Niet perse aangezien ze veel dunner zijn, je wil dus een extreem hete pan beste resultaten boek je in een pan met een dunne bodem en het liefst door op gas te koken.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:39 schreef Lienekien het volgende:
In een pannenkoekpan lukt het vast ook.
thanksquote:Op dinsdag 11 maart 2014 23:09 schreef TimeJumper het volgende:
Omgekeerde flensjes![]()
[ afbeelding ]
Maar dit ding is een wondertje. Je doopt de bolle kant 3 seconden in een bord met beslag en zet het ‘pannetje’ dan omgekeerd op het elektrische voetje. In een paar minuten verandert het bijna onzichtbare laagje beslag in een flinterdunne crêpe, die zich soepel met de hand van de bakbodem laat plukken.
http://tswi.org/nederlands/article/omgekeerde-flensjes
En hier koop je hem voor 29 euro
http://www.redcoon.nl/B26(...)AApes?refId=bestlist
Ik kom elk jaar in Tunesië en daar word je als het ware "doodgegooid" met crepes.quote:Op woensdag 12 maart 2014 20:19 schreef gold-rush het volgende:
[..]
thanks![]()
maar ik wil ze eigenlijk maken met deeg verdeler,net als de professionals doen zeg maar.
Het maken ervan is half the fun.
Ik heb een duurdere gekocht van de mercedes benz van de crepes makers,krampouz.quote:Op woensdag 12 maart 2014 20:34 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Ik kom elk jaar in Tunesië en daar word je als het ware "doodgegooid" met crepes.
Ik zie daar alleen van die "profesionele" bakplaten en zo'n houten 'strijkertje".
Dus daarvoor heb je wel een bakding zonder randen nodig.
[ afbeelding ]
http://link.marktplaats.nl/m783539045
Of deze http://www.brinzy.nl/elek(...)r-4015613503479.html
maar dan ben je toch een paar honderd euro kwijt.
Het ziet er heel simpel uit als ze het maken, maar het tegendeel zal wel waar zijn.
Ik denk dat het lastigste van crepes maken is de juiste hoeveelheid deeg op de bakplaat gieten.
Dit gieten ze in het midden en dan het houten stokje vanuit het midden rond draaien, daarbij al ronddraaiend naar buiten gaan.
Ik vind ze ook heerlijkZo'n speciale crepepan heb ik niet gekocht, vind ik te duur. Maar heb laatst inplaats van het bakken in een gewone koekenpan wel een pannenkoeken pan gekocht.
Dit vind ik persoonlijk een stuk beter bakken, en die pan heeft een heel laag opstaand randje.
Ik maak het deeg dan dunner als in een normale pannenkoek zodat het lekker uit kan lopen in de pan en ik moet zeggen, het komt in de buurtvan een crepe.
Nou laat het horen als je besluit toch zo'n "dure" crepeplaat te kopen
Deze?quote:Op dinsdag 18 maart 2014 19:48 schreef gold-rush het volgende:
[..]
Ik heb een duurdere gekocht van de mercedes benz van de crepes makers,krampouz.
Maar dan wel van de family segment en niet de professioneel segment,dus de prijs is een stuk lager dan die professionele crepe makers maar toch duurder dan die bol.com family dingen.
Ik heb mijn potjes nutella al klaar staan
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |