Zjummie | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:08 |
Goedemiddag, Nu word ik al krankjorum van alle soorten room die je kunt krijgen en gebruiken in gerechten, nu kom ik weer wat nieuws tegen in een recept voor Chicken Curry Masala in het Engels. Er staat: voeg milk cream toe. Iemand een idee wat ze hier mee bedoelen ![]() | |
Fok-it | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:12 |
Room | |
Chef_M | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:15 |
En wat als je gewoon Milkcream recipe op Google intikt? Klik Kom je er vast wel uit wat ze ermee bedoelen. | |
Zjummie | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:21 |
Dat is dus de vraag. Ik kwam wel het e.e.a. tegen maar bij mij blijft de vraag hangen of het nu inderdaad gewoon room is, zoals Fok-it ook aangeeft, of dat het iets speciaals is, ingekookte melk met suiker of andere toevoegingen ![]() | |
Chef_M | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:23 |
Ik vreet geen room/zuivel dus dat weet ik niet, meer dan het recept kan ik je niet geven. ![]() | |
controlaltdelete | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:23 |
Ga je Chicken Massala maken? Dit maak je eigenlijk met yoghurt en wat kookroom inderdaad. Lekker ga ik dit weekend ook weer eens maken ![]() | |
Zjummie | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:27 |
![]() ![]() | |
controlaltdelete | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:32 |
Daar maak je de marinade van, samen met zonnebloemolie en kruiden zoals garam masala, gemalen korianderzaad, kurkuma, chilipoeder en de versgeraspte nootmuskaat erna zeven. De kip hierin een nachtje laten marineren, oja en vergeet de tandoori kleurstof niet ![]() | |
Zjummie | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:39 |
De curry staat voor vanavond op het menu, dus dat marineren ga ik volgende keer proberen ![]() | |
DaKKiE1984 | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:41 |
Is dat niet gewoon creme fraiche? | |
Lienekien | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:47 |
Nee, dat is aangezuurd. | |
DaKKiE1984 | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:49 |
Ok, kookroom dan | |
Lienekien | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:50 |
Het is gewoon room. | |
DaKKiE1984 | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:51 |
Je bedoelt gewoon ongezoete slagroom? | |
Lienekien | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:52 |
Room. | |
DaKKiE1984 | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:57 |
Ahhh room | |
Zjummie | vrijdag 21 maart 2014 @ 13:10 |
En dat klinkt makkelijker dan dat het is. Volgens mij staat er in de supermarkt niks in de koelafdeling waarop staat "room". Het is of zure room, of slagroom, of creme fraiche of weet ik veel wat ![]() | |
miss_sly | vrijdag 21 maart 2014 @ 13:35 |
slagroom die je nog moet opkloppen met suiker is toch gewone room? | |
DaKKiE1984 | vrijdag 21 maart 2014 @ 13:49 |
Ik zou in ieder geval slagroom gebruiken ja, of creme fraiche ![]() | |
Zelva | vrijdag 21 maart 2014 @ 13:58 |
Room moet minimaal tien procent vet bevatten. Slagroom minimaal dertig procent. Warenwettelijk gezien dan. In Engeland heb je dan ook weer double cream, die rond de 48 procent vet bevat en 'clotted cream', minimaal 55 procent. Dat begint meer op boter te lijken. Gewone 'cream' in Engeland is rond de 18 procent vet, die wordt gebruikt voor sauzen en dergelijke. Dan zou slagroom bijna het dubbele daarvan zijn. [ Bericht 8% gewijzigd door Zelva op 21-03-2014 14:04:44 ] | |
controlaltdelete | vrijdag 21 maart 2014 @ 14:07 |
Ik gebruik gewoon kookroom en zelden slagroom. Wat minder vettig en calorieën. En ik maak heerlijke curries ![]() | |
Helsinki | vrijdag 21 maart 2014 @ 14:08 |
Kookroom is onzin. Gewoon slagroom gebruiken. | |
miss_sly | vrijdag 21 maart 2014 @ 14:11 |
Voor een curry kokosmelk, natuurlijk! | |
controlaltdelete | vrijdag 21 maart 2014 @ 14:12 |
Dan maak jij je currie toch fijn met slagroom ook best ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 21 maart 2014 @ 17:46 |
Doe recept eens posten? | |
Zjummie | zaterdag 22 maart 2014 @ 09:54 |
![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 22 maart 2014 @ 10:18 |
Gewoon niet al te goed Engels. | |
bloodymary1 | zaterdag 22 maart 2014 @ 13:52 |
Nu ik dit lees herinner ik me ineens dat toen ik kind was (jaren zeventig) op een fles melk altijd een laag room stond. Dat vond ik altijd heel lekker. Klopt dat, dat je dat toen op een fles melk had, of ben ik me rare dingen aan het inbeelden? | |
Pietverdriet | zaterdag 22 maart 2014 @ 13:53 |
Klopt Dat was van voor het homogeniseren http://nl.wikipedia.org/wiki/Homogeniseren |