Buurpoes | woensdag 26 februari 2014 @ 20:30 |
Vandaag een liter rauwe melk uit zo'n melktap gehaald. Beetje gedronken, lekker smaakvol en romig. Een beetje gebruikt om vanillevla te maken (met echt vanillestokje!). En nu is er nog een beetje over. Wat is extra lekker met zulke melk? Yoghurt? Anijsmelk? Karnen om boter te maken (wordt erg weinig)? Roept u maar! Overigens ben ik mij bewust van de risico's, maar gezien mijn fatsoenlijk werkende immuumsysteem durf ik de gok te nemen. | |
Lienekien | woensdag 26 februari 2014 @ 20:34 |
Wat is dat voor melktap? | |
Buurpoes | woensdag 26 februari 2014 @ 20:37 |
Het Derde Erf in Soest. Geld inwerpen, fles eronder en op start drukken. Biologische melk, niet gehomogeniseerd en rauw. | |
Lienekien | woensdag 26 februari 2014 @ 20:38 |
Goh, wist niet dat het bestond. | |
Goejedag | woensdag 26 februari 2014 @ 20:39 |
Yoghurt! | |
Ticootje | woensdag 26 februari 2014 @ 20:47 |
Lekker!! | |
Thorical | woensdag 26 februari 2014 @ 20:48 |
Hier in Zunderdorp ¤ 0,85 de liter. Maar in Muiden kost het ook zoiets. Maar je kan er van alles meedoen dat je met gewone melk ook kan. De meeste dingen zijn alleen smaakvoller omdat niet alle bacteriën dood gepasteuriseerd zijn. Je eigen yoghurt, kefir of ijs maken? | |
Jaimy_Luca | woensdag 26 februari 2014 @ 21:44 |
Melk in een pak in de supermarkt is niet rauw? | |
Buurpoes | woensdag 26 februari 2014 @ 21:49 |
Die is gepasteuriseerd en gehomogeniseerd. En afgeroomd. | |
sirdanilot | woensdag 26 februari 2014 @ 22:52 |
Rijstepap of rijstevlaai i een optie Of gewoon zó opdrinken. Rauw. Dan maar een klein risico voor je immuunsysteem, het is het waard ![]() | |
Ou-Tannu | donderdag 27 februari 2014 @ 01:33 |
gewoon vers uit de koe halen ![]() | |
2cv | donderdag 27 februari 2014 @ 02:24 |
Heb jij een koe ? | |
Deeltjesversneller | donderdag 27 februari 2014 @ 02:27 |
dat wil ik ook ![]() | |
Joene | donderdag 27 februari 2014 @ 08:26 |
www.rauwemelk.net | |
Lienekien | donderdag 27 februari 2014 @ 08:32 |
Hier staan nog veel meer adressen. http://www.news4all.org/verkoop-melk#n1 | |
sirdanilot | donderdag 27 februari 2014 @ 11:20 |
Wij haalden rauwe melk altijd bij de boer. Is ook helemaal niet duur of zo. | |
Buurpoes | donderdag 27 februari 2014 @ 13:31 |
Dank voor alle imput. Het wordt yoghurt. ![]() | |
Oceanonix | donderdag 27 februari 2014 @ 15:48 |
ik was op zoek naar rauwe melk voor yoghurt bereiding. Dank voor de tip. Dit is maar een klein stukje van huis. | |
Buurpoes | donderdag 27 februari 2014 @ 20:37 |
Yoghurt-to-be staat in de thermosfles... ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 28 februari 2014 @ 11:31 |
Waarom niet gewoon opdrinken? | |
Buurpoes | vrijdag 28 februari 2014 @ 11:57 |
Dat had ik al geprobeerd. Hoe meer experimenten hoe beter. | |
Lienekien | vrijdag 28 februari 2014 @ 11:59 |
Je had het geprobeerd, maar het was niet gelukt? ![]() | |
Buurpoes | vrijdag 28 februari 2014 @ 12:01 |
Zie OP. | |
Lienekien | vrijdag 28 februari 2014 @ 12:04 |
Piet zei OPdrinken. | |
Buurpoes | vrijdag 28 februari 2014 @ 12:30 |
Ik heb een kleine hoeveelheid gedronken. Als ik de rest ook opdrink, is dat alleen maar meer van hetzelfde. Dat heeft geen nut in mijn ogen. | |
Lienekien | vrijdag 28 februari 2014 @ 12:31 |
Het was een grapje. | |
BORRREETJEEE | vrijdag 28 februari 2014 @ 12:33 |
Ik weet nog wel een goede/matige grap met melk. ![]() | |
Lienekien | vrijdag 28 februari 2014 @ 12:46 |
Van mij mag je, kunnen we lachen. Of even een mondhoek omhoog trekken. | |
Erasmo | donderdag 17 juli 2014 @ 15:21 |
Even een kick, vanaf volgende week maandag bij de Lidl een yoghurtmaker:![]() http://www.lidl.nl/cps/rd(...)wDetail&id=5421&ar=3 | |
Oceanonix | donderdag 17 juli 2014 @ 15:38 |
met een pan een hele grote handdoek werkt het ook hoor. | |
Buurpoes | donderdag 17 juli 2014 @ 16:04 |
Ik krijg de structuur niet goed. Te slijmerig. ![]() Maar ik weet dus niet of dat ligt aan handdoek-pan of thermosfles of dat ik verder iets verkeerd doe... | |
Oceanonix | donderdag 17 juli 2014 @ 16:07 |
het enige wat die yoghurt maker probeert te doen is de temperatuur constant te houden. Dat kan je ook door de pan goed in te pakken en op een tochtvrije plek neer te zetten. | |
Buurpoes | donderdag 17 juli 2014 @ 16:10 |
Dan gaat dat dus niet werken tegen mijn verkeerde resultaten. | |
Isabeau | donderdag 17 juli 2014 @ 16:10 |
Ik dacht dat het niet mocht in Nederland wbt regelgeving! ![]() Ik ben opgegroeid op rauwe melk; mijn moeder haalde dat bij de buren. Gratis in ruil voor bruikleen van land ![]() ![]() | |
Isabeau | donderdag 17 juli 2014 @ 16:12 |
Grappig, een boerderij waar ik wel eens kom verkoopt het ook en ik had geen idee. | |
Buurpoes | donderdag 17 juli 2014 @ 16:12 |
Het mag alleen niet -verpakt- worden aangeboden en er moet dringend advies over koken na aanschaf bij. | |
Oceanonix | donderdag 17 juli 2014 @ 16:13 |
is je basis wel goed? Dus de yoghurt waarmee je begint? Ik zou eens starten met een andere yoghurt en kijken wat er dan gebeurt. | |
liedetector | donderdag 17 juli 2014 @ 16:19 |
Derde Erf heeft toch ook vlees? Iemand daar ervaring mee? Zat er toevallig vandeweek op te zoeken regio Utrecht. | |
Isabeau | donderdag 17 juli 2014 @ 16:22 |
ok! Mijn Engelse schoonzus koopt namelijk rauwe melk in de supermarkt, gewoon verpakt. En ik wist dat dat hier niet mocht, maar het gaat dus om die verpakking. | |
uniekhoorn | donderdag 17 juli 2014 @ 16:23 |
Zonde m van lekkere verse melk yoghurt te maken. Gewoon ijskoud opdrinken,ijs van maken of pudding. Laten opromen en slagroom van maken en wat overblijft yoghurt van maken is wel een goed plan ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 17 juli 2014 @ 17:25 |
Yoghurt maken is zo eenvoudig. Je verwarmt melk naar 37 graden, lepel (turkse) yoghurt erbij, roeren, handdoek erover en nachtje laten staan. Ik maak het nog wel eens met half room en half melk, of met pure room. | |
Buurpoes | donderdag 17 juli 2014 @ 20:27 |
Met dat recept tref ik de volgende ochtend een vrij dunne en slijmerige massa aan. Yuk! | |
Buurpoes | donderdag 17 juli 2014 @ 20:28 |
Den eelder volle joghurt, turkse yoghurt...werkt allemaal niet. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 17 juli 2014 @ 20:30 |
Hoe vaak heb je het zo gedaan? | |
uniekhoorn | donderdag 17 juli 2014 @ 20:32 |
Toch proberen met ondermelk? | |
Buurpoes | donderdag 17 juli 2014 @ 22:48 |
Keer of drie ondertussen. | |
Molo | donderdag 17 juli 2014 @ 23:17 |
Hoe werkt zoiets? En wat is het voordeel boven zelf temperatuur goed nauwkeurig bijhouden? Ik heb het nooit zelf gemaakt hoor, maar ben wel benieuwd | |
Molo | donderdag 17 juli 2014 @ 23:18 |
Dat is magere melk begrijp ik? Why? | |
Pietverdriet | donderdag 17 juli 2014 @ 23:48 |
En als je het langer laat staan? | |
Eris | vrijdag 18 juli 2014 @ 00:46 |
Kaas maken.... Lekker | |
uniekhoorn | vrijdag 18 juli 2014 @ 07:13 |
Omdat, als je volle melk laat staan om te verzuren (dat doe je als je yoghurt maakt), dat dan ook de melk gaat opromen. Dat komt de verzuringsproces niet ten goede. Qua smaak maakt het elkaar niet erg. Is 37 graden niet wat hoog trouwens? Of zijn yoghurtbacterien echt thermofiel? Weet niet, geen verstand van maar mij lijkt 22 graden een mooie enttemperatuur? | |
Buurpoes | vrijdag 18 juli 2014 @ 07:32 |
Geprobeerd, hielp niets. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 juli 2014 @ 07:33 |
Het is wel belangrijk dat je turkse yoghurt als kiem gebruikt trouwens, die houd van hogere temperaturen en vermenigvuldigd zich sneller. Als je hollandse roeryoghurt gebruikt duurt het langer en die wil een lagere temperatuur | |
Erasmo | vrijdag 18 juli 2014 @ 09:32 |
Je creëert een optimale omgeving voor de bacteriën, en je loopt niet te zeulen met pannen vol met melk waarbij je altijd loopt te morsen als je die uitschenkt ![]() | |
sigme | zaterdag 19 juli 2014 @ 20:25 |
En als je er daarna hangop van maakt? | |
Buurpoes | zondag 20 juli 2014 @ 11:02 |
Niet geprobeerd. Maar dat slijmerige gaat er niet van weg, vrees ik. | |
koffiemetmelkensuiker | zondag 20 juli 2014 @ 11:04 |
En geef de Buurpoes ook wat vinden ze lekker ![]() | |
sigme | zondag 20 juli 2014 @ 11:26 |
Probeer het eens. Ik vind dat de substantie er wel door veranderd, maar mijn yoghurt is nooit te slijmerig (vind ik). Wel soms te slap, en dan hang ik 'm op. |