abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 12 april 2014 @ 15:43:28 #301
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_138796627
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 15:18 schreef Holyme het volgende:

[..]

Natuurlijk doen katten dat, dat is normaal kattengedrag. Als je niet wil dat katten op meubels komen en de hoogte in gaan, dan kun je ze hooguit leren dat ze wat dingetjes niet doen (of alleen doen als je er niet bent :P), maar verder zou ik accepteren dat het in de aard van het beestje zit om dat soort dingen te doen.

[..]

Voedselverrijking (wat Dragonberry zei) is dus niet standaard voer hebben staan, maar gebruik maken van voerpuzzels e.d. Speeltjes kun je beter afwisselen, leg er 'ns 'n paar weg, na een tijdje zijn ze vaak weer interessanter. En niet verwachten dat een kat zichzelf altijd wel bezig houdt, zelf gaan spelen met je katten! Een veertje wat achter een deur verdwijnt is veel interessanter dan een balletje wat daar maar ligt te liggen :)

Verder zijn het van wat ik begrijp buitenkatten die ineens binnen gehouden worden? Dat geeft vaak problemen, dat is iets wat van tevoren bedacht had kunnen worden. Je mag geen structuur aanbrengen op de muren om op die manier het krabben tegen te gaan? Meer krab/klimmogelijkheden zoals je beschrijft zijn altijd goed :)

Maar verder, een hoogzwangere poes opsluiten in een gang met een kater die ze op het moment liever niet in de buurt heeft? :N Geef dat beestje de ruimte om een lekker plekje te zoeken, om weg te kunnen van de andere kat, en om zo stressvrij mogelijk de bevalling in te gaan.
Ze hebben niet alleen de gang, kunnen ook gewoon naar boven. Heb van 2 slaapkamers de deuren altijd open dus genoeg vrijheid om te bewegen en ze kunnen dus ook alleen zijn als ze even geen zin in elkaar hebben. De mand met deken voor de zwangere poes staat ook in 1 van die kamers zodat ze daar in alle rust kan bevallen als het zover is. Maar ze samen in de woonkamer laten als ik weg ben gaat helaas niet, heb het al meerdere keren geprobeerd. Zodra ik thuis kom zijn dan de gordijnen kapot en regelmatig vallen er bloempotten, kandelaars e.d. kapot.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')