Dit achterlijke gedrag noemt Honeywell TPI. Ze zien dit als een voordeel. Echter niets is minder waar.quote:Op zaterdag 1 november 2014 16:58 schreef DeeCeeGee het volgende:
@Anonymousse:
[..]
Is hiermee ook het gedrag van het 6 keer per uur aanschakelen verholpen ?
Ik ben een nieuwe gebruiker van Evohome, het draait nu sinds een week of 3. Evotouch, aan/uit module, 4 HR92 (verdeeld over 3 zones) en een internet gateway. Ben er al behoorlijk tevreden van, alleen merk ik ook het korte inschakelen voor 1 minuut, 6 keer per uur. Het is niet in alle omstandigheden, maar lijkt te zijn als een van de zones ongeveer op de gevraagde temperatuur stabiel blijft. Evotouch of HR92 aanwijzen als sensor (voor de zone woonkamer) lijkt geen verschil te maken.
Ik snap het nut nog niet van het vaste aantal aanschakelmomenten. Evohome lijkt ook daarbuiten gewoon aan te slaan als er een zone om warmte vraagt, bv bij het verhogen als gebruiker van een temperatuur in een van de zones.
Verder veel dank aan allen die hier actief zijn op het forum. Het heeft me al goed geholpen bij de aankoop en installatie. Ben ook zeer benieuwd naar het verslag van de vergadering met Honeywell.
Nope. Het TPI verhaal doet de Evohome ongeacht de temperatuur voeler.quote:Op maandag 3 november 2014 15:49 schreef Anonymousse het volgende:
Dus aantal schakelingen per uur doet zich alleen voor bij Evotouch als temperatuur voeler.
Dit is niet correct. Het TPI geneuzel is actief wanneer de gevraagde temperatuur binnen zich de range van 1,5 graad van de gemeten temperatuur bevindt.quote:Op maandag 3 november 2014 16:23 schreef ST-eetje het volgende:
Ik kreeg BTW het advies om als de ingestelde temperatuur is bereikt om dan de temperatuur te verlagen naar bijv. 15 graden. Dan zou die niet meer inkomen. Lijkt mij echter niet de bedoeling dat ik 's avonds zelf in de gaten moet houden dat als het op temperatuur is ik alles lager moet zetten en wanneer het dan weer nodig is om weer te verhogen. Het klopt echter wel dat als ik alles op 15 graden zet dat de evohome dan stopt met zinloos tussendoor verwarmen.
Is mijn temperatuur echter 2 graden lager ingesteld dan mijn werkelijke temperatuur, dan blijft hij doodleuk mijn ketel telkens aansturen voor een minuut.
Ik heb dit ook gemeld bij Honeywell en kreeg dit als antwoord:quote:Op maandag 3 november 2014 18:47 schreef woekele het volgende:
...
En dan ook zoiets 'leuks' (al eens eerder genoemd):
Gewenste temp staat op 11 continu. Temp volgens eigen thermometer is 16.8 graden. Evotouch zegt 17. Nu zet ik gewenste temp via de app naar 19 continu. Promp springt de gemeten temp van Evotouch naar 17,5. Ik zet de gewenste temp via de app terug naar 15. Promp zegt Evotouch weer dat het 17 is. Zet ik gewenste temp weer via de app naar 19, zegt hij ineens weer dat het 17,5 is.
Dus Evotouch liegt gewoon bewust over de huidige gemeten temperatuur. Zodat het lijkt alsof je altijd dichter bij de gewenste temp bent dan het eigenlijk is. Waar slaat dat op?
En dat ze het niet kunnen reproduceren, dat kun je toch niet blijven volhouden als meerdere mensen dit melden? Dan doe je blijkbaar iets anders tijdens het testen. Andere firmware? Andere instellingen? Zoveel factoren zijn er nou ook weer niet.
Dit schijnt te kloppen. Het gedrag zou te maken hebben met afronding naar de setpoint. Wanneer de interne thermometer 19,2 graden meet dan laat hij 19 graden zien op de display. Zodra je de temperatuur instelt op 20 graden dan gaat hij afronden naar de setpoint toe. In dit geval dan 19,5 graden.quote:Op maandag 3 november 2014 19:15 schreef zerox123 het volgende:
[..]
Ik heb dit ook gemeld bij Honeywell en kreeg dit als antwoord:
***knip***
Een andere mogelijkheid is dat toevallig op moment van instellen er een afronding van de gemeten kamertemperatuur plaatsvindt en zo wordt weergegeven
(gemiddelde gemeten temperatuur is 18,2 wordt 10 graden en deze verspringt naar 18,3 is afgerond 18,5 garden)
Nu is het niet helemaal vreemd dat een ketel maar af en toe aan gaat zodra een huis op temperatuur is. In 9 van de 10 gevallen is het minimale vermogen wat een CV ketel kan leveren (vaak zo'n 6 kW) nog steeds een stuk hoger dan de gewenste warmtevraag in een huis, de enige oplossing hiervoor is dat de CV ketel een periode uit gaat om vervolgens weer aan te gaan.quote:Op maandag 3 november 2014 16:00 schreef woekele het volgende:
vind dat als de gewenste temp bereikt is, moet hij gewoon KAPPEN met warmtevraag. Ja, hij mag nog 0,2-0,5 graden extra doen ofzo, om heel veel pendelen te voorkomen. Maar anderhalve graad extra en dan nog om warmte vragen is gewoon zot. En ook elke 10 minuten die ene minuut je ketel activeren. lijkt me niet goed. Telkens de 3-wegklep belasten, telkens de ontsteking belasten, telkens de pomp belasten (die vervolgens ook nog eens 5 minuten 'nadraait' bij mijn ketel). Helemaal niet nodig. Oh ja, ontsteking van mijn CV komt ook pas in actie na 40 seconden warmtevraag, dus eigenlijk gaat hij met de standaardinstelling om de 10 minuten 20 seconden 'branden' en 5 minuten pompen. Lekker zinloos.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |