FOK!forum / Culinesse à gogo / Spareribs
Eriszondag 23 februari 2014 @ 00:52
Omdat de kok ziek naar huis is en aanboord niemand anders is die kan koken ben ik de klos....

Nu hebben we 1,5 maand geleden spareribs ingeslagen alleen wel uit de VS van het formaat groot.

Alleen hoe lang moeten ze in de oven... volgens de kok ruim 3 uur koken maar heb het vermoedrn dat dat erg lang is.

Het zijn rauwe spareribs van een dikte van ongeveer 2 cm dik

Daarnaast nog lekkere marinades....
Catch22-zondag 23 februari 2014 @ 00:54
Drie uur is wel aan te raden minimaal
datismijnmeningzondag 23 februari 2014 @ 00:55
Minimaal tien uur :Y
StateOfMindzondag 23 februari 2014 @ 00:55
Spareribs :9~ :9 _O_ :9~
Eriszondag 23 februari 2014 @ 03:19
Marineren avond van te voren....

Denk dat ik de leerbeest maar ga vragen om het vroeg in de oven te stoppen. En elke half uur even op nieuw in smeert...

[ Bericht 0% gewijzigd door Eris op 23-02-2014 03:52:43 ]
Xlargezondag 23 februari 2014 @ 13:51
Wat jij hebt vanuit de VS zijn buikeribben waarschijnlijk, dat zijn echte spareribs.
Het formaat wat we hier in Nederland vaak zien zijn baby back ribs.

Je zou ze een uur of 5 a 6 in de oven kunnen klaarmaken op 110 graden, wel af en toe moppen met marinade.
Mocht dat te lang duren, kook ze eerst uit in een grote pan met water.
Een klein uurtje, en niet te hard laten borrelen.
Marineer ze daarna, en bak ze af in de oven, wel op ongeveer 175 graden
Xlargezondag 23 februari 2014 @ 13:51
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 00:55 schreef datismijnmening het volgende:
Minimaal tien uur :Y
als je verkoold en droog vlees wilt.
Pietverdrietzondag 23 februari 2014 @ 14:53
Zien ze er zo uit?

two-raw-pork-spare-ribs-11052623.jpg
datismijnmeningzondag 23 februari 2014 @ 15:41
quote:
15s.gif Op zondag 23 februari 2014 13:51 schreef Xlarge het volgende:

[..]

als je verkoold en droog vlees wilt.
Nog nooit van slow cooking gehoord hebben :')
#ANONIEMzondag 23 februari 2014 @ 20:55
Jij wel dan? :{ Dan zal je dat pas gehoord hebben toen het de laatste 5? jaar veelvudlig in allerlei programma's op tv werd genoemd en vervolgens als een catchphrase begon te fungeren.
Erismaandag 24 februari 2014 @ 00:14
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Zien ze er zo uit?

[ afbeelding ]
Ja alleen de botten zijn wat langer denk een 30 cm... de totale lengte 40 cm. Waarbij de laatste botten kleiner zijn...

Ik denk dat ik morgen ochtend een marinade maak en het 24 uur in mag trekken. En dan een slachtoffer nodig die om 6 uur opstaat en het in de oven doet en in de gaten houdt....


In zal straks even een foto maken... ik hoop alleen wel gsm bereik te hebben dan.

Maarja dat is de leven van een zeeman...

[ Bericht 8% gewijzigd door Eris op 24-02-2014 01:00:57 ]
raulboulimaandag 24 februari 2014 @ 09:37
CUL / Fall of the bone Spareribs
Pietverdrietmaandag 24 februari 2014 @ 09:43
24 tot 48 uur marineren in een zure marinade, citroensap/azijn erin, worden ze heerlijk mals van.
leeellmaandag 24 februari 2014 @ 09:58
niet koken, gewoon low and slow en vaak bestrijken.
Pietverdrietmaandag 24 februari 2014 @ 10:12
Veel horeca koks koken de spareribs in de marinade. Dit doen ze om ze dan als ze besteld worden ze deze snel a la minute even kunnen grillen en warm maken zodat ze dan snel te serveren zijn.
Ik marineer ze liever 24-48 uur en stop ze dan in de oven.
jupisamamaandag 24 februari 2014 @ 10:51
Deze moeten zeker wel drie uur, dat vertellen ze bij de slager ook, dus daar zal hij wel gelijk in hebben.
Xlargemaandag 24 februari 2014 @ 12:33
quote:
1s.gif Op zondag 23 februari 2014 15:41 schreef datismijnmening het volgende:

[..]

Nog nooit van slow cooking gehoord hebben :')
Sterker nog, ik heb me er aardig in verdiept, en ik mag toch van mijzelf zeggen dat ik aardig goed ribben kan maken.
Ik heb voor Fok nog wel eens een tutorial geschreven, die is al vaker voorbij gekomen

CUL / BBQ Topic 2010/2011 #4 It doesn't hurt if you get sauce on your shirt

10 uren is gewoon teveel, laat staan minimaal 10 uur
Voor buikribben staat een uur of 6 op 110 graden en voor baby back ribs een uurtje of 5 :)
Erismaandag 24 februari 2014 @ 12:54
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Veel horeca koks koken de spareribs in de marinade. Dit doen ze om ze dan als ze besteld worden ze deze snel a la minute even kunnen grillen en warm maken zodat ze dan snel te serveren zijn.
Ik marineer ze liever 24-48 uur en stop ze dan in de oven.
de spareribs zijn nog niet ontdooit. dus stel alles een dagje uit.

Grootste probleem is dat ik van 12 tot vier 's nachts wacht loop en alles om 12 uur klaar moet zijn... en wat slapen zou ook fijn zijn.
#ANONIEMmaandag 24 februari 2014 @ 15:38
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Veel horeca koks koken de spareribs in de marinade. Dit doen ze om ze dan als ze besteld worden ze deze snel a la minute even kunnen grillen en warm maken zodat ze dan snel te serveren zijn.
Ik marineer ze liever 24-48 uur en stop ze dan in de oven.
Maar eerlijkheidshalve vind ik sowieso dat je in Nederland! geen goede ribs kunt krijgen.

Vaak zijn ze kurkdroog en wordt het geheel met een of andere saus overgoten en dan als "lekker"gebracht. :r Nee dank je. Dan bereid ik ze liever zelf die weinige keren dat er zon in Nederland is.
Eriswoensdag 26 februari 2014 @ 12:39
Ze waren perfect. Ze vielen van elende uit elkaar. Alleen het vlies was niet helemaal weg...

Heb er alleen geen foto van.
koffiemetmelkensuikerwoensdag 26 februari 2014 @ 13:42
Low and Slow !

Heb je een BBQ aan boord of moet je het met een oven doen?
koffiemetmelkensuikerwoensdag 26 februari 2014 @ 13:44
Oh te laat :P
Eriswoensdag 26 februari 2014 @ 13:57
Oven hellaas.

Sowiso om zes 's ochteds de bbq aanstekken gaat mij te ver
koffiemetmelkensuikerwoensdag 26 februari 2014 @ 14:18
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 13:57 schreef Eris het volgende:
Oven hellaas.

Sowiso om zes 's ochteds de bbq aanstekken gaat mij te ver
Tja je moet er wel wat voor over hebben.
Eriszaterdag 1 maart 2014 @ 08:44
medium.jpg

Dit was 1 van de twee ribben