abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 14 september 2014 @ 16:19:23 #151
434193 remzicavdar
Rechtszaak tegen jeugdzorg
pi_144517368
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:48 schreef Tanneemarja het volgende:

[..]

Haha nee...en ik weet wie het wel is, ik herken 'm :D die gast heeft wel 20 klonen hier :D
Dit is mijn echte account, check maar mijn profiel :)
Zie: forum.fok.nl/user/profile/434193

Zie hier van mijn officiŽle Twitter account een tweet: twitter.com/remzicavdar/status/511197066996240386

Zie hier facebook account statusupdate: facebook.com/remzicavdar1993/posts/10205075458150717

Jullie kunnen vragen aan mij stellen, ik zal af en toe checken of er iemand iets nieuws heeft geplaatst.

quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 15:53 schreef tong80 het volgende:

[..]

Toen stopte ik met lezen.

:T
Dit vind ik niet alleen uitermate respectloos, echter het is ook compleet getypt zonder erbij na te denken en te realiseren wat men allemaal heeft meegemaakt.

Als dit een gemiddelde volwassenen is die leeft in de maatschappij van tegenwoordig dan klopt de bewering dat ik misschien een intelligentie hebt die de gemiddelde persoon niet zou kunnen snappen.


quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 22:03 schreef moussie het volgende:

[..]

Volkomen logisch? Hoe kom je daar nou bij? Voor een leek die de voorgeschiedenis niet kent, ja, maar als je weet dat het kind jarenlang verwaarloosd is, zonder enige stimulans van buitenaf, is het enige wat volkomen logisch zou zijn geweest om eerst te onderzoeken of en hoe het kind reageert als het wel gestimuleerd wordt. Als ik het goed heb gelezen is dat zelfs gebeurt, maar is het advies om het kind te stimuleren en te kijken wat er gebeurt binnen de kortste keren doodleuk genegeerd.

Maar tja, dat kan je tot bepaalde hoogte misschien nog begrijpen, het is redelijk onbekend terrein, zelfs voor de professionelen. Wat absoluut onbegrijpelijk is, is dat er jaren later niet adequaat gereageerd is op het gegeven dat hij binnen no time leert rekenen, in tegendeel, diegene die het hem geleerd heeft raakte daarom haar baan kwijt. Dat is moedwillig negeren dat je verkeerd zit met je diagnose, vakidioten die tot en met vandaag niet toe kunnen geven dat ze het volkomen verkeerd hebben aangepakt.
Het is zelfs zo vreemd dat de "deskundige" mij destijds op een latere periode nog een keer heeft getest en daar scoorde ik zelfs op het niveau van een vijf jarige jongetje, en ik was toen vier jaar, dus volgens hen zou ik dus destijds al bovengemiddeld intelligent moeten zijn.

Echter heeft men die score niet serieus genomen, want men zei dat ik die test al eens eerder heb gemaakt. En volgens hun redenering zou een verstandelijk gehandicapte het dan beter kunnen doen. Desalniettemin staat dit haaks op de hieronder genoemde feiten.

1. Ten eerste een verstandelijk gehandicapte leert niet van zijn fouten.

2. Ten tweede een verstandelijk gehandicapte zou bepaalde dingen niet kunnen onthouden of zelfs helemaal niks kunnen onthouden.

3. Ten derde een verstandelijk gehandicapte heeft geen fijn motoriek en/of heeft ander symptomen, (daar gaat de deskundige over in deze zaak)

Als ik langzamerhand logisch/rationeel de feiten bekijk heeft men onzorgvuldig en onrechtmatig gehandeld.

Daar gaat het hele proces over, dit is de kern. Ik klaag ze aan omdat ze onzorgvuldig, onrechtmatig hebben gehandeld.

Doordat ze zo hebben gehandeld heeft de Nederlandse staat indirect gefaald haar zorgplicht uit te oefenen, want de William Schrikker Stichting heeft het mandaat van de Nederlandse staat om haar zorgplicht uit te voeren.

De WSG is een semi-overheidsinstantie, weliswaar een stichting, desalniettemin een stichting met een mandaat van de overheid om haar zorgplicht uit te voeren.


Ik hoop dat ik dit proces mensen zou kunnen wakker schudden, dat het ook hier in Nederland niet perfect is. Men kan hier ook pedagogische verwaarlozing aantreffen, onjuist handelen van instellingen, dit komt niet alleen in minder ontwikkelde landen voor, maar ook hier!


Steun ons met een "like" op de facebookpagina van het proces, zie facebook.com/CavdarWSG

[ Bericht 9% gewijzigd door remzicavdar op 14-09-2014 19:01:44 ]
Volg de rechtszaak tegen de William Schrikker Stichting op facebook.com/CavdarWSS
Volg het proces op twitter.com/cavdarwss
Volg mij persoonlijk op twitter.com/remzicavdar
pi_144529348
Echt wel dat dit de echte Remzi is en echt wel dat er heel veel fouten gemaakt worden bij jeugdzorg en zijn ketenpartners.

En echt niet dat dit allemaal tokkies zijn.

Wat Remzi is overkomen is een schande, stel je eens voor 12 jaar van je leven onschuldig opgesloten zitten!
pi_144529641
jeugdzorg :')

godverdomme wat een debielen daar
  zondag 14 september 2014 @ 21:16:21 #154
434193 remzicavdar
Rechtszaak tegen jeugdzorg
pi_144529718
registreer om deze reclame te verbergen
Ja, laten we een online sessie houden!
Ik zou graag ieder zijn of haar vraag willen beantwoorden.
Volg de rechtszaak tegen de William Schrikker Stichting op facebook.com/CavdarWSS
Volg het proces op twitter.com/cavdarwss
Volg mij persoonlijk op twitter.com/remzicavdar
pi_144546913
Toen werd het stil Remzi!

Slecht handelen door instanties als jeugdzorg en ketenpartners word tot op dit moment niet gezien als kindermishandeling met als gevolg dat de daders beloond worden en de ouders en hun kinderen het nakijken hebben!
  woensdag 17 september 2014 @ 11:57:31 #156
434193 remzicavdar
Rechtszaak tegen jeugdzorg
pi_144618580
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 12:51 schreef ViaVon het volgende:
Toen werd het stil Remzi!

Slecht handelen door instanties als jeugdzorg en ketenpartners word tot op dit moment niet gezien als kindermishandeling met als gevolg dat de daders beloond worden en de ouders en hun kinderen het nakijken hebben!
Ja, dat is vreemd, misschien zijn de heren geschrikt dat ik reageer of is men schuw.
Jammer, ik had graag op een volwassen manier gediscussieerd over de feiten.

Wellicht voor de mensen die geÔnteresseerd zijn naar de rechtszaak er iets aan hebben.
Want dit draadje staat hoog in de zoekresultaten van Google, dus men komt dit vanzelf wel tegen.
Volg de rechtszaak tegen de William Schrikker Stichting op facebook.com/CavdarWSS
Volg het proces op twitter.com/cavdarwss
Volg mij persoonlijk op twitter.com/remzicavdar
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:47:07 #157
7889 tong80
Spleenheup
pi_145734161
registreer om deze reclame te verbergen
Remzi Cavdar, een 21-jarige student die tot zijn 14de in instellingen voor verstandelijk gehandicapten zat, bezocht in die tijd ruim een half jaar lang het vmbo. Overdag zat hij op school, 's avonds moest hij terug naar de instelling met ernstig verstandelijk gehandicapten, van wie een deel niet kon praten of ontlasting tegen de muren smeerde.

Dat blijkt uit een interview met Cavdar, die vandaag zijn verhaal vertelt in de Volkskrant, en uit documenten in zijn dossier.

De nu 21-jarige Cavdar bleek later een bovengemiddeld IQ van 118 te hebben. Hij voert nu een rechtszaak tegen de William Schrikker Groep, de jeugdbeschermingsinstantie voor kinderen met een beperking. Die zag lange tijd niet dat hij een normaal kind was en plaatste hem keer op keer in de instellingen. De uitspraak wordt woensdag verwacht.

De nu 21-jarige Cavdar bleek later een bovengemiddeld IQ van 118 te hebben
Op het vmbo durfde Cavdar niet te vertellen waar hij woonde. 'Ik draaide eromheen. Echte vrienden had ik niet. Ik kon geen afspraken maken. Ik werd extreem veel gepest, ook omdat ik in die tijd heel dik was. Ik heb nachten liggen huilen in mijn bed. Ik kon niks, ik mocht niks.' Hij vertelt hoe hij erover dacht te ontsnappen uit de instelling, waar de begeleiders volgens hem vrijwel niets met hem deden. 'De groepsleiding zat de hele dag in het hok koffie te drinken of verslagen te maken.' Een hulpverleenster die wel aan de bel trok, werd uiteindelijk ontslagen vanwege 'een arbeidsconflict'.

In diezelfde tijd was al bijna een jaar bekend dat hij een IQ had van - toen nog - 108. De rechter had geoordeeld dat hij zo snel mogelijk weg moest uit de instelling, maar pas op zijn 14de werd hij overgeplaatst naar een andere instelling. Het vmbo dat hij bezocht bestaat inmiddels niet meer.

De William Schrikker Groep (WSG) zegt het spijtig te vinden dat dit is gebeurd. Volgens bestuurder Erik Heijdelberg is het uitermate moeilijk om kinderen met een zulke problemen op een goede plek geplaatst te krijgen, zoals een pleeggezin. 'Wij hebben ons uiterste best gedaan. In onze betrokkenheid en alertheid is niets misgegaan. Wij hebben ons suf gezocht naar plaatsen, maar we kregen afwijzing na afwijzing. Er waren gewoon geen pleeggezinnen voor hem.'

Specialisten moeten langer wachten voordat ze kinderen het etiket 'verstandelijk gehandicapt' opplakken
Op zijn 4de werd Cavdar thuis totaal verwaarloosd aangetroffen in een berg vuilnis. Hij praatte niet, kon niet lopen en was ernstig ondervoed. Deskundigen noemden hem 'een wolvenkind' en concludeerden dat hij zwakzinnig was. Aan de diagnose werd jarenlang nauwelijks getwijfeld.

Volgens Heijdelberg moet er een expertisecentrum komen om kinderen te onderzoeken die ernstig zijn verwaarloosd. Specialisten moeten volgens hem langer wachten voordat ze kinderen het etiket 'verstandelijk gehandicapt' opplakken.

'Jaarlijks worden enkele tientallen kinderen extreem verwaarloosd aangetroffen', zegt hij. 'Deskundigen moeten bij hen misschien langer zeggen: we weten het nog niet. Het onderzoek naar hen gebeurt nu versplinterd: een arts hier, een psycholoog daar, een psychiater daar. Daardoor verdwijnt het overzicht. Wij vinden dat deze kinderen moeten worden onderzocht door specialistische teams, die hetzelfde kind jarenlang blijven volgen. Dat is de les die wij trekken.'

'Als eenmaal een diagnose is gesteld, blijft die vaak jarenlang hangen aan het kind', zegt hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren. 'Daarom is het belangrijk deze kinderen systematisch te heronderzoeken. Dat geldt ook voor kinderen die een trauma hebben meegemaakt.'

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_145738833
Mijn eerste gedachte bij het lezen van dit artikel: hij heeft autisme. Op late leeftijd gaan praten, ogenschijnlijk een lagere intelligentie hebben, 'intelligenter' worden bij het ouder worden (ontwikkelingsachterstand die die schijn doet ontstaan doordat je onterecht wordt vergeleken met leeftijdsgenoten), sociale problemen, allemaal kenmerken van een hoogintelligente autist.
Lekker geblunderd in ieder geval. Niet dat het mij verrast, de hulpverlening in Nederland is niet al te professioneel en dat heeft ironisch genoeg waarschijnlijk mede te maken met over-organisatie (tig organisaties waardoor het allemaal versnipperd geraakt en ze teveel bezig zijn met bureaucratie en er te weinig vaste lijnen zijn tussen de klant en een hulpverlener).
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_145738913
http://www.volkskrant.nl/(...)or-rechter~a3772027/
Hier geven ze het zelf ook aan:

Het onderzoek naar hen gebeurt nu versplinterd: een arts hier, een psycholoog daar, een psychiater daar. Daardoor verdwijnt het overzicht. Wij vinden dat deze kinderen moeten worden onderzocht door specialistische teams, die hetzelfde kind jarenlang blijven volgen. Dat is de les die wij trekken.'

'Als eenmaal een diagnose is gesteld, blijft die vaak jarenlang hangen aan het kind', zegt hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren. 'Daarom is het belangrijk deze kinderen systematisch te heronderzoeken. Dat geldt ook voor kinderen die een trauma hebben meegemaakt.'


Ze weten het en nog verandert het niet. Dat ligt niet alleen aan hen, eigenlijk zou de overheid eens de regie moeten nemen en het onder moeten brengen bij zo weinig mogelijk organisaties.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  maandag 20 oktober 2014 @ 16:46:07 #160
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145738915
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 16:43 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Mijn eerste gedachte bij het lezen van dit artikel: hij heeft autisme. Op late leeftijd gaan praten, ogenschijnlijk een lagere intelligentie hebben, 'intelligenter' worden bij het ouder worden (ontwikkelingsachterstand die die schijn doet ontstaan doordat je onterecht wordt vergeleken met leeftijdsgenoten), sociale problemen, allemaal kenmerken van een hoogintelligente autist.
Lekker geblunderd in ieder geval. Niet dat het mij verrast, de hulpverlening in Nederland is niet al te professioneel en dat heeft ironisch genoeg waarschijnlijk mede te maken met over-organisatie (tig organisaties waardoor het allemaal versnipperd geraakt en ze teveel bezig zijn met bureaucratie en er te weinig vaste lijnen zijn tussen de klant en een hulpverlener).
Volgens mij wordt autisme nergens genoemd. Dat hij laat ging praten, heeft waarschijnlijk puur te maken met de vroege jeugd met zijn moeder die dus twee jaar niet tegen hem heeft gepraat. De ontwikkelingsachterstanden hoef je niet in autisme te zoeken, die kwamen duidelijk door de 'bijzondere' omstandigheden.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 20 oktober 2014 @ 16:49:55 #161
7889 tong80
Spleenheup
pi_145739065
quote:
4s.gif Op zondag 14 september 2014 16:19 schreef remzicavdar het volgende:

[..]

Dit is mijn echte account, check maar mijn profiel :)
Zie: forum.fok.nl/user/profile/434193

Zie hier van mijn officiŽle Twitter account een tweet: twitter.com/remzicavdar/status/511197066996240386

Zie hier facebook account statusupdate: facebook.com/remzicavdar1993/posts/10205075458150717

Jullie kunnen vragen aan mij stellen, ik zal af en toe checken of er iemand iets nieuws heeft geplaatst.

[..]

Dit vind ik niet alleen uitermate respectloos, echter het is ook compleet getypt zonder erbij na te denken en te realiseren wat men allemaal heeft meegemaakt.

Als dit een gemiddelde volwassenen is die leeft in de maatschappij van tegenwoordig dan klopt de bewering dat ik misschien een intelligentie hebt die de gemiddelde persoon niet zou kunnen snappen.

[..]

Het is zelfs zo vreemd dat de "deskundige" mij destijds op een latere periode nog een keer heeft getest en daar scoorde ik zelfs op het niveau van een vijf jarige jongetje, en ik was toen vier jaar, dus volgens hen zou ik dus destijds al bovengemiddeld intelligent moeten zijn.

Echter heeft men die score niet serieus genomen, want men zei dat ik die test al eens eerder heb gemaakt. En volgens hun redenering zou een verstandelijk gehandicapte het dan beter kunnen doen. Desalniettemin staat dit haaks op de hieronder genoemde feiten.

1. Ten eerste een verstandelijk gehandicapte leert niet van zijn fouten.

2. Ten tweede een verstandelijk gehandicapte zou bepaalde dingen niet kunnen onthouden of zelfs helemaal niks kunnen onthouden.

3. Ten derde een verstandelijk gehandicapte heeft geen fijn motoriek en/of heeft ander symptomen, (daar gaat de deskundige over in deze zaak)

Als ik langzamerhand logisch/rationeel de feiten bekijk heeft men onzorgvuldig en onrechtmatig gehandeld.

Daar gaat het hele proces over, dit is de kern. Ik klaag ze aan omdat ze onzorgvuldig, onrechtmatig hebben gehandeld.

Doordat ze zo hebben gehandeld heeft de Nederlandse staat indirect gefaald haar zorgplicht uit te oefenen, want de William Schrikker Stichting heeft het mandaat van de Nederlandse staat om haar zorgplicht uit te voeren.

De WSG is een semi-overheidsinstantie, weliswaar een stichting, desalniettemin een stichting met een mandaat van de overheid om haar zorgplicht uit te voeren.

Ik hoop dat ik dit proces mensen zou kunnen wakker schudden, dat het ook hier in Nederland niet perfect is. Men kan hier ook pedagogische verwaarlozing aantreffen, onjuist handelen van instellingen, dit komt niet alleen in minder ontwikkelde landen voor, maar ook hier!

_O_ :D _O_

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_145739134
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 16:46 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Volgens mij wordt autisme nergens genoemd. Dat hij laat ging praten, heeft waarschijnlijk puur te maken met de vroege jeugd met zijn moeder die dus twee jaar niet tegen hem heeft gepraat. De ontwikkelingsachterstanden hoef je niet in autisme te zoeken, die kwamen duidelijk door de 'bijzondere' omstandigheden.
In het artikel van de Volkskrant niet (bij het lezen van dat artikel kreeg ik echter dit vermoeden), in het artikel van de AD wordt gemeld dat hij in een klas met autistische kinderen terecht kwam.
Ik kan niet met zekerheid stellen dat hij autisme heeft maar de combinatie van hoge intelligentie, het als extreem dom ingeschat worden op jonge leeftijd ("zwakzinnig"), het laat gaan praten, de schijnbare spectaculaire groei van intelligentie en sociaalemotionele problemen wijzen op een forse ontwikkelingsachterstand. Daar zijn wij het over eens. De meest waarschijnlijke oorzaak van die forse ontwikkelingsachterstand is m.i. autisme. Noem maar eens wat anders wat dit in die mate veroorzaakt. Let wel, we hebben het over een zeer intelligent iemand. Indien er inderdaad sprake zou zijn van autisme dan zou het ook nog eens best kunnen dat hij begaafd is op de schoolse gebieden (rekenen, taal, logica, ...) indien de Wechslertest is gebruikt die in die setting het meest wordt gebruikt. Deze mensen presteren immers in het algemeen fors lager op de niet-schoolse (niet-klassieke) onderdelen van die test, dat gat tussen de beide componenten is een belangrijke indicator.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  maandag 20 oktober 2014 @ 16:53:16 #163
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145739213
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 16:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

In het artikel van de Volkskrant niet (bij het lezen van dat artikel kreeg ik echter dit vermoeden), in het artikel van de AD wordt gemeld dat hij in een klas met autistische kinderen terecht kwam.
Ik kan niet met zekerheid stellen dat hij autisme heeft maar de combinatie van hoge intelligentie, het als extreem dom ingeschat worden op jonge leeftijd ("zwakzinnig"), het laat gaan praten, de schijnbare spectaculaire groei van intelligentie en sociaalemotionele problemen wijzen op een forse ontwikkelingsachterstand. Daar zijn wij het over eens. De meest waarschijnlijke oorzaak van die forse ontwikkelingsachterstand is m.i. autisme. Noem maar eens wat anders wat dit in die mate veroorzaakt. Let wel, we hebben het over een zeer intelligent iemand.
Dat zeg ik net. Het gegeven dat hij van zijn tweede tot zijn vierde met alleen zijn moeder te maken heeft gehad en dat zij die twee jaar niets meer tegen hem zei.
The love you take is equal to the love you make.
pi_145739296
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 16:53 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dat zeg ik net. Het gegeven dat hij van zijn tweede tot zijn vierde met alleen zijn moeder te maken heeft gehad en dat zij die twee jaar niets meer tegen hem zei.
Het zou kunnen maar dan moeten we meer weten over die situatie, dat staat nu helaas nog te vaag omschreven. Het is trouwens vrij gewoon dat een autistisch kind een autistische ouder heeft dus misschien speelt beide wel.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_145739348
Hoe dan ook heeft de hulpverlening flink gefaald. Het begint natuurlijk al met dat je in Nederland niet verplicht naar de peuterschool moet en dat er niet wat meer monitoring is bij kinderen, zeker bij het eerste kind. Dat ze vervolgens hem zo slecht hebben opgevangen is om het schaamrood van op je kaken te krijgen, dat hoort niet te kunnen gebeuren in een welvarend land. En toch zal het blijven gebeuren aangezien die overorganisatie en versnippering niet worden aangepakt. Honderd koninkrijkjes binnen de hulpverlening die langs elkaar heen werken. Tragisch.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  maandag 20 oktober 2014 @ 16:59:15 #166
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145739500
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 16:55 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Het zou kunnen maar dan moeten we meer weten over die situatie, dat staat nu helaas nog te vaag omschreven. Het is trouwens vrij gewoon dat een autistisch kind een autistische ouder heeft dus misschien speelt beide wel.
Zijn moeder had ernstige psychische problemen. Een kind dat in die leeftijd geen normale stimulans uit zijn omgeving krijgt, loopt altijd een ontwikkelingsachterstand op.
The love you take is equal to the love you make.
pi_145739612
Die ontwikkelingsachterstand classificeerde ze toen gewoon als "zwakbegaafd"..
pi_145739695
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 16:59 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Zijn moeder had ernstige psychische problemen. Een kind dat in die leeftijd geen normale stimulans uit zijn omgeving krijgt, loopt altijd een ontwikkelingsachterstand op.
Natuurlijk maar we kunnen verder niets hierover zeggen aangezien dat knipseltje veel te weinig informatie geeft. Of kan jij wel uit dat knipseltje halen hoeveel hij als baby, peuter en kleuter buiten kwam? Ging hij naar een opvang toe als baby en peuter? Ging hij naar een peuterschool toe?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoe dan ook heeft de hulpverlening flink gefaald. Het begint natuurlijk al met dat je in Nederland niet verplicht naar de peuterschool moet en dat er niet wat meer monitoring is bij kinderen, zeker bij het eerste kind. Dat ze vervolgens hem zo slecht hebben opgevangen is om het schaamrood van op je kaken te krijgen, dat hoort niet te kunnen gebeuren in een welvarend land. En toch zal het blijven gebeuren aangezien die overorganisatie en versnippering niet worden aangepakt. Honderd koninkrijkjes binnen de hulpverlening die langs elkaar heen werken. Tragisch.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  maandag 20 oktober 2014 @ 17:04:50 #169
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145739763
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 17:03 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Natuurlijk maar we kunnen verder niets hierover zeggen aangezien dat knipseltje veel te weinig informatie geeft. Of kan jij wel uit dat knipseltje halen hoeveel hij als baby, peuter en kleuter buiten kwam? Ging hij naar een opvang toe als baby en peuter? Ging hij naar een peuterschool toe?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoe dan ook heeft de hulpverlening flink gefaald. Het begint natuurlijk al met dat je in Nederland niet verplicht naar de peuterschool moet en dat er niet wat meer monitoring is bij kinderen, zeker bij het eerste kind. Dat ze vervolgens hem zo slecht hebben opgevangen is om het schaamrood van op je kaken te krijgen, dat hoort niet te kunnen gebeuren in een welvarend land. En toch zal het blijven gebeuren aangezien die overorganisatie en versnippering niet worden aangepakt. Honderd koninkrijkjes binnen de hulpverlening die langs elkaar heen werken. Tragisch.
Ik heb het artikel in de Volkskrant vanochtend gelezen. Hij kwam niet buiten. Zijn moeder ook amper.
The love you take is equal to the love you make.
pi_145739930
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 17:01 schreef theunderdog het volgende:
Die ontwikkelingsachterstand classificeerde ze toen gewoon als "zwakbegaafd"..
Inderdaad. Het is nogal onprofessioneel om vast te stellen dat iemand zwakbegaafd is terwijl je weet dat die persoon 4 jaar oud is en een forse ontwikkelingsachterstand heeft opgelopen. Los van de achtergrond van die jongen, bij autistische kinderen gebeurt dit aan de lopende band. Hierbij is een belangrijk gegeven dat er niet een 1 op 1 relatie is tussen de ernst van de ontwikkelingsachterstand en de intelligentie terwijl dit vroeger wel werd gedacht. Vandaar mijn aanvankelijke vermoeden dat hij autistisch is. Ik baseerde mij echter vooral op het artikel van de Volkskrant wat nog minder melding maakte over de bijzondere omstandigheden thuis. Nu ik weet dat hij enkel een moeder had die slecht functioneerde moet ik het vermoeden in die zin bijstellen dat er waarschijnlijk meerdere factoren speelden. Op zich weinig verrassend.

Maar goed, het incident vind ik niet zo relevant, waar het om gaat is dat dit voor de zoveelste keer aantoont dat de organisatie in Nederland heel erg slecht is. Dit maakt heel erg veel slachtoffers. Het probleem als je van incident naar incident hopt is dat dat je niet de kern van het probleem aanpakt. Een paar jaar geleden hadden we Brandon die dan weliswaar wel verstandelijk gehandicapt is, nu is het hij. We blijven maar bezig met de waan van de dag. De politici dus ook want die reageren op wat het volk bezig houdt (stemmen en zo). We moeten niet te veel met de waan van de dag bezig zijn maar dit eens aangrijpen om heel die hulpverlening aan te pakken. Breng het eens onder bij een kleiner aantal organisaties, zorg er eens voor dat een vaste groep mensen iemand blijft volgen van jongs af aan, dat soort zaken. Het is allemaal niet zo moeilijk maar het gebeurt niet omdat niemand de cojones heeft om die koninkrijkjes aan te pakken.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_145739985
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 17:04 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik heb het artikel in de Volkskrant vanochtend gelezen. Hij kwam niet buiten. Zijn moeder ook amper.
En dat op zichzelf zal inderdaad al sowieso een forse achterstand opleveren. Daar verschillen wij niet over van mening. Genoeg over deze zaak, we moeten het hebben over het falen van de hulpverlening in plaats van met de waan van de dag bezig te zijn. Dat die hulpverlening flink heeft gefaald is duidelijk. Pas zo laat er achter komen dat deze jongen zo'n forse achterstand had, een totaal verkeerde diagnose stellen (zwakzinnig met een IQ van 118 :')), het niet hebben gevolgd van hem door 1 team, ...
Niets van dit alles is verrassend in Nederland aangezien de hulpverlening hier al vele decennia een zooitje is met 100 koninkrijkjes die langs elkaar heen werken. Daar moeten we het over hebben! Ik word er oprecht kwaad van dat zoveel mensen in Nederland niet eens een kans krijgen op een goed leven, alleen maar omdat we zo amateuristisch handelen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_145739988
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 17:08 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Inderdaad. Het is nogal onprofessioneel om vast te stellen dat iemand zwakbegaafd is terwijl je weet dat die persoon 4 jaar oud is en een forse ontwikkelingsachterstand heeft opgelopen. Los van de achtergrond van die jongen, bij autistische kinderen gebeurt dit aan de lopende band. Hierbij is een belangrijk gegeven dat er niet een 1 op 1 relatie is tussen de ernst van de ontwikkelingsachterstand en de intelligentie terwijl dit vroeger wel werd gedacht. Vandaar mijn aanvankelijke vermoeden dat hij autistisch is. Ik baseerde mij echter vooral op het artikel van de Volkskrant wat nog minder melding maakte over de bijzondere omstandigheden thuis. Nu ik weet dat hij enkel een moeder had die slecht functioneerde moet ik het vermoeden in die zin bijstellen dat er waarschijnlijk meerdere factoren speelden. Op zich weinig verrassend.

Maar goed, het incident vind ik niet zo relevant, waar het om gaat is dat dit voor de zoveelste keer aantoont dat de organisatie in Nederland heel erg slecht is. Dit maakt heel erg veel slachtoffers. Het probleem als je van incident naar incident hopt is dat dat je niet de kern van het probleem aanpakt. Een paar jaar geleden hadden we Brandon die dan weliswaar wel verstandelijk gehandicapt is, nu is het hij. We blijven maar bezig met de waan van de dag. De politici dus ook want die reageren op wat het volk bezig houdt (stemmen en zo). We moeten niet te veel met de waan van de dag bezig zijn maar dit eens aangrijpen om heel die hulpverlening aan te pakken. Breng het eens onder bij een kleiner aantal organisaties, zorg er eens voor dat een vaste groep mensen iemand blijft volgen van jongs af aan, dat soort zaken. Het is allemaal niet zo moeilijk maar het gebeurt niet omdat niemand de cojones heeft om die koninkrijkjes aan te pakken.
Helemaal mee eens.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 11:43:59 #173
434193 remzicavdar
Rechtszaak tegen jeugdzorg
pi_145769737
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 17:08 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Inderdaad. Het is nogal onprofessioneel om vast te stellen dat iemand zwakbegaafd is terwijl je weet dat die persoon 4 jaar oud is en een forse ontwikkelingsachterstand heeft opgelopen. Los van de achtergrond van die jongen, bij autistische kinderen gebeurt dit aan de lopende band. Hierbij is een belangrijk gegeven dat er niet een 1 op 1 relatie is tussen de ernst van de ontwikkelingsachterstand en de intelligentie terwijl dit vroeger wel werd gedacht. Vandaar mijn aanvankelijke vermoeden dat hij autistisch is. Ik baseerde mij echter vooral op het artikel van de Volkskrant wat nog minder melding maakte over de bijzondere omstandigheden thuis. Nu ik weet dat hij enkel een moeder had die slecht functioneerde moet ik het vermoeden in die zin bijstellen dat er waarschijnlijk meerdere factoren speelden. Op zich weinig verrassend.

Maar goed, het incident vind ik niet zo relevant, waar het om gaat is dat dit voor de zoveelste keer aantoont dat de organisatie in Nederland heel erg slecht is. Dit maakt heel erg veel slachtoffers. Het probleem als je van incident naar incident hopt is dat dat je niet de kern van het probleem aanpakt. Een paar jaar geleden hadden we Brandon die dan weliswaar wel verstandelijk gehandicapt is, nu is het hij. We blijven maar bezig met de waan van de dag. De politici dus ook want die reageren op wat het volk bezig houdt (stemmen en zo). We moeten niet te veel met de waan van de dag bezig zijn maar dit eens aangrijpen om heel die hulpverlening aan te pakken. Breng het eens onder bij een kleiner aantal organisaties, zorg er eens voor dat een vaste groep mensen iemand blijft volgen van jongs af aan, dat soort zaken. Het is allemaal niet zo moeilijk maar het gebeurt niet omdat niemand de cojones heeft om die koninkrijkjes aan te pakken.
Blijkbaar hebt je het artikel niet goed gelezen. Het artikel verteld gedetailleerd mijn levensverhaal. Er wordt dus in het artikel zelf uitgelegd hoe het kwam waarom ik een ontwikkelingsachterstand opliep en waardoor mijn moeder "gek" werd.

Als je kan nagaan dat ik nu een zegmaar "normaal" leven hebt is het onmogelijk dat ik of verstandelijk gehandicapt/beperkt of autisme heb.

Dit heet gewoon logisch redeneren, kom op het is niet zo moeilijk 1+1=2
Als je verwaarloost bent kan je je niet ontwikkelen hoe geniaal je ook bent, als je moeder doorgedraaid is en niet tegen je praat en niks doet, en ze ging langzamerhand dus ook niet naar buiten, niks, nada.

Lees het artikel maar nog eens een keer, zie: http://www.volkskrant.nl/(...)en-stempel~a3771964/

Of op Blendle: https://blendle.nl/i/de-v(...)vkn-20141020-3628283


Voor wie geen abonnement heeft op de Volksrant zie ingescande artikelen: https://www.dropbox.com/s(...)kZkh8-IWk3lkzDa?dl=0

[ Bericht 3% gewijzigd door remzicavdar op 21-10-2014 11:57:48 ]
Volg de rechtszaak tegen de William Schrikker Stichting op facebook.com/CavdarWSS
Volg het proces op twitter.com/cavdarwss
Volg mij persoonlijk op twitter.com/remzicavdar
pi_145770078
quote:
Dit heet gewoon logisch redeneren, kom op het is niet zo moeilijk 1+1=2
Als je verwaarloost bent kan je je niet ontwikkelen hoe geniaal je ook bent, als je moeder doorgedraaid is en niet tegen je praat en niks doet, en ze ging langzamerhand dus ook niet naar buiten, niks, nada.
Zo is het maar net. Ik wens je veel succes met je verdere leven en mogelijkheden die je nu ten volle kunt gaan benutten.
Voor al uw dwaze oneliners en geavanceerde sofisterij
  maandag 8 februari 2016 @ 16:23:13 #175
434193 remzicavdar
Rechtszaak tegen jeugdzorg
pi_159757159
Kern van de zaak: Ik was en ik ben nooit verstandelijk gehandicapt geweest. Ik had alleen een ontwikkelingsachterstand door verwaarlozing.

WSG bleef zich vasthouden aan hun eerste aanname.

Ze gingen mij testen toen ik vijf was zonder rekening te houden met mijn achtergrond en de gegevens van het consultatiebureau. Volgens het consultatiebureau had ik bij 13 maanden een vlotte ontwikkeling. Dan kan je later nooit verstandelijk gehandicapt zijn, zoals ze dat van mij beweerden.

Ik heb het nagevraagd bij een paar artsen van het consultatiebureau: Als een kind bij 13 maanden een vlotte ontwikkeling heeft, kan je nooit verstandelijk gehandicapt worden. Dit kan alleen door een ziekte, medisch ingrijpen of een ongeval, nooit door verwaarlozing.
Volg de rechtszaak tegen de William Schrikker Stichting op facebook.com/CavdarWSS
Volg het proces op twitter.com/cavdarwss
Volg mij persoonlijk op twitter.com/remzicavdar
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')