abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage maandag 27 januari 2014 @ 12:09:47 #51
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_136001263
quote:
1s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:00 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Eet jij je kip rauw?

(Ik ben geen grote fan van plofkippen om meerdere redenen maar er moet wel de waarheid verteld worden)
Ik eet mijn kip niet rauw, maar ik bak het liever niet kapot.

Maar goed, ieder zijn ding, ieder zijn redenen om iets wel/niet te eten. Ik moet zeggen dat ik het vooral niet eet omdat het nergens naar smaakt, de dieren onnodig lijden en omdat ik wat duurder duurzame kip met gemak kan betalen.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_136001295
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 11:09 schreef Eulernoulli het volgende:
Bedankt iedereen voor de reacties!
Ik ga vandaag of morgen weer een nieuwe poging wagen, ik zal hier laten weten of het gelukt is!
Wat mislukte er de andere keren eigenlijk...?
Mokkel met stuntstok
  maandag 27 januari 2014 @ 12:11:57 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136001343
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 10:45 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Daarnaast zou ik nooit kip uit de supermarkt eten, vol met antibiotica
nog zo'n fabeltje :'(
  Redactie Frontpage maandag 27 januari 2014 @ 12:13:56 #54
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_136001411
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

nog zo'n fabeltje :'(
Zie mijn eerdere reactie hierover (resistente bacteriën). ;)
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_136001520
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:09 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Ik eet mijn kip niet rauw, maar ik bak het liever niet kapot.

Maar goed, ieder zijn ding, ieder zijn redenen om iets wel/niet te eten. Ik moet zeggen dat ik het vooral niet eet omdat het nergens naar smaakt, de dieren onnodig lijden en omdat ik wat duurder duurzame kip met gemak kan betalen.
Plofkip is toch eigenlijk heel duurzaam?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 27 januari 2014 @ 12:17:53 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136001556
Ja.
  maandag 27 januari 2014 @ 12:19:51 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136001618
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:13 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Zie mijn eerdere reactie hierover (resistente bacteriën). ;)
Maar je leugen laat je gewoon staan....
  Redactie Frontpage maandag 27 januari 2014 @ 12:23:17 #58
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_136001761
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maar je leugen laat je gewoon staan....
Leugen? In mijn optiek is het niet gezond en zitten er nog resten antibiotica in zulk vlees. Die boeren fokken die kuikens binnen een paar weken moddervet in hun eigen uitwerpselen. Zodra ze stoppen met antibiotica worden die beesten direct ziek, dus ik vraag me af (en daarvoor heb ik inderdaad geen bewijs) of ze wel tijd genoeg hebben om die antibiotica uit de systemen van die mestkuikens te laten verdwijnen alvorens ze geslacht worden.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_136005772
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:23 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Leugen? In mijn optiek is het niet gezond en zitten er nog resten antibiotica in zulk vlees. Die boeren fokken die kuikens binnen een paar weken moddervet in hun eigen uitwerpselen. Zodra ze stoppen met antibiotica worden die beesten direct ziek, dus ik vraag me af (en daarvoor heb ik inderdaad geen bewijs) of ze wel tijd genoeg hebben om die antibiotica uit de systemen van die mestkuikens te laten verdwijnen alvorens ze geslacht worden.
Een en al fabel, ze worden pas behandeld met antibiotica als ze ziek zijn, preventief gebruik is verboden. En ze worden absoluut niet stuctureel meteen weer ziek als de kuur afgelopen is. Wachttijden zijn onderzocht en vlees zelf word ook onderzocht. T welzijn daar kun je zeker over twisten, de residuen niet
  maandag 27 januari 2014 @ 14:19:52 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136006214
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:23 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Leugen? In mijn optiek is het niet gezond en zitten er nog resten antibiotica in zulk vlees.
Ja, dat is een leugen. Een verzinsel, gelul, bullshit, onzin, niet waar.
  Redactie Frontpage maandag 27 januari 2014 @ 14:29:28 #61
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_136006611
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 14:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dat is een leugen. Een verzinsel, gelul, bullshit, onzin, niet waar.
Toch blijf ik sceptisch over de voedingsindustrie. Zo zouden we ook altijd rundvlees gegeten hebben en geen paardenvlees. Zo staan er tig van additieven niet op verpakkingen; zie bijvoorbeeld de keuringsdienst van waarde afgelopen week: in thee zitten allerlei smaakstoffen/toevoegingen. Op de verpakking wordt dat vermeldt onder de naam 'aroma'. Er wordt enorm geknoeid met ons voedsel, en door de afgelopen schandalen geloof ik niet zomaar dat er geen antibioticaresten in vlees uit de bio-industrie zit.

Ik geloof dus niet zomaar wat er op de verpakking staat. Zo kan ik ook niet 100% geloven dat de scharrelkip (label rouge) die ik koop wel echt zo goed is als men beweerd. Toch is de kans dat die kip op één of andere manier vervuild is veel kleiner dan dat die kans er is bij een plofkip.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  maandag 27 januari 2014 @ 14:33:30 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136006735
Tsja. Er zijn ook mensen die geloven in mannen met witte pakken.
Geloof wat je wilt, maar breng je geloof niet als waarheid.
  maandag 27 januari 2014 @ 14:36:21 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136006821
O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136020290
Doet me denken aan mijn eerste date met mn ex. Ik ging een knorr wereldgerecht maken voor ons. Eerste stap was rul het gehakt, geen flauw idee wat rullen was dus gewoon die stap over geslagen. :')
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_136330534
Bedankt voor alle reacties! Excuus ook voor de late reactie van mijn kant. Het is gelukt, geloof ik. Het was in ieder geval binnen te houden en bovendien goed voor de broodnodige variatie. Pizza's en ander snackbarvoedsel verveelt nogal snel. Zeker als je al weken niets anders eet ;)

Ik kreeg van een goede vriend van mij de tip om eens Chicken Tonight te maken, omdat dit zeer makkelijk scheen te zijn en ook goed te kanen was. Ik heb nu net 250 gram kipfilet gekocht bij de AH. Is wat veel, ik weet het, maar ik ben van plan de helft ervan in te vriezen. Bij het snijden van de kipfilet, moet ik dan die witte randen (soms met rode "spettertjes") eraf snijden? Sommige witte stukken zijn heel sterk en lopen door het vlees heen.
There is no philosophy which is not founded upon knowledge of the phenomena, but to get any profit from this knowledge it is absolutely necessary to be a mathematician.
pi_136330616
Sommige mensen kanen dat gewoon mee op. Ik haal het er altijd af.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  dinsdag 4 februari 2014 @ 18:32:12 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136330742
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 18:26 schreef Eulernoulli het volgende:
Bedankt voor alle reacties! Excuus ook voor de late reactie van mijn kant. Het is gelukt, geloof ik. Het was in ieder geval binnen te houden en bovendien goed voor de broodnodige variatie. Pizza's en ander snackbarvoedsel verveelt nogal snel. Zeker als je al weken niets anders eet ;)

Ik kreeg van een goede vriend van mij de tip om eens Chicken Tonight te maken, omdat dit zeer makkelijk scheen te zijn en ook goed te kanen was. Ik heb nu net 250 gram kipfilet gekocht bij de AH. Is wat veel, ik weet het, maar ik ben van plan de helft ervan in te vriezen. Bij het snijden van de kipfilet, moet ik dan die witte randen (soms met rode "spettertjes") eraf snijden? Sommige witte stukken zijn heel sterk en lopen door het vlees heen.
250 gram is een mooie portie, onsje spek eromheen, jummie.
Anyway, dat witte is vet, dat smelt uit tijdens het bakken en maakt het alleen maar smakelijker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:46:09 #68
79273 18konijn
Rey de Copán
pi_136361151
Wat dat vocht in gehakt betreft: koop eens rundergehakt bij AH en ook biologisch (!) rundergehakt bij de Lidl. Bij het bakken zul je merken dat het AH-gehakt niet bakt, maar smoort door de enorme hoeveelheid vocht die eruitkomt. Dat is geen vet, dat is water. Het Lidl-gehakt bakt mooi rul, zonder dat er vocht uitkomt. AH belazert de consument!
It's not a lie, if you believe
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:48:06 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136361229
Rundergehakt van de Aldi is ook stukken beter dan dat van AH
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136361270
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Rundergehakt van de Aldi is ook stukken beter dan dat van AH
Beter als in?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_136540122
TS kan geen gehakt rullen, TS is zwakzinnig? :')
pi_136540762
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

250 gram is een mooie portie, onsje spek eromheen, jummie.
Anyway, dat witte is vet, dat smelt uit tijdens het bakken en maakt het alleen maar smakelijker.
Maar wel de rode spettertjes weghalen, dat is toch echt bloed en bij goedkope filets zit er soms zelfs nog een restje kraakbeen/bot aan vast. Even goed voelen en kijken dus. Je wordt er niet ziek van als je het gaar bakt, maar is toch minder lekker.

Eulemoulli, als je de kip in blokjes gaat snijden, goed opletten bij het bakken, want het is snel gaar en kipfilet wordt dan snel droog. Ik zou na een paar minuutjes (echt 2 of 3) even een blokje eruit pakken en door midden snijden, als het helemaal wit is is het klaar. Zo niet, nog even een minuutje langer.

Ik vind het trouwens helemaal niet gek dat je dit soort dingen vraagt, en het is zeker beter dan zelf blijven aanmodderen of alsnog patat halen omdat het niet lukt. Sommige mensen worden nou eenmaal opgevoed zonder dat ze ooit de binnenkant van een keuken te zien krijgen. En als je daar zelf ook geen interesse in hebt, dan leer je het dus niet. Maar het wordt nu wel tijd om het te leren!
Vraag gerust meer ;)
En ik ben idd nog wel benieuwd wat er nu zo 'mislukt' aan je gehakt was?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 10 februari 2014 @ 11:18:59 #73
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_136540935
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 18:26 schreef Eulernoulli het volgende:

Ik kreeg van een goede vriend van mij de tip om eens Chicken Tonight te maken, omdat dit zeer makkelijk scheen te zijn en ook goed te kanen was. Ik heb nu net 250 gram kipfilet gekocht bij de AH. Is wat veel, ik weet het, maar ik ben van plan de helft ervan in te vriezen. Bij het snijden van de kipfilet, moet ik dan die witte randen (soms met rode "spettertjes") eraf snijden? Sommige witte stukken zijn heel sterk en lopen door het vlees heen.
Ik zou 250 gram gewoon erin gooien, zoveel is dat nou ook weer niet.
pi_136543322
Wellicht dat dit ook een goed topic is voor TS. Niet om het autisme-gedeelte, maar omdat de recepten tot in de kleinste details uitgeschreven staan.

CUL / Koken is moeilijk door autisme (tips?)
  maandag 10 februari 2014 @ 16:44:33 #75
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_136553584
Pan zonder antiaanbaklaag gebruiken en dan gewoon tijdens het bakken prakken met een vork.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')