goed_volk | woensdag 19 maart 2014 @ 18:08 |
Ik heb Herman-beslag van iemand gekregen dat nu staat te rijzen. Iemand nog tips wat ik er doorheen kan doen voor het bakken? | |
deadprez | woensdag 19 maart 2014 @ 18:08 |
wiet | |
Bolters | woensdag 19 maart 2014 @ 18:09 |
Is het niet gewoon belangrijk wat je zelf lekker vindt? Krenten misschien? | |
danos | woensdag 19 maart 2014 @ 18:12 |
Smaak | |
Hyaenidae | woensdag 19 maart 2014 @ 18:18 |
Heeft Herman dit beslag eigenhandig geklopt? ![]() | |
Rezania | woensdag 19 maart 2014 @ 18:18 |
Ik dacht aan Herman de stier. ![]() | |
John5 | woensdag 19 maart 2014 @ 18:23 |
Dus je hebt straks Herman Brood? ![]() | |
deadprez | woensdag 19 maart 2014 @ 18:25 |
![]() | |
maily | woensdag 19 maart 2014 @ 18:25 |
![]() Het deeg staat te rijzen ....
| |
Moppert | woensdag 19 maart 2014 @ 18:28 |
![]() | |
goed_volk | woensdag 19 maart 2014 @ 18:34 |
bak-terras, he... ![]() | |
Isabeau | woensdag 19 maart 2014 @ 18:37 |
Ik heb het altijd iets heel smerigs gevonden, eerlijk gezegd ![]() | |
maily | woensdag 19 maart 2014 @ 18:37 |
![]() | |
maily | woensdag 19 maart 2014 @ 18:38 |
Je kan er rozijnen, stukjes appel, gember en sucade indoen ![]() Eventueel nog hazel- en/of walnoten, amandelen .... | |
danos | woensdag 19 maart 2014 @ 18:53 |
![]() | |
goed_volk | woensdag 19 maart 2014 @ 19:04 |
Thanks!
| |
#ANONIEM | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:00 |
![]() ![]() ![]() Vraag: Willen wij meer Herman of minder? "meer,meer,meer" "Okay...gaan we regelen." ![]() | |
Erasmo | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:05 |
Bestaat dat nog dan? ![]() | |
maily | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:07 |
Ja, TS heeft het laatste kopje .... ![]() | |
MonkNL | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:37 |
Is het in CUL de "nationale kansloze topic" week ofzo? Eerst de Romige tomatensoep met bladerdeeghapje en nu Herman's deeg.. ![]() | |
Karina | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:38 |
![]() Geen idee trouwens wat Herman beslag is ![]() | |
Lienekien | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:39 |
Werkt het met zuurdesembrood niet hetzelfde? Zo'n zuurdesemcultuur? | |
MonkNL | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:39 |
Even op google opgezocht.. Soort van kettingbrief alleen dan met deeg.. Je maakt het en geeft dan een deel door aan iemand die je kent.. Soort van doorgeven van een starter/sponge.. Lijkt mij maar ranzig, straks heeft een of andere Herman zn zaakje er in gehangen en dat doorgegeven.. Lekkker dat brood van "Herman".. | |
Lienekien | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:40 |
Man, hoe kom je op het idee. | |
Zith | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:41 |
Zal wel nog wat segma in zitten van andere hermans die zich nu aan het vermeerdigvoudigen is. | |
MonkNL | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:42 |
Uhm je bakt iets met iets van onbekende oorsprong.. Wie weet welke gek er in de schakel ver voor je met dat brood gedaan.. | |
Lienekien | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:44 |
Ja, gekken heb je overal. Wie weet wat ze in de fabriek doen waar je brood gebakken wordt. En uit eten gaan is ook een slecht idee, want misschien wast de kok zijn handen niet na toiletbezoek. | |
MonkNL | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:52 |
Tja, je vergelijking slaat natuurlijk nergens op. Een fabriek, een restaurant waar voedsel klaar wordt gemaakt tegenover een of andere vage desem cultuur die in tientallen particuliere keukens heeft liggen rotten. Als iemand daarmee bij mij aan zou komen verdwijnt het direct de prullenbak in. ![]() | |
Lienekien | vrijdag 21 maart 2014 @ 12:56 |
Je kunt het beter door de gootsteen spoelen. Of gewoon 'nee, dank je wel' zeggen. | |
loecje | vrijdag 21 maart 2014 @ 13:07 |
zelf de starter maken en daarvan brood bakken. dan heb je hetzelfde brood maar zonder het delen. | |
goed_volk | vrijdag 21 maart 2014 @ 13:31 |
Dat is best een zieke gedachte.... Zit jij wel in het goede forum...? Gelukkig ken ik de starter goed en heb ik als eerste het zuurdesem gehad, dat zit wel goed. | |
Lienekien | vrijdag 21 maart 2014 @ 14:07 |
Herman is meer cake dan brood. | |
loecje | vrijdag 21 maart 2014 @ 14:13 |
weet ik, maar het heet nu eenmaal herman vriendschapsbrood. | |
goed_volk | vrijdag 21 maart 2014 @ 14:43 |
Nee, nu haal je twee dingen door elkaar: http://nl.wikipedia.org/wiki/Herman_de_vriendschapscake http://nl.wikipedia.org/wiki/Herman_Brood | |
loecje | vrijdag 21 maart 2014 @ 14:56 |
ah, volgens wikipedia is het wel vriendschapscake. maar google eens op herman vriendschapsbrood, dan krijg je veel hits. die naam wordt ook gebruikt dus ik haal niets door elkaar. | |
goed_volk | vrijdag 21 maart 2014 @ 14:58 |
Niet zo serieus, he.... | |
Lienekien | vrijdag 21 maart 2014 @ 15:25 |
Afgezien van de naam noem ik het meer een cake gezien de ingrediënten die erin gaan (o.a. eieren, bloem en suiker - 200 gram, dus niet een beetje). | |
#ANONIEM | dinsdag 25 maart 2014 @ 09:36 |
Ik ook niet. Nu wel,kun je nagaan wat voor leek ik ben op dit gebied. ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 25 maart 2014 @ 12:39 |
Met dat verschil dat die fris in je eigen koelkast staat, en niet de halve basisschool uit het dorp daar z'n bacillen op los heeft gelaten. | |
Lienekien | dinsdag 25 maart 2014 @ 12:40 |
Ja sorry hoor, ik dacht dat we al klaar waren met dat gemier. | |
maily | dinsdag 25 maart 2014 @ 13:12 |
Van Kefir (yoghurtplantje) heb ik dat ook weleens gedaan. |