Neger waaat?quote:Op maandag 17 februari 2014 22:55 schreef RGS18 het volgende:
Hall fok!ers,
Ik ben opzoek naar vis voor de sushi. Ik heb zelf al een keer sushi gemaakt met tonijn uit blik en gerookte zalm uit zo'n verpakking en vond het best lekker. Verder heb ik ook vaak sushi gegeven bij de lokale sushi boer.
Ik wil wederom zelf sushi gaan maken omdat het de eerste keer toch aardig goed is gelukt. Weet iemand waar ik vis kan kopen voor de sushi? Ik neem aan dat je niet al het vis zo rauw kan eten.
Dit.quote:Op maandag 17 februari 2014 22:59 schreef Catch22- het volgende:
Verste tonijn en gerookte zalm zijn mijn favorieten. En voor de afwisseling surimi. Beetje klooien met komkommer. Lekker man
quote:Op maandag 17 februari 2014 23:02 schreef RGS18 het volgende:
Oke, waar haal ik verse tonijn? Ik namelijk gekeken bij de lokale Vomar en Lidl maar die verkopen dat niet. Alleen uit blik.
quote:Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef LompeHork het volgende:
Een visafslag. De rest is doorgaans niet vers genoeg.
En avocadoquote:Op maandag 17 februari 2014 22:59 schreef Catch22- het volgende:
Verste tonijn en gerookte zalm zijn mijn favorieten. En voor de afwisseling surimi. Beetje klooien met komkommer. Lekker man
quote:
Verse vis kun je niet in een supermarkt kopen. Geen visboer in de buurt? Of nog beter: een Makro/Hanos/enzquote:Op maandag 17 februari 2014 23:02 schreef RGS18 het volgende:
Oke, waar haal ik verse tonijn? Ik namelijk gekeken bij de lokale Vomar en Lidl maar die verkopen dat niet. Alleen uit blik.
Mijn ervaring is dat de horeca-groothandels vaak nog minder vers zijn dan de gemiddelde (kleine) supermarktketens.quote:Op maandag 17 februari 2014 23:04 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Verse vis kun je niet in een supermarkt kopen. Geen visboer in de buurt? Of nog beter: een Makro/Hanos/enz
nee. Je moet t op de dag zelf kopen. Het is vers als het goed is, dus niet te lang bewarenquote:Op maandag 17 februari 2014 23:08 schreef RGS18 het volgende:
Ik heb wel een turkse visboer verderop ja. Morgen maar eens langs dan. Moet ik al het vis eerst invriezen?
Ik zal eens kijken dan. Zowel bij de visboer als op de markt.quote:Op maandag 17 februari 2014 23:10 schreef Catch22- het volgende:
[..]
nee. Je moet t op de dag zelf kopen. Het is vers als het goed is, dus niet te lang bewaren
Dat ja.quote:Op maandag 17 februari 2014 23:10 schreef Catch22- het volgende:
[..]
nee. Je moet t op de dag zelf kopen. Het is vers als het goed is, dus niet te lang bewaren
Dat lijkt me sterk? Bij de supermarkt ligt het bovendien al gesneden in een bakje voor twee dagen oid. De visafdeling van de Makro is echt heel erg goed, is dan weer mijn ervaring.quote:Op maandag 17 februari 2014 23:07 schreef LompeHork het volgende:
[..]
Mijn ervaring is dat de horeca-groothandels vaak nog minder vers zijn dan de gemiddelde (kleine) supermarktketens.
Dan ben ik benieuwd waar jij bent geweest. Bij de Hanos en de Marko spartelde de helft nog na.quote:Op maandag 17 februari 2014 23:07 schreef LompeHork het volgende:
[..]
Mijn ervaring is dat de horeca-groothandels vaak nog minder vers zijn dan de gemiddelde (kleine) supermarktketens.
Tonijnfilet wordt altijd minimaal 24 uur lang ingevroren. Dat is wettelijk verplicht als mij nu niet vergis.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 09:52 schreef Pietverdriet het volgende:
tonijn zou ik gewoon ingevroren kopen, de "verse" tonijn is ontdooide diepvries
Als die boot 3 weken onderweg is van de kust van Afrika dan maakt dat dagje tussen de afslag en de visboer ook niet veel meer uit. Hele verse vis is wel te krijgen, maar dan moet je die van dagvissers hebben.quote:Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef LompeHork het volgende:
Een visafslag. De rest is doorgaans niet vers genoeg.
Zoals die in Groningen aan de kustquote:Op dinsdag 18 februari 2014 10:37 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Als die boot 3 weken onderweg is van de kust van Afrika dan maakt dat dagje tussen de afslag en de visboer ook niet veel meer uit. Hele verse vis is wel te krijgen, maar dan moet je die van dagvissers hebben.
Ik zou niet weten waar. Ik ken wel twee restaurants die daar hun vis halen, maar waar het is, is mij ontschoten.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 11:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals die in Groningen aan de kust
Of IJmuiden aan de kadequote:Op dinsdag 18 februari 2014 11:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals die in Groningen aan de kust
Laatst voor het eerst sushi gegeten. Wel de 'beginnersvariant', dus zonder vis maar met komkommer en avocado. Smaakt zeker naar meer!quote:
Het gaat voornamelijk om de smaak, en hoewel zelfuitgeroepen 'kenners' het adagium "smaak is een kwestie van niveau" aanhangen en menen te moeten voorschrijven hoe iets 'hoort' voordat iets hun goedkeuring kan wegdragen leidt dit af van de kern: de ervaring van degene die het eet.quote:Op donderdag 20 februari 2014 12:26 schreef Iwanius het volgende:
Hoe was je rijst want i.t.t. wat de meesten denken gaat het bij goede sushi voornamelijk om de rijst.
Dus jij zegt dat je best de diepvries tonijn kan gebruiken voor sushi? (http://www.ah.nl/appie/producten/vis/tonijn/tonijn-diepvries)quote:Op dinsdag 18 februari 2014 09:52 schreef Pietverdriet het volgende:
tonijn zou ik gewoon ingevroren kopen, de "verse" tonijn is ontdooide diepvries
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |