abonnement Unibet Coolblue
pi_137051483
Dibs op z'n zusje btw.
pi_137051680
AFCAjax twitterde op zondag 23-02-2014 om 15:50:05 Scoren bij je Eredivisiedebuut: o.a. Klaassen, Riedewald, Cruijff, Van Basten, Kluivert en De Jong gingen #Kishna voor. #ajaaz reageer retweet
pi_137052773
Die duik van Esteban is wel magistraal.
Dit, dus.
pi_137053443
Z'n moeder is een milf, wat een lekker wijf
pi_137054134
AFCAjax twitterde op zondag 23-02-2014 om 16:50:52 De Boer over #Kishna: 'Fantastisch voor hem dat hij zo debuteert in de Eredivisie.' #ajaaz reageer retweet
pi_137054212
Hosanna na 1 wedstrijd. Waar hebben we dat eerder gezien?

Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_137054930
Wie is die Fin?
  zondag 23 februari 2014 @ 17:29:53 #33
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_137055376
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 16:42 schreef iketurnerjr het volgende:
Z'n moeder is een milf, wat een lekker wijf
pics or didn't happen
Oh.
pi_137055827
quote:
Kishna, bewierookt Ajax-talent

Niet vaak werd een talent nog vóór zijn debuut zo bewierookt als Ricardo Kishna. Eindelijk weer een aanvallend toptalent bij Ajax, viel her en der te lezen. Op internet circuleerden diverse superlatieven. Meningen van volgers van Ajax, van fans, maar ook van kenners. Een bloemlezing: "Een speler met exceptionele kwaliteiten. Een type Van Persie. Buitencategorie. Een wereldvoetballer."

Donderdagavond was het dan zover. De aanvaller maakte in het Europa League-duel met Red Bull Salzburg (0-3) zijn officiële entree in het eerste van Ajax. De start wellicht van een mooie loopbaan. Op negentienjarige leeftijd, wat laat voor een verondersteld supertalent maar daar is een reden voor.

Van ADO naar Ajax

Kishna werd op 4 januari 1995 geboren in Den Haag. Zijn vader heeft een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond en zijn moeder een Nederlandse. Hij begon met voetballen bij amateurclub VUC in Den Haag, maar stapte al op zijn zevende over naar de jeugdopleiding van ADO, waar hij speelde met onder anderen Chelsea-speler Nathan Aké.

Op zijn veertiende vond Kishna het tijd voor een stap hogerop en vertrok de Voorburger naar Ajax. Na een jaar in de C1 ging hij verder in de B1. Hij speelde in die tijd als klassieke linksbuiten. Zijn kwaliteiten: creativiteit, techniek, inzicht, passeervermogen, scorend vermogen. Kortom, alles wat een voetbalhart begeert.

Van blessure naar rentree

Buitenlandse topclubs hadden destijds al interesse, maar ook Ajax zag toekomst in de Nederlandse jeugdinternational. Hij tekende in 2011, op zestienjarige leeftijd, een driejarig contract. Datzelfde jaar sloeg ook het noodlot toe. Door knieklachten, veroorzaakt door een kraakbeendefect, kwam hij twee jaar nauwelijks in actie. Het toptalent miste een belangrijke periode in zijn ontwikkeling, maar gaf niet op.

Dit seizoen keerde hij terug, aanvankelijk in de A2. Hij bleek tijdens zijn blessureleed niet te hebben stilgezeten. Zijn techniek en inzicht waren niet verdwenen en bovendien had hij behoorlijk gewonnen aan fysieke kracht. Al snel promoveerde Kishna naar de A1 en daar was hij belangrijk met onder meer een doelpuntrijke periode als centrumspits.

Ajax wilde de aanvaller graag langer vastleggen, maar in december belandden de onderhandelingen in een impasse. Zijn zaakwaarnemer: Mino Raiola, bekend als keiharde onderhandelaar. Kishna gaf aan toch graag te blijven en spoedig werden de onderhandelingen hervat.

Van A1 naar Turkije

Het talent mocht in de winterstop met het eerste mee op trainingskamp naar Turkije en daar maakte hij een goede indruk. "Kishna kan een groot speler worden", zei De Boer.

Op 11 januari maakte hij tijdens een oefenduel met Trabzonspor zijn officieuze debuut in de hoofdmacht. Hij kwam na rust in de ploeg en nam na het 1-1 gelijkspel een van de penalty's in de strafschoppenserie. Hij miste, evenals Stefano Denswil, schoot zelfs hoog over het doel, waardoor Ajax als laatste eindigde op de Antalya Cup.

Desalniettemin had De Boer na afloop een verheugende mededeling. Kishna hoefde niet meer terug naar de A1. "Zijn juniorentijd is definitief voorbij. Hij is goed ingevallen", aldus De Boer. "Hij zal vaak bij de eerste achttien zitten, maar vaak ook niet. Ricardo gaat de komende periode pendelen tussen het eerste en de beloften."

Jong Ajax

Van pendelen kwam aanvankelijk niet veel. Kishna maakte op 17 januari tegen FC Emmen namens Jong Ajax een onopvallende entree in het profvoetbal en ook in zijn tweede Jupiler League-wedstrijd, uit tegen Telstar (3-1), kon hij zich als centrumspits niet onderscheiden. In zijn derde duel tegen VVV-Venlo (4-1) deed hij dat wel: met zijn eerste profgoal zette hij de Amsterdammers op 2-1.

"Ik was blij dat hij het maandag een keer liet zien in de Jupiler League. Daarvoor was het twee wedstrijden niet goed", zei De Boer. "Daar zat hij best wel mee. Waarom lukte het op de training bij het eerste wel en bij Jong Ajax in de Jupiler League niet?"

"Ik heb gezegd dat hij geduld moet hebben. Het gaat daar allemaal net wat sneller en het is fysieker. Daar moet je op anticiperen. Het gaat er nu om dat hij het wekelijks laat zien. Hij is nog jong. Natuurlijk zal het met vallen en opstaan gaan, maar dit is wel wat ik van hem verwacht."

Selectie

Kishna liet op zijn goal tegen VVV een treffer tegen FC Dordrecht (1-1) volgen en toen achtte De Boer de tijd rijp. Ricardo Kishna maakte voor het Europa League-duel met Salzburg voor het eerst deel uit van de selectie van het eerste. "Kishna zit er bij. Dat is een mooie beloning voor hem na zijn blessureleed", lichtte De Boer toe.

Bij binnenkomst in de kleedkamer in de Amsterdam Arena trof Kishna zijn shirt naast dat van Daley Blind. Een basisplaats had hij niet, maar zijn kansen op een invalbeurt namen al voor de wedstrijd toe door het wegvallen van de geblesseerde Lasse Schöne.

Bij het omroepen van de wisselspelers werd al duidelijk dat een deel van het publiek bekend was met het talent. "En met nummer 43, Ricardo Kishna", riep de stadionspeaker, een mededeling die werd gevolgd door een behoorlijk applaus.

Vanaf de bank zag Kishna Ajax een zwakke eerste helft afwerken. De ruststand was 3-0 in het voordeel van de Oostenrijkse gasten. Samen met Christian Poulsen en Stefano Denswil mocht hij al vroeg in de tweede helft warmlopen en na een minuut of tien gaf De Boer het teken om zijn trainingspak uit te trekken. Hij kwam in de zestigste minuut in de ploeg voor Kolbeinn Sigthórsson en trad aan als rechtsbuiten.

Ajax 1

Zijn eerste balcontact: een hakje, achter het standbeen. Daarna: wat acties, wat balverlies. Eén keer liet hij een man uit zijn rug weglopen. Verder onder meer een mooie voetbeweging en een lange opening op Blind. Dat was het wel. Echt veel was het niet. Red Bull Salzburg was dan ook geen ideale tegenstander om tegen te debuteren.

Frank de Boer erkende dat hij Kishna niet het makkelijkste debuut had gegund. "Het is nooit leuk om in te vallen bij een 3-0 achterstand", zei de coach na afloop op de persconferentie. "Ik wilde iets veranderen en daarom koos ik voor hem. Ik weet dat hij heel goed kan spelen als rechtsbuiten. Starten vond ik geen optie. Meestal gaat dat niet goed met een jonge jongen. Hij heeft het verdienstelijk gedaan. Leuk voor hem dat hij zijn debuut heeft gemaakt."

Eredivisie

Terwijl de meeste spelers de mixed zone in de Arena al waren gepasseerd, kwam Kishna tegen twaalven nog een praatje maken met enkele overgebleven journalisten. Hij had zijn shirt nog aan. "Dat ga ik zeker inlijsten, komt in mijn kamer te hangen", zei hij.

Zijn gevoel was dubbel, een mooi moment op een lelijke avond voor Ajax. "Ik wilde laten zien wat ik kan, maar er kwam niet veel uit. Het was lastig. Natuurlijk is het niet het allerleukst om nu je debuut te mogen maken, maar voor mijzelf is het een droom die uitkomt. Dit is iets waar ik lang naar heb uitgekeken."

Het was geen glansrijk debuut met een doelpunt, zoals illustere voorgangers als Johan Cruijff, Marco van Basten en Patrick Kluivert. Wellicht komt dat doelpunt of die glansrol nog wel bij zijn debuut in de eredivisie, zijn volgende doelstelling. Hij zit in ieder geval weer bij de selectie voor het duel met AZ van zondag. Of dat moment komt later. Tijd zat, want dat contract is inmiddels verlengd tot medio 2017.
Goed verhaal voor de OP.

Interviews;

Fox Sports - Kishna: 'Dit was ook voor mij een heel mooi doelpunt'
AT5 - Kishna gaat zijn doelpunt nog vaan terugkijken
pi_137057228
quote:
14s.gif Op zondag 23 februari 2014 15:49 schreef Doublepain het volgende:
Overschat, over 2 jaar quote iedereen dit en gaat iedereen mij uitlachen.
pi_137083314
quote:
Kishna wil bij beste spelers van wereld horen

Met een prachtig doelpunt schaarde Ricardo Kishna zich zondag tijdens de thuiswedstrijd van Ajax tegen AZ (4-0) in een rijtje met al die spelers van zijn club die ook meteen hun debuut in de eredivisie met een doelpunt bekroonden. „Hij zat er wel lekker in”, lachte de aanvaller. „Als je dan toch wil scoren, dan maar zo.”

Na een fraaie actie schoot Kishna de bal snoeihard in de bovenhoek. Veel supporters in de ArenA slaakten kreten van bewondering toen het doelpunt nog eens op de grote televisieschermen boven het doel verscheen. Het talent genoot zelf ook. „Ik denk dat ik die treffer nog wel een paar keer terug ga kijken”, bekende hij. „Ik weet het wel zeker.”

Toptalent

Kishna geldt al jaren als het een van de grootste talenten uit de opleiding van Ajax. Na de inmiddels naar Tottenham Hotspur vertrokken Christian Eriksen en Viktor Fischer hebben ze niet zo'n goede voetballer meer op de jeugdcomplex de Toekomst zien voetballen. Twee jaren met heel veel blessureleed stonden een snelle doorbraak echter in weg. „Gelukkig ben ik nu helemaal fit en mag ik laten zien wat ik kan”, aldus de aanvaller.

Kishna is duidelijk over zijn ambities. „Op korte termijn wil ik slagen bij Ajax, maar uiteindelijk wil ik een van de beste spelers van de wereld worden”, zegt hij. „Ik moet iedere dag proberen beter te worden en alles voor mijn sport over hebben. Of ik nu bij Jong Ajax of in het eerste elftal speel.”

Die woorden zullen Frank de Boer goed in de oren klinken. De trainer van Ajax is de eerste om te zeggen dat Kishna exceptionele kwaliteiten heeft. „Maar hij moet dat wel iedere wedstrijd laten zien”, mopperde hij onlangs nog na een wedstrijd van Jong Ajax. „Talent alleen is niet genoeg.”

Van Persie

Kishna heeft wel iets weg van Robin van Persie als je hem ziet voetballen. Hij is technisch vaardig en heeft een sterk linkerbeen. Hij oogt soms een beetje flegmatiek en is best lang voor een linksbuiten. Kishna kan ook in de spits of op de rechterflank uit de voeten. „Het ligt me eigenlijk allemaal wel”, zegt de aanvaller die op de pleintjes van Voorburg leerde voetballen. „Nu speelde ik op links, maar de laatste wedstrijden bij Jong Ajax was ik steeds spits.”

Bij Ajax ontbreken voorlopig de geblesseerde vleugelspelers Viktor Fischer en Lasse Schöne. En Bojan Krkic stelde tegen AZ enigszins teleur. Het zou dus zo maar kunnen dat Kishna zondag in de Kuip zijn eerste klassieker speelt. „Dat zou mooi zijn”, zei hij. „Ik moet mezelf gewoon steeds laten zien. Dan komt de rest van zelf wel.”
pi_137091369
Ik zeg: Laat die jongen voorlopig de plaats van Fischer innemen want die doet sedert zijn vorig jaar gehouden briljant optreden helemaal niets meer. Sterker nog: Hij onderbreekt het spel en loopt meer in de weg dan dat hij participeert in Ajax 1.
  maandag 24 februari 2014 @ 15:24:53 #38
342946 TweeGrolsch
Geen 18 ? Geen druppel!
pi_137092256
quote:
Kishna heeft een jonger zusje, waarvan hij haar gezicht op zijn rechterarm heeft laten tatoeëren.
Niet helemaal goed dus _O-
  maandag 24 februari 2014 @ 15:26:46 #39
342946 TweeGrolsch
Geen 18 ? Geen druppel!
pi_137092327
Net zo'n talent als Lukoki en de Sa en nog twintig van die anderen die we hebben gehad de afgelopen paar jaar.
pi_137092499
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 15:24 schreef TweeGrolsch het volgende:

[..]

Niet helemaal goed dus _O-
:?

quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 15:26 schreef TweeGrolsch het volgende:
Net zo'n talent als Lukoki en de Sa en nog twintig van die anderen die we hebben gehad de afgelopen paar jaar.
Argument?
  Forum Admin maandag 24 februari 2014 @ 15:34:54 #41
35723 crew  GGMM
pi_137092590
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 15:26 schreef TweeGrolsch het volgende:
Net zo'n talent als Lukoki en de Sa en nog twintig van die anderen die we hebben gehad de afgelopen paar jaar.
Raar om zoiets te zeggen nadat je hem 1 á 2 keer hebt zien spelen. Beetje voorbarig.
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
pi_137092655
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 15:26 schreef TweeGrolsch het volgende:
Net zo'n talent als Lukoki en de Sa en nog twintig van die anderen die we hebben gehad de afgelopen paar jaar.
Het is meer een talent als Depay qua spel. Maar dan zonder de kansloze schoten.
Winnaar FOK! Rounders MLB Fantasy Baseball League 2013
pi_137092850
Ricardo Kishna kan tenminste de pers normaal te woord staan, dat is in het geval Willems, Bruma en Rekik toch echt een ander verhaal.
Op vrijdag 15 januari 2016 23:58 schreef Ajacied422 het volgende:
Feitelijk heeft Shreyas gewoon gelijk.
pi_137093339
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 15:26 schreef TweeGrolsch het volgende:
Net zo'n talent als Lukoki en de Sa en nog twintig van die anderen die we hebben gehad de afgelopen paar jaar.
Mwah, op die manier heb ik Lukoki of De Sa niet zien scoren.
  Forum Admin maandag 24 februari 2014 @ 16:02:29 #45
35723 crew  GGMM
pi_137093553
Tom is echt een betere user geworden O+

Al moet hij nog steeds een Ajax-ui nemen. :{
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
pi_137093931
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 15:57 schreef j0rdiiii het volgende:
AFCAjax twitterde op zondag 23-02-2014 om 15:50:05 Scoren bij je Eredivisiedebuut: o.a. Klaassen, Riedewald, Cruijff, Van Basten, Kluivert en De Jong gingen #Kishna voor. #ajaaz reageer retweet
Dit was wel de mooiste debuutgoal denk ik :Y
  maandag 24 februari 2014 @ 16:15:37 #47
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_137094025
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 15:57 schreef j0rdiiii het volgende:
AFCAjax twitterde op zondag 23-02-2014 om 15:50:05 Scoren bij je Eredivisiedebuut: o.a. Klaassen, Riedewald, Cruijff, Van Basten, Kluivert en De Jong gingen #Kishna voor. #ajaaz reageer retweet
De geniale Nordin Wooter wordt vergeten
RED ONS HENNIEGOD
pi_137094048
quote:
9s.gif Op maandag 24 februari 2014 16:15 schreef PowerLoungen het volgende:

[..]

De geniale Nordin Wooter wordt vergeten
Wie?
Op vrijdag 15 januari 2016 23:58 schreef Ajacied422 het volgende:
Feitelijk heeft Shreyas gewoon gelijk.
  maandag 24 februari 2014 @ 16:18:38 #49
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_137094112
Speelt volgend jaar bij Juventus.
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_137094162
quote:
7s.gif Op maandag 24 februari 2014 16:18 schreef Smoofie het volgende:
Speelt volgend jaar bij Juventus.
Kratje bier er op zetten van niet?
Winnaar FOK! Rounders MLB Fantasy Baseball League 2013
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')