Ik ken die 9 mm betonplexplaten wel. Nogal slapjes, wat is de reden dat je geen 18 mm gebruikt?quote:Op zondag 4 mei 2014 19:03 schreef glm het volgende:
Ik ben van plan om betonplex 9 mm te gaan gebruiken, deze om de max 60 cm te ondersteunen met piketpalen en de bekisting voor het storten aan te vullen met grond.
Is 60 cm niet de vorstgrens?quote:Op zondag 4 mei 2014 19:03 schreef glm het volgende:
Ik ga voor mijn tuinmuur een bekisting maken. In verband met het instorten van gegalvaniseerde kolommen ten behoeve van poeren, wordt de fundering 30 cm hoog.
Dit lijkt mij een prima recept.quote:Op zondag 4 mei 2014 22:24 schreef Gieliovd het volgende:
Als je goedkoop wilt dan kan je desnoods OSB nemen, bouwplastic en voldoende piketjes. Verbind de piketjes bovenop met een lat tegen het uitbuiken en klaarie.
Die je na het betonstorten laat zitten om de fundering.quote:Op maandag 5 mei 2014 18:58 schreef Treinhomo het volgende:
Wat is 'verloren bekisting' eigenlijk ? [ afbeelding ]
Die laat je na het storten gewoon in het zand zitten.quote:Op maandag 5 mei 2014 18:58 schreef Treinhomo het volgende:
Wat is 'verloren bekisting' eigenlijk ? [ afbeelding ]
Fraai voorbeeld!quote:Op maandag 5 mei 2014 20:15 schreef Vonkenboer het volgende:
[..]
Die laat je na het storten gewoon in het zand zitten.
[ afbeelding ]
Dit is ook een voorbeeld van een verloren bekisting
Ik heb mijn.fundering ook met "troep" bij elkaar gestort, oud osb en dergelijke.. Maar ik had wel een fundering onder grond niveau, dat wil zeggen dat ik mijn osb liet rusten tegen de grond wand wat ik uitgegraven had. Ga je boven de grond storten dan moet je piket paaltjes gebruiken.quote:Op zondag 4 mei 2014 21:30 schreef glm het volgende:
De fundering wordt trouwens 40 cm breed; er komt een muur op van 1 meter hoog.
Bij de kolommen (poeren) maken we de fundering wat breder; daar wordt een betonplaat van 80x80 omheen gestort.
@ Jeffrey,
Daarom ook de vraag op Fok; ik heb het nog nooit bij de hand gehad en ik wil ook niet dat straks mijn bekisting barst als de betonmixer bij mijn huis staat.
Heb jij ervaring met 18 mm OSB als bekisting?
Ik doe het uiteraard ook het liefst zo voordelig mogelijk!
Gewoon ollerwets staal gebruiken en zo roestig mogelijk.quote:Op maandag 5 mei 2014 23:26 schreef betyar het volgende:
Even opletten:
http://www.wtcb.be/homepa(...)ag=Contact11&art=173
Als je en best groot gebouw gaat maken is dit echt perfect. Ideaal voor ijzervlechters. De wapening knoop je dan gewoon op latten op de bekisting. Klaar met knopen: balkjes weg en laten zakken in de bak.quote:Op maandag 5 mei 2014 20:44 schreef Drexciyan het volgende:
Dat is een mooi systeem. Ekokist. Al vaker voorgedragen, maar de oude stempel blijft steevast vasthouden aan de oude methoden. Met die Ekokist hoef je de opgaande fundering niet meer te metselen. Die stort je meteen mee. Ook steviger en geen koudebruggen.
En geen gedoe met ontkisten. Het lijkt wel een verkooppraatjemaar het lijkt me een ideaal alternatief voor een standaard strokenfundering.
Mensen onderschatten de kracht van beton weleens......quote:Op dinsdag 6 mei 2014 07:48 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Aan de andere kant moet je ook met dit soort systemen kunnen werken. Als je er een zooitje van maakt.
En het nut van wapening. Kwam een aantal jaren terug de dekking controleren bij een bedrijfsgebouwtje, voor de stort. Er lag meer zand in de bekisting dan ernaast.quote:Op dinsdag 6 mei 2014 07:53 schreef betyar het volgende:
[..]
Mensen onderschatten de kracht van beton weleens......![]()
![]()
quote:Op dinsdag 6 mei 2014 07:56 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
[..]
En het nut van wapening. Kwam een aantal jaren terug de dekking controleren bij een bedrijfsgebouwtje, voor de stort. Er lag meer zand in de bekisting dan ernaast.En de wapening stak door de folie onder de bekisting door. Of gewoon strak tegen de bekisting aan.
Vonden ze het raar dat ze toen niet mochten storten.
![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |