ik denk ik ook. Ik kook al 3 en een half jaar op inductie maar kan er niet aan wennen.quote:Op woensdag 5 februari 2014 20:47 schreef habitue het volgende:
Hmm een enquete topic. geen zin om in te vullen, maar ik vind inductie echt kut. Altijd.
Nee, het werkt prettiger vind ik, je pannen doen het allemaal gewoon, en open vlam heeft meer voordelen zoals het schillen van Paprika'squote:
Dat is raar. Water koken gaat op inductie juist sneller dan op gas. Toen ik een keer op gas kookte, en pas als laatst het water voor de rijst opzette omdat ik dat bij inductie zo gewend ben, was de rest van het eten verpieterd.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 10:42 schreef RickoKun het volgende:
Het zal wel aan de inductieplaten op het werk liggen; maar god zeg, ik moet t water wel 20 minuten laten koken voor t kookt zowat
das waar....quote:Op vrijdag 7 februari 2014 11:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, het werkt prettiger vind ik, je pannen doen het allemaal gewoon, en open vlam heeft meer voordelen zoals het schillen van Paprika's
Kwestie van gewenning dus?quote:Op vrijdag 7 februari 2014 11:28 schreef Rowlf het volgende:
Ik vind inductie geweldig, het reageert snel, je kunt met een powerzone een pan supersnel aan de kook brengen. En koters kunnen helpen, want geen open vuur, dus minder gevaarlijk. En je kunt een kinderslot instellen tegen avontuurlijke koters die zonder te vragen stiekem iets willen kokkerellen.
De inductieplaat is gehard glas, dat gaat niet krassen tenzij je rare dingen doet. Als je bang bent voor een snelle veroudering van je keuken houd dan vooral rekening met de kleur en materiaal van het werkblad.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 11:38 schreef ikheetmartijn het volgende:
[..]
Kwestie van gewenning dus?
Wij zijn ook aan het rondkijken voor een nieuwe keuken en ik twijfel nog.
Ik mag graag een schone opgeruimde keuken hebben en het idee van een doekje over de plaat halen en schoon, lokt mij wel! Ik vind het er ook wel strak uitzien.
Krast het niet heel erg snel? Ik heb het idee dat het er snel haveloos moet gaat uitzien.
Qua gebruik helaas geen ervaring, ik heb zelf altijd met gas gekookt (gasfornuis).
Met gas koken schijnt wel goedkoper te zijn.
Wij konden niet anders, in onze nieuwbouwwijk lopen geen gasleidingen. Ik ben niet bepaald zuinig op mijn spullen, geen poetsmiep, maar de plaat is na 8 jaar nog zo goed als nieuw. Ik vind gas ook eng, stel dat je het vergeet uit te zetten.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 11:38 schreef ikheetmartijn het volgende:
[..]
Kwestie van gewenning dus?
Wij zijn ook aan het rondkijken voor een nieuwe keuken en ik twijfel nog.
Ik mag graag een schone opgeruimde keuken hebben en het idee van een doekje over de plaat halen en schoon, lokt mij wel! Ik vind het er ook wel strak uitzien.
Krast het niet heel erg snel? Ik heb het idee dat het er snel haveloos moet gaat uitzien.
Qua gebruik helaas geen ervaring, ik heb zelf altijd met gas gekookt (gasfornuis).
Met gas koken schijnt wel goedkoper te zijn.
Nee hoor, wij hebben zelfs een glaskrabber voor als hij echt smerig is (die worden speciaal voor dit soort platen verkocht) maar krassen zie je niet.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 11:38 schreef ikheetmartijn het volgende:
[..]
Krast het niet heel erg snel? Ik heb het idee dat het er snel haveloos moet gaat uitzien.
Sorry, ik was in de war met een electrische plaat. Dat ding op het werk is echt verschrikkelijk (en electrisch)quote:Op vrijdag 7 februari 2014 11:33 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Dat is raar. Water koken gaat op inductie juist sneller dan op gas. Toen ik een keer op gas kookte, en pas als laatst het water voor de rijst opzette omdat ik dat bij inductie zo gewend ben, was de rest van het eten verpieterd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |