FOK!forum / Culinesse à gogo / Herman
goed_volkwoensdag 19 maart 2014 @ 18:08
Ik heb Herman-beslag van iemand gekregen dat nu staat te rijzen. Iemand nog tips wat ik er doorheen kan doen voor het bakken?
deadprezwoensdag 19 maart 2014 @ 18:08
wiet
Bolterswoensdag 19 maart 2014 @ 18:09
Is het niet gewoon belangrijk wat je zelf lekker vindt? Krenten misschien?
danoswoensdag 19 maart 2014 @ 18:12
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:08 schreef goed_volk het volgende:
Ik heb Herman-beslag van iemand gekregen dat nu staat te rijzen. Iemand nog tips wat ik er doorheen kan doen voor het bakken?
Smaak
Hyaenidaewoensdag 19 maart 2014 @ 18:18
Heeft Herman dit beslag eigenhandig geklopt? :9~
Rezaniawoensdag 19 maart 2014 @ 18:18
Ik dacht aan Herman de stier. :{w
John5woensdag 19 maart 2014 @ 18:23
Dus je hebt straks Herman Brood? :')
deadprezwoensdag 19 maart 2014 @ 18:25
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:23 schreef John5 het volgende:
Dus je hebt straks Herman Brood? :')
:D
mailywoensdag 19 maart 2014 @ 18:25
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:23 schreef John5 het volgende:
Dus je hebt straks Herman Brood? :')
:o .....

Het deeg staat te rijzen ....
SPOILER
all the way to the dak-terras .... :o
Moppertwoensdag 19 maart 2014 @ 18:28
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:23 schreef John5 het volgende:
Dus je hebt straks Herman Brood? :')
_O-
goed_volkwoensdag 19 maart 2014 @ 18:34
quote:
10s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:25 schreef maily het volgende:
all the way to the dak-terras ....
bak-terras, he... :9
Isabeauwoensdag 19 maart 2014 @ 18:37
Ik heb het altijd iets heel smerigs gevonden, eerlijk gezegd :@ Je krijgt een beetje deeg, daar maak je dan weer meer van met eigen ingrediënten en dan neem je een stukje van je deeg, dat geef je weer aan een ander en dat proces blijft zo heel lang doorgaan. Ik vind het een bijzonder onsmakelijk idee.
mailywoensdag 19 maart 2014 @ 18:37
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:34 schreef goed_volk het volgende:

[..]

bak-terras, he... :9
:o
mailywoensdag 19 maart 2014 @ 18:38
Je kan er rozijnen, stukjes appel, gember en sucade indoen :P
Eventueel nog hazel- en/of walnoten, amandelen ....
danoswoensdag 19 maart 2014 @ 18:53
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:23 schreef John5 het volgende:
Dus je hebt straks Herman Brood? :')
_O_
goed_volkwoensdag 19 maart 2014 @ 19:04
quote:
10s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:38 schreef maily het volgende:
Je kan er rozijnen, stukjes appel, gember en sucade indoen :P
Eventueel nog hazel- en/of walnoten, amandelen ....
Thanks!
SPOILER
Eerste antwoord waar ik wat aan heb ;)
#ANONIEMvrijdag 21 maart 2014 @ 12:00
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:23 schreef John5 het volgende:
Dus je hebt straks Herman Brood? :')
:D _O_ _O-

Vraag: Willen wij meer Herman of minder?

"meer,meer,meer"

"Okay...gaan we regelen."

})
Erasmovrijdag 21 maart 2014 @ 12:05
Bestaat dat nog dan? :D
mailyvrijdag 21 maart 2014 @ 12:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:05 schreef Erasmo het volgende:
Bestaat dat nog dan? :D
Ja, TS heeft het laatste kopje .... ;)
MonkNLvrijdag 21 maart 2014 @ 12:37
Is het in CUL de "nationale kansloze topic" week ofzo? Eerst de Romige tomatensoep met bladerdeeghapje en nu Herman's deeg.. :+
Karinavrijdag 21 maart 2014 @ 12:38
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:23 schreef John5 het volgende:
Dus je hebt straks Herman Brood? :')
:D

Geen idee trouwens wat Herman beslag is :')
Lienekienvrijdag 21 maart 2014 @ 12:39
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:37 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb het altijd iets heel smerigs gevonden, eerlijk gezegd :@ Je krijgt een beetje deeg, daar maak je dan weer meer van met eigen ingrediënten en dan neem je een stukje van je deeg, dat geef je weer aan een ander en dat proces blijft zo heel lang doorgaan. Ik vind het een bijzonder onsmakelijk idee.
Werkt het met zuurdesembrood niet hetzelfde? Zo'n zuurdesemcultuur?
MonkNLvrijdag 21 maart 2014 @ 12:39
Even op google opgezocht.. Soort van kettingbrief alleen dan met deeg.. Je maakt het en geeft dan een deel door aan iemand die je kent.. Soort van doorgeven van een starter/sponge.. Lijkt mij maar ranzig, straks heeft een of andere Herman zn zaakje er in gehangen en dat doorgegeven.. Lekkker dat brood van "Herman"..
Lienekienvrijdag 21 maart 2014 @ 12:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:39 schreef MonkNL het volgende:
Even op google opgezocht.. Soort van kettingbrief alleen dan met deeg.. Je maakt het en geeft dan een deel door aan iemand die je kent.. Soort van doorgeven van een starter/sponge.. Lijkt mij maar ranzig, straks heeft een of andere Herman zn zaakje er in gehangen en dat doorgegeven.. Lekkker dat brood van "Herman"..
Man, hoe kom je op het idee.
Zithvrijdag 21 maart 2014 @ 12:41
Zal wel nog wat segma in zitten van andere hermans die zich nu aan het vermeerdigvoudigen is.
MonkNLvrijdag 21 maart 2014 @ 12:42
Uhm je bakt iets met iets van onbekende oorsprong.. Wie weet welke gek er in de schakel ver voor je met dat brood gedaan..
Lienekienvrijdag 21 maart 2014 @ 12:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:42 schreef MonkNL het volgende:
Uhm je bakt iets met iets van onbekende oorsprong.. Wie weet welke gek er in de schakel ver voor je met dat brood gedaan..
Ja, gekken heb je overal. Wie weet wat ze in de fabriek doen waar je brood gebakken wordt. En uit eten gaan is ook een slecht idee, want misschien wast de kok zijn handen niet na toiletbezoek.
MonkNLvrijdag 21 maart 2014 @ 12:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:44 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, gekken heb je overal. Wie weet wat ze in de fabriek doen waar je brood gebakken wordt. En uit eten gaan is ook een slecht idee, want misschien wast de kok zijn handen niet na toiletbezoek.
Tja, je vergelijking slaat natuurlijk nergens op. Een fabriek, een restaurant waar voedsel klaar wordt gemaakt tegenover een of andere vage desem cultuur die in tientallen particuliere keukens heeft liggen rotten. Als iemand daarmee bij mij aan zou komen verdwijnt het direct de prullenbak in. :)
Lienekienvrijdag 21 maart 2014 @ 12:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:52 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Tja, je vergelijking slaat natuurlijk nergens op. Een fabriek, een restaurant waar voedsel klaar wordt gemaakt tegenover een of andere vage desem cultuur die in tientallen particuliere keukens heeft liggen rotten. Als iemand daarmee bij mij aan zou komen verdwijnt het direct de prullenbak in. :)
Je kunt het beter door de gootsteen spoelen. Of gewoon 'nee, dank je wel' zeggen.
loecjevrijdag 21 maart 2014 @ 13:07
zelf de starter maken en daarvan brood bakken.
dan heb je hetzelfde brood maar zonder het delen.
goed_volkvrijdag 21 maart 2014 @ 13:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:39 schreef MonkNL het volgende:
Even op google opgezocht.. Soort van kettingbrief alleen dan met deeg.. Je maakt het en geeft dan een deel door aan iemand die je kent.. Soort van doorgeven van een starter/sponge.. Lijkt mij maar ranzig, straks heeft een of andere Herman zn zaakje er in gehangen en dat doorgegeven.. Lekkker dat brood van "Herman"..
Dat is best een zieke gedachte.... Zit jij wel in het goede forum...?

Gelukkig ken ik de starter goed en heb ik als eerste het zuurdesem gehad, dat zit wel goed.
Lienekienvrijdag 21 maart 2014 @ 14:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 13:07 schreef loecje het volgende:
zelf de starter maken en daarvan brood bakken.
dan heb je hetzelfde brood maar zonder het delen.
Herman is meer cake dan brood.
loecjevrijdag 21 maart 2014 @ 14:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 14:07 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Herman is meer cake dan brood.
weet ik, maar het heet nu eenmaal herman vriendschapsbrood.
goed_volkvrijdag 21 maart 2014 @ 14:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 14:13 schreef loecje het volgende:

[..]

weet ik, maar het heet nu eenmaal herman vriendschapsbrood.
Nee, nu haal je twee dingen door elkaar:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Herman_de_vriendschapscake
http://nl.wikipedia.org/wiki/Herman_Brood
loecjevrijdag 21 maart 2014 @ 14:56
ah, volgens wikipedia is het wel vriendschapscake.

maar google eens op herman vriendschapsbrood, dan krijg je veel hits. die naam wordt ook gebruikt dus ik haal niets door elkaar.
goed_volkvrijdag 21 maart 2014 @ 14:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 14:56 schreef loecje het volgende:
ah, volgens wikipedia is het wel vriendschapscake.

maar google eens op herman vriendschapsbrood, dan krijg je veel hits. die naam wordt ook gebruikt dus ik haal niets door elkaar.
Niet zo serieus, he....
Lienekienvrijdag 21 maart 2014 @ 15:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 14:56 schreef loecje het volgende:
ah, volgens wikipedia is het wel vriendschapscake.

maar google eens op herman vriendschapsbrood, dan krijg je veel hits. die naam wordt ook gebruikt dus ik haal niets door elkaar.
Afgezien van de naam noem ik het meer een cake gezien de ingrediënten die erin gaan (o.a. eieren, bloem en suiker - 200 gram, dus niet een beetje).
#ANONIEMdinsdag 25 maart 2014 @ 09:36
quote:
99s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:38 schreef Karina het volgende:

[..]

:D

Geen idee trouwens wat Herman beslag is :')
Ik ook niet. Nu wel,kun je nagaan wat voor leek ik ben op dit gebied. ;)
LeeHarveyOswalddinsdag 25 maart 2014 @ 12:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Werkt het met zuurdesembrood niet hetzelfde? Zo'n zuurdesemcultuur?
Met dat verschil dat die fris in je eigen koelkast staat, en niet de halve basisschool uit het dorp daar z'n bacillen op los heeft gelaten.
Lienekiendinsdag 25 maart 2014 @ 12:40
quote:
2s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 12:39 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Met dat verschil dat die fris in je eigen koelkast staat, en niet de halve basisschool uit het dorp daar z'n bacillen op los heeft gelaten.
Ja sorry hoor, ik dacht dat we al klaar waren met dat gemier.
mailydinsdag 25 maart 2014 @ 13:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Werkt het met zuurdesembrood niet hetzelfde? Zo'n zuurdesemcultuur?
Van Kefir (yoghurtplantje) heb ik dat ook weleens gedaan.