Nee, dat is niet hoe php werkt. Je kunt prima een functie aanroepen en daarna declareren. Je kunt ook twee functies maken die elkaar aanroepen zonder dat je daar spannende extra dingen voor hoeft te doen.quote:Op donderdag 27 februari 2014 19:34 schreef zoem het volgende:
De functies zullen eerst gedeclareerd moeten worden alvorens ze aangeroepen kunnen worden. In je voorbeeld moet de call naar test() er dus onder staan. Dat is hoe php werkt.
Dat zou gewoon moeten werken. Maar het is wat lastig om je te helpen zolang niet duidelijk is wat er gebeurt als je de code in functies hebt staan.quote:Op donderdag 27 februari 2014 19:28 schreef terdege het volgende:
Hoe werken functions in PHP? Ik gebruik een los PHP bestand om data in een database te manipuleren maar ik kan daarbij geen gebruik maken van functions. Bijvoorbeeld onderstaande code werkt niet, maar als ik dezelfde mysqli_query buiten de function zet werkt het prima. Werkt een php functie alleen als er een echo of return in zit?
test();
function test(){
mysqli_query(blalba);
}
Dat werkt alleen als het binnen hetzelfde bestand staat. Hij heeft een losse file met functies die waarschijnlijk later pas geinclude wordt. En dan gaat je verhaal niet op. Heb even m'n reactie aangepast zodat het duidelijker is.quote:Op donderdag 27 februari 2014 21:29 schreef Light het volgende:
[..]
Nee, dat is niet hoe php werkt. Je kunt prima een functie aanroepen en daarna declareren. Je kunt ook twee functies maken die elkaar aanroepen zonder dat je daar spannende extra dingen voor hoeft te doen.
Ja okquote:Op donderdag 27 februari 2014 21:34 schreef zoem het volgende:
[..]
Dat werkt alleen als het binnen hetzelfde bestand staat. Hij heeft een losse file met functies die waarschijnlijk later pas geinclude wordt. En dan gaat je verhaal niet op. Heb even m'n reactie aangepast zodat het duidelijker is.
Wat een stom principe zegquote:Op donderdag 27 februari 2014 21:42 schreef Light het volgende:
[..]
Ja okJe moet een file eerst includen voordat je de code daarin kunt aanspreken.
Welke dinosaurus werkt er dan ook nog zonder classesquote:Op donderdag 27 februari 2014 22:00 schreef Light het volgende:
[..]
Die werken voor classes, niet voor bestanden met losse functies.
Terdege misschien?quote:Op donderdag 27 februari 2014 22:04 schreef CrashO het volgende:
[..]
Welke dinosaurus werkt er dan ook nog zonder classes
niet alles hoeft OO te zijn hequote:Op donderdag 27 februari 2014 22:04 schreef CrashO het volgende:
[..]
Welke dinosaurus werkt er dan ook nog zonder classes
Niet alle functies wil je in een class hebben.quote:Op donderdag 27 februari 2014 22:04 schreef CrashO het volgende:
[..]
Welke dinosaurus werkt er dan ook nog zonder classes
Behalve de autoload functie, over wat voor functies heb jij het?quote:Op vrijdag 28 februari 2014 09:15 schreef Sitethief het volgende:
[..]
Niet alle functies wil je in een class hebben.
Een bunch aan helper functies? Waarom zou je dat in een class willen frotten?quote:Op vrijdag 28 februari 2014 11:26 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Behalve de autoload functie, over wat voor functies heb jij het?
Zodat je alle die functies op 1 centrale overzichtelijke plek hebt.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 11:38 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Een bunch aan helper functies? Waarom zou je dat in een class willen frotten?
En dan moet je... wat doen precies?quote:Op vrijdag 28 februari 2014 11:54 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Zodat je alle die functies op 1 centrale overzichtelijke plek hebt.
Daarnaast heb je verschillende soorten helpers, miss wil je het wel opdelen.
Html helpers
Url helpers
Helper helpers
Parse helpers
Met classes blijf je overzichtelijk en is het duidelijk waar een functie vandaan komt.
En je kunt functienamen normaal houden, zodat je niet met dezelfde functienamen eindigt voor verschillende dingen.
1 2 3 4 | include_once("Utils.php"); my $helper = new Helper; $helper->parse_url(); |
1 2 3 | include_once("Utils.php"); parse_url(); |
De include kan je weglaten bij de OO versie want die kan je met autoload laten afhandelen.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 12:31 schreef slacker_nl het volgende:
Ik mis je punt. Of word alles een static functie?
1 2 | $uh = Loader::helper('url'); $uh->parse_url(); |
1 2 3 4 | <?php $url = new Url('http://www.fok.nl'); echo $url->getHost(); ?> |
quote:Op vrijdag 28 februari 2014 14:23 schreef wipes66 het volgende:
[ code verwijderd ]
+ psr-0 autoloader en de rest gaat automatisch. geen includes, geen loader class. eleganter kan niet denk ik
Zo doe ik het ook ^^quote:Op vrijdag 28 februari 2014 14:23 schreef wipes66 het volgende:
[ code verwijderd ]
+ psr-0 autoloader en de rest gaat automatisch. geen includes, geen loader class. eleganter kan niet denk ik
Huiverig wordt ik ervan, automatisch files laden, expliciet aangeven welke klasse je wilt gebruiken in je module.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 14:23 schreef wipes66 het volgende:
[ code verwijderd ]
+ psr-0 autoloader en de rest gaat automatisch. geen includes, geen loader class. eleganter kan niet denk ik
Ja, want de classloaders kunnen het pad achterhalen dmv de classname of namespace. Vroeger zag je vaak de "Vendor_My_Awesome_Class" constructie, waarbij underscores door slashes werden vervangen in de autoloader. Moderne frameworks gebruiken nu namespaces, waarbij de namespace separator wordt gebruikt voor het resolven van het pad. Een vereiste is dus dat er een toplevel namespace moet zijn.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 18:22 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Huiverig wordt ik ervan, automatisch files laden, expliciet aangeven welke klasse je wilt gebruiken in je module.
Hoe werkt autoloader eigenlijk, als ik t/inc/Net/LDAP.php heb en een lib/Net/LDAP.php, kan ik dan zeggen dat t/inc gebruikt moet worden of dat lib gebruikt moet worden?
Vanuit HTML wordt een PHP bestand met deze code aangeroepen als iemand ergens op klikt. Het is vrij simpel. Alles werkt gewoon zoals het hoort, alleen de functies worden niet uitgevoerd.quote:Op donderdag 27 februari 2014 21:33 schreef Light het volgende:
[..]
Dat zou gewoon moeten werken. Maar het is wat lastig om je te helpen zolang niet duidelijk is wat er gebeurt als je de code in functies hebt staan.
Tip: plaats php code tussen
[ code verwijderd ]
voor leuke kleurtjes en regelnummers enzo.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 | <?php include 'dbconnect.php'; test(); function test(){ mysqli_query($link, 'UPDATE tablename SET Rowname=5'); } mysqli_close($link); ?> |
$link binnen je functie `test` gaat niet werken. Die zit in een andere scope. Als je hem daar wilt gebruiken zal je hem moeten meegeven. (of OO gaan en een property binnen je class aansprekenquote:Op vrijdag 28 februari 2014 18:59 schreef terdege het volgende:
Alles werkt gewoon zoals het hoort, alleen de functies worden niet uitgevoerd.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2014 19:09:51 ]
Wat je doet heeft niets met OO te maken, maar dat wil niet zeggen dat het 'geen goede manier'is. Als je OO wilt programmeren zul je toch echt classes, namespaces, methods enz. moeten gaan gebruiken.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 18:59 schreef terdege het volgende:
@ OO discussie. Ik weet hoe ik OO moet programmeren maar ik heb geen ervaring met PHP. Ik heb vervolgens geleerd om aparte PHP bestanden te maken voor verschillende taken die dan aan te roepen met behulp van JSON. Bijvoorbeeld: als iemand op een rode knop drukt wordt rodeknop.php uitgevoerd. Dit is dus geen goede manier om PHP te gebruiken?
[..]
Vanuit HTML wordt een PHP bestand met deze code aangeroepen als iemand ergens op klikt. Het is vrij simpel. Alles werkt gewoon zoals het hoort, alleen de functies worden niet uitgevoerd.
[ code verwijderd ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |