abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_137566286
Of er mensen zijn hier die een recept hebben voor homemade fritessaus.

Dus geen mayonaiserecepten (die zijn er genoeg) maar de fritessaus zoals je die hebt bij de betere friettenten en supermarkten.

Heb wel wat gevonden op google met een bloempapje maar dat is niet heel concreet
pi_137566438
Waarom zou je een inferieur product na willen maken? Of vind je fritessaus echt lekkerder?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_137566566
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 23:00 schreef Isabeau het volgende:
Waarom zou je een inferieur product na willen maken? Of vind je fritessaus echt lekkerder?
Meer heb ik er niet aan toe te voegen.
  zondag 9 maart 2014 @ 23:04:46 #4
393893 Hyaenidae
Haaien-idee
pi_137566741
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 23:00 schreef Isabeau het volgende:
Waarom zou je een inferieur product na willen maken? Of vind je fritessaus echt lekkerder?
Hoezo is frietsaus inferieur? :')

Deze is goddelijk _O_

pindazakje
pi_137566960
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 23:00 schreef Isabeau het volgende:
Waarom zou je een inferieur product na willen maken? Of vind je fritessaus echt lekkerder?
Blijkbaar wel als hij er een topic over opent.

TS; de betere snackbars (met name frituren) hebben juist echte mayo.
Fritessaus is mayo met minder olie (25% ipv 80%), aangevuld met water, suiker (glucose) en verdikkingsmiddel.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_137567046
Veel water idd, misschien heb je hier iets aan:
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/16-05-2013
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_137567056
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 23:00 schreef Isabeau het volgende:
Waarom zou je een inferieur product na willen maken? Of vind je fritessaus echt lekkerder?
Ja. Ik vind fritessaus echt lekkerder. Mayonaise is te sterk, te vet naar mijn smaak
pi_137567131
de basis is gebonden water
  zondag 9 maart 2014 @ 23:13:03 #9
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_137567247
quote:
1s.gif Op zondag 9 maart 2014 22:58 schreef Dingflofbips het volgende:
Of er mensen zijn hier die een recept hebben voor homemade fritessaus.

Dus geen mayonaiserecepten (die zijn er genoeg) maar de fritessaus zoals je die hebt bij de betere friettenten en supermarkten.

Heb wel wat gevonden op google met een bloempapje maar dat is niet heel concreet

Hoeveel wil je er van gaan eten dan, dat je niet gewoon een fles Oliehoorn frietsaus bij de supermarkt haal?
pi_137567310
Maar alleen gebonden of verdikt water met suiker zal het niet zijn? Is het mayo aanlengen? Welke kruiden komen er bij?
Heb t bloempapje geprobeerd met eigen mayo maar dan krijg je nog altijd diezelfde sterke smaak

KDvW aflevering ken ik idd maar ook daar ontbreekt de smaak/kruiden. Het wordt mij daar wel duidelijk dat ik t liever zelf maak
pi_137567334
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 23:10 schreef Adames het volgende:
de basis is gebonden water
Vergeet de overdaad aan suiker niet -O- Het is zo'n raar product eigenlijk. Maar er zijn zoveel soorten fritessaus dat het wel populair moet zijn.

(en aangezien er zoveel soorten zijn verwacht je dat er toch wel iets lekkers tussen zit om eventueel met wat kruiden nog een beetje naar je eigen smaak aan te passen)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_137567379
quote:
1s.gif Op zondag 9 maart 2014 23:09 schreef Dingflofbips het volgende:

[..]

Ja. Ik vind fritessaus echt lekkerder. Mayonaise is te sterk, te vet naar mijn smaak
Net als helaas de meeste NL'ers. Daarom krijg je bij een patatje mayo meestal fritessaus -O-. Gelukkig heb ik zelf Franse mayo thuis. Smaakvol, zurig en ja, wel vet maar je hebt minder nodig omdat t meer smaak heeft.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_137567628
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 23:14 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Vergeet de overdaad aan suiker niet -O- Het is zo'n raar product eigenlijk. Maar er zijn zoveel soorten fritessaus dat het wel populair moet zijn.
Ja maar, er zit minder vet in, dus is het gezonder dan mayonaise.

Dat zullen veel mensen wel denken.
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
pi_137567793
quote:
1s.gif Op zondag 9 maart 2014 23:15 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Net als helaas de meeste NL'ers. Daarom krijg je bij een patatje mayo meestal fritessaus -O-. Gelukkig heb ik zelf Franse mayo thuis. Smaakvol, zurig en ja, wel vet maar je hebt minder nodig omdat t meer smaak heeft.
Tja smaken verschillen nu eenmaal..

Buiten dat: toch raar dat er niet een aantal recepten voor fritessaus te vinden zijn?
Koks bijv?
pi_137567861
quote:
1s.gif Op zondag 9 maart 2014 23:25 schreef Dingflofbips het volgende:

Tja smaken verschillen nu eenmaal..

Buiten dat: toch raar dat er niet een aantal recepten voor fritessaus te vinden zijn?
Koks bijv?
:D Sorry hoor, maar dat is alsof je een kok vraagt het recept voor een pakje van Knorr te geven.
Nee, ik denk niet dat er echte koks zijn die fritessaus maken, denk toch echt dat je een chemicus moet hebben.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_137567910
Ik zou overigens experimenteren met mayonaise en creme fraiche, sour cream of yoghurt om een luchtigere, minder vette versie van de saus te maken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_137567991
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 23:27 schreef Isabeau het volgende:

[..]

:D Sorry hoor, maar dat is alsof je een kok vraagt het recept voor een pakje van Knorr te geven.
Nee, ik denk niet dat er echte koks zijn die fritessaus maken, denk toch echt dat je een chemicus moet hebben.
:')

Miss lijkt dit voor jou zo, maar ik kom het vaker vers tegen.
  maandag 10 maart 2014 @ 01:01:15 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137570502
quote:
1s.gif Op zondag 9 maart 2014 23:31 schreef Dingflofbips het volgende:

:')

Miss lijkt dit voor jou zo, maar ik kom het vaker vers tegen.
Vers?
Waar en wie maakt het?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_137570503
Is het niet gewoon deze:

Maar dan zonder toevoeging van kruiden en dergelijke?

http://www.hoewatwaarom.n(...)rican-frietsaus.html
http://www.smulweb.nl/236594/durftevragen/Mad-Sauce

Verder vind ik het ook vreemd om te horen dat mensen fritessaus verkiezen boven mayonaise. Wel eens gehoord dat mensen het verschil niet kennen, maar van de mensen die het verschil wel kennen hoor ik altijd dat ze mayonaise prefereren.
pi_137570582
Frietsaus bevat amper vet en vooral water. Wat je dus wil is water op smaak brengen als zijnde mayonaise en dat afbinden. Zelf zou ik voor het afbinden Xantanagom gebruiken, voor het op smaak maken zout/suiker/mosterd/azijn.

Dus: google een mayo recept maak dit met grof weg 4 keer zoveel smaakstoffen. Verdun deze 1:4 met water en bind af met xantana gom.

Het resultaat zal de eerste keer waarschijnlijk niet lekker zijn. Maar aan de hand daarvan kan je gaan experimenteren met de smaak en consistentie.
eten!!!
pi_137570618
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 23:27 schreef Isabeau het volgende:

[..]

:D Sorry hoor, maar dat is alsof je een kok vraagt het recept voor een pakje van Knorr te geven.
Nee, ik denk niet dat er echte koks zijn die fritessaus maken, denk toch echt dat je een chemicus moet hebben.
Ik denk dat het met huis tuin en keuken ingredienten uit de supermarkt niet mogelijk is om lekkere frietsaus te maken. Je hebt wat smaakversterkers en bindmiddelen nodig waar je niet zo makkelijk aankomt.

Edit: ingredientenlijst van frietsaus:

water, raapolie, glucose-fructosestroop, zetmeel (tarwezetmeel, maiszetmeel), azijn, mosterd (water, mosterdzaden, azijn, zout, suiker, specerijen, verdikkingsmiddel: xanthaangom, aroma), scharreleigeel, zout, gemodificeerd zetmeel, voedingszuren: azijnzuur en citroenzuur, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, conserveermiddel: kaliumsorbaat, aroma, antioxidant: calciumdinatrium-EDTA, kruiden, kleurstof: betacaroteen.

Valt dus wel mee als je de kleur en conserveerstoffen weglaat.
eten!!!
  maandag 10 maart 2014 @ 01:15:36 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137570727
quote:
0s.gif Op maandag 10 maart 2014 01:08 schreef janatwork het volgende:


Edit: ingredientenlijst van frietsaus:

water, raapolie, azijn, mosterd (water, mosterdzaden, azijn, zout, suiker, specerijen, , scharreleigeel, zout, gemodificeerd zetmeel,

Valt dus wel mee als je de kleur en conserveerstoffen weglaat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 10 maart 2014 @ 07:15:53 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137571749
Zelf frietsausmaken? Heel makkelijk, neem zelfgemaakte mayonaise en water, bind het water met aginaat of johannesbroodmeel tot een dikke massa, meng daar mayonaise door.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137572317
quote:
0s.gif Op maandag 10 maart 2014 01:08 schreef janatwork het volgende:

Edit: ingredientenlijst van frietsaus:

specerijen

quote:
1s.gif Op maandag 10 maart 2014 07:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Zelf frietsausmaken? Heel makkelijk, neem zelfgemaakte mayonaise en water, bind het water met aginaat of johannesbroodmeel tot een dikke massa, meng daar mayonaise door.
Als het allemaal gebaseerd is op het zelfgemaakte mayorecept dan blijf ik met het smaak-probleem zitten. Misschien is mijn mayoreceptje niet ok.

Zonnebloemolie, azijn, citroensap, mosterd, peper en zout.

Olijfolie vind ik niet lekker. Slaolie geeft weinig verschil. Zijn er nog kruiden / smaken die ik hier bij of af kan doen om de mayo zachter te maken? Welke 'specerijen' bedoelen ze daar in dat fritessaus ingrediëntenlijstje?

De creme fraiche (die overigens ook erg vet is) en yoghurt brengt niet de gewenste verdikking.
  maandag 10 maart 2014 @ 08:59:13 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137572669
Suiker mis ik in je ingrediënten, frietsaus en de meeste Nederlandse mayo bevat flink suiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')