Maar sinds wanneer besluit Justitie over fiscale aangelegenheden?quote:Op vrijdag 14 maart 2014 01:40 schreef TweeGrolsch het volgende:
[..]
Dat geld houden behoorde dus kennelijk ook tot de deal.
Nee.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 01:22 schreef TheThirdMark het volgende:
[..]
De totale deal maakt geen flikker uit.
700k oid betaald en daarna mocht hij 6M houden. Gelden verkregen uit misdrijven.
Dat hij op vrije voeten bleef als hij zijn matties erbij naaide, ok. Dat is een deal.
Maar dat geld houden is gewoon witwassen.
En volgens de wet is dat witwassen. En daarnaast dus medewerking aan een misdrijf.
Hoop dat die klootzak 100jaar krijgt.
http://nl.wikipedia.org/w(...)e_opsporingsmethodenquote:Op vrijdag 14 maart 2014 01:11 schreef Richestorags het volgende:
Ik heb ook een hekel aan de Teef als politicus maar als OvJ schijnt hij erg bekwaam te zijn geweest. Is dit nou trouwens echt zo opzienbarend? Het OM heeft al verklaard dat dit toentertijd niet illegaal was. Verbaast het iemand dat de staat wat louche dealtjes sluit met criminelen? Als je er 1 vooruithelpt maar tien mee kan aanpakken, waar kies je voor dan? Met moralistisch gezever kom je nergens in het aanpakken van grootschalige criminaliteit. Criminelen hebben namelijk een nogal andere mores met een eigen modus operandi.
Juist welquote:Op vrijdag 14 maart 2014 01:22 schreef TheThirdMark het volgende:
De totale deal maakt geen flikker uit.
Zoiets dus ja.quote:700k oid betaald en daarna mocht hij 6M houden.
Dat weet iedereen, maar weet je wat een goede rechtsstaat een goede rechtsstaat maakt? Dat je niet zonder dat het bewezen wordt aangepakt kan worden.quote:Gelden verkregen uit misdrijven.
Niet dus.quote:Dat hij op vrije voeten bleef als hij zijn matties erbij naaide, ok. Dat is een deal.
Maar dat geld houden is gewoon witwassen.
Niet dus.quote:En volgens de wet is dat witwassen. En daarnaast dus medewerking aan een misdrijf.
Hoop dat die klootzak 100jaar krijgt.
Maar vertel eens, waar in het geheelplaatje beslist justitie op eigen houtje over belastingafdracht?quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:46 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Juist welalleen met het totaalplaatje kun je inhoudelijk iets over de zaak zeggen. Anders kom je niet verder dan: 'Zo das echt veul!'
[..]
Zoiets dus ja.
[..]
Dat weet iedereen, maar weet je wat een goede rechtsstaat een goede rechtsstaat maakt? Dat je niet zonder dat het bewezen wordt aangepakt kan worden.Daar ben ik heel blij mee! En deze meneer ook
[..]
Niet dus.
[..]
Niet dus.
Maar geeft niet. Je kent het hele plaatje nietWaar gehakt wordt vallen spaanders enzulks.
Nergens; dat is de verantwoordelijkheid van de belastingdienst en van de aangever. Dus de persoon van wie het geld is. Zou ff lekker worden, als het OM belastingaangiftes ging controleren.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 09:13 schreef Phlogi2013 het volgende:
Maar vertel eens, waar in het geheelplaatje beslist justitie op eigen houtje over belastingafdracht?
Ik hou er ook van als alles mij aangedragen wordt.quote:Wil het best geloven, maar dan kan iemand daar vast meer over vertellen. Een wetsartikel bv.
Wanneer geheimhouding onderdeel van de deal is, besluit justitie dus effectief dat niemand aangifte zal doen. Maar evengoed dient er belasting te worden betaald. Bedingt justitie geheimhouding, dan zal justitie dat bedrag dus moeten aangeven bij de fiscus. Tenzij er een wet bestaat die dergelijke deals buiten de reguliere fiscale wetgeving plaatst.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 09:17 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Nergens; dat is de verantwoordelijkheid van de belastingdienst en van de aangever. Dus de persoon van wie het geld is. Zou ff lekker worden, als het OM belastingaangiftes ging controleren.
Inkomsten zijn inkomsten. Toen ook. En als je inkomsten bekend zijn, was je toen ook verplicht belasting te betalen over die inkomsten. Of dacht je dat witwaspraktijken ook pas bestaan sinds de pluk-ze wetgeving?quote:Tegenwoordig gelden er andere regels, in het kader van de pluk de criminelen wat makkelijker. Toen nog niet.
Jij beweert te weten hoe het zit vriend... Dus vertel maar.quote:Ik hou er ook van als alles mij aangedragen wordt.
Justitie besluit geen informatie door te geven, niet dat H geen aangifte gaat doen. Er was overigens helemaal niet zeker of a. het geld crimineel verkregen was en b. of H wel belastingplichtig was in Nederland.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 09:27 schreef Phlogi2013 het volgende:
Wanneer geheimhouding onderdeel van de deal is, besluit justitie dus effectief dat niemand aangifte zal doen. Maar evengoed dient er belasting te worden betaald. Bedingt justitie geheimhouding, dan zal justitie dat bedrag dus moeten aangeven bij de fiscus. Tenzij er een wet bestaat die dergelijke deals buiten de reguliere fiscale wetgeving plaatst.
De term Witwassen bestaat sinds Al Capone zijn inkomsten via de wasserettes 'legaal' probeerde te maken.quote:Inkomsten zijn inkomsten. Toen ook. En als je inkomsten bekend zijn, was je toen ook verplicht belasting te betalen over die inkomsten. Of dacht je dat witwaspraktijken ook pas bestaan sinds de pluk-ze wetgeving?
Nergens!quote:Jij beweert te weten hoe het zit vriend... Dus vertel maar.
Ik denk dat als justitie geheimhouding bedingt, aangifte bij de fiscus daar ook bijhoort eigenlijk. Het is geen detail dat in alle haast even vergeten wordt.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 09:39 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Justitie besluit geen informatie door te geven, niet dat H geen aangifte gaat doen. Er was overigens helemaal niet zeker of a. het geld crimineel verkregen was en b. of H wel belastingplichtig was in Nederland.
Waarom moet justitie dat bedrag aangeven als ze geheimhouding hebben afgesproken?
Wat heeft de pluk-ze wetgeving er dan mee te makenquote:De term Witwassen bestaat sinds Al Capone zijn inkomsten via de wasserettes 'legaal' probeerde te maken.De praktijk zal wel net zo lang bestaan als dat er belasting geheven wordt.
Dat ze die ruimte hebben genomen moge duidelijk zijn. Dat betekent nog niet dat het klopt. Overheden verwarren zichzelf wel vaker met enige wetgevende danwel rechtsprekende macht.quote:Justitie is/ was niet verantwoordelijk voor belastingheffing. Ze hadden dus kennelijk de ruimte om dit zo af te spreken.
Zover ik begrijp; is dat nu ook het geval. Toen deze deal gemaakt werd echter, is strikte geheimhouding afgesproken o.a. (juist?) tegenover de belastingdienst. Dus het was onderdeel van de deal om het niet te vertellen, het hoort er dus expliciet niet bij.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 09:48 schreef Phlogi2013 het volgende:
Ik denk dat als justitie geheimhouding bedingt, aangifte bij de fiscus daar ook bijhoort eigenlijk. Het is geen detail dat in alle haast even vergeten wordt.
Voor zover ik heb begrepen was er nog niet zo'n wet toen Teeven deze afspraken maakte. Dus de nauwe samenwerking met de belasting was er nog niet. Dus er konden dit soort deals gesloten worden. (Hoe discutabel ook.)quote:Wat heeft de pluk-ze wetgeving er dan mee te maken
Volgens mij zijn alle keffertjes weer redelijk in hun hok en worden er geen vervolgstappen genomen. Goed, ze hebben hun doel (reputatieschade en discussie tijdens verkiezingstijd) weer bereikt, maar als het echt allemaal zo schokkend en illegaal was geweest dan zat er nog wel een staartje aan.quote:Dat ze die ruimte hebben genomen moge duidelijk zijn. Dat betekent nog niet dat het klopt. Overheden verwarren zichzelf wel vaker met enige wetgevende danwel rechtsprekende macht.
Dus volgens jou kan justitie eigenhandig de fiscus buitenspel zetten zonder dat ze zich daarvoor beroepen op een bestaande wet?quote:Op vrijdag 14 maart 2014 10:02 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Zover ik begrijp; is dat nu ook het geval. Toen deze deal gemaakt werd echter, is strikte geheimhouding afgesproken o.a. (juist?) tegenover de belastingdienst. Dus het was onderdeel van de deal om het niet te vertellen, het hoort er dus expliciet niet bij.
[..]
Voor zover ik heb begrepen was er nog niet zo'n wet toen Teeven deze afspraken maakte. Dus de nauwe samenwerking met de belasting was er nog niet. Dus er konden dit soort deals gesloten worden. (Hoe discutabel ook.)
[..]
Volgens mij zijn alle keffertjes weer redelijk in hun hok en worden er geen vervolgstappen genomen. Goed, ze hebben hun doel (reputatieschade en discussie tijdens verkiezingstijd) weer bereikt, maar als het echt allemaal zo schokkend en illegaal was geweest dan zat er nog wel een staartje aan.
Ik zie niet in waarom het 'de fiscus buitenspel zetten is'. Ze spreken af om de deal niet met anderen, waaronder de fiscus, te bespreken. De aangifte voor de belasting was verder het pakkie an van H.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 10:11 schreef Phlogi2013 het volgende:
Dus volgens jou kan justitie eigenhandig de fiscus buitenspel zetten zonder dat ze zich daarvoor beroepen op een bestaande wet?
Dat is waar, maar als het echt niet zou kloppen zouden er wel meer mensen bloed ruiken. Impopulair is niet automatisch niet kloppen.quote:En het feit dat iets gebeurt betekent niet dat hetklopt.
Niet wanneer de gesloten deal het hem onmogelijk maakt. Dat is samen iets bekonkelen en de fiscus dus effectief buiten spel zetten.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 10:17 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Ik zie niet in waarom het 'de fiscus buitenspel zetten is'. Ze spreken af om de deal niet met anderen, waaronder de fiscus, te bespreken. De aangifte voor de belasting was verder het pakkie an van H.
Dat geloofde ik vroeger ook, maar de recente geschiedenis toont aan dat dit niet zo is. Zie het eerder aangehaalde verdwenen gesprek met van rey bv, of politie en burgemeester in Groningen die lekker op de stoel van de wetgever gaan zitten en besluiten dat de politie studentenwoningen mag betreden zonder toestemming of enige daartoe nopende calamiteit. En er gebeurt niets.quote:Dat is waar, maar als het echt niet zou kloppen zouden er wel meer mensen bloed ruiken. Impopulair is niet automatisch niet kloppen.
Wie, wat onmogelijk maakt?quote:Op vrijdag 14 maart 2014 10:25 schreef Phlogi2013 het volgende:
Niet wanneer de gesloten deal het hem onmogelijk maakt. Dat is samen iets bekonkelen en de fiscus dus effectief buiten spel zetten.
Als er ooit bewezen wordt dat hij over het randje gaat. Ja, pak hem aan! Maar op het randje kan ook al impopulair maken.quote:Dat geloofde ik vroeger ook, maar de recente geschiedenis toont aan dat dit niet zo is. Zie het eerder aangehaalde verdwenen gesprek met van rey bv, of politie en burgemeester in Groningen die lekker op de stoel van de wetgever gaan zitten en besluiten dat de politie studentenwoningen mag betreden zonder toestemming of enige daartoe nopende calamiteit. En er gebeurt niets.
De impopulariteit van Teeven komt natuurlijk voort uit zijn moeizame relatie met de grondbeginselen van onze rechtsstaat. Dus impopulariteit an sich maakt niet niet-kloppend. Maar andersom wel.
Beide genoemde gevallen zijn geen grensgevallen. Het een is technisch onmogelijk (en dus is er gelogen) en het ander kan wettelijk niet.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 10:28 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Wie, wat onmogelijk maakt?
[..]
Als er ooit bewezen wordt dat hij over het randje gaat. Ja, pak hem aan! Maar op het randje kan ook al impopulair maken.Geldt ook voor die andere zaken die je noemt. En anders hebben we altijd nog een ombudsman. Kun je als burger ook inschakelen geloof ik?
Ik heb mij er niet op ingelezen.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 10:42 schreef Phlogi2013 het volgende:
Beide genoemde gevallen zijn geen grensgevallen. Het een is technisch onmogelijk (en dus is er gelogen) en het ander kan wettelijk niet.
Ik dacht dat je ook beschuldigingen van vriendjespolitiek e.d. kon aankaarten. Je moet alleen wel een fatsoenlijke zaak hebben. Geen 'zweem van' of 'zware vermoedens'. En dat is maar goed ook, wmb.quote:Ombudsman gaat volgens mij over burger versus staat. Dus daar heb je weinig aan.
Komt omdat er ophef over niets was.quote:
Helaas wel. Opstelten heeft staan brommen dat hij de details niet kon geven maar 'dat men hem maar moest vertrouwen'. En geen enkele partij durfde daar op door te bijten.quote:
Hij is ook opgestapt als staatssecretaris.quote:Op zondag 30 maart 2014 15:05 schreef MrsGreen het volgende:
Fred Teeven is een heeele enge man.
![]()
![]()
Ik hoop dat hij zo snel mogelijk een keer moet opstappen.
Omdat het zo is en dat ook de cultuur is bij het OM. Door en door verrot helaas.quote:Op woensdag 27 april 2016 01:01 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:
College: verzwijgen Teeven-deal niet strafbaar
waarom heb ik het gevoel dat hier handen boven een hoofd worden gehouden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |