WouterWV | woensdag 5 februari 2014 @ 11:38 |
Hallo allemaal, ik ben student industrieel product ontwerp en ben momenteel bezig met het ontwerpen van een inductiekookplaat. Ik ben benieuwd naar ervaringen op het gebied van inductieplaten. Heb jij hier ervaring mee en zou je mij willen helpen met jouw mening ga dan naar de volgende link en vul hem in! Heb je er zelf geen ervaring mee maar ken je wel iemand die er ervaring mee heeft dan zou ik het heel fijn vinden als je de link door zou sturen. http://www.thesistools.com/web/?id=390862 Heb je geen zin om de enquete in te vullen maar wil je wel wat kwijt over inductie, laat dan vooral een reactie achter. Met Vriendelijk groet, Wouter [ Bericht 0% gewijzigd door WouterWV op 05-02-2014 12:35:23 ] | |
qltel | woensdag 5 februari 2014 @ 11:48 |
Ingevuld.. ..en het is trouwens inductiekookplaat.. ![]() | |
minkuukel | woensdag 5 februari 2014 @ 11:59 |
Done ![]() | |
WouterWV | woensdag 5 februari 2014 @ 12:35 |
Bedankt voor de snelle reactie! en tips ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 5 februari 2014 @ 19:55 |
Ingevuld. ![]() | |
habitue | woensdag 5 februari 2014 @ 20:47 |
Hmm een enquete topic. geen zin om in te vullen, maar ik vind inductie echt kut. Altijd. | |
samara | donderdag 6 februari 2014 @ 20:24 |
ik denk ik ook. Ik kook al 3 en een half jaar op inductie maar kan er niet aan wennen. Hiervoor alleen op gas en volgens mij vind ik dat eigenlijk beter. | |
Pietverdriet | donderdag 6 februari 2014 @ 20:48 |
Geef mij maar gas | |
Bramito | donderdag 6 februari 2014 @ 20:55 |
Waarom? | |
Spanky78 | donderdag 6 februari 2014 @ 21:10 |
Ik vind inductie wel fijn. Alleen voor echt wokken heb je gewoon een flinke gasbrander nodig. Het mooiste is een plaat te grootte van een 6 pits gasstel die overal inductie heeft. Ziet zelf de pan staan en de temperatuur stel je per zone in. Bediening moet iig afneembaar zijn ivm schoonmaken (het grootste pluspunt van inductie). Professioneel trouwens gebruikten we inductie wel veel, maar voor het echt hetere bakwerk was gas toch het beste. | |
Pietverdriet | vrijdag 7 februari 2014 @ 08:22 |
Werkt fijner vind ik | |
Bramito | vrijdag 7 februari 2014 @ 08:52 |
Meer een gevoel dus? Ik heb alleen als student gas gehad dus ik heb dat niet. Thuis heeft mijn moeder al minimaal 20 jaar inductie. Verder is bramito een knoeipot en dan is inductie wel handig. Helaas al 15 jaar met keramisch. | |
Rickocum | vrijdag 7 februari 2014 @ 10:42 |
Het zal wel aan de inductieplaten op het werk liggen; maar god zeg, ik moet t water wel 20 minuten laten koken voor t kookt zowat ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 7 februari 2014 @ 11:05 |
Nee, het werkt prettiger vind ik, je pannen doen het allemaal gewoon, en open vlam heeft meer voordelen zoals het schillen van Paprika's | |
habitue | vrijdag 7 februari 2014 @ 11:23 |
Het is gewoon altijd kut. Of het wordt te heet of het wordt nooit heet. Of maar 1 kant van de pan wordt heet. ![]() Echt in alle vakantiehuisjes heb ik ruzie met die ondingen. Een eis van mijn nieuwe huis zal dan ook zeker een keuken met gasstel zijn. | |
#ANONIEM | vrijdag 7 februari 2014 @ 11:28 |
In vakantiehuisjes zit vaak een keramische kookplaat, dat zijn ondingen. Ik vind inductie geweldig, het reageert snel, je kunt met een powerzone een pan supersnel aan de kook brengen. En koters kunnen helpen, want geen open vuur, dus minder gevaarlijk. En je kunt een kinderslot instellen tegen avontuurlijke koters die zonder te vragen stiekem iets willen kokkerellen. ![]() | |
_Arual_ | vrijdag 7 februari 2014 @ 11:33 |
Dat is raar. Water koken gaat op inductie juist sneller dan op gas. Toen ik een keer op gas kookte, en pas als laatst het water voor de rijst opzette omdat ik dat bij inductie zo gewend ben, was de rest van het eten verpieterd. | |
Bramito | vrijdag 7 februari 2014 @ 11:36 |
das waar.... | |
ikheetmartijn | vrijdag 7 februari 2014 @ 11:38 |
Kwestie van gewenning dus? Wij zijn ook aan het rondkijken voor een nieuwe keuken en ik twijfel nog. Ik mag graag een schone opgeruimde keuken hebben en het idee van een doekje over de plaat halen en schoon, lokt mij wel! Ik vind het er ook wel strak uitzien. Krast het niet heel erg snel? Ik heb het idee dat het er snel haveloos moet gaat uitzien. Qua gebruik helaas geen ervaring, ik heb zelf altijd met gas gekookt (gasfornuis). Met gas koken schijnt wel goedkoper te zijn. | |
Pietverdriet | vrijdag 7 februari 2014 @ 11:45 |
De inductieplaat is gehard glas, dat gaat niet krassen tenzij je rare dingen doet. Als je bang bent voor een snelle veroudering van je keuken houd dan vooral rekening met de kleur en materiaal van het werkblad. | |
_Arual_ | vrijdag 7 februari 2014 @ 11:49 |
Wij konden niet anders, in onze nieuwbouwwijk lopen geen gasleidingen. Ik ben niet bepaald zuinig op mijn spullen, geen poetsmiep, maar de plaat is na 8 jaar nog zo goed als nieuw. Ik vind gas ook eng, stel dat je het vergeet uit te zetten. | |
qltel | vrijdag 7 februari 2014 @ 11:50 |
Nee hoor, wij hebben zelfs een glaskrabber voor als hij echt smerig is (die worden speciaal voor dit soort platen verkocht) maar krassen zie je niet. | |
Deshain | vrijdag 7 februari 2014 @ 11:51 |
Sorry maar je enquête is een beetje onlogisch, je gaat er vanuit dat iedereen die ervaring met inductiekookplaten er ook eentje heeft? Heb hem dan ook niet afgemaakt. | |
ikheetmartijn | vrijdag 7 februari 2014 @ 12:15 |
Top, het "kras" argument is dus te verwaarlozen. Wat vinden jullie verder de nadelen aan inductiekoken? Het wordt niet zo heet lees ik van Spanky78? | |
Rickocum | vrijdag 7 februari 2014 @ 12:16 |
Sorry, ik was in de war met een electrische plaat. Dat ding op het werk is echt verschrikkelijk (en electrisch) ![]() Moet ik verdomme vanmiddag ook weer op 'koken' ![]() | |
qltel | vrijdag 7 februari 2014 @ 12:18 |
Nadelen? Ik kan er geen bedenken, behalve dat het volgens mij duurder is dan op gas koken. Verder vind ik het prima en werkt het voor mij hetzelfde als koken op gas. | |
#ANONIEM | vrijdag 7 februari 2014 @ 14:39 |
Ander nadeel: een gaskookplaat is zo goed als onverslijtbaar, een inductieplaat is na een jaar of tien op. Schijnt dus kapot te kunnen. Ander nadeel: niet alle pannen werken met inductie, ze moeten magnetisch zijn. De nadelen terzijde, ik ben blij dat ik voor inductie heb gekozen ipv voor gas. Vind het super. Ik kan ook nog een tijd instellen per kookzone, na de ingestelde tijd klinkt een pieper en gaat die specifieke zone uit. Briljant. Ik moest er wel aan wennen in het begin, de eerste weken brandde er wel eens iets aan omdat het harder ging dan verwacht. | |
Spanky78 | vrijdag 7 februari 2014 @ 20:39 |
Het wordt wel heet, maar niet zo heet als mijn wokbrander. Ik had iervoor inductie, maar nu weer gas. Inductie is prima en snel , water kookt zo. Maar voor bakken en braden enzo heb ik liever gas. Voor stoofvlees is inductie mooier, daarop kun je iets echt heel lang laten sudderen en ook gewoon tussendoor boodschappen gaan doen... | |
Bucketlist | vrijdag 7 februari 2014 @ 23:55 |
Nadeel zijn eigenlijk alleen de kosten; iets duurder in gebruik en je hebt vaak wat nieuwe pannen nodig. Qua schoonmaken/lelijk worden kan ik je echt geruststellen; ik ga er totaal niet zuinig mee om en mijn inductieplaat ziet er na 3 jaar nog uit als nieuw. | |
The_stranger | zaterdag 8 februari 2014 @ 17:15 |
Pas wel op op barsten. Niet alleen bij inductie natuurlijk, maar een barst kan ervoor zorgen dat de gehele plaat vervangen moet worden. Mocht het gebeuren, kijk dan of het niet onder je glasverzekering valt. Bij mij wel en scheelt toch weer in de kosten voor vervanging. | |
z80 | zaterdag 8 februari 2014 @ 19:16 |
om een inductie plaat te voorzien van een barst moet je behoorlijk lomp doen. ja het kan stuk. maar niet bij :normaal"gebruik. ook niet als je een keer een pan er op laat stuiteren. | |
z80 | zaterdag 8 februari 2014 @ 19:21 |
zeker weten dat het een inductie plaat is en geen halogeen? een inductie plaat verwarmd namelijk de bodem van de pan door een magnetisch veld. een halve pan verwarmen kan dus technische gezien niet. en het vermogen, hoe heet een pan wordt, kan met kleine stapjes worden ingesteld. plaat uit is ook meteen geen warmte toevoer meer. | |
The_stranger | zaterdag 8 februari 2014 @ 19:29 |
Bij mij was het een flesje olijfolie wat omviel op de rand van de plaat, meer niet. Noem ik niet behoorlijk lomp eigenlijk. | |
Sorella | woensdag 12 februari 2014 @ 21:47 |
Ik val even binnen. Wij hebben sinds 2,5 jaar een gas op glas kookplaat maar wat een crime om het streeploos te krijgen. We zitten nu te denken aan inductie in combinatie met een wokbrander (gas). Het enige wat me tegenhoud is de prijs in totaal ben ik minimaal 2000 euro kwijt inc. het verzwaren van de zekeringen + kabel e.d. en dat vind ik wel een hele hoop geld dus mijn vraag: is het het geld waard ? Het zal dan deze worden van: http://www.atag.nl/nl_NL/kookplaten/inductiekookplaten/IG9571MBA | |
CruellaDeVil | woensdag 12 februari 2014 @ 22:06 |
Heb je geen begeleider TS? Je enquête is tenenkrommend slecht. ![]() |