Ik heb het lang uit weten te stellen, maar ik kon me vanavond toch niet inhouden en ben begonnen met het maken van Nasi a la Johannes

Omdat ik kutrijst heb die je eerst moet omspoelen en weken enzo, heb ik dat eerst gedaan.
![OUtZ1QE.jpg]()
Dit is hoeveel rijst ik gebruik. Ongeveer een halve kilogram.
![y01ok0Q.jpg]()
Hier ben ik de rijst om aan het spoelen. Om het zetmeel eruit te krijgen enzo. Je kunt hier beter gewoon normale rijst voor kopen die je niet hoeft om te spoelen, scheelt weer wat stappen in het recept.
Ik geloof ook niet dat deze rijst veel lekkerder is ofzo dus het is echt een kutidee om je recept nóg ingewikkelder te maken door deze rijst te gebruiken.
![zGVT9r5.jpg]()
Hier zie je de rijst op het fornuis staan. Ik kook met inductie, dus water koken gaat lekker snel

![PqF9euR.jpg]()
Het is van het grootste belang dat je dingen eet en bier drinkt tijdens het koken. Doordat je minder honger hebt kun je minder snel werken en voorkom je slordigheidsfoutjes.
Het bier is om een wat lossere hand te krijgen van koken. In mijn ervaring ben je te stijfjes met koken als je geheel nuchter bent.
![nGPa8kS.jpg]()
Om jullie een indruk te geven van mijn werkomgeving hier een sfeerimpressie.
Ik vind het zelf belangrijk dat je keuken een ontzettende klerezooi is. Wederom om wat losser te kunnen zijn in het koken. In een schone keuken werken is sterk af te raden. De angst om een zooi van je keuken te maken heeft een sterke inhibiterende werken op je kookkunsten.
![tbX2azz.jpg]()
Na een kwartiertje was de rijst gekookt.
![iRPd6do.jpg]()
Hier staat de rijst onder de koude kraan. Eigenlijk kun je nasi het beste maken met oude rijst maar op deze manier koel ik hem af zodat hij iets weg heeft van oude rijst.
![DqW9ezF.jpg]()
Dit is mijn rijst op het aanrecht (op twee snijplanken) zodat hij wat op kan drogen. Pas op met het uit het vergiet halen want er kan wat vallen.
![ca0JLky.jpg]()
Dat dus.
![bfwDnfH.jpg]()
Dit is een goed moment om even buiten te gaan zitten, wat bier te drinken en eventueel wat te roken. Van roken krijg je kanker maar als je rookt is dit een goed moment, anders vergroot je het risico dat je je vingers eraf snijdt als je de kip gaat snijden. Door de trillende handjes. Bier werkt hier ook goed voor!
![XLcPwTm.jpg]()
Hier zie je mijn kip. Ik heb twee filets gekocht dus die gebruik ik.
![WtmDf3A.jpg]()
Hier zie je de gesneden kip. Gewoon in blokjes snijden. Pas op voor je vingers!
![DU8UHcz.jpg]()
Zorg ervoor dat je goed blijft zuipen!
![G2X1jrG.jpg]()
Gooi wat olie in je pan en dump dan je kip erbij. Niet morsen.
![vnxzh9N.jpg]()
Omdat m'n spek op moest heb ik dat er ook bij gekletterd. Beetje improviseren. Hier zie je goed de invloeden van het bier.
![Z9P3s0Z.jpg]()
Ik gebruik vandaag deze boemboe. Ik zag dat Johannes een zakje kruidenmix pakte (poeder) maar dat heb ik niet liggen, dus moeten we het hier mee doen.
![em50NIn.jpg]()
Toen de kip gaar was heb ik de groente erbij gedaan, een zakje van de AH. Vooral omdat ik niet nog meer risico wilde nemen met dingen snijden. Voorkomen is beter dan genezen.
![9GpTATc.jpg]()
Na een minuutje of wat heb ik de boemboe erbij gedaan en doorgeroerd. Nu ziet het mengsel in de pan er zo uit.
![KcMmzJW.jpg]()
Na een minuutje of vijf bedacht ik me dat er ook nog rijst bij moest. Zo gezegd, zo gedaan.
![s5xjiOh.jpg]()
Even proeven natuurlijk
![0rWsG6v.jpg]()
Na wat roeren begint het er aardig op te lijken, maar er mist nog iets!
![iWo5l2w.jpg]()
Mijn Pièce de résistance, twee geklopt eieren. Nu denken jullie natuurlijk; "Maar Saind, luie homo, dat is toch helemaal niet bijzonder?"
Nou, moet je eens opletten!
![SmQpoh.gif]()
KOEKOEK
En dat roer je dan door je nasi heen zodat het ei stolt. Rauw ei is niet gezond!
![XWEbD2j.jpg]()
Na een paar minuten had ik het idee dat m'n ei wel gestold was, zie hier het eindproduct!
![2fjUcNS.jpg]()
Voor wat extra pit verzuip ik mijn nasi in de Sriracha. Erg lekker!
![KTSzyA9.jpg]()
Op speciaal verzoek de inhoud van het keukenkastje
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-03-2014 19:56:20 ]