--Sam | vrijdag 31 januari 2014 @ 18:52 |
De titel zegt het al. Wat is jouw favoriete (zelfgemaakte) hoofdgerecht? Plaats ook het recept, zodat wij dit recept ook eens kunnen proberen ![]() | |
boem-dikkie | vrijdag 31 januari 2014 @ 18:56 |
Ik kan deze pasta altijd wel waarderen. Knoflook en ui fruiten. Gehakt toevoegen. Tomatensaus toevoegen (naturel, tomato frito, oid). Balsamico azijn toevoegen, halve citroen aan sap en schil toevoegen, gorgonzola toevoegen en even laten koken. Dan courgette grillen en deze er door heen roeren. Gehakt kun je ook vervangen door tonijn. ![]() | |
IBAZ | vrijdag 31 januari 2014 @ 19:22 |
Ik ben redelijk experimenteel in de keuken, maar gorgonzola en tomatensaus in dezelfde pan gooien, daar moet ik toch wel even aan wennen. | |
Spartagek | zaterdag 1 februari 2014 @ 05:14 |
Ik moet zeggen, op een pizza werkt het ook ![]() Mijn receptje : kipfilet ( 700 / 1000gr ) boemboe ajam paniki van konimex bruine suiker, ketjap manis, rijst Kip in blokjes ( niet te klein ) snijden, en aanbakken. als het goed gekleurd is, ajam paniki erbij, en even aanzetten 100 / 150ml water ( eigen inzicht, op de boemboe gaat men van 200ml uit ) aanvullen met ketjap 3 a 4 el bruine suiker erbij ( de kip er even uithalen, anders kook je ze droog :| ) de saus inkoken tot de helft ongeveer ( lekker stroperig ) paar minuten voor serveren de kip terug, en uitserveren. Rijst, seroendeng, zoetzure komkommer en kroepoek ... Zoet-pittig, zelfs mijn kinderen roepen er om .... kost zo'n 7 ¤ maar voedt 4 personen ( of 4x één, het vriest geweldig in ) ![]() | |
boem-dikkie | zaterdag 1 februari 2014 @ 13:14 |
Doen, fantastisch. ![]() | |
--Sam | zondag 2 februari 2014 @ 15:31 |
Mijn favoriete spaghetti: Pasta voor 4 personen (400 gram) 500 gram rundergehakt 2 blikken gepelde tomaten in blokjes 2 kleine blikjes tomatenpuree 1 ui 2 teentjes verse knoflook 1 ei Verse Basilicum 1 bekertje creme fraiche 2 theelepels bruine suiker Eventueel paneermeel Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en paneermeel door. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehaktballetjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. | |
Pietverdriet | zondag 2 februari 2014 @ 16:40 |
Eend met sinaasappelen De Saus paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen). Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade. Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel. Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is. Afmonteren met een flinke kluit boter. Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets De eendenborst filets, De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt. Op de huid braden op laag vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé. Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen. Serveren met puree en rode kool of spruitjes | |
missbehavin | zondag 2 februari 2014 @ 16:49 |
Huuuuh, Conimex ![]() | |
_Dido_ | zondag 2 februari 2014 @ 16:50 |
http://www.smulweb.nl/rec(...)illa-met-yoghurtsaus![]() | |
Sauslepel | zondag 2 februari 2014 @ 17:16 |
Beef, mushroom and ale pie ![]() Bij gebrek aan ale kan je er ook rode wijn in doen. | |
Red_85 | zondag 2 februari 2014 @ 18:02 |
Oew dat zijn er zoveel. Fajita's met verschillende soorten vulling, salsa, guacemole en nacho's. Zelfgemaakte carbonara (inc. eigen pasta) Pasta met een kaassaus, champions en ham Stoofvlees met puree en willekeurige groente. Gestoofde lamsschenkel | |
Pietverdriet | zondag 2 februari 2014 @ 18:21 |
Als ik geen zin heb om te koken, schil ik bloemige aardappels en snij ze aan stukken, op een bakblik, kippenvleugels kruiden en erop leggen, 75 minuten in de oven en een salade erbij. De aardappels zuigen zich vol met het vet van de kip, en de sappen, erg lekker | |
boem-dikkie | maandag 3 februari 2014 @ 09:45 |
Simpele pasta met kaassaus en peer is ook awesome. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 3 februari 2014 @ 16:18 |
Ik heb verschillende favoriete gerechten die ik graag zelf bereid. Probleem is echter dat ik te lui ben om in de keuken te gaan staan gewoon ...omdat ik er geen zin in heb hier teveel tijd aan te besteden over het algemeen. Liever laat ik het bereiden. Maar goed. Om alvast wat prijs te geven: Spaghetti bolognese of voor mij part carbonara. Maar dan moet ik ook trek hebben in pasta,iets dat ik niet vaak heb.. ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 03-02-2014 16:18:15 ] | |
--Sam | maandag 3 februari 2014 @ 19:01 |
Opgeslagen! | |
FutureFairytale | maandag 3 februari 2014 @ 19:06 |
Heb op tv gezien dat t niet goed is omdat rauwe kip in aanraking komt met aardappels. | |
Pietverdriet | maandag 3 februari 2014 @ 19:18 |
En wat zou dat? Het gaat de oven in en alles gaat dood. | |
FutureFairytale | maandag 3 februari 2014 @ 19:50 |
Vroeg t me af toen ik t zag. Zit wel kern van waarheid in. Kip mag je ook niet snijden op n plank waar je later groente mee snijdt. Dat gaat ook allebei dood maar toch wordt t afgeraden. | |
RobinOok | maandag 3 februari 2014 @ 20:28 |
Klinkt als klok-en-klepel-lulverhaal. Sorry hoor. Zou echt niet kunnen verzinnen waarom aardappelen besmet met (uit een kip gelekte) salmonella niet veilig uit een oven kan komen en diezelfde, besmettende kip wel. | |
Pietverdriet | maandag 3 februari 2014 @ 20:29 |
Wat snijplank aangaat correct, maar op de aardappels in de oven, onzinnig. | |
highender | maandag 3 februari 2014 @ 20:33 |
Broodje of baguette hete kip. Kipfilet in reepjes snijden en bakken in olijfolie, vervolgens toevoegen: - Kippenbouillon - Flink wat Thaise chilisaus - Fijngehakte rawit pepers en knoflook - Ananas of mango - Koriander | |
RobinOok | maandag 3 februari 2014 @ 20:35 |
Broodje kip. Niet echt een hoofdgerecht. | |
habitue | maandag 3 februari 2014 @ 20:53 |
Tagliatelle met zalm-roomsaus Ui fruiten in E.V. Olijfolie, beetje knoflook erbij, gesnipperde prei erbij, bakken tot glazig, kruiden met peper zout en beetje cayennepeper. Witte wijn erbij en laten inkoken. Room erbij en de zalm (In stukjes) erbij. Saus is klaar wanneer de zalm net en beetje uit elkaar begint te vallen. Lekkerste is met zelfgemaakte tagliatelle. Saus moet achterkant van de lepel coaten. Afmaken met verse dille/basilicum/peterselie | |
Hagelkaas | maandag 3 februari 2014 @ 21:46 |
Een kip met veel dragonboter onder de huid gepropt. Uit de oven met aardappelen, uien, knoflook en balsamico. En dan flink kluiven, aardappels ook met de hand eten, fuck it. Bikken! | |
Speedball | maandag 3 februari 2014 @ 22:48 |
spinazie met een vette bal gehakt | |
FutureFairytale | maandag 3 februari 2014 @ 22:51 |
Ik geloof je hoor maar dacht er zo ineens over na. Na snijplank verhit je t in een pan of wok. Wat is daar gevaarlijker aan dan n oven? Vraagje om t te begrijpen. | |
Hagelkaas | dinsdag 4 februari 2014 @ 03:02 |
Het gaat niet om de spullen die je verhit maar om de plank. Bacteriën gaan hoe dan ook dood als je ze verhit, zeker als ze aan de buitenkant van je product zitten. Oven of wok, maakt niet uit. Wanneer jij echter een mes en snijplank (en eventueel handen) vol rauwe kip hebt zitten en snel nog even de peterselie hakt die je er rauw overheen strooit heb je een probleem. Of de tang waarmee je rauwe kip in de pan hebt gegooid gebruiken om een stronk witlof uit het kookwater te vissen. Toen ik nog in de slagerij werkte werd je hoofd op het hakblok gelegd als je kip sneed ook maar in de búúrt van de bruine plank (bereid vlees). Kan het ook niet aanzien als ik bij een slager de kipfilets naast het rundergehakt zie liggen (Zie het vaak genoeg) | |
Pietverdriet | dinsdag 4 februari 2014 @ 07:31 |
Begrijp je vraag niet | |
Pietverdriet | dinsdag 4 februari 2014 @ 07:32 |
Hagelkaas begreep de vraag wel. Hij geeft ook het juiste antwoord, kruisbesmetting | |
derLudolf | dinsdag 4 februari 2014 @ 09:41 |
lekkere sappige schnitzel met een krokant paneerlaagje. Daarbij gebakken aardappels met ui en spekjes | |
Skeletor. | dinsdag 4 februari 2014 @ 09:52 |
Deutsche style! | |
Lonnetje | dinsdag 4 februari 2014 @ 15:56 |
Stoofpotje, zeker in de winter heerlijk! 1 kilo stoofvlees (rund, hert, ander wild) halve liter bouillon halve liter rode wijn 2 uien 2 a 3 teentjes knoflook 2 a 3 laurier blaadjes wat rozemarijn En dan paar uurtjes laten sudderen. Evt met wortel of andere stevige groenten. | |
golfer | dinsdag 4 februari 2014 @ 16:21 |
Paella met chorizo, kip en gamba's. Ingrediënten (voor 4 personen): 400 g paellarijst, zoals bomba of calasparra 6 kippendijen, zonder bot en vel, ca. 600 g 250 g rauwe chorizo, ontveld 3 eetlepels olijfolie 3 geroosterde puntpaprika's, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes, gehakt 6 teentjes knoflook, fijngehakt 1 rode ui, in ringen 125 ml droge witte wijn 1 liter kippenbouillon een plukje saffraandraadjes ½ theelepel paprikapoeder 100 g doperwten, ontdooid als ze uit de diepvries komen 6 grote tomaten, ontveld, ontdaan van zaadjes en gehakt 8 grote gamba's. een handvol bladpeterselie, alleen de blaadjes, gehakt partjes citroen, voor erbij Bereiden Was de rijst goed, laat hem uitlekken en zet hem opzij. Snijd de kip in kleine stukjes en bestrooi ze met zout en peper. Snijd de chorizo in dikke plakken. Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan, of een paellapan als u die heeft, en braad de stukjes kip rondom aan; schep ze op een bord en zet ze opzij. Doe de plakken chorizo in de pan, bak ze 2 minuten en voeg de gehakte paprika, de ui en knoflook toe. Bak alles nog 3-4 minuten onder regelmatig omscheppen, tot de paprika zacht begint te worden. Doe de rijst erbij en bak die al omscheppend enkele minuten om de korrels te roosteren. Schenk de wijn erbij en laat hem tot de helft inkoken. Voeg dan de bouillon, saffraan en het paprikapoeder toe. Breng het geheel aan de kook, leg de stukjes kip weer in de pan en zet het vuur lager. Laat alles 15 minuten sudderen, onder af en toe omscheppen. Voeg de doperwten en gehakte tomaten toe en verwarm alles nog 10 minuten op laag vuur; schep het geheel af en toe om. Haal als de rijst net gaar is maar nog wel enige beet heeft de pan van het vuur en laat hem een paar minuten staan. Bak intussen de gamba's even kort totdat ze rood kleuren en leg die als laatste bovenop de paella. Strooi de peterselie over de paella, zet hem op tafel en serveer de partjes citroen erbij. ![]() | |
Xlarge | dinsdag 4 februari 2014 @ 16:27 |
Ik wil altijd nog eens een paella maken, zelf gebruik ik de combinatie Chorizo, kip en gamba's in de Gumbo, maar ga snel deze paella uitproberen ![]() | |
RobinOok | dinsdag 4 februari 2014 @ 16:42 |
Ik kan dat echt niet, een favoriet aanwijzen. Er is zoveel. En het ligt maar aan mijn bui waar ik net zin in heb. | |
Spellmeista | dinsdag 4 februari 2014 @ 16:47 |
Nasi Goreng http://www.mijnreceptenbo(...)nasi-goreng-153.html en specifiek van deze pagina omdat het tenminste nog te begrijpen is. | |
uniekhoorn | dinsdag 4 februari 2014 @ 16:58 |
Dat scheelt echt per dag! Soms is het gevulde paprika's met een frisse ijsbergsalade. Dan is het uit eten en dat varieert ook weer van Wokken, Italiaans, Grieks whatever. Vaak is het een vette hap Hele kip uit de oven met kruiden en peperroomsaus, met patatten... altijd goed | |
habitue | dinsdag 4 februari 2014 @ 17:06 |
Nja dat heb ik eig ook. Ik heb nu alweer een andere favoriet in mn hoofd dan gister. ![]() | |
Smallish | dinsdag 4 februari 2014 @ 17:11 |
Klinkt lekker! Hoe hoog zet je de oven, Piet? | |
Pietverdriet | dinsdag 4 februari 2014 @ 17:16 |
Ligt aan je oven, tussen de 175 en 200, moet proberen wat het beste werkt in jouw oven. Kip hoort bij trouwens val van het bot moddergaar zijn | |
Smallish | dinsdag 4 februari 2014 @ 17:18 |
Dank je! Ga dit binnenkort zeker proberen! | |
BUTTERSSTOTCH | maandag 17 februari 2014 @ 01:47 |
Kipvleugels met witte rijst. Kipvleugels vers van de markt.in de ochtend marineren met; beetj peper en zout, sambal oelek, conimex ketjap en geheim ingredient scheutje bourboun whisky.liefst jack danieks honey tennesee.naar smaak ui paprika of courgette toevoegen.zonnebloem olie erbij!middagje marinade laten trekken in koelkast.op laag vuur met scheutje bakken in een afgesloten pann.ongeveer 15 minuten en regelmatig keren.en rijst koken uiteraard | |
#ANONIEM | maandag 17 februari 2014 @ 16:49 |
Een schnitzel sappig? ![]() In de basis geldt dat ook voor mij eigenlijk. ![]() [ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2014 16:50:46 ] | |
Spanky78 | maandag 17 februari 2014 @ 17:17 |
Voor als we haast hebben lekker en snel: Pasta met spinazie; Nodig (voor 4 p); neem een grote koekenpan of wok voor de saus, liefst maken op een flinke vlam. - 500 gr. verse pasta of iets van 400 droge. Zorg dat de pasta tegelijk met de saus klaar is.. - 250 gr. tomaten, liefst beetje rijp, mag ook zon bakje snoeptomaatjes zijn, grof gesneden - bakje spekjes - Gewassen spinazie, grof gehakt (ca 300 gr) - Uitje - Twee teentjes knoflook - Goede scheut witte wijn - Ricotta -Parmesan - Salie Bak de spekjes zachtjes in olijfolie licht bruin, zodra het een beetje begint te bruinen doe je de ui erbij en de knoflook en fruit de boel kort. Zet dan het vuur zo hoog mogelijk en voeg in beetje de spinazie toe, bak deze snel tot geslonken en voeg meer spinazie toe. Op deze manier verdamp je het vocht snel en behoud je naast de smaak ook saus met een goede textuur. Blus af met een goede scheut witte wijn (chardonnay is meestal lekker). Voeg de tomaten toe en de salie naar smaak. Als de tomaten kapot koken is de saus klaar; voeg als laatste de ricotta toe en roer er doorheen. Als je het goed timet kun je dan direct de bijna gare pasta er doorheen doen en nog even op vuur even aanzetten. Je kunt dit gerecht binnen een kwartier klaar hebben... ik maak dit in diverse varianten, met paprika; s en zonder spinazie en ricotta, maar juist met oregano... etcet.c Ik heb ook nog lastige recepten, maar da'steveel om op te schrijven ![]() | |
usernaamvergeten | maandag 17 februari 2014 @ 21:58 |
Een lekkere Amerikaanse Clam chowder Of Een goede kom boerenkool Of Een lekker pittige lasagne ![]() | |
ASSpirine | dinsdag 18 februari 2014 @ 13:11 |
Aparte snijplank gebruiken, voor het geval je rauwkost erop snijdt. Als het groente is dat je nog moet bakken, wokken of wat dan nog, dan maakt het in principe niet veel uit lijkt me. | |
derLudolf | zondag 23 februari 2014 @ 16:57 |
Als ie druipt van het vet is je olie niet warm genoeg ![]() | |
Kandijfijn | zondag 23 februari 2014 @ 20:29 |
Zuurkoolovenschotel met peper en appeltjes erdoor ![]() | |
#ANONIEM | zondag 23 februari 2014 @ 20:51 |
Romige Spaghetti Carbonara als old favorite. ![]() Waren laat thuis i.v.m. Ajax-AZ dus zelf voor de verandering eens de handen uit de mouwen gestoken in de keuken. [ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 23-02-2014 20:51:25 ] | |
borisz | zondag 23 februari 2014 @ 21:52 |
Pasta bolognese ![]() KLIK Matt Preston's versie. KLIK Mijn eerste bologneserecept . ![]() | |
Myraela | zondag 23 februari 2014 @ 22:07 |
Eend met een port sausje. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 24 februari 2014 @ 15:48 |
Is inderdaad niet verkeerd. Sowieso eend en dan met name de welbekende pekingeend is ook een lievelingsgerecht van mij waar je mij voor wakker kan maken. Echter de kunst om de pekingeend top te bereiden beheers ik niet en daarom bestel ik 'm meestal. En dan gewoon 'kaal' eten zonder wat erbij. Heerlijk! [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 24-02-2014 15:49:46 ] |