abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Redactie Frontpage vrijdag 28 februari 2014 @ 12:11:46 #126
145738 crew  superworm
is erbij
pi_137233918
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 12:10 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Behalve wat de anderen zeggen: Vergeet niet ook even bij Jan Bos te informeren hoe het met zijn bijen afgelopen is deze winter. Daar is het allemaal mee begonnen tenslotte ;)
Goeie. Ik zal hem over een maandje eens bellen. Stel dat er inderdaad 4 volken zijn overleden dan kunnen we hem altijd nogmaals aanbieden die voor hem te vergoeden. Nee is nee, maar vragen staat vrij :Y
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  vrijdag 7 maart 2014 @ 13:30:38 #127
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_137481697
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)Haarlemmermeer.dhtml

Misschien kunnen jullie hier nog helpen?
A grand adventure has begun.
  Redactie Frontpage zondag 9 maart 2014 @ 10:35:08 #128
145738 crew  superworm
is erbij
pi_137538102
Een update!

W.b. de heer Arts: we hebben afgelopen weekend na zijn vergadering inderdaad contact gehad en er is goed nieuws: we hebben de contactdetails van n van de camera-verenigingen te pakken en inmiddels contact gelegd om de precieze omstandigheden na te gaan vragen. Het betreft een bijenstal van de afdeling in Reusel.

De camera's worden als het aan de vereniging aldaar ligt opgehangen bij een grote drachtplantentuin nst de bijenstal, waar al enkele malen planten vernield of roodbeksalamanders uit de vijver gehaald zijn. Daarom ook aan jullie -en Goldfinger in het bijzonder natuurlijk- de vraag of dat k okee is. Eventueel zouden we natuurlijk kunnen overleggen of er een deel v.d. camera's richting bijen gericht kan worden en of dat nuttig is. Website: http://www.reuselsebijen.nl/

Ook heeft de heer Arts al helaas enkele imkers gevonden wiens bijen wakker hadden moeten worden, maar waar (tot nu toe) acht bijenvolken helaas dood blijken te zijn door allerlei omstandigheden als 'gewone' bijensterfte, te weinig voedsel (o.a. de eerder besproken zachte winter die de bijen niet in de energiezuinige wintermodus deed schieten) en dode bijen in bijenkasten die omgevallen zijn door groot wild of vandalisme: En imker zag afgelopen week dat zes kasten volledig uit elkaar lagen – vier volken overleefden dit niet.

De heer Arts gaf aan dat deze bijenvolken eventueel te vervangen zijn, vermoedelijk tegen ongeveer 75 euro per volk: we hebben hem daarom inmiddels verzocht om contactgegevens van de imkers in kwestie. Het zou fantastisch zijn om per volk 25.000 tot 50.000 bijen cadeau te kunnen doen. Dat zou in totaal tot 400.000 bijtjes zijn!

Een probleem echter: beide getroffen imkers zouden niet graag met naam en toenaam op internet komen. Volgens Arts gaat het verdomd lastig worden om er enkelen wel bereid daartoe te vinden. Dit omdat de meeste imkers erg veel om hun onafhankelijkheid geven en veel eergevoel hebben. Arts stelt dat Bos' aanvankelijke reactie daarvan een zeer goed voorbeeld is - blijkbaar zijn de meeste imkers van dat onafhankelijke slag mensen. Daarnaast brengt bijensterfte enigszins persoonlijke schaamte teweeg en willen mensen niet met naam en toenaam te googelen zijn op hun 'falen'.

Daarom de vraag: we KUNNEN in 1 klap 400.000 bijen op de goede plek terecht laten komen. De imkers zouden in dat geval heel graag meewerken in het schadeloos stellen van de sterfte deze winter en vanzelfsprekend zouden Whis en ik controleren of er daadwerkelijk bijen zijn gekocht en gedoneerd, maar een interview en foto's gaat er in elk geval bij deze onfortuinlijke twee imkers helaas niet inzitten.

We willen jullie daarom vragen: wat is wijsheid? Hoewel 'accountability' richting jullie als donateurs voorop staat en niet uit het oog verloren is, kunnen we in dezen dus helaas niet helpen zonder enige anonimiteit te waarborgen – in onze ogen is het hoofddoel van de actie bijen helpen en maakt dat, als het financieel maar te verantwoorden is, de anonimiteit niet zo erg. Bijen zijn bijen en geholpen imkers zijn geholpen.

Dus, voor het eerst concreet: acht bijenvolken schenken, ja of nee? (Bij een ja gaan we dat natuurlijk direct naar Arts overbrengen en de eerder genoemde imkers contacteren!).

Ook van het defecte camerafront is er goed nieuws, want het is door Harry inmiddels ontvangen, bekeken EN gerepareerd! Wel wat mitsen en maren: er is geen opslagmogelijkheid en het systeem neemt alleen goed beeld op met (de felheid van) straatverlichting. Zodra we meer concreets weten over de vereniging die Arts heeft gevonden, kunnen we ook beter inschatten welk van de twee systemen daar benodigd is.

In elk geval ruiken we met de lente ook de bijen, en helaas blijkt sterfte ook dit jaar niet plots van de aardbodem verdwenen. Geluk bij een ongeluk dat al die donateurs hierboven (en Goldfinger en Harry64 en Whiskers en Dr_Flash en Hoink en zovele anderen die enorm bijdroegen op hun eigen manier) ervoor zorgen dat we daadwerkelijk in elk geval n jaar een heel aantal imkers kunnen gaan helpen aan nieuwe bijen en betere bijenomstandigheden.

Hoink heeft verder nog via de mail aangegeven dat hij nog steeds graag mee zou werken aan een bijenfilmpje voor Arts (en voor ons natuurlijk ook). We gaan de komende week eens proberen de twee een datum af te laten spreken en hopen daar snel meer over te weten.

We houden je opnieuw op de hoogte en melden begin volgende week wat de imkers en -verenigingen te vertellen hebben, wie ze zijn en meer. We hopen natuurlijk zo snel mogelijk interviews en foto's te kunnen regelen.

En geef even je mening over het schenken van richting een half miljoen bijen + camera's ophangen bij de imkervereniging Reusel!

[ Bericht 0% gewijzigd door superworm op 09-03-2014 11:11:27 ]
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  zondag 9 maart 2014 @ 10:50:58 #129
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_137538402
registreer om deze reclame te verbergen
Ik vind het helemaal super klinken! ^O^

Is het niet mogelijk om foto's en interview te doen zonder de imkers herkenbaar in beeld te brengen? Dat we alleen de bijen en kasten op de foto zetten, bijvoorbeeld, en de imkers de mogelijkheid geven om anoniem wat tekst door te geven? Dan is hun privacy niet in het geding, blijft de locatie geheim, en krijgen we toch iets meer feedback. Het zou mij in elk geval wel blij maken om te horen of ze er blij mee zijn en wat hun ervaringen zijn e.d. en te zien wat 'wij' nu precies gedaan hebben. Maar als het niet kan, dan is het natuurlijk ook prima. ;)
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  zondag 9 maart 2014 @ 10:55:21 #130
262 Re
Kiss & Swallow
pi_137538489
anonimiteit is een heilig goed!

dus gaan met die banaan/bijen/cameras
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  Eindredactie Frontpage Moderatie zondag 9 maart 2014 @ 10:59:00 #131
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_137538552
Balen dat er weer zoveel bijensterfte is.

Maar eerlijk gezegd, het maakt me niets uit of dat geld anoniem of met naam en toenaam gedoneerd wordt. Zolang jullie in de gaten houden of het goed terecht komt, ga ik er van uit, dat het goed terecht gekomen is en of dat nu met filmpjes, foto's en hele verhalen is, of met de mededeling "volk gedoneerd aan imker", vind ik het prima. Het gaat om de bijen en de imkers en niet om ons.

En wat betreft de planten/salamanders/bijen. Ik vind het prima! Ook die planten zijn ongelooflijk belangrijk voor bijen en salamanders zijn ook dieren!
pi_137538597
registreer om deze reclame te verbergen
helemaal super ^O^
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
  Licht Ontvlambaar zondag 9 maart 2014 @ 11:13:34 #133
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_137538824
quote:
14s.gif Op zondag 9 maart 2014 10:55 schreef Re het volgende:
anonimiteit is een heilig goed!

dus gaan met die banaan/bijen/cameras
Mee eens :Y
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_137539203
Van mij mag de imker anoniem blijven.

Vervang een imker door FOK! reporter en die mag en kan alles uitleggen hoe het werkt.
Imker blijft achter de camera toekijken of alles goed gaat.

Maar we willen wel een beeld van bijen zien, bij ingang en binnen.
Hoe ze allemaal doet en leven,
Al nationaal zorgfonds getekend? Zo niet, bezoek www.nationaalzorgfonds.nl
  Redactie Frontpage zondag 9 maart 2014 @ 11:35:36 #135
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_137539316
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 11:31 schreef Captain_Ghost het volgende:
Van mij mag de imker anoniem blijven.
Lijkt mij ook :Y
quote:
Vervang een imker door FOK! reporter en die mag en kan alles uitleggen hoe het werkt.
Imker blijft achter de camera toekijken of alles goed gaat.

Maar we willen wel een beeld van bijen zien, bij ingang en binnen.
Hoe ze allemaal doet en leven,
En dat lijkt me ook wel een optie?
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  Redactie Frontpage zondag 9 maart 2014 @ 11:41:43 #136
145738 crew  superworm
is erbij
pi_137539483
Erg bedankt voor jullie positieve reacties! W.b. contactmogelijkheden:

1 imker, wiens bijen de winter niet doorkwamen door een giftige combo van een warme rotwinter en iets te weinig in het voren bijvoeren van suiker, wil cht niet gecontacteerd worden. Arts kent hem en gaat hem het komende jaar persoonlijk begeleiden met het (nog) gegarandeerd(er) klaarmaken van de bijen voor de volgende winter.

De andere hebben we wl een telefoonnummer van, maar pas na heel veel verzoeken van de kant van Arts. Die wil geen naam of locatie op internet zien verschijnen maar we kunnen hem altijd vragen of hij -volledig anoniem natuurlijk- wat meer kan uitleggen over wat er gebeurd is, kort interviewtje kortom en ls hij er geen bezwaren tegen heeft staat vragen om een foto altijd vrij.

Met camera's gaan filmen kan denk ik het beste op twee andere plekken: bij de stal in Reusel waar we camera's op willen gaan hangen (ga morgen bellen met de meneer om wat details door te spreken en eventueel al wat voorsteldata te prikken waarop we langs zouden kunnen komen), en bij Arts zelf. We staan in contact met Hoink en gaan zo snel mogelijk ook daar concreet een datum prikken waarop ze beiden kunnen.

Ik hp bij beide zaken zelf ook te kunnen komen, maar ben daarin nogal afhankelijk van werktijden en van OV/Gramps' mogelijkheid en welwillendheid om me het halve land door te rijden. (Vermaledijde rijbewijs toch maar eens halen...)
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_137543527
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 11:41 schreef superworm het volgende:
Erg bedankt voor jullie positieve reacties! W.b. contactmogelijkheden:

1 imker, wiens bijen de winter niet doorkwamen door een giftige combo van een warme rotwinter en iets te weinig in het voren bijvoeren van suiker, wil cht niet gecontacteerd worden. Arts kent hem en gaat hem het komende jaar persoonlijk begeleiden met het (nog) gegarandeerd(er) klaarmaken van de bijen voor de volgende winter.

De andere hebben we wl een telefoonnummer van, maar pas na heel veel verzoeken van de kant van Arts. Die wil geen naam of locatie op internet zien verschijnen maar we kunnen hem altijd vragen of hij -volledig anoniem natuurlijk- wat meer kan uitleggen over wat er gebeurd is, kort interviewtje kortom en ls hij er geen bezwaren tegen heeft staat vragen om een foto altijd vrij.

Met camera's gaan filmen kan denk ik het beste op twee andere plekken: bij de stal in Reusel waar we camera's op willen gaan hangen (ga morgen bellen met de meneer om wat details door te spreken en eventueel al wat voorsteldata te prikken waarop we langs zouden kunnen komen), en bij Arts zelf. We staan in contact met Hoink en gaan zo snel mogelijk ook daar concreet een datum prikken waarop ze beiden kunnen.

Ik hp bij beide zaken zelf ook te kunnen komen, maar ben daarin nogal afhankelijk van werktijden en van OV/Gramps' mogelijkheid en welwillendheid om me het halve land door te rijden. (Vermaledijde rijbewijs toch maar eens halen...)
super ^O^

Reusel is vrij dichtbij mij :D
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
pi_137545917
Top dat jullie hier nog steeds zo actief mee bezig zijn!

Wat mij betreft mogen de imkers anoniem blijven... het gaat ten slotte om de bijen. En een camerasysteem voor de planten en dieren bij de bijen in de buurt is ook prima.
  zondag 9 maart 2014 @ 20:22:07 #139
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_137555891
Tof, jullie reacties! *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 9 maart 2014 @ 20:51:03 #140
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_137557743
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 maart 2014 13:30 schreef Keshet het volgende:
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)Haarlemmermeer.dhtml

Misschien kunnen jullie hier nog helpen?
Keshet, wat ongelofelijk supervleiend dat je dat leest, aan onze actie denkt n het hier nog meldt ook *O* O+ *O*

Ik heb het artikel gelezen en *boh* wat voel ik met die imker mee. Het zal je overkomen: je bijen waar je jarenlang met toewijding alles voor gedaan hebt zijn massaal gestorven -O- :'(

Maar deze imker wil n geen media-aandacht n heeft al contact met een BI (bekende imker). Ik denk dat de "bijenwereld"/"imkerwereld" dit wel oppakt. We zullen het echter zeker op onze lijst zetten en eens uitzoeken hoe we met hem in contact kunnen komen.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Eindredactie Frontpage Moderatie maandag 10 maart 2014 @ 13:42:49 #141
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_137580283
Ondanks alle vervelende berichten over gestorven bijen zijn er toch ook nog bijen in leven gebleven.

Deze zaten net in m'n perzikboom.

0M5O474.jpg

RafQ46E.jpg
  maandag 10 maart 2014 @ 18:34:22 #142
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_137588535
quote:
0s.gif Op maandag 10 maart 2014 13:42 schreef qltel het volgende:
Ondanks alle vervelende berichten over gestorven bijen zijn er toch ook nog bijen in leven gebleven.

Deze zaten net in m'n perzikboom.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mooie foto's en goed nieuws! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_137594591
Geen probleem met de anonimiteit van de imkers , ik ben net zo trots op hun als dat van de gulle FoKkers :)
Some people call me insane...but i enjoy everyminute of it!
  dinsdag 11 maart 2014 @ 11:12:44 #144
391629 hoink581
Van x naar y! Gewoon Telford
pi_137611190
Goedemorgen. Ik ben er weer.
Iek wil gewohn thteren!
  dinsdag 11 maart 2014 @ 11:18:46 #145
167383 Molurus
the talking snake
pi_137611356
Oeh, bijenpics. Hier twee van mij:

DSC03037.JPG

DSC09162.JPG

Gewoon in het wild, ik heb geen perzikboom. :P

PS: dit schijnen zweefvliegen te zijn. :D :@

[ Bericht 22% gewijzigd door Molurus op 17-03-2014 18:44:35 ]
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  Redactie Frontpage dinsdag 11 maart 2014 @ 11:33:40 #146
145738 crew  superworm
is erbij
pi_137611778
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 11:12 schreef hoink581 het volgende:
Goedemorgen. Ik ben er weer.
Hoezee en joechei! *O*
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  dinsdag 11 maart 2014 @ 18:55:04 #147
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_137625597
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 11:18 schreef Molurus het volgende:
Oeh, bijenpics. Hier twee van mij:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Gewoon in het wild, ik heb geen perzikboom. :P
Ook prachtige foto's :Y ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 11 maart 2014 @ 18:55:20 #148
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_137625613
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 11:12 schreef hoink581 het volgende:
Goedemorgen. Ik ben er weer.
Welkom terug :W
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator / Redactie FP dinsdag 11 maart 2014 @ 18:56:56 #149
168091 crew  Cobra4
Alba gu brth
pi_137625675
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 11:41 schreef superworm het volgende:
Erg bedankt voor jullie positieve reacties! W.b. contactmogelijkheden:

1 imker, wiens bijen de winter niet doorkwamen door een giftige combo van een warme rotwinter en iets te weinig in het voren bijvoeren van suiker, wil cht niet gecontacteerd worden. Arts kent hem en gaat hem het komende jaar persoonlijk begeleiden met het (nog) gegarandeerd(er) klaarmaken van de bijen voor de volgende winter.

De andere hebben we wl een telefoonnummer van, maar pas na heel veel verzoeken van de kant van Arts. Die wil geen naam of locatie op internet zien verschijnen maar we kunnen hem altijd vragen of hij -volledig anoniem natuurlijk- wat meer kan uitleggen over wat er gebeurd is, kort interviewtje kortom en ls hij er geen bezwaren tegen heeft staat vragen om een foto altijd vrij.

Met camera's gaan filmen kan denk ik het beste op twee andere plekken: bij de stal in Reusel waar we camera's op willen gaan hangen (ga morgen bellen met de meneer om wat details door te spreken en eventueel al wat voorsteldata te prikken waarop we langs zouden kunnen komen), en bij Arts zelf. We staan in contact met Hoink en gaan zo snel mogelijk ook daar concreet een datum prikken waarop ze beiden kunnen.

Ik hp bij beide zaken zelf ook te kunnen komen, maar ben daarin nogal afhankelijk van werktijden en van OV/Gramps' mogelijkheid en welwillendheid om me het halve land door te rijden. (Vermaledijde rijbewijs toch maar eens halen...)
^O^
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_137744086
Zolang de centjes op wat voor manier dan ook de bijen en/of de imkers tegoed komen mag je je wat mij betreft helemaal uitleven qua besteding Superworm.

En imkers die anoniem willen blijven kan ik alleen maar respect voor hebben, mensen die nog om hun anonimiteit geven moeten we vandaag de dag koesteren.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')