Je moet dan ook niet teveel warmte gebruiken. Een houten lepel (maar dan een platte met gaatjes) gebruiken om het gehakt los te maken. Niet te wild doen, want dan ligt alles inderdaad naast de pan. En niet achterlaten en denken dat het wel goedkomt.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 00:38 schreef Eulernoulli het volgende:
[..]
Ha. Ha.
Delen waren nog rood terwijl andere plekken al zwart waren en andere plekken lichtbruin. Kreeg het ook niet goed los. Zeker een kwart lag uiteindelijk naast de pan op het gasfornuis, of vast aan de pan.
Een platte houten lepel met gaatjes? Plaatje?quote:Op dinsdag 18 februari 2014 11:11 schreef Jaimy_Luca het volgende:
[..]
Je moet dan ook niet teveel warmte gebruiken. Een houten lepel (maar dan een platte met gaatjes) gebruiken om het gehakt los te maken. Niet te wild doen, want dan ligt alles inderdaad naast de pan. En niet achterlaten en denken dat het wel goedkomt.
De onderste.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 11:14 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Een platte houten lepel met gaatjes? Plaatje?
Ik gebruik meestal een houten spatel. Beetje rechtop houden en het gehakt klein maken. Daarna regelmatig even omscheppen zodat alles gelijkmatig gaart.
Dat is dus een spatel. Die gaten maken verder niet veel uit.quote:
Helpt ook als je niet gelijk gehakt van diepvries in de pan gooit.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 10:07 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Je moet het ook roeren, niet in de pan gooien en een half uur later terugkomen
En als je anti-aanbakpannen gebruikt doe je het met een houten spatel, is wel harder werken...Ik gebruik meestal geen olie, maar daar wordt het wel makkelijker van.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 21:51 schreef RobinOok het volgende:
Koekenpan heet laten worden. Olie erin en die ook heet laten worden. Gehakt erin, zout erop.
Dan met een vork, liefst een grote vork een soort van prakbeweging maken.Alsof je aardbeien plet. Een duwen en scheppen tegelijk. Als je gehakt al redelijk los van zichzelf is hoef je heel weinig kracht te zetten en rol je het alleen maar los. Als je gehakt compact is moet je wel flink duwen en schuifrollen.
Yup, of je moet heel goed zoeken en die tomaten dan 3 weken in je ramkozijn laten rijpen... dan zijn ze misschien en beetje geschikt.quote:
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |