abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_135028181
Tientallen manieren om spareribs te bereiden, maar wat is jouw favoriete manier om sappige fall of the bone spare ribs te krijgen.

En wat is je favoriete rub/marinade?

Go!
  Moderator vrijdag 3 januari 2014 @ 16:07:04 #2
1424 crew  Jimbo
Gråtrunka
pi_135028267
Op donderdag 20 augustus 2020 17:36 schreef Notorious_Roy het volgende:
Naast alle onzin die je uitkraamt heb je af en toe ook gewoon heel verstandige posts.
Op dinsdag 10 augustus 2021 16:32 schreef yvonne het volgende:
@:Jimbo voor mod, yeah *O*
pi_135028787
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 16:07 schreef Jimbo het volgende:

deze zijn heel goed :~
Wow die zien er insane lekker uit ^O^ :9~ :9~
  Moderator vrijdag 3 januari 2014 @ 16:19:25 #4
1424 crew  Jimbo
Gråtrunka
pi_135028842
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 16:18 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Wow die zien er insane lekker uit ^O^ :9~ :9~
Smaken ook echt heerlijk. (weet ff niet of ie het in het filmpje ook doet, maar ik raad je wel aan de ribben alvast los te snijden voor je deze klaarmaakt, heb dit een keer gedaan terwijl alles nog aan elkaar zat en toen was de smaak een stuk minder)
Op donderdag 20 augustus 2020 17:36 schreef Notorious_Roy het volgende:
Naast alle onzin die je uitkraamt heb je af en toe ook gewoon heel verstandige posts.
Op dinsdag 10 augustus 2021 16:32 schreef yvonne het volgende:
@:Jimbo voor mod, yeah *O*
  Moderator vrijdag 3 januari 2014 @ 16:20:59 #5
1424 crew  Jimbo
Gråtrunka
pi_135028897
Oh en wat ook heerlijk is voor spareribs( vind ik dan ) zijn van die zakjes gebruiken zodat je vlees zn donker rode kleur krijgt, iets met roast.. (zal zo ff googlen)

Gebruik zelf alleen wel olie ipv water met dat recept, dan in een zakje (zn diepvries sluiting) voor alles te mixen en in te laten trekken en dan gerust een nacht in de koelkast ^O^


edit:

Op donderdag 20 augustus 2020 17:36 schreef Notorious_Roy het volgende:
Naast alle onzin die je uitkraamt heb je af en toe ook gewoon heel verstandige posts.
Op dinsdag 10 augustus 2021 16:32 schreef yvonne het volgende:
@:Jimbo voor mod, yeah *O*
pi_135029392
Ik kan nooit ergens spareribs voor een acceptabele prijs vinden. Dan ga ik ze liever uiteten. :@
  Moderator vrijdag 3 januari 2014 @ 16:37:09 #7
1424 crew  Jimbo
Gråtrunka
pi_135029540
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 16:33 schreef Myraela het volgende:
Ik kan nooit ergens spareribs voor een acceptabele prijs vinden. Dan ga ik ze liever uiteten. :@
Jij kwam toch uit de kant van rotterdam ?

Dan heb ik nog wel een goede toko voor je.
Op donderdag 20 augustus 2020 17:36 schreef Notorious_Roy het volgende:
Naast alle onzin die je uitkraamt heb je af en toe ook gewoon heel verstandige posts.
Op dinsdag 10 augustus 2021 16:32 schreef yvonne het volgende:
@:Jimbo voor mod, yeah *O*
pi_135029881
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 16:37 schreef Jimbo het volgende:

[..]

Jij kwam toch uit de kant van rotterdam ?

Dan heb ik nog wel een goede toko voor je.
Ja. O+ Vertel.
pi_135029995
Spareribs van het Outback Steakhouse _O_
-XOXO-
pi_135031435
3 à 4 uur in de oven, gemarineerd en ingepakt. Daarna laten afkoelen en laten nog minimaal een half uur op de barbecue.
Met O&N op deze manier spareribs gemaakt en die waren perfect :9~
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:23:19 #11
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_135031450
Sowieso pittig.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_135031881
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 16:33 schreef Myraela het volgende:
Ik kan nooit ergens spareribs voor een acceptabele prijs vinden. Dan ga ik ze liever uiteten. :@
Eetcafé panorama in Rotterdam is ook goed :)
pi_135031897
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 16:20 schreef Jimbo het volgende:
Oh en wat ook heerlijk is voor spareribs( vind ik dan ) zijn van die zakjes gebruiken zodat je vlees zn donker rode kleur krijgt, iets met roast.. (zal zo ff googlen)

Gebruik zelf alleen wel olie ipv water met dat recept, dan in een zakje (zn diepvries sluiting) voor alles te mixen en in te laten trekken en dan gerust een nacht in de koelkast ^O^

edit:

[ afbeelding ]
Ziet eruit als Tocino! Heerlijk fillipijns gerecht:

  Moderator vrijdag 3 januari 2014 @ 17:33:21 #14
1424 crew  Jimbo
Gråtrunka
pi_135031918
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:32 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Ziet eruit als Tocino! Heerlijk fillipijns gerecht:

[ afbeelding ]
Oeh dat ken ik niet, smaakt dat een beetje zoet/drop achtig ?
Op donderdag 20 augustus 2020 17:36 schreef Notorious_Roy het volgende:
Naast alle onzin die je uitkraamt heb je af en toe ook gewoon heel verstandige posts.
Op dinsdag 10 augustus 2021 16:32 schreef yvonne het volgende:
@:Jimbo voor mod, yeah *O*
pi_135033376
Roast red pork is volgens mij voor cha siu bedoeld.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_135044544
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 18:09 schreef FutureFairytale het volgende:
Roast red pork is volgens mij voor cha siu bedoeld.
En dat kun je prima zelf maken met bonenpasta, wat kruiden, specerijen en honing.
Whatever...
  Moderator zaterdag 4 januari 2014 @ 04:15:02 #17
1424 crew  Jimbo
Gråtrunka
pi_135056437
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 18:09 schreef FutureFairytale het volgende:
Roast red pork is volgens mij voor cha siu bedoeld.
zou goed kunnen. de opa van mn meissie deed t altijd in de ribs. nu doen wij dat ook
Op donderdag 20 augustus 2020 17:36 schreef Notorious_Roy het volgende:
Naast alle onzin die je uitkraamt heb je af en toe ook gewoon heel verstandige posts.
Op dinsdag 10 augustus 2021 16:32 schreef yvonne het volgende:
@:Jimbo voor mod, yeah *O*
  zaterdag 4 januari 2014 @ 14:29:56 #18
306949 dude1986
Always bored...
pi_135064066
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 16:07 schreef Jimbo het volgende:

deze zijn heel goed :~
omg :9 :9 :9
  Moderator zaterdag 4 januari 2014 @ 15:54:59 #19
1424 crew  Jimbo
Gråtrunka
pi_135067139
Door dit topic ga ik nu sticky ribs maken :@
Op donderdag 20 augustus 2020 17:36 schreef Notorious_Roy het volgende:
Naast alle onzin die je uitkraamt heb je af en toe ook gewoon heel verstandige posts.
Op dinsdag 10 augustus 2021 16:32 schreef yvonne het volgende:
@:Jimbo voor mod, yeah *O*
pi_135068182
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 18:09 schreef FutureFairytale het volgende:
Roast red pork is volgens mij voor cha siu bedoeld.
Lijkt er wel op, maar waarom zou dat niet heerlijk zijn bij spareribs :9~
pi_135081932
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 16:07 schreef Jimbo het volgende:

deze zijn heel goed :~
Gadverdamme wat lijkt me dat lekker zeg..
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_135083784
Leuk topic! Wij hebben nu ribben in de rub liggen, die gaan morgen voor een uur of 4-5 op 110 graden op de kamado.

Ik zal eens opletten hoe hij het aanpakt. Ik weet alleen dat ze een uur voor ze klaar zijn ingepakt worden in alufolie met een scheur appelsap. Na een half uur worden ze uitgepakt en ingesmeerd met (Amerikaanse) barbecuesaus. Na een kwartier omdraaien en de andere zijde insmeren.

De ribben komen gewoon uit de diepvries bij de Makro. Als je ze goed klaarmaakt zijn ze verrukkelijk :9
Spoilers!
pi_135084272
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 16:33 schreef Myraela het volgende:
Ik kan nooit ergens spareribs voor een acceptabele prijs vinden. Dan ga ik ze liever uiteten. :@
Bestel ze zelf altijd bij beefensteak.nl neem wel de grote Amerikaanse buikribben.

Qua methode doe ik de 3-2-1 dus 3 uur op de bbq, indirect op 120 graden en dan 2 uur in aluminium folie met appelsap en nog een uurtje hierna. Rub kan van alles zijn. Wel ieder uurtje spray k ze met wiskey en appelsap. Laatste 30min mop k ze met bbqsaus.
pi_135096379
De marinade die ik gebruik kan van alles zijn. De laatste keer rauwe spareribs besprenkeld met peper, zout en wat druppels ketjap. Dan MINIMAAL 5 uur in Alufolie ingepakt in de oven -- eerste uur 140, de overige vier uur honderd graden (op 120 kan de oven hier niet). Daarna op eigen smaak een sausje gemaakt met honing, soja bruine suiker, gember, peper en nog wat andere smaken tot het goed rook. De zo goed als van het bot afglijdende spareribs ingesmeerd en nog 10 minuten direct onder de grill tot de saus lekker gekarameliseerd en plakkerig aan de ribs vast zit (regelmatig keren en opnieuw insmeren!!!!).

Als je het bot beet pakt floept hij schoon van het malse, vochtige vlees af wat lekker een plakkerig laagje heeft.
MIO DIOS!!! ESTA CIENCIA ES DIABOLICO!!!
pi_135098666
In Nunspeet zit een slager, die al jaren prijzen wint met zijn spare ribs, ik weet niet hoe die heet. Mijn vrouw werkte daar een tijdje, en mijn ouders wonen daar van april tot oktober, dus zij haalt ze of mijn ouders.. Maar die zijn echt heel lekker.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')