RGS18 | maandag 17 februari 2014 @ 22:55 |
Hall fok!ers, Ik ben opzoek naar vis voor de sushi. Ik heb zelf al een keer sushi gemaakt met tonijn uit blik en gerookte zalm uit zo'n verpakking en vond het best lekker. Verder heb ik ook vaak sushi gegeven bij de lokale sushi boer. Ik wil wederom zelf sushi gaan maken omdat het de eerste keer toch aardig goed is gelukt. Weet iemand waar ik vis kan kopen voor de sushi? Ik neem aan dat je niet al het vis zo rauw kan eten. | |
Erasmo | maandag 17 februari 2014 @ 22:56 |
Neger waaat? ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 februari 2014 @ 22:58 |
Een visafslag. De rest is doorgaans niet vers genoeg. [ Bericht 63% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2014 23:00:00 ] | |
Catch22- | maandag 17 februari 2014 @ 22:59 |
Verste tonijn en gerookte zalm zijn mijn favorieten. En voor de afwisseling surimi. Beetje klooien met komkommer. Lekker man | |
Hagelkaas | maandag 17 februari 2014 @ 22:59 |
Tonijn uit blik? Gatver. Gebruik rauwe tonijn. Rauwe zalm kan ook, maar die moet je eerst 24 invriezen om eventuele parasieten te doden. Zelfde geldt voor rauwe makreel. | |
#ANONIEM | maandag 17 februari 2014 @ 23:00 |
Dit. | |
RGS18 | maandag 17 februari 2014 @ 23:02 |
Oke, waar haal ik verse tonijn? Ik namelijk gekeken bij de lokale Vomar en Lidl maar die verkopen dat niet. Alleen uit blik. | |
#ANONIEM | maandag 17 februari 2014 @ 23:02 |
| |
FutureFairytale | maandag 17 februari 2014 @ 23:02 |
En avocado ![]() | |
Catch22- | maandag 17 februari 2014 @ 23:04 |
![]() | |
Hagelkaas | maandag 17 februari 2014 @ 23:04 |
Verse vis kun je niet in een supermarkt kopen. Geen visboer in de buurt? Of nog beter: een Makro/Hanos/enz | |
#ANONIEM | maandag 17 februari 2014 @ 23:07 |
Mijn ervaring is dat de horeca-groothandels vaak nog minder vers zijn dan de gemiddelde (kleine) supermarktketens. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2014 23:09:19 ] | |
RGS18 | maandag 17 februari 2014 @ 23:08 |
Ik heb wel een turkse visboer verderop ja. Morgen maar eens langs dan. Moet ik al het vis eerst invriezen? | |
Catch22- | maandag 17 februari 2014 @ 23:10 |
nee. Je moet t op de dag zelf kopen. Het is vers als het goed is, dus niet te lang bewaren | |
RGS18 | maandag 17 februari 2014 @ 23:15 |
Ik zal eens kijken dan. Zowel bij de visboer als op de markt. | |
datismijnmening | maandag 17 februari 2014 @ 23:16 |
Bij Simonis | |
#ANONIEM | maandag 17 februari 2014 @ 23:18 |
Dat ja. | |
RGS18 | maandag 17 februari 2014 @ 23:25 |
Ik zie hier dat de Ah ook verse tonijnfilet verkoop. Maar eens langs gaan dan. Gerookte zalm heb ik iig al liggen en tijger garnalen ook. | |
Seven. | maandag 17 februari 2014 @ 23:33 |
En probeer eens niet gerookte zalm. Zorg dat je filet (zowel zalm als tonijn) zonder vel en graten zijn. | |
Hagelkaas | maandag 17 februari 2014 @ 23:40 |
Dat lijkt me sterk? Bij de supermarkt ligt het bovendien al gesneden in een bakje voor twee dagen oid. De visafdeling van de Makro is echt heel erg goed, is dan weer mijn ervaring. | |
Myraela | maandag 17 februari 2014 @ 23:43 |
Dan ben ik benieuwd waar jij bent geweest. Bij de Hanos en de Marko spartelde de helft nog na. | |
RobinOok | maandag 17 februari 2014 @ 23:53 |
Waar woon je? | |
BUTTERSSTOTCH | dinsdag 18 februari 2014 @ 00:35 |
Japanse viswinkel uithoorn. Zowel vers als ingevroren. Op verzoek kan yoshi het zelfs op 'maat' Snijden | |
Pietverdriet | dinsdag 18 februari 2014 @ 08:25 |
Zelfs de aldi verkoopt diepgevroren tonijn | |
RGS18 | dinsdag 18 februari 2014 @ 09:50 |
Vanmorgen onderweg naar m'n werk eventjes snel langs de visboer geweest. Die heeft geen tonijnfilet. Ik zal dus na m'n werk eens bij de Ah kijken. | |
Pietverdriet | dinsdag 18 februari 2014 @ 09:52 |
tonijn zou ik gewoon ingevroren kopen, de "verse" tonijn is ontdooide diepvries | |
RGS18 | dinsdag 18 februari 2014 @ 09:54 |
Tonijnfilet wordt altijd minimaal 24 uur lang ingevroren. Dat is wettelijk verplicht als mij nu niet vergis. | |
Weltschmerz | dinsdag 18 februari 2014 @ 10:37 |
Als die boot 3 weken onderweg is van de kust van Afrika dan maakt dat dagje tussen de afslag en de visboer ook niet veel meer uit. Hele verse vis is wel te krijgen, maar dan moet je die van dagvissers hebben. | |
Pietverdriet | dinsdag 18 februari 2014 @ 11:08 |
Zoals die in Groningen aan de kust | |
Weltschmerz | dinsdag 18 februari 2014 @ 12:31 |
Ik zou niet weten waar. Ik ken wel twee restaurants die daar hun vis halen, maar waar het is, is mij ontschoten. | |
sanger | dinsdag 18 februari 2014 @ 13:29 |
Of IJmuiden aan de kade ![]() | |
RipMcPants | dinsdag 18 februari 2014 @ 13:40 |
Laatst voor het eerst sushi gegeten. Wel de 'beginnersvariant', dus zonder vis maar met komkommer en avocado. Smaakt zeker naar meer! ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 20 februari 2014 @ 12:26 |
Hoe was je rijst want i.t.t. wat de meesten denken gaat het bij goede sushi voornamelijk om de rijst. ![]() | |
Deshain | donderdag 20 februari 2014 @ 12:41 |
Het gaat voornamelijk om de smaak, en hoewel zelfuitgeroepen 'kenners' het adagium "smaak is een kwestie van niveau" aanhangen en menen te moeten voorschrijven hoe iets 'hoort' voordat iets hun goedkeuring kan wegdragen leidt dit af van de kern: de ervaring van degene die het eet. | |
#ANONIEM | zaterdag 22 februari 2014 @ 16:38 |
Juist...want je wilt eigenlijk dus zeggen: Over smaak valt niet te twisten. ![]() Nou..jij je zin. | |
Catch22- | zaterdag 22 februari 2014 @ 16:56 |
Het is tot op bepaalde hoogte smaakgebonden, maar voor een groot deel is het ook gewoon feitelijk goede of slechte rijst. | |
BlauweTijger | zaterdag 22 februari 2014 @ 18:01 |
Bij de supermarkt | |
AkTje | zondag 23 februari 2014 @ 19:33 |
Dus jij zegt dat je best de diepvries tonijn kan gebruiken voor sushi? (http://www.ah.nl/appie/producten/vis/tonijn/tonijn-diepvries) |