abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_136661252
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 11:00 schreef Jesse_James het volgende:
13 Assassins (2010)
Jûsan-nin no shikaku (2010) - IMDb
[ afbeelding ]

Samen met een maat van me op Netflix gekeken, gaat over een zelfmoordmissie van
13 mannen. Waarvan 12 echte samoerai zijn en 1 een jager die ze onderweg uit het bos oppikken. De laatste zorgt nog voor goede stukken komedie. Het hele verhaal is dus het opbouwen naar het grote gevecht en het bij elkaar zoeken van het team.

Maar als het gevecht dan eenmaal begint dan is het ook zeker de moeite waard, dit is wel een van de grootste slachtpartijen die ik heb gezien, als het op zwaardvechten aankomt.
Goed vermaakt met de film, en zeker een aanrader.
Cijfer IMDB: 7,6
Mijn cijfer: 8

die vrouw zonder armen en benen... brrr... bizarre scene.
hij lijkt wel een beetje op seven samurai trouwens, wat dat betreft een klassieke samurai film. goede film inderdaad.
pi_136661466
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 13:14 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

die vrouw zonder armen en benen... brrr... bizarre scene.
hij lijkt wel een beetje op seven samurai trouwens, wat dat betreft een klassieke samurai film. goede film inderdaad.
Zal ik binnenkort eens gaan kijken dan, want die heb ik nog niet gezien.
pi_136661628
quote:
10s.gif Op donderdag 13 februari 2014 11:05 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

_O- ik dacht het zelfde :D
+1. :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_136662894
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 13:19 schreef Jesse_James het volgende:

[..]

Zal ik binnenkort eens gaan kijken dan, want die heb ik nog niet gezien.
doen! op deze film zijn ook een paar klassieke westerns gebaseerd, a fistfull of dollars en the magnificant seven.
pi_136663755
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 10:18 schreef planethugo het volgende:

[..]

Geen hilarische komedie dus begrijp ik? Jammer want daar zijn er toch al veel te weinig van. Het imdb cijfer is inmiddels al tot 7.4 gezakt trouwens :P

Lone Survivor

Prima hedendaagse oorlogsfilm over een groepje seals die opgejaagd worden door de taliban. Weinig op aan te merken, de spanning zit er goed in, de actie spectaculair en een prima cast. Bovendien is het tempo goed. Alleen de aftiteling vond ik wat te sentimenteel met die familiefoto's etc.

Hoe dan ook, eindelijk weer een goede oorlogsfilm.
8.2
nope..wel aardig, maar niet meer dan dat. Dan was bijv. Tucker & Dale vs Evil veke malen beter/leuker.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_136684270
CHEZ NOUS



Gewoon een leuke film om te zien!, verhaal is een tikkie voorspelbaar - maar ondanks dat erg leuk om te zien.
Het doet een beetje denken aan ocean's eleven maar dan simpeler en met homo's en in het nederlands, Het is zeker geen homo film trouwens - alleen spelen er homo's in.
Humor is leuk, verhaal is vlot, acteerwerk is prima.
leuk om te zien!
7-
pi_136685232
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 12:07 schreef golfer het volgende:

[..]

We zijn nu halverwege en ik lag me rot om alle absurditeit.
Alex van Warmerdam kan hier nog wat van opsteken.
Tot nu toe vind ik hem hilarisch en ik hoop vanavond de rest van de film te kunnen bekijken.
Tweede helft bekeken en ik blijf het een goede film vinden die een goed beeld geeft van het risico dat kinderen lopen wanneer ze in volslagen isolement van de buitenwereld worden opgevoed.
In werkelijkheid bestaat deze situatie maar al te vaak (vooral in de USA).
De volkomen gestoorde vader (en ook in mindere mate de moeder) indoctrineren de kinderen dusdanig dat er van hum ook slechts verknipte personen overblijven.

Een film om over na te denken en het gebruik van de soms half afgesneden beelduitsnit en de 'zombie-achtige' manier van acteren versterkt het ongemakkelijke gevoel nog meer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 13 februari 2014 @ 22:28:17 #33
8369 speknek
Another day another slay
pi_136685308
House of Cards (TV Series 2013– ) - IMDb - Seizoen 1 (serie)



Kevin Spacy speelt een heerlijk Machiavelliaanse whip (politiekepartijlid die de rest van de partij in het gareel moet houden) van de Democraten in deze Netflix exclusieve serie. Samen met zijn al even kille vrouw staat alles in het doel om de absolute macht te bereiken. De serie wordt mede geregisseerd en geschreven door David Fincher, en je kunt dan ook dezelfde messcherpe dialogen verwachten als in zijn films. Ook de andere hoofdrolspelers zetten prima rollen neer. Het plot ontvouwt zich langzaam, misschien iets te langzaam, en tegen het einde zijn sommige van de plots ook wat te ver gezocht, maar al met al is het een van de betere series van de laatste jaren.

8.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  donderdag 13 februari 2014 @ 22:39:04 #34
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_136685749
De afgelopen dagen gezien:

The Wolf Of Wall Street
Het nieuwe, drie uur durende epos van Martin Scorsese over de op geld beluste beleggers van Wall Street laat andermaal zien dat Leonardo DiCaprio één van de beste acteurs van deze tijd is.
Hij zit in iedere scene en showt een heel scala aan verschillende emoties. Het lijkt `m allemaal geen enkele moeite te kosten en alles is even geloofwaardig zonder te overdrijven of nep te worden. Ook Jonah Hill als DiCaprio`s buisiness partner is geniaal, eindelijk zet hij na zijn sterke optreden in Moneyball opnieuw een goede volwassen rol neer.
De film zelf is genieten van begin tot einde. Het tempo is waanzinnig hoog waardoor het nooit aanvoelt alsof het drie uur duurt. Terence Winter heeft een strak script afgeleverd dat vol zit met humor en fantastische dialogen. En natuurlijk is Scorsese`s vaste editor Thelma Schoonmaker weer van onschatbare waarde.
Je kunt gerust zeggen dat Scorsese terug in topvorm is en dat dit zonder twijfel zijn beste werk in vele jaren is.

IMDB Cijfer: 8,5/10
Mijn Cijfer: 9,0/10

Dallas Buyers Club
Het op waarheid gebaseerde verhaal van electricien Ron Woodroof die in het Dallas van 1985 te horen krijgt dat ie AIDS heeft en nog slechts 30 dagen te leven heeft. In eerste instantie probeert hij alles uit z`n nog resterende dagen te halen maar dan gaat hij zich ook inlezen in en informeren over de (proef)medicatie tegen AIDS. Hij raakt er van overtuigd dat die medicatie niet werkt en gaat op zoek naar alternatieven. Met de hulp van een Amerikaanse dokter in Mexico krijgt hij de beschikking over vitaminen en proteïnen. Dit combinatie werkt verrassend goed en dus maakt hij het zijn missie om zoveel mogelijk mensen aan die middelen te helpen, ondertussen er zelf ook financieel beter van wordend.

Over het algemeen is het een goed drama waarin een bijna onherkenbaar magere Matthew McConaughey een sterke performance geeft. Het grootste problem is echter dat het ritme van de film vaak niet klopt en het evenwicht af en toe ver te zoeken is. Dat is vooral het geval in de stukken waarin Woodroof de internationale drugsdealer speelt en het drama element naar de achtergrond verdwijnt. Opeens gaat het tempo, voor slechts een paar minuten, onverklaarbaar omhoog. Voor je het doorhebt en je zelf de vraagt kunt stellen waarom dat gebeurd wordt je weer terug geworpen in het drama.
Dat kan irritant werken en haalt je even uit de film.
Erg jammer. Want het verhaal en rollen van McConaughey en Leto verdienen eigenlijk beter. Als regisseur Valleé het alleen bij drama had gelaten was dit vast en zeker een veel sterkere film geworden. Nu is het een (overigens lang niet slechte) film die op twee gedachten hinkt.

IMDB Cijfer: 8,0/10
Mijn Cijfer: 7,8/10

Nebraska
Van Alexander Payne, de man achter oa. Sideways, komt nu dit prachtige en zware drama.
Volledig in zwart-wit geschoten verteld Nebraska het verhaal van de wat verwarde oudere man Woody Grant die op een dag een brief in de post krijgt waarin staat dat hij in een loterij de gelukkige winnaar is van een miljoen dollar. Het enige dat hij moet doen om z`n prijs op te eisen het zelf komen ophalen in Lincoln,Nebraska. Zijn twee zoons en excentrieke vrouw doorzien deze marketing truc en doen er alles aan om het `m uit zijn hoofd te praten en proberen `m duidelijk te maken dat hij toch echt niets gewonnen heeft. Maar Woody houdt voet bij stuk en wilt zijn prijs gaan ophalen in Nebraska. Zoon David stelt daarop maar voor om dan samen op weg te gaan. Onderweg logeren de mannen bij familie in de voormalige woonplaats van Woody, waar iedereen inmiddels op de hoogte is van de prijs die hem ten deel is gevallen...

De keuze van Payne om de film in zwart-wit te maken pakt goed uit. Het geeft het grauwe, desolate bestaan van onze hoofdpersonen en de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt extra kracht.
Deze hele film staat en valt met het acteerwerk van Bruce Dern als de verwarde oude Woody. En in dit geval staat de film dus, want Dern zet een ongekend goede prestatie neer. Je leeft echt mee met de droevige verschijning die hij is. Daardoor valt het nog meer op hoe hyprocriet de bewoners van zijn voormalige dorp zijn. Je gaat je er bijna zelf voor schamen. Nergens overdrijft hij het, de volledige twee uur blijft het een prachtig karakter.
Dit is wat mij betreft Payne`s beste film tot nu toe, waarmee hij zijn publiek tot het einde weet te roeren en in de laatste scene zelfs zorgt voor een kleine brok in je keel.
Magistraal!

IMDB Cijfer: 8,0/10
Mijn Cijfer: 8,8/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Timo20 op 13-02-2014 23:28:31 ]
pi_136686018
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 22:39 schreef Timo20 het volgende:
De afgelopen dagen gezien:

Dallas Buyers Club
Het op waarheid gebaseerde verhaal van electricien Ron Woodroof die in het Dallas van 1985 te horen krijgt dat ie AIDS heeft en nog slechts 30 dagen te leven heeft. In eerste instantie probeert hij alles uit z`n nog resterende dagen te halen maar dan gaat hij zich ook inlezen in en informeren over de (proef)medicatie tegen AIDS. Hij raakt er van overtuigd dat die medicatie niet werkt en gaat op zoek naar alternatieven. Met de hulp van een Amerikaanse dokter in Mexico krijgt hij de beschikking over vitaminen en proteïnen. Dit combinatie werkt verrassend goed en dus maakt hij het zijn missie om zoveel mogelijk mensen aan die middelen te helpen, ondertussen er zelf ook financieel beter van wordend.

Over het algemeen is het een goed drama waarin een bijna onherkenbaar magere Matthew McConaughey een sterke performance geeft. Het grootste is echter dat het ritme van de film vaak niet klopt en het evenwicht af en toe ver te zoeken is. Dat is vooral het geval in de stukken waarin Woodroof de internationale drugsdealer speelt en het drama element naar de achtergrond verdwijnt. Opeens gaat het tempo, voor slechts een paar minuten, onverklaarbaar omhoog. Voor je het doorhebt en je zelf de vraagt kunt stellen waarom dat gebeurd wordt je weer terug geworpen in het drama.
Dat kan irritant werken en haalt je even uit de film.
Erg jammer. Want het verhaal en rollen van McConaughey en Leto verdienen eigenlijk beter. Als regisseur Valleé het alleen bij drama had gelaten was dit vast en zeker een veel sterkere film geworden. Nu is het een (overigens lang niet slechte) film die op twee gedachten hinkt.

IMDB Cijfer: 8,0/10
Mijn Cijfer: 7,8/10

Uitstekend review, geheel mee eens. ^O^
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  donderdag 13 februari 2014 @ 23:28:56 #36
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_136687844
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 22:46 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Uitstekend review, geheel mee eens. ^O^
Thanks ^O^
  vrijdag 14 februari 2014 @ 00:09:39 #37
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136689336
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 22:46 schreef FireFox1 het volgende:

Uitstekend review, geheel mee eens. ^O^
Ik niet helemaal. Maar ja, smaken verschillen en ik heb die tijd natuurlijk erg meegemaakt als volwassene en zie dat er heel veel dingen kloppen en zie het dus minder als film, maar meer als document van die tijd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_136689619
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2014 00:09 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik niet helemaal. Maar ja, smaken verschillen en ik heb die tijd natuurlijk erg meegemaakt als volwassene en zie dat er heel veel dingen kloppen en zie het dus minder als film, maar meer als document van die tijd.
Ik heb laatst een docu gezien over KLM stewards die eind jaren 80 besmet raakten met HIV/AIDS.

Geen idee dat HIV/AIDS een tijd lang zoveel impact had op de samenleving. tegenwoordig hoor je er nog weinig over. :{
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  vrijdag 14 februari 2014 @ 00:19:37 #39
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_136689673
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2014 00:17 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Ik heb laatst een docu gezien over KLM stewards die eind jaren 80 besmet raakten met HIV/AIDS.

Geen idee dat HIV/AIDS een tijd lang zoveel impact had op de samenleving. tegenwoordig hoor je er nog weinig over. :{
Die heb ik ook gezien, zeer interessant.
Tegrnwoordig wordt het (enigszins onterecht) als chronische ziekte gezien, toen was het een aanstaande dodelijke pandemie.
pi_136689886
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2014 00:17 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Ik heb laatst een docu gezien over KLM stewards die eind jaren 80 besmet raakten met HIV/AIDS.

Geen idee dat HIV/AIDS een tijd lang zoveel impact had op de samenleving. tegenwoordig hoor je er nog weinig over. :{
Nog wel onder homo's!
pi_136689916
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2014 00:17 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Ik heb laatst een docu gezien over KLM stewards die eind jaren 80 besmet raakten met HIV/AIDS.

Geen idee dat HIV/AIDS een tijd lang zoveel impact had op de samenleving. tegenwoordig hoor je er nog weinig over. :{
En dat is jammer. Het loert nog steeds.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 14 februari 2014 @ 08:02:55 #42
78918 SeLang
Black swans matter
pi_136692753
Inside Llewyn Davis (2013)
A week in the life of a young singer as he navigates the Greenwich Village folk scene of 1961.

Ik vond dit een vrij saaie film.
6,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  vrijdag 14 februari 2014 @ 10:54:51 #43
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_136696357
King Arthur (2004)
King Arthur is een film die probeert te teren op een epos als Braveheart en al die andere epische werken van rond die tijd (Alexander, Gladiator). De gevechtscenes zien er nog wel mooi uit, sowieso alle decors met dat grauwe Engelse weer. Alleen wat de film verpest zijn de dialogen. Mên, wat een heldhaftige bullshit wordt er over en weer gebrald. Clive Owen en Keira Knightley's acteerwerk was ook niet indrukwekkend, had wel iets meer van ze verwacht. Daarnaast had ik niet het gevoel naar een hele belangrijke episode in de Britse geschiedenis te kijken (dit kan ik mis hebben ;)), waardoor ik het achteraf allemaal een zinloos gebeuren vond. Cijfer: 5

Talaye sorkh (2003)
Yeah, een film over een depressieve Iraanse pizzabezorger die ogenschijnlijk een oorlogstrauma heeft opgelopen. Hij bezorgt zijn pizza's in de rijke buurten van Teheran, banjert rond in die weldadige huizen, maar wat er nou echt in zijn hoofd omgaat, is een raadsel. De rol van pizzabezorger wordt in ieder geval erg knap vertolkt. Jammer dat het einde al in het begin van de film gespoilerd wordt, dat had deze film niet bepaald nodig. Cijfer: 7

Le Havre (2011)
Vrij recente film dit, maar het voelt qua sfeer als een oudere film aan. Een knus wijkje met allerlei kleine huisjes, winkels en vriendelijke buurtgenoten is het decor van deze Franse film. Een oude man, genaamd Marcel Marx, is het hoofdpersonage en biedt een illegale jongen onderdak in zijn huis. Ondertussen komt zijn vrouw in het ziekenhuis terecht, dus echt gemakkelijk heeft Marcel het niet.

Er is ook een slechterik in het stuk in de vorm van een politie-inspecteur die op zoek is naar die illegale jongen. Het duurde even voordat ik enigszins gegrepen werd door de film. Het wordt in ieder geval een soort kat-en-muis-spel met een tof liedje ertussendoor, maar echt uit de verf komen lukt deze film niet. De verschillende buurtbewoners worden te oppervlakkig neergezet. Ook het einde vond ik een grote afknapper, maar daar heeft regisseur Ari Kaurismäki vast een diepzinnige uitleg voor. Cijfer: 6,5

Du levande (2007)
Op zich kan ik droge humor goed waarderen, maar dit was wel te droog. Kon maar eigenlijk weinig om lachen om al die absurditeiten, die sketchachtig in deze Zweedse film achter elkaar gezet zijn. Een lijn is maar moeilijk te ontdekken ook. Dat de film geen onvoldoende scoort, heeft te maken dat ik totaal geen idee had wat er volgde van de ene op de andere scene. Dat vond ik dan alsnog wel leuk. Cijfer: 6
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_136718825
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 23:13 schreef Iemand91 het volgende:
Kings of Summer
Thanx voor de tip, ben hem nu aan het kijken maar moest even pauzeren om je te danken want Allisson Brie O+ _O_
pi_136724910
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2014 00:27 schreef JDx het volgende:

[..]

Nog wel onder homo's!
oh? :? :{w

OT: naar aanleiding van een user in het vorige deel heb ik de film van Christiane F gekeken. Ik vond hem maar matig, net wat te vlak om aangrijpend te zijn. 5/10
  zaterdag 15 februari 2014 @ 00:47:06 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136725074
Met dank aan Fannetje hebben we deze dus vandaag bekeken:
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 12:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

Er is er nog zo eentje :P Attenberg die heb ik niet eens afgekeken dus jij zal hem wel leuk
vinden. :+

En ja, wij vonden hem dus wel leuk.
Film gaat over een beetje in isolement met haar nogal alternatieve, spelletjes spelende (zieke) vader, opgegroeid zijnde jonge vrouw van 23 die nog van alles moet ontdekken. Haar wereldbeeld is vooral gevormd door de natuurfilms van sir David Attenborough (verwijzing naar de titel Attenberg).
Haar beste vriendin/buurmeisje geeft haar lessen in tongzoenen en uiteindelijk lukt het haar ook om zich te laten ontmaagden door een man.
Dat alles in een vrij kille setting gefilmd en tegelijkertijd een aanklacht tegen het niet gecremeerd mogen worden in Griekenland.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_136725104
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 12:17 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

:D Graag gedaan en veel plezier! :+
Tnx voor je tips Fan :*
Lekker absurd O+
  zaterdag 15 februari 2014 @ 01:59:42 #48
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_136726100
Click (2006) - IMDb



A workaholic architect finds a universal remote that allows him to fast-forward and rewind to different parts of his life. Complications arise when the remote starts to overrule his choices.

Tja, wat moet ik zeggen een Adam Sandler komedie.
De grappen zijn er niet echt, het is gewoon meer een familie film.

Toch wordt het niet echt saai en wil je hem wel afkijken.
Het verhaal is vrij duidelijk vanaf het begin, de grappen ver te zoeken.

Imdb: 6,5
Ikke 6,0... Toch heb ik me aardig vermaakt met deze film ondanks alles.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  zaterdag 15 februari 2014 @ 02:08:04 #49
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_136726150
Knights of Badassdom (2013) - IMDb



Live-action role players conjure up a demon from Hell by mistake and they must deal with the consequences.

Veel bekende gezichten voor mensen die series volgen, en de humor zit wel aardig in elkaar, niet extreem grappig maar ook niet saai te noemen qua humor.

Leuke grappig, prettig verhaal, deze film zal je met name boeien als je een beetje nerd bent en de D&D en LARP groepen kent anders kan het wat lastig zijn om te volgen en de humor te begrijpen.

imdb: 6,9 ...en begon op 8,8.
Ikke: 7,0 gewoon leuke film.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 15 februari 2014 @ 08:06:47 #50
78918 SeLang
Black swans matter
pi_136726832
The Kings of Summer (2013)
Three teenage friends, in the ultimate act of independence, decide to spend their summer building a house in the woods and living off the land.

Leuke film. Ik wil weer jong zijn.
8-
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')