FreezePop | dinsdag 25 maart 2014 @ 17:57 |
Heeft iemand tips om slavinken te bereiden zonder dat al het spek er omheen aanbrand? Zelfs op mn laagste vuurtje met regelmatig omdraaien is het binnenste nog niet gaat en staat het spek op het punt van in de brand vliegen. | |
awiebo | dinsdag 25 maart 2014 @ 17:58 |
jus aanmaken. niet droog opbakken. ![]() | |
CherryOnTop | dinsdag 25 maart 2014 @ 18:00 |
Ik bak altijd de buitenkant mooi bruin aan en dan gooi ik een laagje water in de pan. Deksel erop, laag vuurtje, laten garen, en je hebt een lekkere smeuiige slavink in plaats van een kurkdroge. | |
Rezania | dinsdag 25 maart 2014 @ 18:07 |
Slavink ![]() ![]() | |
FreezePop | dinsdag 25 maart 2014 @ 18:10 |
Bedankt voor de tip. Nu hop hop terug naar ONZ. | |
Woestijnvos | dinsdag 25 maart 2014 @ 18:31 |
Niet alleen in Nederland. | |
FreezePop | dinsdag 25 maart 2014 @ 18:39 |
Zal dit proberen de volgende keer! Zoals awiebo zei moet ik ze denk ik ook niet opbakken. Deed al minder boter omdat spek altijd wel redelijk lekker in de pan gaat zonder extra vet. | |
deadly_kiss | dinsdag 25 maart 2014 @ 18:39 |
draai ze rondom in de pan tot ze bruin zijn en snij ze daarna in plakjes en leg ze nog even terug in de pan. binnen 5 minuten klaar ![]() | |
CherryOnTop | dinsdag 25 maart 2014 @ 18:41 |
Dat is lang niet zo lekker, als je ze in vocht klaarmaakt zijn ze veel lekkerder ![]() | |
deadly_kiss | dinsdag 25 maart 2014 @ 18:46 |
klopt... anders kan je ze ook nog laten pruttelen in de juspan en daarna in de koekenpan aanbakken. ligt er maar net aan hoeveel tijd je er aan wil besteden | |
Zolder | dinsdag 25 maart 2014 @ 18:52 |
nee sorry ik heb geen tips | |
FreezePop | dinsdag 25 maart 2014 @ 18:58 |
Reageer dan ook niet. ![]() | |
Zolder | dinsdag 25 maart 2014 @ 18:59 |
sorry | |
Rezania | dinsdag 25 maart 2014 @ 19:02 |
Mijn tip is om de slavink te vermijden, duh. | |
derLudolf | dinsdag 25 maart 2014 @ 19:52 |
even in de magnetron ![]() | |
Mutsaers__78 | dinsdag 25 maart 2014 @ 19:53 |
Zeg alsjeblieft dat dat een grapje is. | |
#ANONIEM | dinsdag 25 maart 2014 @ 21:46 |
Heel ranzig inderdaad | |
derLudolf | dinsdag 25 maart 2014 @ 21:52 |
Iemand die niet fatsoenlijk een slavink kan bakken proeft het verschil toch niet. Ben ook anti magnetron | |
FreezePop | dinsdag 25 maart 2014 @ 22:58 |
Doe toch alsjeblieft niet zo elitair ![]() | |
Durmada | dinsdag 25 maart 2014 @ 23:17 |
Hoe krijg je slavink ooit door je strot zonder over te geven? | |
2cv | dinsdag 25 maart 2014 @ 23:46 |
Door het lekker te vinden. | |
BasEnAad | woensdag 26 maart 2014 @ 08:48 |
Ik eet liever goedkope waterige knakworsten bij m'n avondeten dan slavinken. | |
renwan | woensdag 26 maart 2014 @ 09:07 |
Whehehe | |
pokkerdepok | woensdag 26 maart 2014 @ 09:43 |
de slavink is zowel geen sla als geen vogel. | |
Bramito | woensdag 26 maart 2014 @ 17:40 |
Ik waarschijblijk al meer dan 20 jaar geen slavink meer gegeten, maaaruh..... die zijn toch best lekker? | |
Adames | woensdag 26 maart 2014 @ 17:41 |
niet direct uit de koelkast er in gooien. op kamertemperatuur in de pan flikkeren, laag vuur, paar minuutjes is die klaar. En anders magnetron inderdaad op laag vermogen, uitdroging is dan te verwaarlozen. Dan alsnog aanbakken in de pan. | |
FutureFairytale | woensdag 26 maart 2014 @ 18:19 |
Ook al 4 jaar niet meer gegeten maar altijd heerlijk zacht gehakt met spek, gebraden in de jus. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 26 maart 2014 @ 18:54 |
Tadaa! Mensen die haten op slavinken zijn niet wijs en weten niet wat ze missen. ![]() Naast een goede bal gehakt is dit zeker iets waar je mij voor kan wakker maken. | |
Bramito | woensdag 26 maart 2014 @ 21:03 |
Zo lust ik ze ook wel! | |
#ANONIEM | zaterdag 29 maart 2014 @ 17:38 |
Maar dat is toch niet zo moeilijk te bereiden? Het lijkt wel alsof het bereiden van slavinken zo bijzonder is. ![]() | |
Redcoon | zondag 30 maart 2014 @ 18:44 |
Snap de discussie hier niet. Slavinken zijn heerlijk, er is niets mis met de combinatie van gehakt en spek. Ik snap alleen niet hoe je ze verbrand. Eerst snel medium-hoog aanbakken en daarna zacht sudderen, klaar is Kees. Kun je ons meer informatie geven over de omstandigheden? Welke pan, hoeveel boter, welke gas stand enz. | |
Pietverdriet | zondag 30 maart 2014 @ 19:46 |
Als het spek verbrand gebruikt de idioot van een slager ontbijtspek waar suiker in zit. Fatsoenlijk spek is al net zo moeilijk te vinden als fatsoenlijk vlees |