Misosoep is geen vissoep hoor...quote:Op woensdag 26 februari 2014 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Je wilt een japanse vissoep maar geen vis??
Okay, een soep op basis van visbouillonquote:Op woensdag 26 februari 2014 18:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Misosoep is geen vissoep hoor...
Tsjaa, ik hou helaas niet van stukken vis in mijn eten (dat er een visboullion in zit maakt me wat minder uit... ik eet ook gewoon tonijnsalade zonder problemen).... maar heb wel eerder miso-soep zonder verdere vulling gehad en die was lekker. En zoals al gezegd wordt hoeft miso helemaal geen vissoep te zijn. Het wordt alleen vaak wel gedaan. Bovendien staat er op de verpakking dat het alleen maar sojabonen, rijst, zout en rijstmout is. Dus er is geen vis te bekennen in dit pakje.quote:Op woensdag 26 februari 2014 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Je wilt een japanse vissoep maar geen vis??
Dankjewel!quote:Op woensdag 26 februari 2014 18:14 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Maak 4 dl dashi. (zelf maken instant)
Mix dan 3 el miso met een klein beetje dashi om het los te roeren. Voeg dan 2/3 van de dashi toe, proef en voeg zonodig nog meer dashi toe.
Blokjes zijdentofu toevoegen, lente-uitjes, veel meer gaat er meestal niet in. Maar niks is verboden natuurlijk.
Ook bedankt!quote:Op woensdag 26 februari 2014 20:52 schreef RoofingBurner het volgende:
Misosoep heeft inderdaad niets met vis te maken. Miso is gemaakt van soja bonen. Ik zet altijd een pannetje water op, terwijl dit naar de kook gaat snij ik een uitje aan ringen en die doe ik in het water. Een wortel snij je julienne en die gaat er ook in. Als ik heb een stukje bloemkool of broccoli en die gaan er ook in. In hele kleine stukjes natuurlijk. Tofu als ik heb gaat er de laatste 3 minuten bij. Als dit kookt doe je het gas lager en laat je het langzaam koken. Niet te lang. De groenten hoeven niet helemaal gaar wat mij betreft. Ondertussen pak je een bakje en schep je wat heet water uit de pan. Hier laat je 1 of 2 eetlepels miso in oplossen. Als dit klaar is en je vind de groenten goed dan zet je het gas uit en meng je de miso door de soep. Nog wat lente-ui héél fijn snijden en dit na het inscheppen over de soep strooien. Héérlijk.
Belangrijk: in de macrobiotiek, waar ik dit heb leren koken gaan ze er vanuit dat de sterkte van de soep afhangt van de persoon voor wie deze gekookt wordt. Mannen kunnen sterkere soep hebben dan vrouwen en kinderen nog minder sterk etc. Ook moeten de groenten met een scherp mes gesneden worden en niet met een foodprocessor. Klinkt zweverig maar ik geloof er wel een beetje in.
Mijn familie wil graag dat ik zondag 's-ochtends misosoep maak. Enne....het is heel erg goed voor je.
Succes met de soep. Maar echt fout gaan kan het niet. Je kunt ook verschillende soorten miso proberen.
Hoeft niet obv visbouillon. Dashi is niet per definitie vis. Wel vaak, maar niet per definitie.quote:Op woensdag 26 februari 2014 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Okay, een soep op basis van visbouillon
Nah, het is altijd gemaakt van sojabonen èn rijst. Miso zonder sojabonen kan niet.quote:Op woensdag 26 februari 2014 20:52 schreef RoofingBurner het volgende:
Miso is gemaakt van soja bonen of rijst.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |