FOK!forum / Culinesse à gogo / Vis voor sushi
RGS18maandag 17 februari 2014 @ 22:55
Hall fok!ers,

Ik ben opzoek naar vis voor de sushi. Ik heb zelf al een keer sushi gemaakt met tonijn uit blik en gerookte zalm uit zo'n verpakking en vond het best lekker. Verder heb ik ook vaak sushi gegeven bij de lokale sushi boer.

Ik wil wederom zelf sushi gaan maken omdat het de eerste keer toch aardig goed is gelukt. Weet iemand waar ik vis kan kopen voor de sushi? Ik neem aan dat je niet al het vis zo rauw kan eten.
Erasmomaandag 17 februari 2014 @ 22:56
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 22:55 schreef RGS18 het volgende:
Hall fok!ers,

Ik ben opzoek naar vis voor de sushi. Ik heb zelf al een keer sushi gemaakt met tonijn uit blik en gerookte zalm uit zo'n verpakking en vond het best lekker. Verder heb ik ook vaak sushi gegeven bij de lokale sushi boer.

Ik wil wederom zelf sushi gaan maken omdat het de eerste keer toch aardig goed is gelukt. Weet iemand waar ik vis kan kopen voor de sushi? Ik neem aan dat je niet al het vis zo rauw kan eten.
Neger waaat? :D
#ANONIEMmaandag 17 februari 2014 @ 22:58
Een visafslag. De rest is doorgaans niet vers genoeg.

[ Bericht 63% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2014 23:00:00 ]
Catch22-maandag 17 februari 2014 @ 22:59
Verste tonijn en gerookte zalm zijn mijn favorieten. En voor de afwisseling surimi. Beetje klooien met komkommer. Lekker man
Hagelkaasmaandag 17 februari 2014 @ 22:59
Tonijn uit blik? Gatver.

Gebruik rauwe tonijn. Rauwe zalm kan ook, maar die moet je eerst 24 invriezen om eventuele parasieten te doden. Zelfde geldt voor rauwe makreel.
#ANONIEMmaandag 17 februari 2014 @ 23:00
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 22:59 schreef Catch22- het volgende:
Verste tonijn en gerookte zalm zijn mijn favorieten. En voor de afwisseling surimi. Beetje klooien met komkommer. Lekker man
Dit.
RGS18maandag 17 februari 2014 @ 23:02
Oke, waar haal ik verse tonijn? Ik namelijk gekeken bij de lokale Vomar en Lidl maar die verkopen dat niet. Alleen uit blik.
#ANONIEMmaandag 17 februari 2014 @ 23:02
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 23:02 schreef RGS18 het volgende:
Oke, waar haal ik verse tonijn? Ik namelijk gekeken bij de lokale Vomar en Lidl maar die verkopen dat niet. Alleen uit blik.
quote:
14s.gif Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef LompeHork het volgende:
Een visafslag. De rest is doorgaans niet vers genoeg.
FutureFairytalemaandag 17 februari 2014 @ 23:02
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 22:59 schreef Catch22- het volgende:
Verste tonijn en gerookte zalm zijn mijn favorieten. En voor de afwisseling surimi. Beetje klooien met komkommer. Lekker man
En avocado :)
Catch22-maandag 17 februari 2014 @ 23:04
quote:
1s.gif Op maandag 17 februari 2014 23:00 schreef Etsu het volgende:

[..]

Dit.
*;
Hagelkaasmaandag 17 februari 2014 @ 23:04
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 23:02 schreef RGS18 het volgende:
Oke, waar haal ik verse tonijn? Ik namelijk gekeken bij de lokale Vomar en Lidl maar die verkopen dat niet. Alleen uit blik.
Verse vis kun je niet in een supermarkt kopen. Geen visboer in de buurt? Of nog beter: een Makro/Hanos/enz
#ANONIEMmaandag 17 februari 2014 @ 23:07
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 23:04 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Verse vis kun je niet in een supermarkt kopen. Geen visboer in de buurt? Of nog beter: een Makro/Hanos/enz
Mijn ervaring is dat de horeca-groothandels vaak nog minder vers zijn dan de gemiddelde (kleine) supermarktketens.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2014 23:09:19 ]
RGS18maandag 17 februari 2014 @ 23:08
Ik heb wel een turkse visboer verderop ja. Morgen maar eens langs dan. Moet ik al het vis eerst invriezen?
Catch22-maandag 17 februari 2014 @ 23:10
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 23:08 schreef RGS18 het volgende:
Ik heb wel een turkse visboer verderop ja. Morgen maar eens langs dan. Moet ik al het vis eerst invriezen?
nee. Je moet t op de dag zelf kopen. Het is vers als het goed is, dus niet te lang bewaren
RGS18maandag 17 februari 2014 @ 23:15
quote:
1s.gif Op maandag 17 februari 2014 23:10 schreef Catch22- het volgende:

[..]

nee. Je moet t op de dag zelf kopen. Het is vers als het goed is, dus niet te lang bewaren
Ik zal eens kijken dan. Zowel bij de visboer als op de markt.
datismijnmeningmaandag 17 februari 2014 @ 23:16
Bij Simonis
#ANONIEMmaandag 17 februari 2014 @ 23:18
quote:
1s.gif Op maandag 17 februari 2014 23:10 schreef Catch22- het volgende:

[..]

nee. Je moet t op de dag zelf kopen. Het is vers als het goed is, dus niet te lang bewaren
Dat ja.
RGS18maandag 17 februari 2014 @ 23:25
Ik zie hier dat de Ah ook verse tonijnfilet verkoop. Maar eens langs gaan dan. Gerookte zalm heb ik iig al liggen en tijger garnalen ook.
Seven.maandag 17 februari 2014 @ 23:33
En probeer eens niet gerookte zalm. Zorg dat je filet (zowel zalm als tonijn) zonder vel en graten zijn.
Hagelkaasmaandag 17 februari 2014 @ 23:40
quote:
14s.gif Op maandag 17 februari 2014 23:07 schreef LompeHork het volgende:

[..]

Mijn ervaring is dat de horeca-groothandels vaak nog minder vers zijn dan de gemiddelde (kleine) supermarktketens.
Dat lijkt me sterk? Bij de supermarkt ligt het bovendien al gesneden in een bakje voor twee dagen oid. De visafdeling van de Makro is echt heel erg goed, is dan weer mijn ervaring.
Myraelamaandag 17 februari 2014 @ 23:43
quote:
14s.gif Op maandag 17 februari 2014 23:07 schreef LompeHork het volgende:

[..]

Mijn ervaring is dat de horeca-groothandels vaak nog minder vers zijn dan de gemiddelde (kleine) supermarktketens.
Dan ben ik benieuwd waar jij bent geweest. Bij de Hanos en de Marko spartelde de helft nog na.
RobinOokmaandag 17 februari 2014 @ 23:53
Waar woon je?
BUTTERSSTOTCHdinsdag 18 februari 2014 @ 00:35
Japanse viswinkel uithoorn.
Zowel vers als ingevroren.
Op verzoek kan yoshi het zelfs op 'maat'
Snijden
Pietverdrietdinsdag 18 februari 2014 @ 08:25
Zelfs de aldi verkoopt diepgevroren tonijn
RGS18dinsdag 18 februari 2014 @ 09:50
Vanmorgen onderweg naar m'n werk eventjes snel langs de visboer geweest. Die heeft geen tonijnfilet. Ik zal dus na m'n werk eens bij de Ah kijken.
Pietverdrietdinsdag 18 februari 2014 @ 09:52
tonijn zou ik gewoon ingevroren kopen, de "verse" tonijn is ontdooide diepvries
RGS18dinsdag 18 februari 2014 @ 09:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 09:52 schreef Pietverdriet het volgende:
tonijn zou ik gewoon ingevroren kopen, de "verse" tonijn is ontdooide diepvries
Tonijnfilet wordt altijd minimaal 24 uur lang ingevroren. Dat is wettelijk verplicht als mij nu niet vergis.
Weltschmerzdinsdag 18 februari 2014 @ 10:37
quote:
14s.gif Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef LompeHork het volgende:
Een visafslag. De rest is doorgaans niet vers genoeg.
Als die boot 3 weken onderweg is van de kust van Afrika dan maakt dat dagje tussen de afslag en de visboer ook niet veel meer uit. Hele verse vis is wel te krijgen, maar dan moet je die van dagvissers hebben.
Pietverdrietdinsdag 18 februari 2014 @ 11:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 10:37 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Als die boot 3 weken onderweg is van de kust van Afrika dan maakt dat dagje tussen de afslag en de visboer ook niet veel meer uit. Hele verse vis is wel te krijgen, maar dan moet je die van dagvissers hebben.
Zoals die in Groningen aan de kust
Weltschmerzdinsdag 18 februari 2014 @ 12:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 11:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals die in Groningen aan de kust
Ik zou niet weten waar. Ik ken wel twee restaurants die daar hun vis halen, maar waar het is, is mij ontschoten.
sangerdinsdag 18 februari 2014 @ 13:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 11:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals die in Groningen aan de kust
Of IJmuiden aan de kade :)
RipMcPantsdinsdag 18 februari 2014 @ 13:40
quote:
1s.gif Op maandag 17 februari 2014 23:02 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

En avocado :)
Laatst voor het eerst sushi gegeten. Wel de 'beginnersvariant', dus zonder vis maar met komkommer en avocado. Smaakt zeker naar meer! :9
#ANONIEMdonderdag 20 februari 2014 @ 12:26
Hoe was je rijst want i.t.t. wat de meesten denken gaat het bij goede sushi voornamelijk om de rijst. :s)
Deshaindonderdag 20 februari 2014 @ 12:41
quote:
6s.gif Op donderdag 20 februari 2014 12:26 schreef Iwanius het volgende:
Hoe was je rijst want i.t.t. wat de meesten denken gaat het bij goede sushi voornamelijk om de rijst. :s)
Het gaat voornamelijk om de smaak, en hoewel zelfuitgeroepen 'kenners' het adagium "smaak is een kwestie van niveau" aanhangen en menen te moeten voorschrijven hoe iets 'hoort' voordat iets hun goedkeuring kan wegdragen leidt dit af van de kern: de ervaring van degene die het eet.
#ANONIEMzaterdag 22 februari 2014 @ 16:38
Juist...want je wilt eigenlijk dus zeggen: Over smaak valt niet te twisten. :{ \
Nou..jij je zin.
Catch22-zaterdag 22 februari 2014 @ 16:56
Het is tot op bepaalde hoogte smaakgebonden, maar voor een groot deel is het ook gewoon feitelijk goede of slechte rijst.
BlauweTijgerzaterdag 22 februari 2014 @ 18:01
Bij de supermarkt
AkTjezondag 23 februari 2014 @ 19:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 09:52 schreef Pietverdriet het volgende:
tonijn zou ik gewoon ingevroren kopen, de "verse" tonijn is ontdooide diepvries
Dus jij zegt dat je best de diepvries tonijn kan gebruiken voor sushi? (http://www.ah.nl/appie/producten/vis/tonijn/tonijn-diepvries)