#ANONIEM | zaterdag 10 mei 2014 @ 17:49 |
Voor de meesten is bloedworst eten niet iets wat je nu voor je plezier eet maar alleen "omdat het niet anders kan of moet." Maar dat is natuurlijk omdat men bij bloedworst alleen maar aan de Hollandse versie denkt die inderdaad verre van smakelijk is.![]() De Surinaamse versie mits bereidt in een uitstekende bouillon is een heel ander verhaal. Lekker vol, sappig en pittig van smaak en goed als starter alvorens je verder wat gaat eten. Nog meer liefhebbers die het af en toe eten en kennen? | |
trovey | zaterdag 10 mei 2014 @ 17:52 |
Niets mis met Hollandse bloedworst. ![]() | |
Rezania | zaterdag 10 mei 2014 @ 17:55 |
Het ziet eruit als schijt, man. ![]() | |
Sjeen | zaterdag 10 mei 2014 @ 17:59 |
| |
regnavetto | zaterdag 10 mei 2014 @ 18:01 |
| |
HulkHeld | zaterdag 10 mei 2014 @ 18:01 |
Gewoon effe serieus, waar is dat van gemaakt? Mijn ouders walgen er ook van, dus gelukkig heb ik het nooit hoeven eten en ik snap nu ik die foto zie ook wel dat ik hier niet over hoef te balen. | |
RobinOok | zaterdag 10 mei 2014 @ 18:01 |
Zeg, zoek je ruzie of zo?!?! ![]() | |
Ronnie_dh | zaterdag 10 mei 2014 @ 18:31 |
Hollandse bloedworst is iets heel anders dan Surinaamse bloedworst, bereidingswijze is al heel anders. IMHO heeft de Surinaamse bloedworst veel meer smaak en sappiger. Maar dat komt meer op de manier hoe het gemaakt is. Heb nu echt trek in bloedworst gekregen. Hebben mensen tips waar je in Den Haag een goed stukje kan halen? Meestal ga ik maar CT Broodjeszaak bij Hobbemaplein maar die is nu dicht. | |
HighVolume | zaterdag 10 mei 2014 @ 19:01 |
De tegenhanger van de Surinaamse vleeslul ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 10 mei 2014 @ 20:27 |
Nederbloedworst staat altijd stijf van de kruidnagel en dat vind ik zoooo smerig | |
applemoose | zaterdag 10 mei 2014 @ 20:31 |
Ik vind de Hollandse bloedworst juist zo lekker vanwege de kruidnagelen. Gebakken appeltje erbij... Terwijl ik juist de melige flauwe Franse en Engelse zo vies vind. | |
Pietverdriet | zaterdag 10 mei 2014 @ 20:44 |
Dat kan, maar sinds ik een keer buikgriep kreeg nadat ik veel kruidnagel gegeten had en met mijn kop in het porselein hing in de kruidnagel lucht kan ik het niet meer eten | |
mytec | zaterdag 10 mei 2014 @ 21:56 |
Bloedworst zet het me voor in een donker restaurant en ik eet het, maar je moet me niet vertellen wat het is. Zo was er in Spanje bloedworst met rijst en dat was best wel smakelijk eigenlijk. | |
Lonaa | zondag 11 mei 2014 @ 01:03 |
| |
golfer | zondag 11 mei 2014 @ 02:35 |
Als er 1 ding is dat ik niet lust is het bloedworst. In welke vorm dan ook. ![]() | |
Stoepboer | zondag 11 mei 2014 @ 13:23 |
| |
Thezappa | zondag 11 mei 2014 @ 14:10 |
Lijkt me echt mega ranzig | |
Thorical | zondag 11 mei 2014 @ 19:27 |
Ik zou eigenlijk een portie hier op de markt moeten kopen en thuis opeten. Het is volgens mij best lekker en ik hou wel van allerlei worsten, bloedworst en boudin noir daar rijd ik zelfs een kwartier voor om om lekkere te krijgen. | |
Manke | zondag 11 mei 2014 @ 19:30 |
Lekker met een gemberbiertje | |
hottentot | zondag 11 mei 2014 @ 19:35 |
Bloedworst vind ik echt iets van vroeger, uit de tijd dat het ook nog normaal was om een braadpan val met lappen lever op tafel te zetten. Die lever vond ik prima te pruimen, maar bloedworst ---> Bwweeuuhh | |
Curiosity | zondag 11 mei 2014 @ 21:16 |
| |
hottentot | zondag 11 mei 2014 @ 22:23 |
Ik heb in Argentinië wel meerdere keren bloedworst gehad van de BBQ, die waren wel heel erg lekker. Argentijns vlees ![]() | |
MMGYMCMB | zondag 11 mei 2014 @ 22:24 |
Eindelijk een topic hierover ![]() ![]() Lekkerste vind ik wel die van de Dappermarkt though. | |
hottentot | zondag 11 mei 2014 @ 22:30 |
Misschien maar een keer weer proberen dan hier, is zeker 20 jaar geleden dat ik dit in Nederland geproefd heb. Wie weet waar je in Groningen goede bloedworst kan kopen? | |
Specularium | maandag 12 mei 2014 @ 04:58 |
Wat ziet dat er weer heerlijk uit in de OP. | |
JaneDoe | maandag 12 mei 2014 @ 21:03 |
Surinaamse Markt op t hoekje achter ct...vind t daar veel lekkerder ook | |
Pindasoepje | dinsdag 13 mei 2014 @ 01:09 |
Jammie krijg er meteen trek in! Heerlijk met peper op azijn | |
technofreak86 | dinsdag 13 mei 2014 @ 01:39 |
ik zou dit, afgezien van de smaak, proeven op dezelfde manier dat ik ook sprinkhanen zou proeven. Triest misschien maar het roept allebei toch direct een afkeer op. Toch wil ik het wel proberen! | |
#ANONIEM | dinsdag 13 mei 2014 @ 12:44 |
De Surinaamse bloedworst behoeft niets meer. Is al pittig en sappig uit zichzelf. (mits goed bereidt natuurlijk) | |
Bramito | dinsdag 13 mei 2014 @ 16:34 |
Nederlandse bloedworst is niet zo heel lekker. Veel kruidnagel en vaak grote stukken vet. ![]() Engelse bloedworst is lekker! ![]() Spaanse in alle variaties is überlekker. ![]() ![]() ![]() Surinaamse heb ik nog nooit geprobeerd. ![]() | |
Miauw_Zedong | woensdag 14 mei 2014 @ 21:48 |
Doe mij maar krokant gebakken bloedworst. | |
Pindasoepje | donderdag 15 mei 2014 @ 18:25 |
Weet ik, maar toch vind ik het zo lekkerder ![]() | |
LittleBrownie | donderdag 15 mei 2014 @ 21:38 |
Fucking lekker ![]() | |
richolio | donderdag 15 mei 2014 @ 21:40 |
Hey!!! | |
Ama | vrijdag 16 mei 2014 @ 23:18 |
| |
LittleBrownie | vrijdag 16 mei 2014 @ 23:25 |
Hoi? | |
quirina | vrijdag 16 mei 2014 @ 23:25 |
Bloedworst is voor armoedzaaiers, wie gaat er nou bloed met meel zitten eten das toch goor ![]() Liever een echte vleeschworst. | |
MMGYMCMB | zondag 18 mei 2014 @ 19:57 |
Zo'n bakje zoals in de OP kost al gauw ¤4-5. | |
#ANONIEM | donderdag 22 mei 2014 @ 10:34 |
Ik zie een kenner. (hierboven) ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 22-05-2014 10:34:52 ] | |
Pindasoepje | donderdag 22 mei 2014 @ 10:47 |
Elke Surinamer is toch wel een kenner! Eten ze geen bloedworst dan is het wel een bakje vleesworst. Hmmm gelukkig beginnen kwakoe en de Milan bijna weer. | |
Karina | donderdag 22 mei 2014 @ 10:49 |
Je ziet er zelf heerlijk uit. | |
Gesloten | donderdag 22 mei 2014 @ 10:54 |
Hmm bloedworst! Heb er nog twee uit Portugal in de koelkast liggen ![]() | |
Steve-O | maandag 26 mei 2014 @ 14:40 |
Heerlijk op zijn tijd met een overvloed aan peper . Maar alleen vers niet van die uitgedroogde meuk die je in de vitrine bij veel toko's ziet liggen . Ik ben bloed ( en vlees) worst dan ook nog niet beter tegen gekomen dan in de amsterdamse poort ( Bijlmer ) . Lekker met een Orgeade of Dawet om te blussen ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 27 mei 2014 @ 11:35 |
Oh ja. ![]() Heb ik ooit ook geprobeerd maar vond het toch niet zo. En wat is Milan? ![]() | |
Pindasoepje | dinsdag 27 mei 2014 @ 11:54 |
Maar daar zit volgens mij ook fladder en bere bij. Dat eet ik niet. Milan is net zoiets als kwakoe, een soort evenement want voorheen voor de Surinaams Hindoestaanse Nederlanders was. Nu is het een multicultureel evenement. Is altijd in juni juli. Tip in Almere op de markt verkopen ze ook lekkere bloedworst | |
Steve-O | dinsdag 27 mei 2014 @ 15:39 |
Bere ? Fladder vind ik zelf ook niks . Kwakoe en milan zijn de ultieme surinaamse vreetfestijnen . Heerlijk! | |
Manke | dinsdag 27 mei 2014 @ 16:57 |
Bere is fladder (toch?), wil ik ook eens proberen. | |
#ANONIEM | donderdag 29 mei 2014 @ 14:14 |
Ah,dan zal ik eens dat in de gaten gaan houden want laat sowieso die restaurantweken/proeverijen e.d. langs mij heengaan,verscheur de uitnodigingen ook altijd,en ga liever met mijn vriendin die alternatieve brasserieën af waar kleine zelfstandige ondernemers iets nieuws proberen op te zetten i.p.v. die geijkte 'Hollandse' horeca ondernemers die voor mij 'standaard' gerechten op tafel neerzetten onder het mom van "iets nieuws" en vervolgens de hoofdprijs vragen... ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 29-05-2014 14:14:46 ] | |
Rookworst. | zaterdag 31 mei 2014 @ 12:29 |
Surinaamse Bloedworst, het is overal te koop in Su. Allemaal van die tentjes langs de weg ![]() |