BasEnAad | dinsdag 4 februari 2014 @ 10:15 |
Al een paar jaar geleden bleek dat veel diepvriespizza's, lasagnes en andere kant-en-klaarproducten nepkaas bevatten. Dan nu de stelling: is dat zo erg? Mening van TS: Nee, dat is niet zo erg. Vet is vet, eiwit is eiwit en zout is zout. En een diepvriespizza eet ik sowieso niet omdat het zo'n kunststukje is, maar meer voor het gemak. En het houdt de prijzen van voeding lager. Wat vinden jullie? | |
AldoTheApache | dinsdag 4 februari 2014 @ 10:18 |
Wel jammer dat er op de verpakking staat dat je kaas aan het eten bent, terwijl dit niet zo is. Riekt naar oplichting | |
RipMcPants | dinsdag 4 februari 2014 @ 10:19 |
Dit. | |
RobinOok | dinsdag 4 februari 2014 @ 10:19 |
Ze doen er altijd een flintertje kaas bij, dan klopt het dus, dan zit er kaas in. Zelfde met champignonsoep, een flintertje champignon erdoor en je mag het champignonsoep noemen. Als het je stoort moet je beter leren lezen. | |
Scuidward | dinsdag 4 februari 2014 @ 10:19 |
Daarom altijd de bijsluiter. | |
Opa.Bakkebaard | dinsdag 4 februari 2014 @ 10:19 |
Mits je weet dat je geen kaas eet maar een plaatsvervanger heb ik er verder geen problemen mee. | |
Mutsaers__78 | dinsdag 4 februari 2014 @ 10:20 |
Hetzelfde verhaal als met paardenvlees in rundvlees: het is niet ongezond voor je om het te eten, maar ik wil verdorie wel alleen het product eten wat ik koop. En als ik een cheeseburger bestel, wil ik dat er echte kaas (cheddar) op zit. Dus ja, ik vind het wel erg. | |
Tja..1986 | dinsdag 4 februari 2014 @ 10:28 |
Hoezo is het geen kaas dan? Omdat het niet tot stand gekomen is op de ouderwetse methode? | |
Galantfan | dinsdag 4 februari 2014 @ 10:31 |
Als het goed naar kaas smaakt zonder al te veel chemische troep,who cares? | |
Nelvalhil | dinsdag 4 februari 2014 @ 10:34 |
Ook als je hamburgers hierdoor goedkoper word en het zelfde smaakt? | |
Mutsaers__78 | dinsdag 4 februari 2014 @ 10:34 |
Yup. Ik weet graag wat ik eet. | |
DroogDok | dinsdag 4 februari 2014 @ 12:40 |
Als maar duidelijk is wat wat is. | |
Pietverdriet | dinsdag 4 februari 2014 @ 14:29 |
CUL / Analoge kaas | |
derLudolf | dinsdag 4 februari 2014 @ 15:26 |
De smaak zal niet hetzelfde zijn. Bovendien, wat doet 1 plakje kaas nou op de prijs van een cheeseburger... | |
Nelvalhil | dinsdag 4 februari 2014 @ 15:30 |
Op één plakje kaas op een cheeseburger proef je dat ook niet, en er zullen vast wel extra kosten mee verbonden worden ![]() | |
Nelvalhil | dinsdag 4 februari 2014 @ 15:30 |
Dan zit je (helemaal in Nederland) helemaal fout hier | |
Pietverdriet | dinsdag 4 februari 2014 @ 15:32 |
iedere cent verlaging van kostprijs is een cent winst | |
Mutsaers__78 | dinsdag 4 februari 2014 @ 19:24 |
Zucht......en nu komt er een vraag die jij nooit verwacht natuurlijk, anders had je het antwoord al gegeven: Hoezo? | |
derLudolf | dinsdag 4 februari 2014 @ 19:54 |
Als ik al kaas lustte, dan wou ik toch ook kaas op mn cheeseburger. Daar zou ik dan ook wel een duppie voor over hebben | |
Spanky78 | dinsdag 4 februari 2014 @ 20:14 |
Ik vind dat dit soort dingen duidelijker gelabeld moet zijn. Als er zaken inzitten die het origineel vervangen zou het op het label moeten. Dus: bevat kaas en analoogkaas... net zoiets als met zoetstoffen al geldt. | |
FutureFairytale | dinsdag 4 februari 2014 @ 22:04 |
Sinds bekend werd dat er analoogkaas is gebruikt is dit niet meer van toepassing? | |
Zelva | woensdag 5 februari 2014 @ 02:08 |
Dat laatste is onzin, echte analoog is vrijwel smakeloos. | |
De_Pel | zaterdag 8 februari 2014 @ 02:39 |
Ik las AnaalOog en ik vond dit een raar topic. Verder interesseert het me niets zolang het smaakt als kaas en er geen chinese mensenharen of babyhoofdjes in zitten. | |
markmarkmark | zaterdag 8 februari 2014 @ 02:59 |
staat duidelijk vermeld als plantaardige olie | |
Pietverdriet | zaterdag 8 februari 2014 @ 09:24 |
Kalvermaag.? | |
Spanky78 | zaterdag 8 februari 2014 @ 16:12 |
right, dat is misbruik van de labellingregels. Mensen voele zich misleid door een pizza vol 'kaas' met selchts 3% echte kaas. Dat is gewoon een vorm van legale oplichtierij. | |
De_Pel | zaterdag 8 februari 2014 @ 16:47 |
Als het goed smaakt vind ik het heel niet rullevant zolang er maar niets geks in zit. | |
Pietverdriet | zaterdag 8 februari 2014 @ 18:29 |
Na de analoge kaas op pizza, neemt men het in de UK nog een marathonnetje verder http://www.theguardian.co(...)products-mislabelled | |
Spanky78 | zaterdag 8 februari 2014 @ 20:48 |
Jij niet, maar anderen wel. Mensen verwachten en willen kaas. En als het geen kaas is maar net zo lekker smaakt; zeg dat dan gewoon. Ik heb gewoon een hekel aan liegend marketingtuig. Voorbeeldje hebben? http://www.dumpert.nl/med(...)arsebroekenland.html | |
Pietverdriet | zaterdag 8 februari 2014 @ 21:11 |
Probleem is, mensen willen belogen worden, en worden veel bozer als je zegt dat ze belogen worden dan wanneer ze bedrogen worden. Mensen willen bevestiging van hun vooroordelen, willen een roes aan happy zijn met hun illusies. | |
Spanky78 | zaterdag 8 februari 2014 @ 22:50 |
Nja, ze willen niet belazerd worden, maar zijn te dom om het te begrijpen en 'shoot the messenger' | |
Redcoon | zondag 9 februari 2014 @ 12:31 |
Ik ben een groot fan van nepkaas, vooral in tosti's of op een hamburger. Kan me er niet aan storen dat het als kaas wordt verkocht. | |
markmarkmark | zondag 9 februari 2014 @ 14:05 |
maar als je 98 cent voor een euroshopper pizza betaald bij de ah, kun je ook niet verwachten dat er 300 gram goudse kaas op zit natuurlijk. | |
Elan | woensdag 12 februari 2014 @ 19:15 |
De tering zeg, jij hebt vast afgestorven smaakpapillen of zo anders zou je nooit zo'n debiele opmerking maken. Die rotzooi kan je op geen enkele manier vergelijken met échte kaas, zelfs niet qua structuur. | |
De_Pel | woensdag 12 februari 2014 @ 19:21 |
Lees het eerste woord in de zin nogmaals. ![]() Als je het niet te vreten vind, is dat je goed recht, dan moet je meer dan 58 cent voor je pizza betalen. Verband prijs/kwaliteit lijkt me ddidelijk. Punt is, dat je dan klaagt over de smaak of structuur, voor mijn part geur of kleur. De essentie van bovenstaande, waar het een vereiste is dat het uitgezogen koe met kalvermaag moet zijn boven plant vind ik onzin. | |
Elan | woensdag 12 februari 2014 @ 19:24 |
Ik eet die rotzooi sowieso niet, was alleen oprecht verbaasd dat er kennelijk mensen rondlopen die het verschil met echt kaas niet proeven of het zelfs goed vinden smaken. |