abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_136178723
De titel zegt het al. Wat is jouw favoriete (zelfgemaakte) hoofdgerecht?

Plaats ook het recept, zodat wij dit recept ook eens kunnen proberen :)
  vrijdag 31 januari 2014 @ 18:56:50 #2
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_136178913
Ik kan deze pasta altijd wel waarderen.

Knoflook en ui fruiten. Gehakt toevoegen. Tomatensaus toevoegen (naturel, tomato frito, oid). Balsamico azijn toevoegen, halve citroen aan sap en schil toevoegen, gorgonzola toevoegen en even laten koken. Dan courgette grillen en deze er door heen roeren.

Gehakt kun je ook vervangen door tonijn.

_O_
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_136179921
Ik ben redelijk experimenteel in de keuken, maar gorgonzola en tomatensaus in dezelfde pan gooien, daar moet ik toch wel even aan wennen.
  zaterdag 1 februari 2014 @ 05:14:37 #4
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_136197422
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 19:22 schreef IBAZ het volgende:
Ik ben redelijk experimenteel in de keuken, maar gorgonzola en tomatensaus in dezelfde pan gooien, daar moet ik toch wel even aan wennen.
Ik moet zeggen, op een pizza werkt het ook ;)

Mijn receptje :

kipfilet ( 700 / 1000gr )
boemboe ajam paniki van konimex
bruine suiker, ketjap manis, rijst

Kip in blokjes ( niet te klein ) snijden, en aanbakken.
als het goed gekleurd is, ajam paniki erbij, en even aanzetten
100 / 150ml water ( eigen inzicht, op de boemboe gaat men van 200ml uit )
aanvullen met ketjap
3 a 4 el bruine suiker erbij

( de kip er even uithalen, anders kook je ze droog :| )

de saus inkoken tot de helft ongeveer ( lekker stroperig )
paar minuten voor serveren de kip terug, en uitserveren.

Rijst, seroendeng, zoetzure komkommer en kroepoek ...

Zoet-pittig, zelfs mijn kinderen roepen er om ....

kost zo'n 7 ¤ maar voedt 4 personen ( of 4x één, het vriest geweldig in )
pi_136203152
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 19:22 schreef IBAZ het volgende:
Ik ben redelijk experimenteel in de keuken, maar gorgonzola en tomatensaus in dezelfde pan gooien, daar moet ik toch wel even aan wennen.
Doen, fantastisch. _O_
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_136240925
Mijn favoriete spaghetti:

Pasta voor 4 personen (400 gram)
500 gram rundergehakt
2 blikken gepelde tomaten in blokjes
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 ui
2 teentjes verse knoflook
1 ei
Verse Basilicum
1 bekertje creme fraiche
2 theelepels bruine suiker
Eventueel paneermeel

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en paneermeel door. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehaktballetjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus.
  zondag 2 februari 2014 @ 16:40:53 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136244175
Eend met sinaasappelen

De Saus
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje

Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.

Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets

De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.

Serveren met puree en rode kool of spruitjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 februari 2014 @ 16:49:54 #8
112899 missbehavin
konnichiwa bitches
pi_136244551
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2014 05:14 schreef Spartagek het volgende:

[..]

Ik moet zeggen, op een pizza werkt het ook ;)

Mijn receptje :

kipfilet ( 700 / 1000gr )
boemboe ajam paniki van konimex
bruine suiker, ketjap manis, rijst

Kip in blokjes ( niet te klein ) snijden, en aanbakken.
als het goed gekleurd is, ajam paniki erbij, en even aanzetten
100 / 150ml water ( eigen inzicht, op de boemboe gaat men van 200ml uit )
aanvullen met ketjap
3 a 4 el bruine suiker erbij

( de kip er even uithalen, anders kook je ze droog :| )

de saus inkoken tot de helft ongeveer ( lekker stroperig )
paar minuten voor serveren de kip terug, en uitserveren.

Rijst, seroendeng, zoetzure komkommer en kroepoek ...

Zoet-pittig, zelfs mijn kinderen roepen er om ....

kost zo'n 7 ¤ maar voedt 4 personen ( of 4x één, het vriest geweldig in )
[ afbeelding ]
Huuuuh, Conimex :N
I'm in the basement, you're in the sky
I'm in the basement baby, drop on by
~ this world is only gonna break your heart ~
  zondag 2 februari 2014 @ 16:50:43 #9
401956 _Dido_
Remember me!
pi_136244601
http://www.smulweb.nl/rec(...)illa-met-yoghurtsaus

:9~ Wel oppassen met de cayennepeper.
To see a world in a grain of sand
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand
And eternity in an hour.
pi_136245615
Beef, mushroom and ale pie :9~
Bij gebrek aan ale kan je er ook rode wijn in doen.
  zondag 2 februari 2014 @ 18:02:06 #11
168739 Red_85
'echt wel'
pi_136247453
Oew dat zijn er zoveel.

Fajita's met verschillende soorten vulling, salsa, guacemole en nacho's.
Zelfgemaakte carbonara (inc. eigen pasta)
Pasta met een kaassaus, champions en ham
Stoofvlees met puree en willekeurige groente.
Gestoofde lamsschenkel
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 2 februari 2014 @ 18:21:11 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136248247
Als ik geen zin heb om te koken, schil ik bloemige aardappels en snij ze aan stukken, op een bakblik, kippenvleugels kruiden en erop leggen, 75 minuten in de oven en een salade erbij.
De aardappels zuigen zich vol met het vet van de kip, en de sappen, erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 februari 2014 @ 09:45:43 #13
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_136275883
Simpele pasta met kaassaus en peer is ook awesome. _O_
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_136288901
Ik heb verschillende favoriete gerechten die ik graag zelf bereid. Probleem is echter dat ik te lui ben om in de keuken te gaan staan gewoon ...omdat ik er geen zin in heb hier teveel tijd aan te besteden over het algemeen. Liever laat ik het bereiden. Maar goed. Om alvast wat prijs te geven:

Spaghetti bolognese of voor mij part carbonara. Maar dan moet ik ook trek hebben in pasta,iets dat ik niet vaak heb.. :')

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 03-02-2014 16:18:15 ]
pi_136295038
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 16:50 schreef _Dido_ het volgende:
http://www.smulweb.nl/rec(...)illa-met-yoghurtsaus

:9~ Wel oppassen met de cayennepeper.
Opgeslagen!
pi_136295273
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik geen zin heb om te koken, schil ik bloemige aardappels en snij ze aan stukken, op een bakblik, kippenvleugels kruiden en erop leggen, 75 minuten in de oven en een salade erbij.
De aardappels zuigen zich vol met het vet van de kip, en de sappen, erg lekker
Heb op tv gezien dat t niet goed is omdat rauwe kip in aanraking komt met aardappels.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 3 februari 2014 @ 19:18:55 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136295942
quote:
1s.gif Op maandag 3 februari 2014 19:06 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Heb op tv gezien dat t niet goed is omdat rauwe kip in aanraking komt met aardappels.
En wat zou dat? Het gaat de oven in en alles gaat dood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136297630
quote:
1s.gif Op maandag 3 februari 2014 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En wat zou dat? Het gaat de oven in en alles gaat dood.
Vroeg t me af toen ik t zag. Zit wel kern van waarheid in. Kip mag je ook niet snijden op n plank waar je later groente mee snijdt. Dat gaat ook allebei dood maar toch wordt t afgeraden.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 3 februari 2014 @ 20:28:47 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136299543
Klinkt als klok-en-klepel-lulverhaal. Sorry hoor.
Zou echt niet kunnen verzinnen waarom aardappelen besmet met (uit een kip gelekte) salmonella niet veilig uit een oven kan komen en diezelfde, besmettende kip wel.
  maandag 3 februari 2014 @ 20:29:51 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136299608
quote:
1s.gif Op maandag 3 februari 2014 19:50 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Vroeg t me af toen ik t zag. Zit wel kern van waarheid in. Kip mag je ook niet snijden op n plank waar je later groente mee snijdt. Dat gaat ook allebei dood maar toch wordt t afgeraden.
Wat snijplank aangaat correct, maar op de aardappels in de oven, onzinnig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 februari 2014 @ 20:33:37 #21
224960 highender
Travellin' Light
pi_136299820
Broodje of baguette hete kip.

Kipfilet in reepjes snijden en bakken in olijfolie, vervolgens toevoegen:
- Kippenbouillon
- Flink wat Thaise chilisaus
- Fijngehakte rawit pepers en knoflook
- Ananas of mango
- Koriander
  maandag 3 februari 2014 @ 20:35:50 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136299959
Broodje kip. Niet echt een hoofdgerecht.
pi_136300913
Tagliatelle met zalm-roomsaus

Ui fruiten in E.V. Olijfolie, beetje knoflook erbij, gesnipperde prei erbij, bakken tot glazig, kruiden met peper zout en beetje cayennepeper. Witte wijn erbij en laten inkoken. Room erbij en de zalm (In stukjes) erbij. Saus is klaar wanneer de zalm net en beetje uit elkaar begint te vallen. Lekkerste is met zelfgemaakte tagliatelle. Saus moet achterkant van de lepel coaten. Afmaken met verse dille/basilicum/peterselie
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_136304023
Een kip met veel dragonboter onder de huid gepropt. Uit de oven met aardappelen, uien, knoflook en balsamico. En dan flink kluiven, aardappels ook met de hand eten, fuck it. Bikken!
  maandag 3 februari 2014 @ 22:48:19 #25
356822 Speedball
14.gif in je peopert
pi_136307264
spinazie met een vette bal gehakt
burning dinosaur bones
Dolly O+ Blondie O+
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')