abonnement Unibet Coolblue
pi_141887537
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 12:55 schreef ItsyBitsySpider het volgende:
Ik herken je verhaal enigszins, ook al heb ik het gelukkig nooit zo lang achter elkaar. Het komt bij mij in perioden en nu het wat beter met mij gaat heb ik het al weer lang niet gehad :). Met de psychose-dromen (als ik het even zo mag noemen) ben ik weinig bekend. Heel zelden dat ik die meemaak (slechte perioden). Bij mij uiten de nachtmerries zich meestal in het hyperventileren, schreeuwen, schoppen, compleet gedesoriënteerd wakker worden, uren lang huilen zonder wakker te worden, ontzettende spierpijnen 's morgens, etc. Je zal het allemaal wel herkennen.

Omdat het bij mij niet constant is heb ik er nooit naar laten kijken, daar kan ik dus niet over meepraten. Ik kon altijd makkelijk mijn ritme omgooien, hazenslaapjes van drie uur door totale uitputting waren voor mij vaak voldoende om de nachtmerries buiten de deur te houden. Daarnaast heb ik een voorraad pillen waar als bijwerking heel moe van wordt, dus die kan ik nemen als ik wat wil slapen.

Ik las eerder dat je nadacht over EMDR, dit heb ik enkele maanden geleden ook gehad en ik raad het je zeker aan! Ik geloofde er eerst maar niets van en het is een erg confronterend proces, maar het heeft me echt supergoed geholpen! Het heeft mijn kwaliteit van leven erg verbeterd en ik kijk er met een goed gevoel op terug.
Heftig verhaal weer, jeetje..

Punt bij mij is dat ik al jaren bezig ben om EMDR te regelen. Veel intakegesprekken gehad bij verschillende instanties, als puntje bij paaltje komt komen ze toch met weer een andere therapievorm en kan ik overnieuw beginnen. :(
Deze keer wil ik éérst met EMDR beginnen en pas dáárna met een andere therapievorm. Andersom werkt gewoon niet, ik moet eerst die nachtmerries kwijt zien te raken. Die kwijt = betere nachtrust = meer energie = beter humeur = ga zo maar door.
pi_141923174
Zou je die andere therapievorm dan niet kunnen weigeren? Klant is koning toch?

Of zou je kunnen kijken of je met je huisarts iets kan regelen dat hij helpt met het zoeken naar iemand die wél rekening wil houden met jouw wensen.
(mijn huisarts heeft me toendertijd ook geholpen, ik wilde überhaupt al niet naar de psycholoog maar op een gegeven moment kon ik niet anders. Zij heeft de psycholoog nadrukkelijk instructie gegeven dat ik niet bereid was mee te werken als ze in bepaalde zaken ging zitten spitten, want daar kwam ik niet voor. Daar heeft ze zich ook aan gehouden)
  zaterdag 5 juli 2014 @ 15:32:13 #103
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_141930287
Ik gebruik Mirtazapine om te slapen, dat is een antidepressivum waar ik een halfje van slik.
Ik droom veel minder maar ik heb nooit echt last gehad van nachtmerries dus ik zou niet weten wat het effect daarop is. Maar de dromen zijn wel afgenomen heb ik het idee. Ik ga echt 'uit'.
L'Enfer, c'est les autres.
pi_141936093
Voor mij is dit ook herkenbaar. In het verleden heb ik hiervoor ook Seroquel gehad. Voornamelijk tegen de slaaphallucinaties. Die had ik niet alleen 's ochtends, maar ook als ik 's nachts wakker werd. Het verschil alleen is dat ik me wel gewoon kon bewegen. Ik snap het probleem van TS dan ook wel, want op dat moment is het echt angstaanjagend. Ik heb zelf wel eens in de ochtend m'n moeder gebeld, omdat ik in bed een mannenstem hoorde. Gelukkig heb ik, nadat ik gestopt was met Seroquel bijna geen last meer van.

Enge dromen kan ik sinds een paar jaar stop zetten. Het is niet echt lucide dromen, maar het lijkt wel of ik mezelf heb geleerd dat wanneer ik iets engs droom, mijn onderbewust dan aangeeft dat dit niet meer leuk is. Een bekende truc is om de droom zoals een film terug te spoelen. Om een voorbeeld te geven, zo heb ik ooit gedroomd dat ik in een huis was waar uit de kranen allemaal geesten kwamen. Uiteindelijk kwam ik er niet meer uit, met het gevolg dat ik weer aan het begin van de droom was. (Vind het moeilijk om dit goed uit te leggen.) Wel had ik nog de kennis van voorheen en ben ik dus ook gelijk dat huis uitgegaan. Ik weet alleen niet meer hoe ik mezelf dit geleerd heb. :') Volgens mij heb ik op een gegeven moment gewoon geaccepteerd dat ik nare dromen heb, omdat er tegenin gaan alleen maar averechts werkte.

Verder heb ik in het verleden ook Mirtazapine gehad, maar dat werkte bij mij niet. Ik werd alleen de volgende dag knetterstoned wakker.
ROBODEMONS..................|:(
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')