Is altijd lachen idd.quote:Op vrijdag 18 april 2014 12:16 schreef Amarantha het volgende:
Ben benieuwd naar de andere resultaten
Neem aan dat het net als met de oliebollentest zo is dat er top 100 ofzo is?quote:Op vrijdag 18 april 2014 12:18 schreef tong80 het volgende:
[..]
Is altijd lachen idd.
Ben wel benieuwd hoe hun frietjes smaken. Heb er nu echt trek in.
Ja. Altijd leuk om te lezen.quote:Op vrijdag 18 april 2014 12:20 schreef Amarantha het volgende:
[..]
Neem aan dat het net als met de oliebollentest zo is dat er top 100 ofzo is?
Dan krijgen ze een 1 of nog erger een 0. Met zoiets als dat je je het nog niet voert aan je dooie hond.quote:
http://www.missethoreca.n(...)roordeling-1506352W/quote:Het bestuur van vakvereniging ProFri spreekt in een open brief haar zorgen uit over de vele reacties van ondernemers, waarvan hun friet in de jaarlijkse AD Friettest minder positief is beoordeeld dan gedacht. Een groot aantal bedrijven wordt met de grond gelijkgemaakt en dat kan toch niet de bedoeling zijn.
ProFri over AD Friettest: Geen oordeel, maar veroordeling
De open brief wordt ondertekend door Frans van Rooij en is gericht aan Paul Hovius, die volgens ProFri verantwoordelijke is bij het AD voor de jaarlijkse Friettest.
Frans van Rooij
Van Rooij begint de brief met een felicitatie aan de prima winnaar Fers Friethuys uit Alphen aan den Rijn, maar schrijft daarna 'geschrokken te zijn van de reacties van ondernemers waarvan hun friet minder positief is beoordeeld dan dat zij hadden verwacht'.
Met de grond gelijk
'Je maakt met de AD Friettest een groot aantal bedrijven met de grond toe gelijk', zo is te lezen. 'Dat kan toch niet de bedoeling zijn. En dit op basis van slechts één bezoek en ook nog eens je persoonlijke voorkeur voor verse friet die volgens jou ook nog zelf gesneden moet zijn. Dit is (aard)appels met peren vergelijken.'
Twee testen
ProFri pleit voor twee testen. 'Eentje voor verse friet en de ander voor 'fabrieksfriet', zoals je deze friet morgen in het AD denigrerend noemt. Overigens, ook deze friet wordt gewoon gemaakt van echte aardappelen.'
Sensatie en vermaak
De vakvereniging laat bij monde van Van Rooij verder weten dat ondernemers er best mee mogen worden geconfronteerd dat hun frietje ook wel eens niet zo goed is als ze denken.
'Maar de manier zoals je beoordelingen dit jaar weer hebt geschreven, heeft niets meer te maken met beoordeling van friet, maar is puur geschreven ter vermaak van en sensatie voor de lezer.'
Natrappen
Gedreven ondernemers worden volgens de open brief volledig onderuit gehaald en er wordt ook nog eens nagetrapt.
Van Rooij schrijft daarover: 'De beschrijvingen die ik heb gelezen of mij werden voorgelezen aan de telefoon, zijn geen oordelen meer maar veroordelingen.'
Gesprek
Tot slot hoopt Van Rooij op een gesprek met Hovius en ondernemers en deskundigen uit de branche om hem (en zijn testteam) te laten ervaren dat er meer factoren zijn die van invloed zijn op de smaakbeleving van friet.
Piet, de manier van testen is geen enkele garantie dat kwaliteit boven komt drijven. Als ze de test goed zouden uitvoeren had je een punt.quote:Op vrijdag 18 april 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
De resultaten van de friettest vergelijken met iemand die doodgeschopt wordt...
Dit zegt veel over deze vetsmelter. Hij kan zijn pissig briefjes beter schrijven aan de Boy Bensdorps die zijn sector onderuit halen.
[ afbeelding ]
Ik ben geen lezer of fan van het AD maar hun oliebollen, friet en haringtest zorgt er voor dat mensen die gaan voor kwaliteit in de zon worden gezet.
Maak dat maar hardquote:Op vrijdag 18 april 2014 16:30 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Piet, de manier van testen is geen enkele garantie dat kwaliteit boven komt drijven. Als ze de test goed zouden uitvoeren had je een punt.
Nu zie je door de willekeur bijvoorbeeld ook soms ineens toppers van vorig jaar ineens heel laag eindigen, terwijl zij niets anders doen dan het jaar er voor.
Het gaat hier ook om friet uiteraard en niet om patat 99% van de patat friet bakkers zijn standaard en hebben een shirt aan van Aviko of Farm, daar wil je eigenlijk ook niet gezien worden. Van die 135 zijn er blijkbaar maar 50 die verse friet serveren dus wat mij betreft mag de test zich beperken tot die 50. De rest zijn in mijn ogen ongeinteresseerde ondernemers waar je niks van hoeft te verwachten. Dan hou je in Nederland - met tranen in mijn ogen - maar een handjevol goede frietbakkers over die hun vak verstaan.quote:
Ik bedacht mij laatst dat typisch Nederlandse keuken de frituur tenten zijn. Het is ook Belgisch maar Nederland kan er ook wat van met die enorme waslijst aan snacks.quote:Op zaterdag 19 april 2014 09:59 schreef Iwanius het volgende:
Je hebt helemaal gelijk Pieter boy.
B.t.w Piet: waarom is men in Duitsland zo lyrisch overv onze pommes.
Ik hoor dat best wel vaak van vrienden uit Berlijn dat wij "guttes pommes"hebben.
Is de aardappel dan in Duitsland zo slecht? Of bakt men het gewoon verkeerd?
Beide, er is hier nauwelijks aan goede aardappels te komen, en friet is altijd van de dunne ellende,quote:Op zaterdag 19 april 2014 09:59 schreef Iwanius het volgende:
Je hebt helemaal gelijk Pieter boy.
B.t.w Piet: waarom is men in Duitsland zo lyrisch overv onze pommes.
Ik hoor dat best wel vaak van vrienden uit Berlijn dat wij "guttes pommes"hebben.
Is de aardappel dan in Duitsland zo slecht? Of bakt men het gewoon verkeerd?
Ik hou van slappe friet uit te lang gebruikte vet.quote:Op zaterdag 19 april 2014 09:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Erger nog dan de friet is de mierzoete frietsaus ipv een echte rinse mayonaise, logisch, want frietsaus is goedkoper in inkoop
Die combinatie leidt onherroepelijk tot een slap hangende vetkwabbuik...quote:Op zaterdag 19 april 2014 10:45 schreef tong80 het volgende:
[..]
Ik hou van slappe friet uit te lang gebruikte vet.
Praat je soms ook normaal Nederlands ?quote:Op zaterdag 19 april 2014 10:55 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Die combinatie leidt onherroepelijk tot een slap hangende vetkwabbuik...
Wat friet betreft neem ik zelf de vrijheid om te bepalen wat en waar ik de lekkerstefriet vind. Testuitslagen van subjectieve onderzoeken kan ik slechts als indicatief zien.
Stel je niet aan, trut, jij was toch heerenleed fan?quote:Op zaterdag 19 april 2014 11:06 schreef tong80 het volgende:
[..]
Praat je soms ook normaal Nederlands ?
Frietverdriet ?quote:Op zaterdag 19 april 2014 11:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Stel je niet aan, trut, jij was toch heerenleed fan?
Ze zullen wellicht wachten tot de kranten goed verkocht zijn. Ik heb die van 2013 nog even bekeken maar heb nu al wat namen voorbij zien komen die ik in 2013 niet terug kan vinden. Er zit er 1 in Staphorst bijv. die nu een 8 scoort. Ik zal die maar eens aan een vergelijk onderwerpen met Jack Snack die in 2013 een 10 had.quote:Op zaterdag 19 april 2014 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan de top 100 nog niet online vinden
TTK / Het magistrale Herenleed,,,,,,speciaal voor Pietverdrietquote:Op zaterdag 19 april 2014 11:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Stel je niet aan, trut, jij was toch heerenleed fan?
TTK / Het magistrale Herenleed,,,,,,speciaal voor Pietverdrietquote:Op zaterdag 19 april 2014 11:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Stel je niet aan, trut, jij was toch heerenleed fan?
Een tong post zonder tong! Ik heb em gevonden!quote:Op zaterdag 19 april 2014 11:32 schreef tong80 het volgende:
[..]
TTK / Het magistrale Herenleed,,,,,,speciaal voor Pietverdriet
Hou er ook niet van maar ligt aan de aardappelsoort. Het is helemaal niet te hard gebakken, lekker zacht van binnen juist.quote:Op zaterdag 19 april 2014 11:57 schreef fratsman het volgende:
Frietboeren die hun friet zo bruin bakken als op de foto loop ik met een grote boog omheen.
Soms, ja. Maar vandaag even niet.quote:Op zaterdag 19 april 2014 11:06 schreef tong80 het volgende:
[..]
Praat je soms ook normaal Nederlands ?
Ligt aan de soort aardappels en hoe oud ze zijn, nieuwe aardappels bv blijven heel bleekquote:Op zaterdag 19 april 2014 11:57 schreef fratsman het volgende:
Frietboeren die hun friet zo bruin bakken als op de foto loop ik met een grote boog omheen.
Volledige test:quote:Op zaterdag 19 april 2014 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan de top 100 nog niet online vinden
Op 28 staat een shell pomp, die stond vorig jaar op de 5e plaatsquote:Op zondag 20 april 2014 09:43 schreef kawotski het volgende:
En dan zie ik op 49 met een 7,5 de Burger King staan..
http://www.ad.nl/ad/nl/14(...)friettest_2014.dhtml
Snap ik ook niet. Ben er al jaren niet meer geweest maar toen ik er was vond ik de patat slechter dan bij de Mc.quote:Op zondag 20 april 2014 09:43 schreef kawotski het volgende:
En dan zie ik op 49 met een 7,5 de Burger King staan..
http://www.ad.nl/ad/nl/14(...)friettest_2014.dhtml
Van Gogh heeft veel variatie in de kwaliteit, soms is het goddelijk, soms is het alleen maar lekker, de andere keer valt het flink tegen.quote:Op zondag 20 april 2014 10:04 schreef FutureFairytale het volgende:
En Van Gogh dit keer op plaats 93 met een 5.
Neuh, volgens mij is de er een knurft met fotosoep bezig geweest.quote:Op zondag 20 april 2014 10:08 schreef happinessfordogs het volgende:
Volgens mij bakken deze heren de patat onder dezelfde zonnebank als waar ze zelf onder liggen.
Haha slechte foto he? Heb ze vrijdagavond gezien en gefeliciteerd. Ze zijn gelukkig niet zo bruin, evenals hun patat. Alleen die jongere man is wat dikker dan op de foto.quote:Op zondag 20 april 2014 10:08 schreef happinessfordogs het volgende:
Volgens mij bakken deze heren de patat onder dezelfde zonnebank als waar ze zelf onder liggen.
Bij die vestiging?quote:Op zondag 20 april 2014 10:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Snap ik ook niet. Ben er al jaren niet meer geweest maar toen ik er was vond ik de patat slechter dan bij de Mc.
Hebben ze iets totaal veranderd daar?
Gasten zijn super aardig en heel relaxt.quote:Op zondag 20 april 2014 10:08 schreef happinessfordogs het volgende:
Volgens mij bakken deze heren de patat onder dezelfde zonnebank als waar ze zelf onder liggen.
Dat is jammer ja. Dat ze dat zelf niet doorhebben.quote:Op zondag 20 april 2014 10:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Van Gogh heeft veel variatie in de kwaliteit, soms is het goddelijk, soms is het alleen maar lekker, de andere keer valt het flink tegen.
Zou eens naar een betere aardappelleverancier kijken als ik hun was.
Dat kan niet. Als een keten veranderd moeten alle vestigingen mee. Maar volgens mij is het daar nog steeds dezelfde dunne bleke, bijna ongare patat.quote:
True, maar wat je duidelijk ziet is dat elke zaak die verse patat maakt en kwaliteit producten gebruikt en gewoon weet wat ze aan het doen zijn bovenaan staat terwijl de kant en klare fabrieksfriet van aviko niet te pruimen is.quote:Op zondag 20 april 2014 10:16 schreef Spanky78 het volgende:
I rest my case. Onderzoek is ondeugdelijk.
Denk wel dat de top tien betere friet heeft dan de onderste 75,maar dat houdt het wel mee op. Want hoe ga je friet goed proeven? Hoe lang laat je het spelen? Wat drink je er bij? Hoe veel honger heeft dat panel? Na frietje 20 is de lol er wel vanaf.
Bovendien gaan ze dus op bezoek bij die tokos, waarbij ze door alles wat ze zien beïnvloed worden. Op een kille winterdag aan het strand smaakt een frietje stukken beter dan ergens in de ochtend op een mooie lentedag.
Nou, nee, kijk naar bram, ook daar is er variatie in de kwaliteit. Het blijft mensenwerk.quote:Op zondag 20 april 2014 10:16 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat kan niet. Als een keten veranderd moeten alle vestigingen mee. Maar volgens mij is het daar nog steeds dezelfde dunne bleke, bijna ongare patat.
Nou, de nummer 1 werd als 51e getest, nummer 102 als 52e. Valt wel mee dus.quote:Op zondag 20 april 2014 10:16 schreef Spanky78 het volgende:
I rest my case. Onderzoek is ondeugdelijk.
Denk wel dat de top tien betere friet heeft dan de onderste 75,maar dat houdt het wel mee op. Want hoe ga je friet goed proeven? Hoe lang laat je het spelen? Wat drink je er bij? Hoe veel honger heeft dat panel? Na frietje 20 is de lol er wel vanaf.
Bovendien gaan ze dus op bezoek bij die tokos, waarbij ze door alles wat ze zien beïnvloed worden. Op een kille winterdag aan het strand smaakt een frietje stukken beter dan ergens in de ochtend op een mooie lentedag.
Yup, afhankelijk van het suikergehalte. Dat neemt toe tijdens bewaren. Veel suiker geeft veel smaak (en veel acrylamide).quote:Op zaterdag 19 april 2014 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt aan de soort aardappels en hoe oud ze zijn, nieuwe aardappels bv blijven heel bleek
Het is geen "onderzoek" natuurlijk, het is een test.quote:Op zondag 20 april 2014 10:16 schreef Spanky78 het volgende:
I rest my case. Onderzoek is ondeugdelijk.
Denk wel dat de top tien betere friet heeft dan de onderste 75,maar dat houdt het wel mee op. Want hoe ga je friet goed proeven? Hoe lang laat je het spelen? Wat drink je er bij? Hoe veel honger heeft dat panel? Na frietje 20 is de lol er wel vanaf.
Bovendien gaan ze dus op bezoek bij die tokos, waarbij ze door alles wat ze zien beïnvloed worden. Op een kille winterdag aan het strand smaakt een frietje stukken beter dan ergens in de ochtend op een mooie lentedag.
Maar teveel suiker geeft ook weer slappe en te donkere friet is mijn ervaring.quote:Op zondag 20 april 2014 10:19 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Yup, afhankelijk van het suikergehalte. Dat neemt toe tijdens bewaren. Veel suiker geeft veel smaak (en veel acrylamide).
haha.. stond ik daar afgelopen vrijdag drie kwartier in de file.. had ik net zo goed die friet kunnen gaan testen.quote:Op zondag 20 april 2014 09:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op 28 staat een shell pomp, die stond vorig jaar op de 5e plaats
FFTquote:Op zondag 20 april 2014 12:16 schreef Iwanius het volgende:
Is er iemand van hier al langsgereden om een praktijktestje te doen of het AD het bij het juiste eind had?
Linkje naar je bron is wel zo netjes tongquote:Op zondag 20 april 2014 13:04 schreef tong80 het volgende:
Patatzaak Rhijnsnack aan de Rijnlaan in Utrecht werd met het cijfer 0,5 één na laatste in de AD Friettest. De Eigenaresse snapt daar niks van.
Het zonnetje verwarmt de zaak, eigenaresse Xiaoqiu Zhou (44) staat achter de toonbank en neemt de bestellingen aan. Ze snapt er niets van. Niet dat haar patat als op één na slechtste uit de Friettest is gekomen. En niet dat het cijfer een half is. 'Het is een vijf hoor. Ik heb mijn boekhouder de brief van het AD gefaxt. Hij zei het ook. Echt, het is een vijf, geen nul-komma-vijf.'
De eigenaresse van Rhijnsnack aan de Rijnlaan in Utrecht bakt ze al bijna 11 jaar bruin. Als haar patat werkelijk 'muf, melig en slap' zouden zijn, zoals het juryrapport stelt, dan had ze de zaak allang kunnen sluiten, zegt ze. 'Dan komen de klanten echt niet terug en dat doen ze wel. Iets veranderen? Ben je gek. Ik geloof mijn klanten en die zeggen: de friet is lekker. Verse patat? Die willen ze in Utrecht helemaal niet.'
Wijkbewoner Mohammed El Kaddouri bevestigt - nadat hij een frietje met curry, mayo en uitjes heeft besteld - dat alles dik in orde is. 'Ik haal hier altijd mijn snacks. Al jaren. Het is vers, hygiënisch en lekker. En ik ben zeker niet de enige die dat vindt. Het is hier vaak druk.'
Zie je nou wel, zeggen de ogen van eigenaresse Zhou. De klant heeft altijd gelijk. Ze schuift een patatje met mayonaise naar voren. 'Proef zelf maar. Zijn die nou muf en slap? Nee toch? Echt, ik begrijp niets van dat lage cijfer. Hier neem er nog maar eentje.
Van de week nog gehaald bij Fers, gewoon goeie verse patat. Referentiekader is alleen wat beperkt.quote:Op zondag 20 april 2014 12:16 schreef Iwanius het volgende:
Is er iemand van hier al langsgereden om een praktijktestje te doen of het AD het bij het juiste eind had?
AD natuurlijk.quote:Op zondag 20 april 2014 14:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Linkje naar je bron is wel zo netjes tong
Gedeeltelijk eensch, je moet het maar als een indicatie zien en zelf je conclusie trekken. Als je bijv. naar de site frietopia gaat dan wordt je ook niet geheel vrolijk. Daar staan sommige frietzaken niet eens tussen die wel in de test voor komen.quote:Op zondag 20 april 2014 16:53 schreef habanero het volgende:
wat een onzin deze test.
zoals al eerder in dit topic vermeld .. de freakin burger king yeah right !
Dan ben ik zelfs bereid om extra te betalen, ik hou daar ook enorm van.quote:Op vrijdag 18 april 2014 14:20 schreef Pietverdriet het volgende:
heerlijk hoe naief mensen aan een zaak beginnen, maar toch heb ik een zwak voor mensen die voor een goed product gaan
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |