abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage maandag 27 januari 2014 @ 12:09:47 #51
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_136001263
quote:
1s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:00 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Eet jij je kip rauw?

(Ik ben geen grote fan van plofkippen om meerdere redenen maar er moet wel de waarheid verteld worden)
Ik eet mijn kip niet rauw, maar ik bak het liever niet kapot.

Maar goed, ieder zijn ding, ieder zijn redenen om iets wel/niet te eten. Ik moet zeggen dat ik het vooral niet eet omdat het nergens naar smaakt, de dieren onnodig lijden en omdat ik wat duurder duurzame kip met gemak kan betalen.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_136001295
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 11:09 schreef Eulernoulli het volgende:
Bedankt iedereen voor de reacties!
Ik ga vandaag of morgen weer een nieuwe poging wagen, ik zal hier laten weten of het gelukt is!
Wat mislukte er de andere keren eigenlijk...?
Mokkel met stuntstok
  maandag 27 januari 2014 @ 12:11:57 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136001343
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 10:45 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Daarnaast zou ik nooit kip uit de supermarkt eten, vol met antibiotica
nog zo'n fabeltje :'(
  Redactie Frontpage maandag 27 januari 2014 @ 12:13:56 #54
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_136001411
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

nog zo'n fabeltje :'(
Zie mijn eerdere reactie hierover (resistente bacteriën). ;)
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_136001520
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:09 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Ik eet mijn kip niet rauw, maar ik bak het liever niet kapot.

Maar goed, ieder zijn ding, ieder zijn redenen om iets wel/niet te eten. Ik moet zeggen dat ik het vooral niet eet omdat het nergens naar smaakt, de dieren onnodig lijden en omdat ik wat duurder duurzame kip met gemak kan betalen.
Plofkip is toch eigenlijk heel duurzaam?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 27 januari 2014 @ 12:17:53 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136001556
Ja.
  maandag 27 januari 2014 @ 12:19:51 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136001618
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:13 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Zie mijn eerdere reactie hierover (resistente bacteriën). ;)
Maar je leugen laat je gewoon staan....
  Redactie Frontpage maandag 27 januari 2014 @ 12:23:17 #58
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_136001761
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maar je leugen laat je gewoon staan....
Leugen? In mijn optiek is het niet gezond en zitten er nog resten antibiotica in zulk vlees. Die boeren fokken die kuikens binnen een paar weken moddervet in hun eigen uitwerpselen. Zodra ze stoppen met antibiotica worden die beesten direct ziek, dus ik vraag me af (en daarvoor heb ik inderdaad geen bewijs) of ze wel tijd genoeg hebben om die antibiotica uit de systemen van die mestkuikens te laten verdwijnen alvorens ze geslacht worden.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_136005772
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:23 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Leugen? In mijn optiek is het niet gezond en zitten er nog resten antibiotica in zulk vlees. Die boeren fokken die kuikens binnen een paar weken moddervet in hun eigen uitwerpselen. Zodra ze stoppen met antibiotica worden die beesten direct ziek, dus ik vraag me af (en daarvoor heb ik inderdaad geen bewijs) of ze wel tijd genoeg hebben om die antibiotica uit de systemen van die mestkuikens te laten verdwijnen alvorens ze geslacht worden.
Een en al fabel, ze worden pas behandeld met antibiotica als ze ziek zijn, preventief gebruik is verboden. En ze worden absoluut niet stuctureel meteen weer ziek als de kuur afgelopen is. Wachttijden zijn onderzocht en vlees zelf word ook onderzocht. T welzijn daar kun je zeker over twisten, de residuen niet
  maandag 27 januari 2014 @ 14:19:52 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136006214
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 12:23 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Leugen? In mijn optiek is het niet gezond en zitten er nog resten antibiotica in zulk vlees.
Ja, dat is een leugen. Een verzinsel, gelul, bullshit, onzin, niet waar.
  Redactie Frontpage maandag 27 januari 2014 @ 14:29:28 #61
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_136006611
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 14:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dat is een leugen. Een verzinsel, gelul, bullshit, onzin, niet waar.
Toch blijf ik sceptisch over de voedingsindustrie. Zo zouden we ook altijd rundvlees gegeten hebben en geen paardenvlees. Zo staan er tig van additieven niet op verpakkingen; zie bijvoorbeeld de keuringsdienst van waarde afgelopen week: in thee zitten allerlei smaakstoffen/toevoegingen. Op de verpakking wordt dat vermeldt onder de naam 'aroma'. Er wordt enorm geknoeid met ons voedsel, en door de afgelopen schandalen geloof ik niet zomaar dat er geen antibioticaresten in vlees uit de bio-industrie zit.

Ik geloof dus niet zomaar wat er op de verpakking staat. Zo kan ik ook niet 100% geloven dat de scharrelkip (label rouge) die ik koop wel echt zo goed is als men beweerd. Toch is de kans dat die kip op één of andere manier vervuild is veel kleiner dan dat die kans er is bij een plofkip.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  maandag 27 januari 2014 @ 14:33:30 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136006735
Tsja. Er zijn ook mensen die geloven in mannen met witte pakken.
Geloof wat je wilt, maar breng je geloof niet als waarheid.
  maandag 27 januari 2014 @ 14:36:21 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136006821
O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136020290
Doet me denken aan mijn eerste date met mn ex. Ik ging een knorr wereldgerecht maken voor ons. Eerste stap was rul het gehakt, geen flauw idee wat rullen was dus gewoon die stap over geslagen. :')
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_136330534
Bedankt voor alle reacties! Excuus ook voor de late reactie van mijn kant. Het is gelukt, geloof ik. Het was in ieder geval binnen te houden en bovendien goed voor de broodnodige variatie. Pizza's en ander snackbarvoedsel verveelt nogal snel. Zeker als je al weken niets anders eet ;)

Ik kreeg van een goede vriend van mij de tip om eens Chicken Tonight te maken, omdat dit zeer makkelijk scheen te zijn en ook goed te kanen was. Ik heb nu net 250 gram kipfilet gekocht bij de AH. Is wat veel, ik weet het, maar ik ben van plan de helft ervan in te vriezen. Bij het snijden van de kipfilet, moet ik dan die witte randen (soms met rode "spettertjes") eraf snijden? Sommige witte stukken zijn heel sterk en lopen door het vlees heen.
There is no philosophy which is not founded upon knowledge of the phenomena, but to get any profit from this knowledge it is absolutely necessary to be a mathematician.
pi_136330616
Sommige mensen kanen dat gewoon mee op. Ik haal het er altijd af.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  dinsdag 4 februari 2014 @ 18:32:12 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136330742
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 18:26 schreef Eulernoulli het volgende:
Bedankt voor alle reacties! Excuus ook voor de late reactie van mijn kant. Het is gelukt, geloof ik. Het was in ieder geval binnen te houden en bovendien goed voor de broodnodige variatie. Pizza's en ander snackbarvoedsel verveelt nogal snel. Zeker als je al weken niets anders eet ;)

Ik kreeg van een goede vriend van mij de tip om eens Chicken Tonight te maken, omdat dit zeer makkelijk scheen te zijn en ook goed te kanen was. Ik heb nu net 250 gram kipfilet gekocht bij de AH. Is wat veel, ik weet het, maar ik ben van plan de helft ervan in te vriezen. Bij het snijden van de kipfilet, moet ik dan die witte randen (soms met rode "spettertjes") eraf snijden? Sommige witte stukken zijn heel sterk en lopen door het vlees heen.
250 gram is een mooie portie, onsje spek eromheen, jummie.
Anyway, dat witte is vet, dat smelt uit tijdens het bakken en maakt het alleen maar smakelijker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:46:09 #68
79273 18konijn
Rey de Copán
pi_136361151
Wat dat vocht in gehakt betreft: koop eens rundergehakt bij AH en ook biologisch (!) rundergehakt bij de Lidl. Bij het bakken zul je merken dat het AH-gehakt niet bakt, maar smoort door de enorme hoeveelheid vocht die eruitkomt. Dat is geen vet, dat is water. Het Lidl-gehakt bakt mooi rul, zonder dat er vocht uitkomt. AH belazert de consument!
It's not a lie, if you believe
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:48:06 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136361229
Rundergehakt van de Aldi is ook stukken beter dan dat van AH
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136361270
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Rundergehakt van de Aldi is ook stukken beter dan dat van AH
Beter als in?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_136540122
TS kan geen gehakt rullen, TS is zwakzinnig? :')
pi_136540762
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

250 gram is een mooie portie, onsje spek eromheen, jummie.
Anyway, dat witte is vet, dat smelt uit tijdens het bakken en maakt het alleen maar smakelijker.
Maar wel de rode spettertjes weghalen, dat is toch echt bloed en bij goedkope filets zit er soms zelfs nog een restje kraakbeen/bot aan vast. Even goed voelen en kijken dus. Je wordt er niet ziek van als je het gaar bakt, maar is toch minder lekker.

Eulemoulli, als je de kip in blokjes gaat snijden, goed opletten bij het bakken, want het is snel gaar en kipfilet wordt dan snel droog. Ik zou na een paar minuutjes (echt 2 of 3) even een blokje eruit pakken en door midden snijden, als het helemaal wit is is het klaar. Zo niet, nog even een minuutje langer.

Ik vind het trouwens helemaal niet gek dat je dit soort dingen vraagt, en het is zeker beter dan zelf blijven aanmodderen of alsnog patat halen omdat het niet lukt. Sommige mensen worden nou eenmaal opgevoed zonder dat ze ooit de binnenkant van een keuken te zien krijgen. En als je daar zelf ook geen interesse in hebt, dan leer je het dus niet. Maar het wordt nu wel tijd om het te leren!
Vraag gerust meer ;)
En ik ben idd nog wel benieuwd wat er nu zo 'mislukt' aan je gehakt was?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 10 februari 2014 @ 11:18:59 #73
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_136540935
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 18:26 schreef Eulernoulli het volgende:

Ik kreeg van een goede vriend van mij de tip om eens Chicken Tonight te maken, omdat dit zeer makkelijk scheen te zijn en ook goed te kanen was. Ik heb nu net 250 gram kipfilet gekocht bij de AH. Is wat veel, ik weet het, maar ik ben van plan de helft ervan in te vriezen. Bij het snijden van de kipfilet, moet ik dan die witte randen (soms met rode "spettertjes") eraf snijden? Sommige witte stukken zijn heel sterk en lopen door het vlees heen.
Ik zou 250 gram gewoon erin gooien, zoveel is dat nou ook weer niet.
pi_136543322
Wellicht dat dit ook een goed topic is voor TS. Niet om het autisme-gedeelte, maar omdat de recepten tot in de kleinste details uitgeschreven staan.

CUL / Koken is moeilijk door autisme (tips?)
  maandag 10 februari 2014 @ 16:44:33 #75
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_136553584
Pan zonder antiaanbaklaag gebruiken en dan gewoon tijdens het bakken prakken met een vork.
pi_136554625
quote:
OMG... Rijst zonder water in de pan doen. Rijst en water is hetzelfde als 1 + 1 = 2.
pi_136555138
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 17:04 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

OMG... Rijst zonder water in de pan doen. Rijst en water is hetzelfde als 1 + 1 = 2.
Blijkbaar niet, zo heeft ieder zijn sterkere en zwakkere kanten.

Bovendien kan TS ook even een kijkje nemen in het FOK!-kookboek, heb ik zelf ook wel eens inspiratie uit opgedaan ^O^

Linkje: CUL / Het FOK!-kookboek!
pi_136601208
quote:
14s.gif Op maandag 10 februari 2014 12:32 schreef Sauslepel het volgende:
Wellicht dat dit ook een goed topic is voor TS. Niet om het autisme-gedeelte, maar omdat de recepten tot in de kleinste details uitgeschreven staan.

CUL / Koken is moeilijk door autisme (tips?)
Awesome topic!
pi_136602753
quote:
7s.gif Op maandag 10 februari 2014 17:12 schreef Sauslepel het volgende:
Blijkbaar niet, zo heeft ieder zijn sterkere en zwakkere kanten.
Ik kan het me niet voorstellen. Dat je niet kan koken als niet alles tot in de puntjes uitgeschreven staat. Bijvoorbeeld er staat: kook de aardappelen 25 minuten, dat je dan niet begrijpt welke pan en hoeveel water erbij moet (uberhaupt dat er water bij moet), plus een beetje zout.
pi_136603057
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 21:06 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik kan het me niet voorstellen. Dat je niet kan koken als niet alles tot in de puntjes uitgeschreven staat. Bijvoorbeeld er staat: kook de aardappelen 25 minuten, dat je dan niet begrijpt welke pan en hoeveel water erbij moet (uberhaupt dat er water bij moet), plus een beetje zout.
En zo is het voor anderen weer heel moeilijk te begrijpen dat mensen niet uit hun hoofd het getal Pi tot 1200 cijfers achter de komma op kunnen noemen.

Het zal inderdaad niet gebruikelijk zijn, maar schijnbaar komt het toch voor. Fijn dat er dan mensen zijn die zo'n persoon kunnen/willen helpen.

quote:
1s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 20:39 schreef tennis_jongen het volgende:

[..]

Awesome topic!
En dit uiteraard :D
  dinsdag 11 februari 2014 @ 21:49:02 #81
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_136605055
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 21:06 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik kan het me niet voorstellen. Dat je niet kan koken als niet alles tot in de puntjes uitgeschreven staat. Bijvoorbeeld er staat: kook de aardappelen 25 minuten, dat je dan niet begrijpt welke pan en hoeveel water erbij moet (uberhaupt dat er water bij moet), plus een beetje zout.
Ik begrijp best dat je allerlei "standaard" procedures niet kent als je nog niet kunt koken, maar dat je geen water gebruikt als er toch duidelijk staat dat je iets moet koken vind ik wel bizar. Zelfs als je autistisch bent, weet je toch dat koken met water moet?
pi_136631803
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 21:49 schreef Tijn het volgende:

[..]

Ik begrijp best dat je allerlei "standaard" procedures niet kent als je nog niet kunt koken, maar dat je geen water gebruikt als er toch duidelijk staat dat je iets moet koken vind ik wel bizar. Zelfs als je autistisch bent, weet je toch dat koken met water moet?
ik kan het wel begrijpen hoor, koken kan zowel verwarmen in water betekenen, als het bereiden van een maaltijd.
  maandag 17 februari 2014 @ 16:17:12 #83
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_136815823
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 19:54 schreef Eulernoulli het volgende:
... Ik had besloten dat mijn eerste gerecht zou worden: pasta met tomatensaus. Dit mislukte echter grandioos!! Het probleem wat ik heb is: hoe bak je gehakt rul?! Heb het inmiddels twee keer geprobeerd, maar ik kon het twee keer weggooien!
_O-
pi_136816935
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 21:49 schreef Tijn het volgende:

[..]

Ik begrijp best dat je allerlei "standaard" procedures niet kent als je nog niet kunt koken, maar dat je geen water gebruikt als er toch duidelijk staat dat je iets moet koken vind ik wel bizar. Zelfs als je autistisch bent, weet je toch dat koken met water moet?
Het leek mij dat autisten juist beter kunnen koken, als ze bepaalde dingen kennen, omdat het herhaling is en het gerecht altijd hetzelfde. Bij mij althans.
pi_136817200
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 17:06 schreef Meike26 het volgende:
Tijdje geleden had ik per ongeluk vergeten het gehakt te ontdooien. Gewoon als een blok gehakt in pan gemieterd en regelmatig keren + schrapen van gehakt totdat het warm genoeg is om het grote blok in stukjes te hakken. Inmiddels al wat gehakt naast het blok wat lekker mee blijft sudderen in miniem klein beetje bakboter. Laat je het blok wat langer liggen op elke kant, dan worden die zijdes wat krokanter (wel sneller schrapen) en heb je echt lekker rul gehakt met wat meer bite :Y)

Ohja, deze kruiden :

[ afbeelding ]

Niet veel van nodig, 1 theelepel is meer dan voldoende voor italiaanse/mediteraanse smaak.
klinkt als een culinair hoogstandje, op die manier je gehakt mishandelen en dan die kruiden gebruiken :D
pi_136830794
Ik ben eigenlijk nog steeds wel erg benieuwd wat er de eerste twee keer nou mis was gegaan met het gehakt :P
pi_136835386
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 22:24 schreef Musil het volgende:
Ik ben eigenlijk nog steeds wel erg benieuwd wat er de eerste twee keer nou mis was gegaan met het gehakt :P
Ha. Ha.

Delen waren nog rood terwijl andere plekken al zwart waren en andere plekken lichtbruin. Kreeg het ook niet goed los. Zeker een kwart lag uiteindelijk naast de pan op het gasfornuis, of vast aan de pan.
There is no philosophy which is not founded upon knowledge of the phenomena, but to get any profit from this knowledge it is absolutely necessary to be a mathematician.
pi_136835404
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 00:38 schreef Eulernoulli het volgende:

[..]

Ha. Ha.

Delen waren nog rood terwijl andere plekken al zwart waren en andere plekken lichtbruin. Kreeg het ook niet goed los. Zeker een kwart lag uiteindelijk naast de pan op het gasfornuis, of vast aan de pan.
Ah, dan heb je ws gewoon niet genoeg geroerd.
pi_136839570
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 00:38 schreef Eulernoulli het volgende:

[..]

Ha. Ha.

Delen waren nog rood terwijl andere plekken al zwart waren en andere plekken lichtbruin. Kreeg het ook niet goed los. Zeker een kwart lag uiteindelijk naast de pan op het gasfornuis, of vast aan de pan.
Je moet het ook roeren, niet in de pan gooien en een half uur later terugkomen
Mokkel met stuntstok
  dinsdag 18 februari 2014 @ 10:20:48 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136839923
quote:
11s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 10:07 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Je moet het ook roeren, niet in de pan gooien en een half uur later terugkomen
Nu begrijp ik MOD, van modderen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136841535
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 00:38 schreef Eulernoulli het volgende:

[..]

Ha. Ha.

Delen waren nog rood terwijl andere plekken al zwart waren en andere plekken lichtbruin. Kreeg het ook niet goed los. Zeker een kwart lag uiteindelijk naast de pan op het gasfornuis, of vast aan de pan.
Je moet dan ook niet teveel warmte gebruiken. Een houten lepel (maar dan een platte met gaatjes) gebruiken om het gehakt los te maken. Niet te wild doen, want dan ligt alles inderdaad naast de pan. En niet achterlaten en denken dat het wel goedkomt.
  dinsdag 18 februari 2014 @ 11:14:11 #92
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_136841614
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 11:11 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Je moet dan ook niet teveel warmte gebruiken. Een houten lepel (maar dan een platte met gaatjes) gebruiken om het gehakt los te maken. Niet te wild doen, want dan ligt alles inderdaad naast de pan. En niet achterlaten en denken dat het wel goedkomt.
Een platte houten lepel met gaatjes? Plaatje?

Ik gebruik meestal een houten spatel. Beetje rechtop houden en het gehakt klein maken. Daarna regelmatig even omscheppen zodat alles gelijkmatig gaart.
The love you take is equal to the love you make.
pi_136841747
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 11:14 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Een platte houten lepel met gaatjes? Plaatje?

Ik gebruik meestal een houten spatel. Beetje rechtop houden en het gehakt klein maken. Daarna regelmatig even omscheppen zodat alles gelijkmatig gaart.
De onderste.
  dinsdag 18 februari 2014 @ 11:22:19 #94
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_136841846
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 11:19 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

De onderste.[ afbeelding ]
Dat is dus een spatel. Die gaten maken verder niet veel uit.
The love you take is equal to the love you make.
  roze dinsdag 18 februari 2014 @ 12:54:26 #95
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_136845118
Ik ben een kluns in de keuken maar gehakt bakken kan ik zelfs nog :9 Is niet moeilijk. Gehakt in de pan gooien, in kleine stukjes maken met je spatel en wachtten tot het bruin wordt
Your beauty never ever scared me.
pi_136964069
quote:
11s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 10:07 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Je moet het ook roeren, niet in de pan gooien en een half uur later terugkomen
Helpt ook als je niet gelijk gehakt van diepvries in de pan gooit.
pi_138014907
Plaats eens een foto van hetresultaat hoe jij het bakt OP ?
pi_138015445
Blijf het toch apart vinden dat kinderen dat koken gewoon niet thuis oppikken, je ziet je ouders toch wel eens een warme maaltijd bereiden of is dat tegenwoordig iets wat niet meer voorkomt? :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_138017379
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 21:51 schreef RobinOok het volgende:
Koekenpan heet laten worden. Olie erin en die ook heet laten worden. Gehakt erin, zout erop.

Dan met een vork, liefst een grote vork een soort van prakbeweging maken.Alsof je aardbeien plet. Een duwen en scheppen tegelijk. Als je gehakt al redelijk los van zichzelf is hoef je heel weinig kracht te zetten en rol je het alleen maar los. Als je gehakt compact is moet je wel flink duwen en schuifrollen.
En als je anti-aanbakpannen gebruikt doe je het met een houten spatel, is wel harder werken...Ik gebruik meestal geen olie, maar daar wordt het wel makkelijker van.

Als je slecht gehakt hebt, dan komt er na even bakken enorm veel vocht uit. Truc is om hard genoeg te bakken om dat snel te verdampen en ook dat je lekker wat baksmaak krijgt aan je vlees.

Ik laat het vlees altijd heel even liggen als ik het in de pan doe; dan bruint het een beejte == meer smaak.

En oja, ik giet meestal het vet af, of ik koop extra mager gehakt, houd niet van vette gehaktsaus.
Whatever...
pi_138017630
quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2014 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En gebruik bliktomaten
Yup, of je moet heel goed zoeken en die tomaten dan 3 weken in je ramkozijn laten rijpen... dan zijn ze misschien en beetje geschikt.

Erg eigenlijk, vroeger ging ik nog wel eens voor mijn moeder van die lelijk italiaans tomaatjes halen, par kilo. Daar maakte mijn moeder dan zelf pastasaus van, met perfecte tomatensmaak. Helaas zijn die nergens meer te rkijgen. Alleen die waterbommen met mooi uiterlijk en zonder smaak.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')