FOK!forum / Culinesse à gogo / Slavinken
FreezePopdinsdag 25 maart 2014 @ 17:57
Heeft iemand tips om slavinken te bereiden zonder dat al het spek er omheen aanbrand? Zelfs op mn laagste vuurtje met regelmatig omdraaien is het binnenste nog niet gaat en staat het spek op het punt van in de brand vliegen.
awiebodinsdag 25 maart 2014 @ 17:58
jus aanmaken. niet droog opbakken. :9
CherryOnTopdinsdag 25 maart 2014 @ 18:00
Ik bak altijd de buitenkant mooi bruin aan en dan gooi ik een laagje water in de pan. Deksel erop, laag vuurtje, laten garen, en je hebt een lekkere smeuiige slavink in plaats van een kurkdroge.
Rezaniadinsdag 25 maart 2014 @ 18:07
Slavink :r Meest verlepte stukje vlees wat Nederland kent. :')
FreezePopdinsdag 25 maart 2014 @ 18:10
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:07 schreef Rezania het volgende:
Slavink :r Meest verlepte stukje vlees wat Nederland kent. :')
Bedankt voor de tip. Nu hop hop terug naar ONZ.
Woestijnvosdinsdag 25 maart 2014 @ 18:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:07 schreef Rezania het volgende:
Slavink :r Meest verlepte stukje vlees wat Nederland kent. :')
Niet alleen in Nederland.
FreezePopdinsdag 25 maart 2014 @ 18:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:00 schreef CherryOnTop het volgende:
Ik bak altijd de buitenkant mooi bruin aan en dan gooi ik een laagje water in de pan. Deksel erop, laag vuurtje, laten garen, en je hebt een lekkere smeuiige slavink in plaats van een kurkdroge.
Zal dit proberen de volgende keer! Zoals awiebo zei moet ik ze denk ik ook niet opbakken. Deed al minder boter omdat spek altijd wel redelijk lekker in de pan gaat zonder extra vet.
deadly_kissdinsdag 25 maart 2014 @ 18:39
draai ze rondom in de pan tot ze bruin zijn en snij ze daarna in plakjes en leg ze nog even terug in de pan. binnen 5 minuten klaar :P
CherryOnTopdinsdag 25 maart 2014 @ 18:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:39 schreef deadly_kiss het volgende:
draai ze rondom in de pan tot ze bruin zijn en snij ze daarna in plakjes en leg ze nog even terug in de pan. binnen 5 minuten klaar :P
Dat is lang niet zo lekker, als je ze in vocht klaarmaakt zijn ze veel lekkerder :9
deadly_kissdinsdag 25 maart 2014 @ 18:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:41 schreef CherryOnTop het volgende:

[..]

Dat is lang niet zo lekker, als je ze in vocht klaarmaakt zijn ze veel lekkerder :9
klopt... anders kan je ze ook nog laten pruttelen in de juspan en daarna in de koekenpan aanbakken.

ligt er maar net aan hoeveel tijd je er aan wil besteden
Zolderdinsdag 25 maart 2014 @ 18:52
nee sorry ik heb geen tips
FreezePopdinsdag 25 maart 2014 @ 18:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:52 schreef Zolder het volgende:
nee sorry ik heb geen tips
Reageer dan ook niet. :')
Zolderdinsdag 25 maart 2014 @ 18:59
quote:
13s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:58 schreef FreezePop het volgende:

[..]

Reageer dan ook niet. :')
sorry
Rezaniadinsdag 25 maart 2014 @ 19:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:10 schreef FreezePop het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip. Nu hop hop terug naar ONZ.
Mijn tip is om de slavink te vermijden, duh.
derLudolfdinsdag 25 maart 2014 @ 19:52
even in de magnetron ;)
Mutsaers__78dinsdag 25 maart 2014 @ 19:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 19:52 schreef derLudolf het volgende:
even in de magnetron ;)
Zeg alsjeblieft dat dat een grapje is.
#ANONIEMdinsdag 25 maart 2014 @ 21:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:07 schreef Rezania het volgende:
Slavink :r Meest verlepte stukje vlees wat Nederland kent. :')
Heel ranzig inderdaad
derLudolfdinsdag 25 maart 2014 @ 21:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 19:53 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Zeg alsjeblieft dat dat een grapje is.
Iemand die niet fatsoenlijk een slavink kan bakken proeft het verschil toch niet. Ben ook anti magnetron
FreezePopdinsdag 25 maart 2014 @ 22:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 21:52 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Iemand die niet fatsoenlijk een slavink kan bakken proeft het verschil toch niet. Ben ook anti magnetron
Doe toch alsjeblieft niet zo elitair :'). Sorry dat ik niet heel veel kookervaring heb hoor. Ik zal in de toekomst wel geen vragen meer stellen en mn huis af laten branden. Lekker volk hier in CUL.
Durmadadinsdag 25 maart 2014 @ 23:17
Hoe krijg je slavink ooit door je strot zonder over te geven?
2cvdinsdag 25 maart 2014 @ 23:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 23:17 schreef Durmada het volgende:
Hoe krijg je slavink ooit door je strot zonder over te geven?
Door het lekker te vinden.
BasEnAadwoensdag 26 maart 2014 @ 08:48
Ik eet liever goedkope waterige knakworsten bij m'n avondeten dan slavinken.
renwanwoensdag 26 maart 2014 @ 09:07

Whehehe
pokkerdepokwoensdag 26 maart 2014 @ 09:43
de slavink is zowel geen sla als geen vogel.
Bramitowoensdag 26 maart 2014 @ 17:40
Ik waarschijblijk al meer dan 20 jaar geen slavink meer gegeten, maaaruh..... die zijn toch best lekker?
Adameswoensdag 26 maart 2014 @ 17:41
niet direct uit de koelkast er in gooien. op kamertemperatuur in de pan flikkeren, laag vuur, paar minuutjes is die klaar. En anders magnetron inderdaad op laag vermogen, uitdroging is dan te verwaarlozen. Dan alsnog aanbakken in de pan.
FutureFairytalewoensdag 26 maart 2014 @ 18:19
Ook al 4 jaar niet meer gegeten maar altijd heerlijk zacht gehakt met spek, gebraden in de jus. :9
#ANONIEMwoensdag 26 maart 2014 @ 18:54
Tadaa!

Mensen die haten op slavinken zijn niet wijs en weten niet wat ze missen. }:|
Naast een goede bal gehakt is dit zeker iets waar je mij voor kan wakker maken.
Bramitowoensdag 26 maart 2014 @ 21:03
Zo lust ik ze ook wel!
#ANONIEMzaterdag 29 maart 2014 @ 17:38
Maar dat is toch niet zo moeilijk te bereiden?
Het lijkt wel alsof het bereiden van slavinken zo bijzonder is. :?
Redcoonzondag 30 maart 2014 @ 18:44
Snap de discussie hier niet. Slavinken zijn heerlijk, er is niets mis met de combinatie van gehakt en spek.

Ik snap alleen niet hoe je ze verbrand. Eerst snel medium-hoog aanbakken en daarna zacht sudderen, klaar is Kees. Kun je ons meer informatie geven over de omstandigheden? Welke pan, hoeveel boter, welke gas stand enz.
Pietverdrietzondag 30 maart 2014 @ 19:46
Als het spek verbrand gebruikt de idioot van een slager ontbijtspek waar suiker in zit.
Fatsoenlijk spek is al net zo moeilijk te vinden als fatsoenlijk vlees