Het is geen advies, maar omdat jij aangaf niet te begrijpen waarom het raar is dat een internetaanbieding duurder is dan in de winkel, was ik zo vrij het even uit te leggen.quote:Op donderdag 5 juni 2014 22:07 schreef computergirl het volgende:
[..]
Joh, ga ze bellen met je advies
Waarschijnlijk trappen genoeg mensen in de extra koekjes, suikersticks en ontkalksetjes...quote:Op donderdag 5 juni 2014 20:57 schreef Kramerica-Industries het volgende:
[..]
Dus ze hebben liever dat je naar de boutique komt ipv dat je het per post bestelt? Raar, want je zou denken dat de kosten van online bestellingen lager zijn....
Over ontkalksetjes gesproken, dat heb ik dus niet aangeschaft bij mijn Nespressomachine. Hij is nu een maand of drie oud, wanneer moet ik aan ontkalken denken? En hoe doe ik dat het beste als zo een speciale ontkalkset niet nodig is?quote:Op donderdag 5 juni 2014 23:16 schreef Deezertje het volgende:
[..]
Waarschijnlijk trappen genoeg mensen in de extra koekjes, suikersticks en ontkalksetjes...
ik heb dat helemaal niet aangegeven, jij begon er over het prijsverschil en ik gaf een mogelijke verklaring.quote:Op donderdag 5 juni 2014 23:10 schreef Kramerica-Industries het volgende:
[..]
Het is geen advies, maar omdat jij aangaf niet te begrijpen waarom het raar is dat een internetaanbieding duurder is dan in de winkel, was ik zo vrij het even uit te leggen.
Hoe vaak gebruik je hem>? Ik heb mijn machine voor het eerst na een jaar ontkalkt. Op zich zou je ook met azijn / verdund azijn het apparaat moeten kunnen ontkalken. Citroenzuur werkt ook. Maar je moet het gewoon goed naspoelen anders proeft je eerste kop koffie daarna erg zuurgquote:Op donderdag 5 juni 2014 23:26 schreef Rens_Wilders het volgende:
[..]
Over ontkalksetjes gesproken, dat heb ik dus niet aangeschaft bij mijn Nespressomachine. Hij is nu een maand of drie oud, wanneer moet ik aan ontkalken denken? En hoe doe ik dat het beste als zo een speciale ontkalkset niet nodig is?
Geen azijn gebruiken, azijnzuur tast metalen in je apparaat aanquote:Op vrijdag 6 juni 2014 07:57 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Hoe vaak gebruik je hem>? Ik heb mijn machine voor het eerst na een jaar ontkalkt. Op zich zou je ook met azijn / verdund azijn het apparaat moeten kunnen ontkalken. Citroenzuur werkt ook. Maar je moet het gewoon goed naspoelen anders proeft je eerste kop koffie daarna erg zuurg
Dit zijn de 16 grand cru's ja, 1 van elke smaak in de vaste collectie.quote:Op donderdag 5 juni 2014 22:12 schreef Jojogirl het volgende:
Vanmiddag de Lattissima besteld Nou weet ik dat er 16 capsules bij zitten, maar is dat in allerlei verschillende smaken?
Gewoon wanneer jij vind dat de koffie niet meer zo lekker smaakt. Dat is meestal eenmaal per jaar. En gewoon een fles ontkalker voor koffiemachines kopen uit de supermarkt. Iets van 1,50 voor 500ml itt 9 euro bij nespresso... Ze werken allemaal op citroenbasis.quote:Op donderdag 5 juni 2014 23:26 schreef Rens_Wilders het volgende:
[..]
Over ontkalksetjes gesproken, dat heb ik dus niet aangeschaft bij mijn Nespressomachine. Hij is nu een maand of drie oud, wanneer moet ik aan ontkalken denken? En hoe doe ik dat het beste als zo een speciale ontkalkset niet nodig is?
En uit jouw mogelijke verklaring waarom de winkel goedkoper was dan internet, bleek dus dat je niet begreep waarom ik precies het omgekeerde verwachtte.quote:Op vrijdag 6 juni 2014 07:01 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik heb dat helemaal niet aangegeven, jij begon er over het prijsverschil en ik gaf een mogelijke verklaring.
Top, dankjewel. Ben erg benieuwd. Moet alleen nog ff wachten want dit weekend ben ik naar Pinkpop. Goeie koffie dus pas als ik dinsdag weer thuis ben.quote:Op vrijdag 6 juni 2014 08:32 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Dit zijn de 16 grand cru's ja, 1 van elke smaak in de vaste collectie.
ik gebruik gewoon schoonmaakazijn. Paar keer goed doorspoelen erna en hij is weer good to go.quote:Op vrijdag 6 juni 2014 08:33 schreef Deezertje het volgende:
[..]
Gewoon wanneer jij vind dat de koffie niet meer zo lekker smaakt. Dat is meestal eenmaal per jaar. En gewoon een fles ontkalker voor koffiemachines kopen uit de supermarkt. Iets van 1,50 voor 500ml itt 9 euro bij nespresso... Ze werken allemaal op citroenbasis.
Het kan wel, maar dan smaakt het minder sterk natuurlijk. En ze hebben liever dat je twee cupjes gebruikt, koop je sneller weer nieuwequote:Op zaterdag 7 juni 2014 21:51 schreef iamcornelius het volgende:
Ik ben vandaag gebeld door klantenservice of ik blij ben. Blij ben ik zeker, alhoewel ik het jammer vind dat ik net tussen twee acties in een apparaat heb aangeschaft. Enfin, de Nespresso-medewerker begon het verhaal af te steken over geen espresso capsules gebruiken voor Lungo's.
Heb al wat gegoogled, maar weet niet wat de exacte reden is en of het echt slecht is of manier om zich in te dekken?
Iemand het definitieve antwoord?
Op de site van Nespresso staat het volgende:quote:Op zondag 8 juni 2014 10:39 schreef iamcornelius het volgende:
En het verhaal over verschillende druk per type capsule?
En:quote:WAT IS EEN LUNGO?
Het gaat om een ‘lange’ koffie die in veel landen wordt gedronken. Het assortiment van Nespresso omvat vier verschillende Grands Crus Lungo’s. Voor de extractie wordt dezelfde hogedruktechnologie gebruikt als voor een espresso, maar met een langere doorlooptijd. Het voordeel: een langere koffie die tegelijkertijd heel mild is, veel body en intensiteit heeft en, net als elke goede espresso, een heerlijke, fluweelzachte crema.
BEVAT EEN LUNGO MEER CAFEÏNE DAN EEN ESPRESSO?
Nee, een Lungo van Nespresso bevat niet meer cafeïne dan een Espresso. De hoeveelheid cafeïne varieert van 50 tot 90 mg per kop. Deze hoeveelheid is per Grand Cru afhankelijk van twee factoren:
- de verhouding Robusta in de melange, die bevat meer cafeïne dan Arabica
- en het gewicht aan koffie per capsule.
Het is dus niet schadelijk voor het apparaat. Het enige verschil in het zetprocedé tussen lungo en espresso is de doorlooptijd, de druk blijft te allen tijde 19 bar.quote:KUN JE MET ELKE GRAND CRU EEN LUNGO MAKEN ?
Nee, de Lungo’s zijn specifiek ontwikkeld voor extractie in een grotere kop. Dit geldt niet voor de espresso’s, die bestemd zijn voor een kleinere kop en onaangename noten zouden ontwikkelen bij een extractie van 110 ml.
Ok, dank! Maar de medewerker had het over lekkages die kunnen ontstaan als je een Espresso capsule voor een Lungo gebruikt. Bangmakerij? Hij begon er uit zichzelf over...quote:Het is dus niet schadelijk voor het apparaat. Het enige verschil in het zetprocedé tussen lungo en espresso is de doorlooptijd, de druk blijft te allen tijde 19 bar.
Het enige wat er zou kunnen gebeuren is dat het eindresultaat niet zo lekker smaakt.
Denk wel een beetje bangmakerij. Bijna iedereen die ik ken gebruikt wel eens een espresso als lungo. Dat is natuurlijk gemiste omzet voor Nespressoquote:Op dinsdag 10 juni 2014 10:32 schreef iamcornelius het volgende:
[..]
Ok, dank! Maar de medewerker had het over lekkages die kunnen ontstaan als je een Espresso capsule voor een Lungo gebruikt. Bangmakerij? Hij begon er uit zichzelf over...
Azijnzuur tast metalen aanquote:Op zaterdag 7 juni 2014 20:54 schreef WJMW het volgende:
[..]
ik gebruik gewoon schoonmaakazijn. Paar keer goed doorspoelen erna en hij is weer good to go.
Dan maak je eigenlijk een Americanoquote:Op dinsdag 10 juni 2014 13:22 schreef 2Mini het volgende:
Ik hoor heel vaak van (oud) werknemers van de boutiques dat je het beste een lungo kan maken van een espresso grand cru door 1x espresso te doen en daarna nog een keer espresso, maar dan zonder cupje erin. Dus gewoon heet water. Hierdoor komen die "vieze noten" niet vrij als je 110 ml door een cupje laat lopen..
Ik proef het verschil niet..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |