abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144903755
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 18:40 schreef gijsman het volgende:
heeft iemand een goed recept voor thaise kip cashew? op internet zijn er zoveel variaties
Deze kan ik je wel aanbevelen als meest makkelijke en neutrale voor je. Tis trouwens Bangkok stijl.
  Moderator / Redactie FP vrijdag 26 september 2014 @ 00:42:11 #212
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_144913432
Wat een leesgenot dit _O_

Zodra ik weer genoeg ruimte in de diepvries heb (er staan nog bakjes met chili con carne en spaghettisaus in) ga ik een reportage van Nasi á la Drizzt maken. Lekker veel, lekker simpel, vrij standaard, maar wel met een kleine twist.
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
pi_144914314
Zo, heb alle deeltjes doorgelezen. Wat een recepten, wat een topchefs en wat een variatie _O_

Nasi a la Iwanius en Macaroni a la kano. moet ik nog doorspitten, maar dat komt later wel. Nu genieten van een welverdiende nachtrust.
Children of the night. What music they make.
pi_144932004
quote:
2s.gif Op donderdag 25 september 2014 20:47 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Deze kan ik je wel aanbevelen als meest makkelijke en neutrale voor je. Tis trouwens Bangkok stijl.
Bedankt, zojuist geprobeerd met als extra toevoeging een lepel rodecurry paste
  Moderator / Redactie FP vrijdag 26 september 2014 @ 23:01:06 #215
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_144942521
Heren, ik kwam er vanmiddag achter dat ik nog twee bakjes nasi in de diepvries heb staan. Daar gaat mijn belofte, want over een week of twee zal ik het wel weer vergeten en alles klaarmaken zonder jullie een intense reportage te kunnen bieden :{

Na het lezen van het macaronitopic wilde ik de spaghettivariant laten zien, maar u kunt het al raden: twee bakjes in de diepvries :')
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
  vrijdag 26 september 2014 @ 23:45:25 #216
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_144944238
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 23:01 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
Heren, ik kwam er vanmiddag achter dat ik nog twee bakjes nasi in de diepvries heb staan. Daar gaat mijn belofte, want over een week of twee zal ik het wel weer vergeten en alles klaarmaken zonder jullie een intense reportage te kunnen bieden :{

Na het lezen van het macaronitopic wilde ik de spaghettivariant laten zien, maar u kunt het al raden: twee bakjes in de diepvries :')
We kunnen je wel helpen onthouden! :D
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  vrijdag 26 september 2014 @ 23:49:04 #217
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_144944353
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 23:01 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
Heren, ik kwam er vanmiddag achter dat ik nog twee bakjes nasi in de diepvries heb staan. Daar gaat mijn belofte, want over een week of twee zal ik het wel weer vergeten en alles klaarmaken zonder jullie een intense reportage te kunnen bieden :{

Na het lezen van het macaronitopic wilde ik de spaghettivariant laten zien, maar u kunt het al raden: twee bakjes in de diepvries :')
Wat stouw je veel in je diepvries. Je kan het ook later gaan eten en nu een verse maken :) Jij blij, wij blij
  Moderator / Redactie FP zaterdag 27 september 2014 @ 00:06:50 #218
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_144944937
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 23:49 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Wat stouw je veel in je diepvries. Je kan het ook later gaan eten en nu een verse maken :) Jij blij, wij blij
Tja, als ik bijv nasi, spaghetti of chili con carne maak is het meteen een enorme pan vol, voldoende voor 4 porties, ideaal voor als ik een keer geen zin heb om te koken ^O^

Om binnenkort wéér verse nasi te maken gaat me een beetje te ver, dan staan er 5 bakjes van in de diep _O- Zoveel ruimte heb ik niet.
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
pi_144945152
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:06 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:

[..]

Tja, als ik bijv nasi, spaghetti of chili con carne maak is het meteen een enorme pan vol, voldoende voor 4 porties, ideaal voor als ik een keer geen zin heb om te koken ^O^

Om binnenkort wéér verse nasi te maken gaat me een beetje te ver, dan staan er 5 bakjes van in de diep _O- Zoveel ruimte heb ik niet.
Waarom direct een pan vol, misschien goedkoper, maar ik gooi dan gewoon wat minder rijst in pan
  zaterdag 27 september 2014 @ 00:16:52 #220
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_144945202
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:15 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Waarom direct een pan vol, misschien goedkoper, maar ik gooi dan gewoon wat minder rijst in pan
Omdat het ideaal is als je een keer geen zin hebt te koken... ;)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_144945234
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:16 schreef SiennaForrest het volgende:

[..]

Omdat het ideaal is als je een keer geen zin hebt te koken... ;)
Tuurlijk voor n keertje, maar hij heeft veel bakjes. Was maar een vraag
  Moderator / Redactie FP zaterdag 27 september 2014 @ 00:26:53 #222
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_144945474
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:17 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Tuurlijk voor n keertje, maar hij heeft veel bakjes. Was maar een vraag
Ik heb 6 bakjes, momenteel allemaal in gebruik :+
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
  zaterdag 27 september 2014 @ 00:27:33 #223
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_144945504
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:17 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Tuurlijk voor n keertje, maar hij heeft veel bakjes. Was maar een vraag
Ja inderdaad, er zijn grenzen! ;) maar wij doen dat ook wel eens, even wat extra maken, je bent toch bezig. Scheelt weer als je een drukke dag ofzo hebt. Ideaal. ^O^

En helemaal ideaal wat nasi betreft. Om maar weer even ontopic te gaan. Krijg wel erg trek in nasi, goreng wel te verstaan! :Y)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  zaterdag 27 september 2014 @ 10:31:10 #224
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_144949811
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:15 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Waarom direct een pan vol, misschien goedkoper, maar ik gooi dan gewoon wat minder rijst in pan
Minder werk/afwas/tijd per portie.
  zondag 28 september 2014 @ 18:05:53 #225
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_144988877
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:55 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Omdat ik er bij blijft dat ik niets op heb met fantasie nasi-goreng ben ik dus negatief? :')

Ik gun iedereen zijn pleziertje maar blijf weg met kreten als "perfecte nasi-goreng"e.d. als je niet eens in de basis voldoet waar een perfecte tradtionele nasi goreng aan moet voldoen wil je er uberhaupt van kunnen spreken. Daar ageer ik tegen en zal ik tegen blijven ageren.

Ik zeg toch ook niet dat mijn nasi-goreng de beste is op alle vlakken? Of ik de beste traditionele nasi-goreng bereider ben? Wat ik wel kan zeggen is dat ik in de basis aan alle voorwaarden voldoet die voor een goede traditionele nasi-goreng geldt, en een hele goede op die gronden heb weten te bereiden.
Beste Iwanius, ik denk dat je het allemaal iets te serieus opvat. Als je deze topicreeks leest dan kan je toch allemaal een grote smile op je gezicht krijgen. Hoe een echte nasi hoort te zijn is toch in wezen niet relevant? :N

Als je hier de nasi-koningen aan het werk ziet dan merk je dat het om de beleving gaat. En als je hart gaat schijnen van deze nasikunsten dan zal je tong je niet in de steek laten. Kom uit je comfortzone en maak eens een nasi-ala-Johannes©; laat je gaan, breek los uit dat keurslijfketen en geniet! *O*

N.b. Wellicht ten overvloede, met nasi wordt uiteraard de nasi goreng bedoelt! :D
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145026876
Na aanleiding van dit inspirerende topic besloot ik om zelf ook maar eens mijn kookkunsten te delen. Deze nasi vergt wel een kleine drie kwartier voorbereiding maar dan heb je wel een heerlijke nasi.

Benodigdheden:
Koksmes
Vijzel
Wokpan
Steelpan
Grilpan
Rasp

Boodschappenlijst:

Voor de nasi:
Zilvervliesrijst (mag ook een andere rijst zijn)
Trassie
Ketoembar
Djintan
Sambal
1 middelgroot ui
2 teentjes knoflook
1 prei
Kipfilet
Hollandse garnaaltjes

Voor de saté:
Kippendijen
Satémarinade

Roerbakgroente:
Courgette
Parika rood/geel
Winterpeen
Taugé
Peper/zout
Zoet/zure chilisaus

Note: alles is te vinden bij de plaatselijke supermarkt.

Om te beginnen kook ik de zilvervliesrijst ongeveer 7 minuten.



Ondertussen begin ik aan de eigengemaakte boemboe die later wordt vermengd met de nasi en de smaak geeft aan het gerecht. Snij de ui en knoflook zo klein mogelijk en meng dat vervolgens in de vijzel met een theelepel ketoembar, Djintan, trassie en sambal. Voeg daar nog een klein scheutje ketjap manis of olijfolie aan toe en stamp het dan tot een homogene massa. De boemboe is nu klaar.



Vervolgens is de rijst klaar en die kun je gaan afgieten. Laat het dan nog even droogkoken in de pan op een laag vuurtje. Nu is de prei aan de beurt om gesneden te worden. Snij de prei in de lengte in vier delen en snij het in kleine stukjes. Gebruik ongeveer 2 stuks kipfilet voor in de nasi, snij deze in kleine blokjes. houdt wel de kippendijtjes apart, die gaan we gebruiken voor de saté. Leg de kippendijtjes in de satémarinade en laat dat een uurtje intrekken in de koelkast.





Alles voor de nasi is nu gereed dus kunnen we verder met de wokgroente. Snijdt deze in niet al te grote stukken zodat je het niet te lang hoeft te bakken. Voor de winterpeen kun je ervoor kiezen om het te raspen of in kleine blokjes te snijden, zelf prefereer ik een grove rasp. Strooi er een beetje peper en zout overheen voor de smaak. In de pan gaan we er nog 3 tot 4 eetlepels chilisaus aan toevoegen zodat je een lekkere zoete smaak krijgt aan de groente. Doe een eetlepel olijfolie in de pan en gooi er dan alle groente in een keer in behalve de taugé, die bak je de laatste 2 minuten mee. Het geheel bak je in 10 minuten.



Nu kunnen we beginnen met het bakken van de nasi. Doe eerst de boemboe in de pan en bak die op een hoog vuur even aan. Doe vervolgens de kipfilet en de prei erbij en bak totdat het gaar is. Nu kan de rijst erbij. Bak dit nog even een paar minuutjes mee en dan is je nasi klaar. Tegelijkertijd kun je ook alvast de garnaaltjes even aanbakken met een beetje peper en zout. Voeg dat vervolgens bij de nasi.









Nu hoeven we alleen nog de saté te grillen. Doe dit in een grilpan, er hoeft geen olie in de pan. Laat de saté aan beide kanten gaar worden, zorg ervoor dat je ze niet te lang grilt anders wordt de kip te droog. Eventueel kun je er nog satésaus bij doen.



Alles is klaar en nu kunnen we het bord gaan opmaken. Voor een leuk resultaat kun je de nasi in een kommetje doen en dat goed aandrukken. Vervolgens leg je er een plat bord op en draai je het geheel om en haal je het kommetje eraf. Leg daar de saté en de groente naast en maak het af met wat kroepoek. Eet smakelijk!

pi_145028738
Allereerst leuk dat het allemaal gesmaakt heeft. Ten tweede had ik getuige de ingredienten je gebruikt er sowieso geen nasi-goreng van gemaakt omdat dat zonde is van de rijst die je gebruikt en bijbehorende ingredienten.

Ik had er gewoon een witte rijst met...gerecht van gemaakt.
  dinsdag 30 september 2014 @ 05:38:00 #228
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145042524
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 18:30 schreef pablo1989 het volgende:
Alles is klaar en nu kunnen we het bord gaan opmaken. Voor een leuk resultaat kun je de nasi in een kommetje doen en dat goed aandrukken. Vervolgens leg je er een plat bord op en draai je het geheel om en haal je het kommetje eraf. Leg daar de saté en de groente naast en maak het af met wat kroepoek. Eet smakelijk!
Luistert niet naar den zoetzure nasi-naaier, dit is top gedaan! Lekker zo met die boemboe en het ziet er smakelijk uit! Ook de skills geleerd op de nasischool of autodidact?! Hulde! _O_ ^O^

Ben benieuwd wat Johannes er van vind! :Y :D
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  dinsdag 30 september 2014 @ 07:41:05 #229
131800 Tarado
capô de fusca
pi_145042976
Ziet er goed uit ^O^
pi_145044875
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 05:38 schreef SiennaForrest het volgende:

[..]

Luistert niet naar den zoetzure nasi-naaier, dit is top gedaan! Lekker zo met die boemboe en het ziet er smakelijk uit! Ook de skills geleerd op de nasischool of autodidact?! Hulde! _O_ ^O^

Ben benieuwd wat Johannes er van vind! :Y :D
Eerst een periode ervaring opgedaan met de lokale bevolking in Indonesië en vervolgens zelf aan de slag gegaan. _O_
pi_145045528
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 18:30 schreef pablo1989 het volgende:
Na aanleiding van dit inspirerende topic besloot ik om zelf ook maar eens mijn kookkunsten te delen. Deze nasi vergt wel een kleine drie kwartier voorbereiding maar dan heb je wel een heerlijke nasi.

Benodigdheden:
Koksmes
Vijzel
Wokpan
Steelpan
Grilpan
Rasp

Boodschappenlijst:

Voor de nasi:
Zilvervliesrijst (mag ook een andere rijst zijn)
Trassie
Ketoembar
Djintan
Sambal
1 middelgroot ui
2 teentjes knoflook
1 prei
Kipfilet
Hollandse garnaaltjes

Voor de saté:
Kippendijen
Satémarinade

Roerbakgroente:
Courgette
Parika rood/geel
Winterpeen
Taugé
Peper/zout
Zoet/zure chilisaus

Note: alles is te vinden bij de plaatselijke supermarkt.

Om te beginnen kook ik de zilvervliesrijst ongeveer 7 minuten.

[ afbeelding ]

Ondertussen begin ik aan de eigengemaakte boemboe die later wordt vermengd met de nasi en de smaak geeft aan het gerecht. Snij de ui en knoflook zo klein mogelijk en meng dat vervolgens in de vijzel met een theelepel ketoembar, Djintan, trassie en sambal. Voeg daar nog een klein scheutje ketjap manis of olijfolie aan toe en stamp het dan tot een homogene massa. De boemboe is nu klaar.

[ afbeelding ]

Vervolgens is de rijst klaar en die kun je gaan afgieten. Laat het dan nog even droogkoken in de pan op een laag vuurtje. Nu is de prei aan de beurt om gesneden te worden. Snij de prei in de lengte in vier delen en snij het in kleine stukjes. Gebruik ongeveer 2 stuks kipfilet voor in de nasi, snij deze in kleine blokjes. houdt wel de kippendijtjes apart, die gaan we gebruiken voor de saté. Leg de kippendijtjes in de satémarinade en laat dat een uurtje intrekken in de koelkast.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Alles voor de nasi is nu gereed dus kunnen we verder met de wokgroente. Snijdt deze in niet al te grote stukken zodat je het niet te lang hoeft te bakken. Voor de winterpeen kun je ervoor kiezen om het te raspen of in kleine blokjes te snijden, zelf prefereer ik een grove rasp. Strooi er een beetje peper en zout overheen voor de smaak. In de pan gaan we er nog 3 tot 4 eetlepels chilisaus aan toevoegen zodat je een lekkere zoete smaak krijgt aan de groente. Doe een eetlepel olijfolie in de pan en gooi er dan alle groente in een keer in behalve de taugé, die bak je de laatste 2 minuten mee. Het geheel bak je in 10 minuten.

[ afbeelding ]

Nu kunnen we beginnen met het bakken van de nasi. Doe eerst de boemboe in de pan en bak die op een hoog vuur even aan. Doe vervolgens de kipfilet en de prei erbij en bak totdat het gaar is. Nu kan de rijst erbij. Bak dit nog even een paar minuutjes mee en dan is je nasi klaar. Tegelijkertijd kun je ook alvast de garnaaltjes even aanbakken met een beetje peper en zout. Voeg dat vervolgens bij de nasi.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Nu hoeven we alleen nog de saté te grillen. Doe dit in een grilpan, er hoeft geen olie in de pan. Laat de saté aan beide kanten gaar worden, zorg ervoor dat je ze niet te lang grilt anders wordt de kip te droog. Eventueel kun je er nog satésaus bij doen.

[ afbeelding ]

Alles is klaar en nu kunnen we het bord gaan opmaken. Voor een leuk resultaat kun je de nasi in een kommetje doen en dat goed aandrukken. Vervolgens leg je er een plat bord op en draai je het geheel om en haal je het kommetje eraf. Leg daar de saté en de groente naast en maak het af met wat kroepoek. Eet smakelijk!

[ afbeelding ]
Wauw, je hebt groots uitgepakt zie ik ^O^

Ik zet je wel even in de OP :)
  dinsdag 30 september 2014 @ 11:04:39 #232
131800 Tarado
capô de fusca
pi_145047085
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 10:10 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Wauw, je hebt groots uitgepakt zie ik ^O^

Ik zet je wel even in de OP :)
waarom de mijne niet?
pi_145047107
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 11:04 schreef Tarado het volgende:

[..]

waarom de mijne niet?
Mijn oprechte excuses

waar staat hij?
  dinsdag 30 september 2014 @ 11:07:32 #234
131800 Tarado
capô de fusca
pi_145047158
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 11:05 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Mijn oprechte excuses

waar staat hij?
CUL / Nasi a la Johannes #3 smullen
  dinsdag 30 september 2014 @ 11:10:45 #236
131800 Tarado
capô de fusca
pi_145047273
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 11:08 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Geregeld :)
OK :) als je er nou nog Tarado van maakt, Torado is iets heel anders
pi_145047485
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 11:10 schreef Tarado het volgende:

[..]

OK :) als je er nou nog Tarado van maakt, Torado is iets heel anders
:@ chanant
  dinsdag 30 september 2014 @ 11:21:54 #238
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_145047678
Ziet er lekker uit Pablo, alleen tauge :r, maar dat is persoonlijke smaak. Is kipfilet in nasi en daarnaast ook nog sate niet beetje veel? :@
pi_145048117
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 11:21 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ziet er lekker uit Pablo, alleen tauge :r, maar dat is persoonlijke smaak. Is kipfilet in nasi en daarnaast ook nog sate niet beetje veel? :@
De kipfilet in de nasi valt best mee, 2 stuks voor 5 man.
  dinsdag 30 september 2014 @ 11:52:10 #240
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_145048619
Ik heb al diverse keren foto's van mijn nasi a la Kaneel (deze bevat geen kaneel, wat boze tongen ook mogen beweren) gedeeld met mijn goede vriend Johannes. Deze staan echter in een andere reeks en ik kan ze niet meer vinden.

Daarom zal ik deze week weer eens nasi a la kaneel maken en de bereiding incluis foto's hier met jullie delen.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')