! Zag gisteren de Mikkeller mad beer salt, durfde hem niet meenemen, maar ooit ga ik ze proevenquote:Op vrijdag 11 juli 2014 09:22 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ik moest keihard lachen. En dat om 09:21
Ik had gisteren een Mikkeller - Ocean Salty weeds. Mijn god, geen biertje voor mij. Ik kan niet over die zoute bek heenkomen. En dan te bedenken dat ik er nog 1 heb
Die mad beer is niet dezelfde he! Die mad beer salt heb ik ook nog staan. "Made with popcorn" zal mij benieuwenquote:Op zondag 13 juli 2014 12:52 schreef nachtzuster het volgende:
[..]
LOL! Zag gisteren de Mikkeller mad beer salt, durfde hem niet meenemen, maar ooit ga ik ze proeven![]()
Verder weer (te) veel moois meegenomen, vooral veel Nøgne's
I know, maar toch, dat salt... ik durf nog nietquote:Op zondag 13 juli 2014 13:20 schreef Qwea het volgende:
[..]
Die mad beer is niet dezelfde he! Die mad beer salt heb ik ook nog staan. "Made with popcorn" zal mij benieuwen
Pff, gisteren duveltjes en texelse tripels lopen wegtikken. Heerlijk bier met warm weer.
Zelfde vraag, maar dan in de buurt van Chouffe. Vooral een fijne bierwinkel, zoek ik.quote:Op maandag 14 juli 2014 14:49 schreef sjeppert het volgende:
Iemand nog tips/ aanraders voor Belgische brouwerijen/speciaalzaken vlakbij de grens met Nederland?
Dat is best een lange grens, paar goede winkels langs de Brabantse grens: Bierparadijs (Meer), De Caigny (Essen), de Bierschuur (Poppel). Achelse Kluis moet ik nog bezoeken, schijnt ook de moeite te zijn.quote:Op maandag 14 juli 2014 14:49 schreef sjeppert het volgende:
Iemand nog tips/ aanraders voor Belgische brouwerijen/speciaalzaken vlakbij de grens met Nederland?
Dank je, bedoelde indd de Brabantse grens.quote:Op maandag 14 juli 2014 17:35 schreef bassieVL het volgende:
[..]
Dat is best een lange grens, paar goede winkels langs de Brabantse grens: Bierparadijs (Meer), De Caigny (Essen), de Bierschuur (Poppel). Achelse Kluis moet ik nog bezoeken, schijnt ook de moeite te zijn.
Achel is prima en ze hebben heerlijke kaas ook nog.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 10:46 schreef sjeppert het volgende:
[..]
Dank je, bedoelde indd de Brabantse grens.
Komen we wel langs, maar we zitten dus in zuid Wallonie, tegen de Franse grens aanquote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:14 schreef Dven het volgende:
Wanneer in Oost-Vlaanderen : Bezoekje aan brouwerij Bosteels
is dat niet waar onze vrienden trappisten zich bevinden? chimay, rochefort, orval?quote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:16 schreef Luigi het volgende:
[..]
Komen we wel langs, maar we zitten dus in zuid Wallonie, tegen de Franse grens aan.
Nee, in het dorp zelf kun je terecht.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 23:14 schreef mckroket het volgende:
zal toch wel een winkeltje zijn ofzo? chimay heeft ook een soort museum dacht ik.
Ga je eind September ook naar het bierfestival in Bodegraven? Dat is wellicht ook iets voor een biermeet trouwens.quote:Op donderdag 10 juli 2014 23:54 schreef mckroket het volgende:
ik ga volgende week een rondleiding doen bij de molen. hopelijk zit er wat leuks bij in de tasting (5 stuks).
maar mijn favorieten van de molen zijn toch echt vuur&vlam (gewoon een simpele, frisse ipa) en hel en verdoemenis.
als je een klapper zoekt probeer dan eens bommen en granaten
Zat bier dat na borefts gewoon te koop is hoor. Het is vaker een displaycase voor brouwers dan dat er bizarre one-offs te krijgen zijn. Tuurlijk, er zit vaak wat bizars tussen. Maar dat is bij lange na niet het meeste. Misschien omdat dat juist hetgeen is waar je iedereen over hoort.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:46 schreef mckroket het volgende:
zeg nooit nooit maar dat is wel een beetje teveel gekkigheid voor mij denk ik. ik houd van super goed bier; van al die one-offs die 100 jaar gelagerd zijn in weetikhet wat voor vaten en gebrouwen met spinnenpoep dat hoeft van mij niet.
ik wil bier ontdekken; maar als ik het heel goed vind wil ik het ook vaker kunnen drinken. bij al die gekke brouwsels zal dat niet of nauwelijks kunnen.
ik snap dat de brouwers het leuk vinden om nieuwe dingen te doen hoor, en een collabje hier en daar of een experimentje is zeer leuk ook om te proeven. maar soms slaan ze er wel in door vind ik(en daar is borefts wel een mooi voorbeeld van denk ik)
somersby, zit daar niet teveel chemische rotzooi in?quote:Op zaterdag 12 juli 2014 17:20 schreef Qwea het volgende:
Wispe wit : Waterig en zuur. Niet lekker IMHO
Saens Zoentje : Wel te doen. Ergens in de verte lijkt hij op skuumkoppe
Somersby blackberry : Omnomnomnom
Oeh, jaloers! Allemaal top notch brouwerijen (Alagash!) waar ze nu mee samen werken, en de Beer Camp serie staat sowieso best hoog aangeschreven. Helaas niet verkrijgbaar in BCquote:Op donderdag 17 juli 2014 14:44 schreef OMG het volgende:
Ik dacht gisteren weer eens wat nieuws te halen, maar had geen idee wat het zou worden. Ik zag Pranqster staan en stond op het punt die en nog wat anders te pakken, tot 1 van de medewerkers van de liquor store me vroeg ik of ooit van Beer Camp had gehoord. Beer Camp? Nee, nooit van gehoord. Blijkbaar is het een samenwerking van Sierra Nevada met 12 andere brouwerijen hier in de VS. Waaronder Bell's en Three Floyds (en naar 3F's ben ik wel benieuwd, want 3F's). En sinds tijden hadden ze weer eens Apocalypse Cow, dus die ging ook mee;
[ afbeelding ]
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |