gold-rush | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:36 |
Ik haal vaak crepes als ik bij een festival ben ofzo maar wil thuis ook maken. En dan met Nutella en banaan(oh wat is dat lekker),Ik zie nu crepe platen varierend van 40 tot maar liefst 1500 euros. Ben geen professional maar wil wel goed spul hebben. Voldoet een cheap ding ? Mensen hier ervaring met crepes maken? Ziet er een beetje tricky uit maar wil daarom het juist kunnen. Gaat dit veel mislukte pogingen opleveren of is het juist super simpel? ![]() | |
Lienekien | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:39 |
In een pannenkoekpan lukt het vast ook. | |
Elan | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:42 |
Niet perse aangezien ze veel dunner zijn, je wil dus een extreem hete pan beste resultaten boek je in een pan met een dunne bodem en het liefst door op gas te koken. Anders valt je beslag uit elkaar. | |
Prospos | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:06 |
Pannenkoekenbeslag zonder ei, bakpoeder of iets anders dat gist en dunner bakken. Iets dunner beslag maken helpt ook. | |
Pietverdriet | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:17 |
TimeJumper | dinsdag 11 maart 2014 @ 23:09 |
Omgekeerde flensjes ![]() ![]() Maar dit ding is een wondertje. Je doopt de bolle kant 3 seconden in een bord met beslag en zet het ‘pannetje’ dan omgekeerd op het elektrische voetje. In een paar minuten verandert het bijna onzichtbare laagje beslag in een flinterdunne crêpe, die zich soepel met de hand van de bakbodem laat plukken. http://tswi.org/nederlands/article/omgekeerde-flensjes En hier koop je hem voor 29 euro http://www.redcoon.nl/B26(...)AApes?refId=bestlist | |
gold-rush | woensdag 12 maart 2014 @ 20:19 |
thanks ![]() maar ik wil ze eigenlijk maken met deeg verdeler,net als de professionals doen zeg maar. Het maken ervan is half the fun. | |
TimeJumper | woensdag 12 maart 2014 @ 20:34 |
Ik kom elk jaar in Tunesië en daar word je als het ware "doodgegooid" met crepes. Ik zie daar alleen van die "profesionele" bakplaten en zo'n houten 'strijkertje". Dus daarvoor heb je wel een bakding zonder randen nodig. http://link.marktplaats.nl/m783539045 Of deze http://www.brinzy.nl/elek(...)r-4015613503479.html maar dan ben je toch een paar honderd euro kwijt. Het ziet er heel simpel uit als ze het maken, maar het tegendeel zal wel waar zijn. Ik denk dat het lastigste van crepes maken is de juiste hoeveelheid deeg op de bakplaat gieten. Dit gieten ze in het midden en dan het houten stokje vanuit het midden rond draaien, daarbij al ronddraaiend naar buiten gaan. Ik vind ze ook heerlijk ![]() Dit vind ik persoonlijk een stuk beter bakken, en die pan heeft een heel laag opstaand randje. Ik maak het deeg dan dunner als in een normale pannenkoek zodat het lekker uit kan lopen in de pan en ik moet zeggen, het komt in de buurt ![]() Nou laat het horen als je besluit toch zo'n "dure" crepeplaat te kopen | |
Spanky78 | donderdag 13 maart 2014 @ 22:38 |
Een goede dikke crepepan kan dus ook. Beslag wat dunner maken en met zo'n houtje uitstrijken. Het enige is dat een pan iets minder gelijkmatig warm is. Maar als je een dikke zware pan regelt dan werkt het prima. Ik heb zo'n crepepan en die is erg goed, ook voor gewone pannenkoeken trouwens. | |
gold-rush | dinsdag 18 maart 2014 @ 19:48 |
Ik heb een duurdere gekocht van de mercedes benz van de crepes makers,krampouz. Maar dan wel van de family segment en niet de professioneel segment,dus de prijs is een stuk lager dan die professionele crepe makers maar toch duurder dan die bol.com family dingen. Ik heb mijn potjes nutella al klaar staan ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 18 maart 2014 @ 19:49 |
Crepes suzette zijn lekker | |
TimeJumper | dinsdag 18 maart 2014 @ 20:19 |
Deze? ![]() Die vond ik toevallig hier http://www.misterpop.nl/crepes.html Nou rond de 80 euro vind ik nog een redelijke prijs. Laat eens weten hoe het bevalt ![]() En gebruik je een "normaal" pannenkoekenrecept? |