abonnement Unibet Coolblue
pi_137674431

* Het Verhaal:

The Big Bang Theory is een Amerikaanse sit-com die draait om de gebeurtenissen in de levens van de vier vrienden Leonard, Sheldon, Howard en Raj en de nieuwe flatgenote Penny. De belevingswereld van de vier rocket scientists is totaal anders dan die van de vrijgevochten actrice in wording (maar tijdelijk serveerster zijnde) Penny. Toch ontstaat er een vriendschap, die van Leonard wel tot iets anders mag uitbloeien. Dit alles levert, samen met een grote groep toffe bijrollen, een hoop komische situaties op in één van de leukere comedies van de afgelopen jaren!

* De Cast:

Dr. Leonard Leakey Hofstadter, Experimental Physicist
Leonard woont samen met Sheldon Cooper in een appartement, waar hij vaak hangt met zijn vrienden Raj en Howard als hij niet bezig is met zijn werk aan natuurkundige experimenten bij Caltech. Leonard is de meest sociaal aangelegde van het stel. Aan het begin van het 3e seizoen ontstaat er een relatie met Penny. Nadat Leonard aan het eind van het seizoen tegen haar zegt dat hij van haar houdt zonder tegenreactie is de relatie over. Hij krijgt een klein jaar later een relatie met Rajs zus Priya die tijdelijk bij haar broer inwoont.

Dr. Sheldon Lee Cooper, Theoretical Physicist
Sheldon woont samen met Leonard en heeft totaal geen besef van hoe mensen met elkaar omgaan. Hij denkt dat alle interactie terug te voeren valt op theorieën, net als in zijn vakgebied. Zijn pogingen om sociaal wenselijk gedrag te vertonen zorgen vaak voor ergernis en onbegrip bij zijn vrienden. Vanwege zijn hoge IQ voelt hij zich superieur over vrijwel iedereen en heeft ook geen moeite om zijn verheven gevoelens te uiten. Via on-line dating - opgegeven door Howard en Raj zonder zijn medeweten - komt hij in contact met Amy.

Penny, Waitress @ Cheesecake Factory
Penny kwam als nieuweling in de flat bij Leonard en Sheldon wonen, maar is inmiddels geaccepteerd door de groep. Ze droomt ervan actrice te worden, maar werkt voorlopig nog als serveerster bij de lokale Cheesecake Factory tot die droom in vervulling gaat. Door haar uiterlijk valt ze zeer in de smaak van grote, stoere mannen, tot frustratie van Leonard. Haar extraverte levensstijl botst vaak met de nerdy jongens, maar uiteindelijk kan ze het prima vinden in hun gezelschap.

Howard Joel Wolowitz, Engineer
Howard woont als enige nog thuis bij zijn moeder, die hem nog steeds als een twaalfjarige behandelt. Hij denkt dat hij een 'ladies man' is, maar het tegendeel is waar. Met zijn coltruien en gedateerde kapsel is hij al niet bepaald een seksgod, zijn foute vrouwonvriendelijke opmerkingen dragen ook niet bij aan zijn succes bij de vrouwen. Hij blijft het proberen bij Penny, die al meerdere malen heeft aangegeven ziek van hem te worden. Tijdens de periode dat Leonard en Penny daten koppelt Penny hem aan Bernadette die ze kent van haar werk.

Dr. Rajesh 'Raj' Koothrappali, Particle Astrophysicist
Raj is een genie van Indiase afkomst, gespecialiseerd in astronomische onderwerpen. Hij woont op zichzelf en trekt vaak met Howard op, als ze niet met z'n vieren bij Leonard en Sheldon zitten. Raj heeft net als de rest problemen met vrouwen, alleen zijn die van hem net even wat vreemder. Hij is niet in staat om te spreken als er vrouwen in de buurt zijn, behalve als hij flink wat drank op heeft. Zijn ouders vallen hem vaak lastig via de webcam, ze zijn namelijk erg geïnteresseerd in zijn leven (tot grote ergernis van hemzelf).

Dr. Bernadette Rostenkowski, Microbiologist
Bernadette was een collega van Penny bij de Cheesecake Factory. Ze werkte daar parttime om zo haar studie microbiologie te betalen. Als onderdeel van een afspraak tussen Leonard en Howard, koppelt Penny Bernadette tijdens haar relatie met Leonard aan Howard. De eerste ontmoeting verloopt echter zeer stroef en ze lijken geen enkele interesse te delen. Uiteindelijk blijken ze de afkeer van de bemoeizucht van hun moeders te delen en ontstaat een relatie. Aan het eind van seizoen 4 besluiten ze zich te verloven.

Dr. Amy Farrah Fowler, Neuroscientist
Nadat Howard en Raj als grap Sheldon op een on-line datingsite hadden opgegeven - zonder zijn medeweten - koos de computer Amy als match uit. Ze hadden hier direct spijt van want Amy leek in vrijwel alles op Sheldon. De twee hebben voornamelijk contact via hun computer of SMS. Desondanks noemt Sheldon haar zijn vriendin maar niet zijn vriendin. Hun zelfde karakter zorgt vaak voor conflicten. Amy heeft Penny benoemd als haar beste vriendin. Iedereen moet wel wennen aan haar directe benadering van onderwerpen.

* Terugkerende karakters:

Priya Koothrappali - Rajs zus die tijdelijk bij hem inwoont. Tijdens deze periode krijgen zij en Leonard een relatie.
Stuart - De eigenaar van de stripboekwinkel waar de vier vrienden regelmatig komen.
Wil Wheaton - Als voormalig Star Trek-acteur was Wil niet aanwezig bij een Star Trek-bijeenkomst waar Sheldon als tiener naartoe was gereisd. Na deze teleurstelling ziet Sheldon Wil als zijn vijand.
Barry Kripke - Een collega van Caltech die Sheldon niet kan uitstaan.
Zack Johnson - Een (domme) ex van Penny. Zijn vader maakt de menukaarten van de Cheesecake Factory.

* Handige Links:

The Big Bang Theory op IMDb
The Big Bang Theory op TV.com
The Big Bang Theory op Wikipedia
Lijst van karakters in The Big Bang Theory
Lijst van episodes van The Big Bang Theory

* Media:



ook zo'n teller?

*** Deze OP is gemaakt door InTrePidIvity en is hier te vinden ***
  woensdag 12 maart 2014 @ 21:55:55 #2
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_137675027
Ja, 3 is teveel.

Heb liever dat ze de goede ideeën die ze nog hebben in 1 seizoen stoppen.
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
pi_137675527
Is het iemand opgevallen dat Amy lang niet meer zo irritant is?
pi_137676862
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 21:19 schreef Operc het volgende:

[..]

Op zich vind ik de afleveringen zelf nog wel prima. Het niveau is wat laag soms, maar ik weet dat dat nu de norm is bij deze serie. Waar ik me wel aan erger is dat het nog steeds allemaal losse afleveringen zijn. Het beste voorbeeld komt van een aflevering van begin dit seizoen (of eind vorig seizoen) waarin de nerds allemaal strijden voor een tenure track bij de universiteit. Aan het einde van de aflevering zijn ze allemaal door naar de volgende ronde, maar daar wordt nooit meer iets mee gedaan in de afleveringen die erop volgen. Een sitcom kan juist goed worden doordat elke aflevering te kijken is zelfs als je de vorige gemist hebt, maar dat het loont om wel alles te zien omdat er nog een overkoepelend verhaal wordt verteld. Dat mist (tot nu toe) bij BBT en daarom hoop ik dat er iets verandert als ze dit echt nog 3 seizoenen interessant willen houden.
Even opgezocht, aflevering 20 seizoen 6 :P Maar inderdaad, het eindigt met dat ze alle drie genomineerd zijn maar je weet niet wie het uiteindelijk geworden is. Gemiste kans inderdaad. Maar om heel eerlijk te zijn, ik was dat alweer vergeten. Verhaallijnen in sitcoms neem ik sowieso nooit echt serieus, gaat me meer om de grappen die erbij gemaakt worden. Zoals Sheldon die wederom 1 van de juryleden onbewust beledigt door die manier van hand schudden te doen enzo.
pi_137676876
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 22:04 schreef DappereDodo77 het volgende:
Is het iemand opgevallen dat Amy lang niet meer zo irritant is?
Nee, alleen de slechte dingen vallen op hier ^^
  woensdag 12 maart 2014 @ 23:11:30 #6
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_137678976
tl;dw dreigt. ;(
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_137681256
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 22:04 schreef DappereDodo77 het volgende:
Is het iemand opgevallen dat Amy lang niet meer zo irritant is?
In een matige serie valt een matige character minder op.... Maar inderdaad is het minder irritant. Komt ook omdat ze ervoor gekozen hebben haar menselijker te maken. In het begin moest ze gewoon een vrouwelijke Sheldon zijn.

Trouwens, misschien heb ik het gemist, maar ik dacht dat Raj een opening had bij die dierenarts. Was daar nog iets mee gedaan, dat het onmogelijk werd gemaakt, of is dat gewoon gelaten voor wat het was? Indien het laatste, snap ik niet waarom ze dat briefje nog nog hadden gedaan. Had toch geen meerwaarde?
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
pi_137683388
Ik vond het even leuk maar ben er al een tijdje klaar mee
I will do what i must !!
  Redactie Frontpage donderdag 13 maart 2014 @ 07:58:18 #9
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_137683615
De serie vind ik nog steeds altijd sterk
  donderdag 13 maart 2014 @ 13:29:57 #10
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_137691619
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 07:58 schreef SunChaser het volgende:
De serie vind ik nog steeds altijd sterk
Ik ook, ik kijk er nog altijd graag naar maar in mijn beleving hebben ze wel wat fouten gemaakt.

Howard: Howard die getrouwd is... Hij was veel leuker als single perverse nerd.
Raj: Ik word nogal moe van zijn geklaag altijd dat hij alleen is dit gaat al een paar seizoenen zo door...kappen ermee.

Verder vind ik het jammer dat de extreme kanten van de personages steeds meer afgeslepen worden, Amy die menselijker is, Sheldon die nu echt een relatie heeft, Howard die uit huis is en getrouwd is, Raj die nu wel kan spreken met vrouwen.

Tevens gaat het teveel naar relaties toe trekken en wordt het meer een standaard sitcom dan dat het vroeger was.


Verder zijn er ook een aantal dingen waar niemand iets aan kan doen.
Sheldon zijn we gewend aan geraakt, zijn reacties verrassen ons niet meer zo.
De botsingen tussen Penny en Sheldon waren vroeger altijd erg leuk maar het is logisch dat Penny Sheldon nu ook beter kent en dus minder vaak botsen.

Dat zijn mijn gedachten erover in ieder geval.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_137692665
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 22:28 schreef Cornelis83 het volgende:

[..]

Even opgezocht, aflevering 20 seizoen 6 :P Maar inderdaad, het eindigt met dat ze alle drie genomineerd zijn maar je weet niet wie het uiteindelijk geworden is. Gemiste kans inderdaad. Maar om heel eerlijk te zijn, ik was dat alweer vergeten. Verhaallijnen in sitcoms neem ik sowieso nooit echt serieus, gaat me meer om de grappen die erbij gemaakt worden. Zoals Sheldon die wederom 1 van de juryleden onbewust beledigt door die manier van hand schudden te doen enzo.
Ik denk dat veel mensen 'op jouw manier' naar sitcoms kijken. :) Tenminste, als ik naar het HIMYM topic kijk, dan zijn er daar juist weer veel mensen die balen als er een verhaallijnaflevering in zit, terwijl ik dat juist hele leuke afleveringen vind. Het is maar net hoe je naar sitcoms kijkt inderdaad. :)

Ik ben vooral benieuwd hoe ze Sheldon 3 seizoenen lang interessant houden. Aan de ene kant lijkt het alsof de schrijvers hem zo autistisch mogelijk willen houden wegens de prijzen die Jim Parsons al heeft ontvangen voor zijn rol, zoals ook wel opvalt dat het publiek altijd echt hard om hem moet lachen terwijl zijn maniertjes eigenlijk redelijk voorspelbaar worden. Aan de andere kant ligt het in de lijn der verwachting dat hij meer en meer ontdooit en een normale relatie met Amy zal krijgen. Ik vraag me af hoe ze die overgang geloofwaardig vorm willen geven.
  donderdag 13 maart 2014 @ 15:03:16 #12
300718 Kenju
Say It!!??
pi_137694335
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 13:29 schreef ZodiaX het volgende:

Ik ook, ik kijk er nog altijd graag naar maar in mijn beleving hebben ze wel wat fouten gemaakt.

Howard: Howard die getrouwd is... Hij was veel leuker als single perverse nerd.
Raj: Ik word nogal moe van zijn geklaag altijd dat hij alleen is dit gaat al een paar seizoenen zo door...kappen ermee.

Verder vind ik het jammer dat de extreme kanten van de personages steeds meer afgeslepen worden, Amy die menselijker is, Sheldon die nu echt een relatie heeft, Howard die uit huis is en getrouwd is, Raj die nu wel kan spreken met vrouwen.

Tevens gaat het teveel naar relaties toe trekken en wordt het meer een standaard sitcom dan dat het vroeger was.

Verder zijn er ook een aantal dingen waar niemand iets aan kan doen.
Sheldon zijn we gewend aan geraakt, zijn reacties verrassen ons niet meer zo.
De botsingen tussen Penny en Sheldon waren vroeger altijd erg leuk maar het is logisch dat Penny Sheldon nu ook beter kent en dus minder vaak botsen.

Dat zijn mijn gedachten erover in ieder geval.
De vraag is of het een fout is. Immers kun je natuurlijk de gewoontes niet eeuwig volhouden. De fout die ze m.i. gemaakt hebben is dat ze het naar een hele gewone sitcom-setting hebben geschreven, in plaats van het gewoon een eigenzinnige sitcom te houden, maar dan op een andere manier dan het begin. Maar ja, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Feit is dat TBBT gewoon een cashcow is, die ze aan het uitmelken zijn. Mensen blijven kijken, dus de inkomsten blijven komen.... En dat laatste is wat omroepbazen natuurlijk willen.
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
  donderdag 13 maart 2014 @ 21:54:58 #13
203457 De_Dorstige
Chairface Chippendale
pi_137712015
Ze mogen van mij nog jaren doorgaan, ik blijf toch wel kijken.
'De Japanners juichen, het net beweegt, maar de vis is niet gevangen.' http://www.youtube.com/watch?v=hzHKKo1oKD0
  donderdag 13 maart 2014 @ 23:32:58 #14
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_137717504
Is voor mij een van de twee komedies van dit moment waar ik echt wekelijks om moet lachen dus het mag van mij nog wel een paar jaar doorgaan. Ik vind de kwaliteit niet echt minder eigenlijk. De serie is anders geworden...maar dat is logisch in 7 jaar tijd. Je kunt niet 7 jaar lang de zelfde grappen maken, dan wordt er daar weer over gezeurd. Ik ben wel tevreden in ieder geval, maar er zal altijd een groep zijn die wel iets te klagen heeft naar mijn mening.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 00:33:12 #15
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_137719419
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 21:54 schreef De_Dorstige het volgende:
Ze mogen van mij nog jaren doorgaan, ik blijf toch wel kijken.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  vrijdag 14 maart 2014 @ 01:25:39 #16
300718 Kenju
Say It!!??
pi_137720299
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 23:32 schreef AlwaysHappy het volgende:
Is voor mij een van de twee komedies van dit moment waar ik echt wekelijks om moet lachen dus het mag van mij nog wel een paar jaar doorgaan. Ik vind de kwaliteit niet echt minder eigenlijk. De serie is anders geworden...maar dat is logisch in 7 jaar tijd. Je kunt niet 7 jaar lang de zelfde grappen maken, dan wordt er daar weer over gezeurd. Ik ben wel tevreden in ieder geval, maar er zal altijd een groep zijn die wel iets te klagen heeft naar mijn mening.
Ik vind het geklaag wel gegrond. Maat die discussie hebben we al eens gevoerd. Kort gezegd: De serie was in het verleden erg sterk met allerlei verwijzingen en het betrekken van oude populaire cultuur en overige zaken, terwijl dat nu gewoon niet is. Ik heb de oudere afleveringen hier nog staan en kijk ze nog wel eens onder het eten en moet er nog erg om lachen. Heb dat totaal niet meer met de simpele sitcom die TBBT nu geworden is. Maar het us alleen een groep mannen van een selecte leeftijd die specifieke interesses hebben die die afleveringen extra kunnen waarderen. Hoe meer je daaraan voldoet, hoe leuker je het vond.

Voor de mensen die het interesseert, heb ik destijds hier proberen uit te leggen hoe het zit: TV / [USA] The Big Bang Theory #27: Big Boob Theory?
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
  vrijdag 14 maart 2014 @ 12:01:40 #17
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_137727014
Feit is wel dat een serie af en toe moet veranderen in de loop der jaren om interessant te blijven. Howard die creepy was als single, Raj die niet kon praten met dames...etc is leuk om even naar te kijken, maar ben toch blij dat ze dat wat ontwikkeld hebben. Je kan niet altijd dezelfde grappen blijven maken. Dat was meer mijn punt. Kwaliteit daargelaten.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 12:14:02 #18
197057 Blistering
Gooner Pride
pi_137727330
Moet zeggen dat ik deze aflevering weer erg leuk vond! :D
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 12:43:27 #19
148823 znarch
ondertitel
pi_137728040
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:01 schreef AlwaysHappy het volgende:
Feit is wel dat een serie af en toe moet veranderen in de loop der jaren om interessant te blijven. Howard die creepy was als single, Raj die niet kon praten met dames...etc is leuk om even naar te kijken, maar ben toch blij dat ze dat wat ontwikkeld hebben. Je kan niet altijd dezelfde grappen blijven maken. Dat was meer mijn punt. Kwaliteit daargelaten.
Kan wel hoor. Zijn andere series die ook jaar in jaar uit hetzelfde deden en dat toch goed deden.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_137728095
Kijkcijfers zijn nog elk seizoen hoger (en dat is toch vrij uniek voor een serie), dus lijkt het mij gegrond dat ze nog een paar seizoenen doorgaan. Ik bedoel zelfs als ze nu kijkers gaan verliezen dan zal het nog een paar jaar duren voor ze niet meer de no. 1 comedy zijn in kijkcijfers. En ja kijkcijfers zijn nou eenmaal leidend.
  Moderator vrijdag 14 maart 2014 @ 12:49:47 #21
42184 crew  DaMart
pi_137728216
Ik vond dit weer een vermakelijke aflevering, vooral de verhaallijn met Sheldon :Y.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  vrijdag 14 maart 2014 @ 13:33:05 #22
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_137729542
Mja, nog geen How I met your mother-level. Maar begrijp niet dat ze er nóg drie seizoenen aan plakken. Haalt het imho niet bij Community, Parks & Rec en Workaholics (airen allen +/- op hetzelfde moment, dus ook net gekeken).
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  vrijdag 14 maart 2014 @ 15:34:12 #23
300718 Kenju
Say It!!??
pi_137733721
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:01 schreef AlwaysHappy het volgende:
Feit is wel dat een serie af en toe moet veranderen in de loop der jaren om interessant te blijven. Howard die creepy was als single, Raj die niet kon praten met dames...etc is leuk om even naar te kijken, maar ben toch blij dat ze dat wat ontwikkeld hebben. Je kan niet altijd dezelfde grappen blijven maken. Dat was meer mijn punt. Kwaliteit daargelaten.
Dat zei ik eerder ook. Ben ik dus met je eens. Maar de kwaliteit staat voor mij gelijk aan de 'smartness' die het van origine had, en die is volledig weg. Dat wat ze veranderen moet voor iets gelijkwaardigs ingewisseld worden, en dat hebben ze niet gedaan. Derhalve vind ik niet dat je kan zeggen dat de serie niet slechter is geworden, of volgens sommigen zelfs beter.
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 13:33 schreef shiznuts het volgende:
Mja, nog geen How I met your mother-level.
Ik moet zeggen dat ik dat ook maar een overschatte sitcom vind. Vanaf het begin al. Het was in het begin nieuw, maar ik ben vorig jaar pas begonnen en heb dus alle afleveringen doorgekeken. Het niveau is redelijk constant, alleen de nieuwigheid blijft langer van kracht wanneer je iedere week moet wachten ipv zoals ik alles er doorheen jaagt. De serie heeft me zelden laten lachen, en is qua niveau niets minder dan wat het eerst was, afgezien van het feit dat de nieuwigheden er af zijn (maar dat was voor mij dus al vrij snel).
Je zou echter wel kunnen stellen dat het voor mijn kijkgedrag gewoon minder goed werkte, omdat de schrijvers er natuurlijk ook niet vanuit gaan dat je alles in één keer ziet.
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
  vrijdag 14 maart 2014 @ 22:58:03 #24
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_137750644
Sommige stukken vond ik leuk deze keer, maar andere totaal niet.
Voornamelijk het einde met Stuart en dat Penny verklapt dat zij het gedaan heeft vond ik grappig. De rest was beetje saai.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_137752351
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 22:58 schreef Komakie het volgende:
Sommige stukken vond ik leuk deze keer, maar andere totaal niet.
Voornamelijk het einde met Stuart en dat Penny verklapt dat zij het gedaan heeft vond ik grappig. De rest was beetje saai.
Ik vond dat met Sheldon en zijn moeder nog wel grappig.
Tails tell tales
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')