Dat dus.quote:Een ruime definitie omvat alle natuurwetenschappen en technische wetenschappen alsmede wiskunde en informatica.
Maar ik was eigenlijk opzoek naar de afstand tussen mijn huis en de Leidse faculteit, de extra info kreeg ik er zomaar bij.quote:Op maandag 14 april 2014 23:23 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Rezania toch, er zijn vele tientallen alternatieven maar je moet je dan niet beperken tot het Nederlandse taalgebied.
Ik kan je wel een linkje geven maar als je even googlet met "calorie burn cycling" (zonder aanhalingstekens!) heb je er zelf zo een paar gevonden en kan je een uitkiezen die je bevalt.
Het is wel zo. Suiker en chocolade zijn verslavend.quote:
Aspartaam en andere zoetstoffen kan je amper energie uit halen, en smaken veel zoeter dan suikers. Als je alleen op de calorieën let kan je beter aspartaam dan suiker nemen, maar ik weet het fijne er niet van. Moet je een voedingsdeskundige vragen.quote:Op maandag 14 april 2014 23:23 schreef Mitsu het volgende:
Over frisdrank en suikers gesproken: suikervrije frisdrank is zeker gewoon verkooppraat?
Er is naar geen enkele kunstmatige voedingsstof zo veel onderzoek gedaan als naar aspartaam. Alle onderzoeken waarbij er echt kwalijke bijwerkingen aan het licht zijn gekomen, zoals de vorming van kankercellen, zijn door de meeste wetenschappers verworpen door slechte methoden en manipulatie van de resultaten. Aspartaam is misschien nog wel één van de veiligste stoffen op de markt. Je moet er natuurlijk niet te veel van consumeren, maar dat geldt voor iedere stof.quote:Op maandag 14 april 2014 23:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ja en nee. De meeste mensen halen hun suikers wel ergens anders vandaan, dat heeft met biologische driften te maken die bevredigd moeten worden. Er zijn allerlei methodes om minder last te hebben van die driften, bijv. door goed te bewegen, goed bezig te zijn (sommige topwetenschappers eten chronisch te weinig doordat ze de hele tijd geobsedeerd bezig zijn met hun werk) en door voldoende groenten te eten.
Dat aspartaam daar wil je voorzichtigheidshalve ook niet al te veel van innemen. Zeker is het niet dat het kwaad kan maar ik zou het niet riskeren.
Holy! Diabetes type II olé olé?quote:Op maandag 14 april 2014 23:20 schreef Plofkipje het volgende:
Jezus zo lang fietsen voor 3 snickers. Ik eet zonder problemen 2 duopacks snickers op in een pauze bij college![]()
Misschien dat ik toch maar eens m'n eetpatroon ga aanpassen.
Gewoon Google Maps gebruiken. Vervolgens een aparte site gebruiken om het calorieënverbruik te schatten. Zelfs de geschatte tijden zijn best wel goed, er wordt rekening gehouden met heuvels en mogelijk ook met het aantal kruispunten. Ze houden wel wat te weinig rekening met de verkeerslichten en het de totale afstand.quote:Op maandag 14 april 2014 23:29 schreef Rezania het volgende:
[..]
Maar ik was eigenlijk opzoek naar de afstand tussen mijn huis en de Leidse faculteit, de extra info kreeg ik er zomaar bij.
Dat niet teveel is het probleem gezien de hoeveelheden frisdrank en andere lightproducten en troep (in chips zit het bijv. ook al vaak) die die mensen innemen.quote:Er is naar geen enkele kunstmatige voedingsstof zo veel onderzoek gedaan als naar aspartaam. Alle onderzoeken waarbij er echt kwalijke bijwerkingen aan het licht zijn gekomen, zoals de vorming van kankercellen, zijn door de meeste wetenschappers verworpen door slechte methoden en manipulatie van de resultaten. Aspartaam is misschien nog wel één van de veiligste stoffen op de markt. Je moet er natuurlijk niet te veel van consumeren, maar dat geldt voor iedere stof.
Ja, je krijgt het op een gegeven moment voordat je er erg in hebt als je te vet bent. Letterlijk, want tegen de tijd dat je het opmerkt is je pancreas (alvleesklier) al flink beschadigd, word je wakker met een uitgedroogde mond en het je elke 2 uur een volle blaas. Het goede nieuws, het is reversibel, als je vet verliest en sport dan kan je genezen van diabetes II al komt het misschien wel sneller terug als je het weer verwaarloost (dat weet ik niet zeker).quote:
Nee, het is al best wel oud nieuws, veel onderzoeken hebben een soortgelijke conclusie opgeleverd. Dat light is vooral een goede marketingstunt, de klant stopt extra troep in zijn lichaam en koopt dus extra troep (dieetspul in plaats van gewoon spul maar ook nog eens extra bronnen van suikers en vetten omdat de mensen daar toch behoefte aan hebben). Al die regelmechanismes die je drijven tot die inname schakel je niet uit door lightshit in te nemen. Gewoon gezond eten en goed bewegen is dus het advies, als je goed sport kan je ook nog eens een beetje snoepen met echt suiker.quote:Op maandag 14 april 2014 23:39 schreef Mitsu het volgende:
Dat klinkt niet al te best voor light producten.
Ik weet niet precies wat de MAC-waarde (of hoe het tegenwoordig ook heet) is van aspartaam, dus ik kan hier geen uitspraken over doen. Ik kan wel beredeneren dat doordat de stof zoveel zoeter is dan suiker, mensen maar een hele kleine hoeveelheid ervan per dag consumeren, ook al eten ze normaal. Daarbij, westerse landen zijn er dol op en we consumeren het gretig, als er een direct verband was tussen aspartaam en problemen hadden we het nu wel ontdekt denk ik. Misschien dat er een indirect effect is, of dat het een groep van probleemveroorzakers is. Dat zou moeilijker zijn om aan te tonen.quote:Op maandag 14 april 2014 23:36 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Gewoon Google Maps gebruiken. Vervolgens een aparte site gebruiken om het calorieënverbruik te schatten. Zelfs de geschatte tijden zijn best wel goed, er wordt rekening gehouden met heuvels en mogelijk ook met het aantal kruispunten. Ze houden wel wat te weinig rekening met de verkeerslichten en het de totale afstand.
Het is wel zo. Suiker en chocolade zijn verslavend.
[..]
Aspartaam en andere zoetstoffen kan je amper energie uit halen, en smaken veel zoeter dan suikers. Als je alleen op de calorieën let kan je beter aspartaam dan suiker nemen, maar ik weet het fijne er niet van. Moet je een voedingsdeskundige vragen.
Zelf vermoed ik dat je gaat compenseren met ander eten om dezelfde suiker-intake te behouden.
[..]
Dat niet teveel is het probleem gezien de hoeveelheden frisdrank en andere lightproducten en troep (in chips zit het bijv. ook al vaak) die die mensen innemen.
Dat is niet meer dan logisch. Als je lichaam minder brandstof binnenkrijgt dan normaal zet het zichzelf op standje zuinig.quote:Op maandag 14 april 2014 23:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
http://news.softpedia.com(...)n-Weight-78370.shtml
Light Diet Products Can in Fact Make You Gain Weight!
Drinking only "zero" beverages and gorging only on the "lightest" yogurts and diet bars, and still having a seal line? No wonder, as a new research published in the journal "Behavioral Neuroscience" has revealed that rats fed on artificial sweetener put more weight compared to sugar-fed rats, a finding challenging common concepts saying that artificial sweeteners can help people lose weight or keep it off while following a diet.
The American team from Purdue University in the US can only guess that a sweet taste followed by no calories may induce into the body a crave for supplementary food. The investigations revealed that sugar-fed rats subsequently had decreased appetite compared to mice that consumed sweeteners.
The research team offered yogurts to different groups of rats, some sweetened with sugar, others with saccharin. The mice could eat as much as they wanted, not being restricted in their food intake. Surprisingly, the saccharin-fed mice ate higher amounts of food, put on more fat, and got more extra-weight than the sugar-fed individuals.
"The data clearly indicate that consuming a food sweetened with no-calorie saccharin can lead to greater body-weight gain and adiposity than would consuming the same food sweetened with higher calorie sugar. One theory was that, in normal conditions, the arrival of a sweet taste in the mouth helped prime the metabolism for the arrival of a calorie-heavy, sweet meal into the digestive system," wrote the authors.
"When the meal does not arrive the body may get confused and have more trouble regulating its appetite when other food is around. If this were the case, other low-calorie sweeteners such as aspartame, sucralose and acesulfame could have a similar effect," they added.
Old ideas are hard to change, and some people are not convinced so easily.
"This needs far more research - as studies in humans have shown that low-calorie sweeteners can help people lose weight," a spokesman for the British Nutrition Foundation told BBC News.
Doe er je voordeel mee.
Leg uit?quote:Op maandag 14 april 2014 23:30 schreef Rezania het volgende:
Moet er trouwens even bij zeggen dat ik het kapot moeilijk vond om aspartaam te maken, ging een paar keer goed fout.Knap dat ze dat op zo'n grote schaal kunnen.
Niet voor mij. Het enige snoep wat ik eet verkopen ze niet (chocolade met een hoog cacaopercentage). Ik eet trouwens ook graag druiven, daar zit ook veel suiker in.quote:Op maandag 14 april 2014 23:36 schreef Plofkipje het volgende:
[..]
Het baart me wel 's zorgen. Snoepautomaten bij collegezalen zijn gewoon verleidelijk
Maar ook echt. Ik verlang serieus naar chocolade. Iedere dag weer. En ik koop het dan ook altijd weer. Iemand zei hier dat hij 13 kilo was aangekomen. Ik ben inmiddels 7 kilo aangekomen ofzo.quote:Op maandag 14 april 2014 23:29 schreef Rezania het volgende:
Het is wel zo. Suiker en chocolade zijn verslavend.
Ik weet niet precies wat er fout ging, want ik moest het echt in de vierde week van mijn studie doen. Wist dus nog niks over reactiemechanismen en orbitalen en zo (de theorie kwam pas halverwege het practicumquote:
Die tweede vind ik vooral erg tof.quote:Op maandag 14 april 2014 23:44 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Hebben jullie de nieuwe pics al gezien? Wat een schoonheid.![]()
Juist bij het grootschalig industrieel uitvoerern kan je alles perfect controleren dankzij sensoren, computers, zeer precieze machines etc.quote:Op maandag 14 april 2014 23:45 schreef Rezania het volgende:
[..]
Ik weet niet precies wat er fout ging, want ik moest het echt in de vierde week van mijn studie doen. Wist dus nog niks over reactiemechanismen en orbitalen en zo (de theorie kwam pas halverwege het practicum). Maar ik moest dat experiment dus 4 keer overdoen, terwijl ik een handleiding had en alles netjes volgens die handleiding deed. Kleine dingen, die men zo vergeet, zoals het goed droogmaken van glaswerk, leverden waarschijnlijk de problemen achteraf gezien. Maar dus best wel knap dat we zo'n proces zo strak kunnen reguleren op zo'n grote schaal. Hetzelfde geldt voor bioproductieprocessen etc.
Ik was een deel ook weer zo kwijt hoor, toen ik wat gezonden begon te etenquote:Op maandag 14 april 2014 23:45 schreef Fierce. het volgende:
[..]
Maar ook echt. Ik verlang serieus naar chocolade. Iedere dag weer. En ik koop het dan ook altijd weer. Iemand zei hier dat hij 13 kilo was aangekomen. Ik ben inmiddels 7 kilo aangekomen ofzo.![]()
Ik reageer overigens nog wel op andere inhoudelijke berichtjes hoor.
Mijn gedachte ook, daarom moest ik die erbij zetten en koos ik voor deze in plaats van een met de SRB's en tank er aan.quote:Op maandag 14 april 2014 23:46 schreef Rezania het volgende:
[..]
Die tweede vind ik vooral erg tof.Gewoon zo van 'Ja, eh, we hebben geen vliegtuig groot genoeg voor de shuttle?' 'Boeie, dan plakken we hem toch op een vliegtuig?'
70% cacao of liefst meer nemen, dan eet je er minder van en krijg je minder suiker binnen.quote:Op maandag 14 april 2014 23:45 schreef Fierce. het volgende:
[..]
Maar ook echt. Ik verlang serieus naar chocolade. Iedere dag weer.
Oh ja, nog eventjes een woordje uitleg. Deze constructie is nodig omdat de Space Shuttle slechts zelfstandig kon landen, niet zelfstandig kon opstijgen. Op zich een bedenkelijk iets maar gezien deze oplossing moeten we er misschien maar blij mee zijn.quote:Op maandag 14 april 2014 23:46 schreef Rezania het volgende:
[..]
Die tweede vind ik vooral erg tof.Gewoon zo van 'Ja, eh, we hebben geen vliegtuig groot genoeg voor de shuttle?' 'Boeie, dan plakken we hem toch op een vliegtuig?'
Yey, even doorzetten dan maar! Ooit. Ik fietste de laatste tijd ook vrij weinig - want gejat - dus ging altijd met de bus/auto. Misschien dat dat ook gaat helpen.quote:Op maandag 14 april 2014 23:50 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ik was een deel ook weer zo kwijt hoor, toen ik wat gezonden begon te etenDus er is nog hoop!
Ik moet gewoon helemaal stoppen.quote:Op maandag 14 april 2014 23:52 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
70% cacao of liefst meer nemen, dan eet je er minder van en krijg je minder suiker binnen.
Het blijft calorierijk maar het scheelt wel al wat. Idem voor hagelslag/pasta, neem er een die +50% cacao bevat.
Mijn fiets is nog nooit gejat, als je twee goede sloten gebruikt en het frame en het wiel vastzet aan iets wat je moeilijk sloopt dan is het risico laag. Tenzij je een blingblingfiets wekenlang op het station of op een plaats zonder enig toezicht laat staan of iets dergelijks.quote:Op maandag 14 april 2014 23:56 schreef Fierce. het volgende:
[..]
Yey, even doorzetten dan maar! Ooit. Ik fietste de laatste tijd ook vrij weinig - want gejat - dus ging altijd met de bus/auto. Misschien dat dat ook gaat helpen.
Ik ben redelijk een gezondheidsfreak qua voeding en sporten maar ik kan dat niet!quote:Ik moet gewoon helemaal stoppen.Geen discipline.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |