Ik eet mijn kip niet rauw, maar ik bak het liever niet kapot.quote:Op maandag 27 januari 2014 12:00 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Eet jij je kip rauw?
(Ik ben geen grote fan van plofkippen om meerdere redenen maar er moet wel de waarheid verteld worden)
Wat mislukte er de andere keren eigenlijk...?quote:Op zondag 26 januari 2014 11:09 schreef Eulernoulli het volgende:
Bedankt iedereen voor de reacties!
Ik ga vandaag of morgen weer een nieuwe poging wagen, ik zal hier laten weten of het gelukt is!
nog zo'n fabeltjequote:Op maandag 27 januari 2014 10:45 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Daarnaast zou ik nooit kip uit de supermarkt eten, vol met antibiotica
Plofkip is toch eigenlijk heel duurzaam?quote:Op maandag 27 januari 2014 12:09 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Ik eet mijn kip niet rauw, maar ik bak het liever niet kapot.
Maar goed, ieder zijn ding, ieder zijn redenen om iets wel/niet te eten. Ik moet zeggen dat ik het vooral niet eet omdat het nergens naar smaakt, de dieren onnodig lijden en omdat ik wat duurder duurzame kip met gemak kan betalen.
Maar je leugen laat je gewoon staan....quote:Op maandag 27 januari 2014 12:13 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Zie mijn eerdere reactie hierover (resistente bacteriën).
Leugen? In mijn optiek is het niet gezond en zitten er nog resten antibiotica in zulk vlees. Die boeren fokken die kuikens binnen een paar weken moddervet in hun eigen uitwerpselen. Zodra ze stoppen met antibiotica worden die beesten direct ziek, dus ik vraag me af (en daarvoor heb ik inderdaad geen bewijs) of ze wel tijd genoeg hebben om die antibiotica uit de systemen van die mestkuikens te laten verdwijnen alvorens ze geslacht worden.quote:Op maandag 27 januari 2014 12:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar je leugen laat je gewoon staan....
Een en al fabel, ze worden pas behandeld met antibiotica als ze ziek zijn, preventief gebruik is verboden. En ze worden absoluut niet stuctureel meteen weer ziek als de kuur afgelopen is. Wachttijden zijn onderzocht en vlees zelf word ook onderzocht. T welzijn daar kun je zeker over twisten, de residuen nietquote:Op maandag 27 januari 2014 12:23 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Leugen? In mijn optiek is het niet gezond en zitten er nog resten antibiotica in zulk vlees. Die boeren fokken die kuikens binnen een paar weken moddervet in hun eigen uitwerpselen. Zodra ze stoppen met antibiotica worden die beesten direct ziek, dus ik vraag me af (en daarvoor heb ik inderdaad geen bewijs) of ze wel tijd genoeg hebben om die antibiotica uit de systemen van die mestkuikens te laten verdwijnen alvorens ze geslacht worden.
Ja, dat is een leugen. Een verzinsel, gelul, bullshit, onzin, niet waar.quote:Op maandag 27 januari 2014 12:23 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Leugen? In mijn optiek is het niet gezond en zitten er nog resten antibiotica in zulk vlees.
Toch blijf ik sceptisch over de voedingsindustrie. Zo zouden we ook altijd rundvlees gegeten hebben en geen paardenvlees. Zo staan er tig van additieven niet op verpakkingen; zie bijvoorbeeld de keuringsdienst van waarde afgelopen week: in thee zitten allerlei smaakstoffen/toevoegingen. Op de verpakking wordt dat vermeldt onder de naam 'aroma'. Er wordt enorm geknoeid met ons voedsel, en door de afgelopen schandalen geloof ik niet zomaar dat er geen antibioticaresten in vlees uit de bio-industrie zit.quote:Op maandag 27 januari 2014 14:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat is een leugen. Een verzinsel, gelul, bullshit, onzin, niet waar.
250 gram is een mooie portie, onsje spek eromheen, jummie.quote:Op dinsdag 4 februari 2014 18:26 schreef Eulernoulli het volgende:
Bedankt voor alle reacties! Excuus ook voor de late reactie van mijn kant. Het is gelukt, geloof ik. Het was in ieder geval binnen te houden en bovendien goed voor de broodnodige variatie. Pizza's en ander snackbarvoedsel verveelt nogal snel. Zeker als je al weken niets anders eet
Ik kreeg van een goede vriend van mij de tip om eens Chicken Tonight te maken, omdat dit zeer makkelijk scheen te zijn en ook goed te kanen was. Ik heb nu net 250 gram kipfilet gekocht bij de AH. Is wat veel, ik weet het, maar ik ben van plan de helft ervan in te vriezen. Bij het snijden van de kipfilet, moet ik dan die witte randen (soms met rode "spettertjes") eraf snijden? Sommige witte stukken zijn heel sterk en lopen door het vlees heen.
Beter als in?quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Rundergehakt van de Aldi is ook stukken beter dan dat van AH
Maar wel de rode spettertjes weghalen, dat is toch echt bloed en bij goedkope filets zit er soms zelfs nog een restje kraakbeen/bot aan vast. Even goed voelen en kijken dus. Je wordt er niet ziek van als je het gaar bakt, maar is toch minder lekker.quote:Op dinsdag 4 februari 2014 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
250 gram is een mooie portie, onsje spek eromheen, jummie.
Anyway, dat witte is vet, dat smelt uit tijdens het bakken en maakt het alleen maar smakelijker.
Ik zou 250 gram gewoon erin gooien, zoveel is dat nou ook weer niet.quote:Op dinsdag 4 februari 2014 18:26 schreef Eulernoulli het volgende:
Ik kreeg van een goede vriend van mij de tip om eens Chicken Tonight te maken, omdat dit zeer makkelijk scheen te zijn en ook goed te kanen was. Ik heb nu net 250 gram kipfilet gekocht bij de AH. Is wat veel, ik weet het, maar ik ben van plan de helft ervan in te vriezen. Bij het snijden van de kipfilet, moet ik dan die witte randen (soms met rode "spettertjes") eraf snijden? Sommige witte stukken zijn heel sterk en lopen door het vlees heen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |