FOK!forum / Culinesse à gogo / Recept in het engels: wat is "milk cream"
Zjummievrijdag 21 maart 2014 @ 12:08
Goedemiddag,

Nu word ik al krankjorum van alle soorten room die je kunt krijgen en gebruiken in gerechten, nu kom ik weer wat nieuws tegen in een recept voor Chicken Curry Masala in het Engels. Er staat: voeg milk cream toe.

Iemand een idee wat ze hier mee bedoelen :)
Fok-itvrijdag 21 maart 2014 @ 12:12
Room
Chef_Mvrijdag 21 maart 2014 @ 12:15
En wat als je gewoon Milkcream recipe op Google intikt?

Klik

Kom je er vast wel uit wat ze ermee bedoelen.
Zjummievrijdag 21 maart 2014 @ 12:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:15 schreef Chef_M het volgende:
En wat als je gewoon Milkcream recipe op Google intikt?

Klik

Kom je er vast wel uit wat ze ermee bedoelen.
Dat is dus de vraag. Ik kwam wel het e.e.a. tegen maar bij mij blijft de vraag hangen of het nu inderdaad gewoon room is, zoals Fok-it ook aangeeft, of dat het iets speciaals is, ingekookte melk met suiker of andere toevoegingen :?
Chef_Mvrijdag 21 maart 2014 @ 12:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:21 schreef Zjummie het volgende:

[..]

Dat is dus de vraag. Ik kwam wel het e.e.a. tegen maar bij mij blijft de vraag hangen of het nu inderdaad gewoon room is, zoals Fok-it ook aangeeft, of dat het iets speciaals is, ingekookte melk met suiker of andere toevoegingen :?
Ik vreet geen room/zuivel dus dat weet ik niet, meer dan het recept kan ik je niet geven. c_/
controlaltdeletevrijdag 21 maart 2014 @ 12:23
Ga je Chicken Massala maken? Dit maak je eigenlijk met yoghurt en wat kookroom inderdaad. Lekker ga ik dit weekend ook weer eens maken :)
Zjummievrijdag 21 maart 2014 @ 12:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:23 schreef controlaltdelete het volgende:
Ga je Chicken Massala maken? Dit maak je eigenlijk met yoghurt en wat kookroom inderdaad. Lekker ga ik dit weekend ook weer eens maken :)
^O^ ik ga maar voor de room dan. Zal wel goed komen :P Hoe doe je dat met de yoghurt?
controlaltdeletevrijdag 21 maart 2014 @ 12:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:27 schreef Zjummie het volgende:

[..]

^O^ ik ga maar voor de room dan. Zal wel goed komen :P Hoe doe je dat met de yoghurt?
Daar maak je de marinade van, samen met zonnebloemolie en kruiden zoals garam masala, gemalen korianderzaad, kurkuma, chilipoeder en de versgeraspte nootmuskaat erna zeven. De kip hierin een nachtje laten marineren, oja en vergeet de tandoori kleurstof niet :)
Zjummievrijdag 21 maart 2014 @ 12:39
De curry staat voor vanavond op het menu, dus dat marineren ga ik volgende keer proberen :)
DaKKiE1984vrijdag 21 maart 2014 @ 12:41
Is dat niet gewoon creme fraiche?
Lienekienvrijdag 21 maart 2014 @ 12:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:41 schreef DaKKiE1984 het volgende:
Is dat niet gewoon creme fraiche?
Nee, dat is aangezuurd.
DaKKiE1984vrijdag 21 maart 2014 @ 12:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:47 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Nee, dat is aangezuurd.
Ok, kookroom dan
Lienekienvrijdag 21 maart 2014 @ 12:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:49 schreef DaKKiE1984 het volgende:

[..]

Ok, kookroom dan
Het is gewoon room.
DaKKiE1984vrijdag 21 maart 2014 @ 12:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:50 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Het is gewoon room.
Je bedoelt gewoon ongezoete slagroom?
Lienekienvrijdag 21 maart 2014 @ 12:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:51 schreef DaKKiE1984 het volgende:

[..]

Je bedoelt gewoon ongezoete slagroom?
Room.
DaKKiE1984vrijdag 21 maart 2014 @ 12:57
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:52 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Room.
Ahhh room
Zjummievrijdag 21 maart 2014 @ 13:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:52 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Room.
En dat klinkt makkelijker dan dat het is. Volgens mij staat er in de supermarkt niks in de koelafdeling waarop staat "room". Het is of zure room, of slagroom, of creme fraiche of weet ik veel wat :{ Voor warme gerechten gebruik ik meestal creme fraiche.
miss_slyvrijdag 21 maart 2014 @ 13:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 13:10 schreef Zjummie het volgende:

[..]

En dat klinkt makkelijker dan dat het is. Volgens mij staat er in de supermarkt niks in de koelafdeling waarop staat "room". Het is of zure room, of slagroom, of creme fraiche of weet ik veel wat :{ Voor warme gerechten gebruik ik meestal creme fraiche.
slagroom die je nog moet opkloppen met suiker is toch gewone room?
DaKKiE1984vrijdag 21 maart 2014 @ 13:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 13:35 schreef miss_sly het volgende:

[..]

slagroom die je nog moet opkloppen met suiker is toch gewone room?
Ik zou in ieder geval slagroom gebruiken ja, of creme fraiche :) Maar als er in het recept staat 'room' dan gewoon slagroom.
Zelvavrijdag 21 maart 2014 @ 13:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 13:35 schreef miss_sly het volgende:

[..]

slagroom die je nog moet opkloppen met suiker is toch gewone room?
Room moet minimaal tien procent vet bevatten.
Slagroom minimaal dertig procent.

Warenwettelijk gezien dan.

In Engeland heb je dan ook weer double cream, die rond de 48 procent vet bevat en 'clotted cream', minimaal 55 procent. Dat begint meer op boter te lijken.

Gewone 'cream' in Engeland is rond de 18 procent vet, die wordt gebruikt voor sauzen en dergelijke. Dan zou slagroom bijna het dubbele daarvan zijn.

[ Bericht 8% gewijzigd door Zelva op 21-03-2014 14:04:44 ]
controlaltdeletevrijdag 21 maart 2014 @ 14:07
Ik gebruik gewoon kookroom en zelden slagroom. Wat minder vettig en calorieën. En ik maak heerlijke curries :P
Helsinkivrijdag 21 maart 2014 @ 14:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:49 schreef DaKKiE1984 het volgende:

[..]

Ok, kookroom dan
Kookroom is onzin. Gewoon slagroom gebruiken.
miss_slyvrijdag 21 maart 2014 @ 14:11
Voor een curry kokosmelk, natuurlijk!
controlaltdeletevrijdag 21 maart 2014 @ 14:12
quote:
3s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 14:08 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Kookroom is onzin. Gewoon slagroom gebruiken.
Dan maak jij je currie toch fijn met slagroom ook best ;) het kan met beiden of zelfs zonder, doen ze in India ook daar gebruiken ze meestal kokosmelk.
Pietverdrietvrijdag 21 maart 2014 @ 17:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:08 schreef Zjummie het volgende:
Goedemiddag,

Nu word ik al krankjorum van alle soorten room die je kunt krijgen en gebruiken in gerechten, nu kom ik weer wat nieuws tegen in een recept voor Chicken Curry Masala in het Engels. Er staat: voeg milk cream toe.

Iemand een idee wat ze hier mee bedoelen :)
Doe recept eens posten?
Zjummiezaterdag 22 maart 2014 @ 09:54
chickencurrymasalaMedium_zps46a0c6e7.jpg
Pietverdrietzaterdag 22 maart 2014 @ 10:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 09:54 schreef Zjummie het volgende:
[ afbeelding ]
Gewoon niet al te goed Engels.
bloodymary1zaterdag 22 maart 2014 @ 13:52
Nu ik dit lees herinner ik me ineens dat toen ik kind was (jaren zeventig) op een fles melk altijd een laag room stond. Dat vond ik altijd heel lekker.

Klopt dat, dat je dat toen op een fles melk had, of ben ik me rare dingen aan het inbeelden?
Pietverdrietzaterdag 22 maart 2014 @ 13:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 13:52 schreef bloodymary1 het volgende:
Nu ik dit lees herinner ik me ineens dat toen ik kind was (jaren zeventig) op een fles melk altijd een laag room stond. Dat vond ik altijd heel lekker.

Klopt dat, dat je dat toen op een fles melk had, of ben ik me rare dingen aan het inbeelden?
Klopt
Dat was van voor het homogeniseren
http://nl.wikipedia.org/wiki/Homogeniseren