abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_135956076
TS; Niet lullig bedoeld, maar wat is er de vorige keren dan precies fout gegaan?

Gehakt is op zich vrij moeilijk te verpesten (tenzij je het met verpakking en al probeert te bakken ofzo) :+. dus ben ik toch wel benieuwd wanneer je besloot dat het echt niet eetbaar meer was.

Hoop natuurlijk dat het nu gaat lukken, heb nog wel een makkelijk recept voor verse pastasaus. :Y).
Karma is a fucking bitch.
  Redactie Games zondag 26 januari 2014 @ 12:27:27 #27
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_135956513
Ik zou het vet van het gehakt na het rul bakken ook even afgieten, anders heb je van die "vettige" saus. Daarna kun je met je "pastasaus" aan de gang.
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_135956711
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 12:27 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ik zou het vet van het gehakt na het rul bakken ook even afgieten, anders heb je van die "vettige" saus. Daarna kun je met je "pastasaus" aan de gang.
in het vet zitten alle smaken. Dus waarom zou je het afgieten?
pi_135957006
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 11:09 schreef Eulernoulli het volgende:
Bedankt iedereen voor de reacties!
Ik ga vandaag of morgen weer een nieuwe poging wagen, ik zal hier laten weten of het gelukt is!
De grootste beginnersfout de mensen (ik ook vroeger) met tomatensaus voor pasta maken is om het niet lang genoeg te laten pruttelen. Zeker als er ook groenten in zitten moet je de saus minimaal een half uur op laag vuur zacht laten pruttelen met deksel op pan, want dat is het moment dat de smaken loskomen. Anders smaakt het nergens naar, zijn de aroma's niet vermengd en is de tomaat te zuur en de groente niet gaar. Tomatensaus maken is geen haastklus, als je haast hebt kun je beter een andere saus maken.
pi_135958319
quote:
3s.gif Op zondag 26 januari 2014 12:41 schreef Farenji het volgende:

[..]

De grootste beginnersfout de mensen (ik ook vroeger) met tomatensaus voor pasta maken is om het niet lang genoeg te laten pruttelen. Zeker als er ook groenten in zitten moet je de saus minimaal een half uur op laag vuur zacht laten pruttelen met deksel op pan, want dat is het moment dat de smaken loskomen. Anders smaakt het nergens naar, zijn de aroma's niet vermengd en is de tomaat te zuur en de groente niet gaar. Tomatensaus maken is geen haastklus, als je haast hebt kun je beter een andere saus maken.
Hangt er vanaf welke. Putanesca moet wel binnen 10 minuten klaar vind ik. Als je een echt lekkere 'Bolognese' (ja, foute naam, weet het) wil maken kun je het beter 3 uur dan 2 uur op laten staan. Maar dan vind het gehakt weer niet zoveel toevoegen, en je kun beter gehaktballetjes maken voor in de saus.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Redactie Frontpage zondag 26 januari 2014 @ 16:31:01 #31
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_135966772
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 12:27 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ik zou het vet van het gehakt na het rul bakken ook even afgieten, anders heb je van die "vettige" saus. Daarna kun je met je "pastasaus" aan de gang.
Daarom rundergehakt, lekker mager.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  zondag 26 januari 2014 @ 16:43:51 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135967342
quote:
3s.gif Op zondag 26 januari 2014 12:41 schreef Farenji het volgende:

[..]

De grootste beginnersfout de mensen (ik ook vroeger) met tomatensaus voor pasta maken is om het niet lang genoeg te laten pruttelen. Zeker als er ook groenten in zitten moet je de saus minimaal een half uur op laag vuur zacht laten pruttelen met deksel op pan, want dat is het moment dat de smaken loskomen. Anders smaakt het nergens naar, zijn de aroma's niet vermengd en is de tomaat te zuur en de groente niet gaar. Tomatensaus maken is geen haastklus, als je haast hebt kun je beter een andere saus maken.
En gebruik bliktomaten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135967870
quote:
3s.gif Op zondag 26 januari 2014 12:41 schreef Farenji het volgende:

[..]

De grootste beginnersfout de mensen (ik ook vroeger) met tomatensaus voor pasta maken is om het niet lang genoeg te laten pruttelen. Zeker als er ook groenten in zitten moet je de saus minimaal een half uur op laag vuur zacht laten pruttelen met deksel op pan, want dat is het moment dat de smaken loskomen. Anders smaakt het nergens naar, zijn de aroma's niet vermengd en is de tomaat te zuur en de groente niet gaar. Tomatensaus maken is geen haastklus, als je haast hebt kun je beter een andere saus maken.
We hebben het over iemand die nog niet eens gehakt rul kan bakken. Ik vermoed dat het gewoon over een potje of pakje pastasaus gaat voor de rest hoor.
pi_135968158
Tijdje geleden had ik per ongeluk vergeten het gehakt te ontdooien. Gewoon als een blok gehakt in pan gemieterd en regelmatig keren + schrapen van gehakt totdat het warm genoeg is om het grote blok in stukjes te hakken. Inmiddels al wat gehakt naast het blok wat lekker mee blijft sudderen in miniem klein beetje bakboter. Laat je het blok wat langer liggen op elke kant, dan worden die zijdes wat krokanter (wel sneller schrapen) en heb je echt lekker rul gehakt met wat meer bite :Y)

Ohja, deze kruiden :



Niet veel van nodig, 1 theelepel is meer dan voldoende voor italiaanse/mediteraanse smaak.
pi_135968907
quote:
9s.gif Op zondag 26 januari 2014 16:57 schreef Myraela het volgende:

[..]

We hebben het over iemand die nog niet eens gehakt rul kan bakken. Ik vermoed dat het gewoon over een potje of pakje pastasaus gaat voor de rest hoor.
Dus? Een beetje culinair opvoeden mag toch wel. En hoe moeilijk kan het nou helemaal zijn om een blik tomaten in een pan te gooien, bij je rulgebakken gehakt? Pastasaus maken van verse ingredienten is echt geen rocket science.
pi_135969316
quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2014 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En gebruik bliktomaten
Vraagje: heb jij "bliktomaten" en "echte boter" onder sneltoetsen zitten? Je zegt t namelijk heel vaak :')
http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_Toilet
---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ----------
ik heb altijd al iets met talen gehadt
  zondag 26 januari 2014 @ 17:52:27 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135969794
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 17:37 schreef zakschijt het volgende:

[..]

Vraagje: heb jij "bliktomaten" en "echte boter" onder sneltoetsen zitten? Je zegt t namelijk heel vaak :')
Ik zeg nooit "echte boter" ik heb het over boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135970896
quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2014 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zeg nooit "echte boter" ik heb het over boter
Maar je geeft dus toe dat je deze woorden onder een sneltoets hebt zitten :')
http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_Toilet
---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ----------
ik heb altijd al iets met talen gehadt
  Redactie Games zondag 26 januari 2014 @ 19:19:45 #39
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_135972755
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 12:33 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

in het vet zitten alle smaken. Dus waarom zou je het afgieten?
Supermarktgehakt heeft meer toegevoegd vocht dan het aan vet heeft, dat is gewoon ranzig. Ik voeg dan liever nog olijfolie toe aan de pastasaus dan dat ik dat "bakvocht" gebruik.
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_135973483
quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2014 19:19 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Supermarktgehakt heeft meer toegevoegd vocht dan het aan vet heeft, dat is gewoon ranzig. Ik voeg dan liever nog olijfolie toe aan de pastasaus dan dat ik dat "bakvocht" gebruik.
je geeft de oplossing zelf al.... Koop je gehakt ergens anders........
  † In Memoriam † maandag 27 januari 2014 @ 02:55:42 #41
88815 The_Emotion
98.3
pi_135994910
Mijn oma kruimelde altijd een beschuitje door het gehakt heen, wat het gehakt ook wat steviger maakt.

Dus je neemt een bonk gehakt, strooit er zout, peper en wat kruiden over, voor de extra bite een gekruimeld beschuitje.
Even goed door elkaar kneden
En tijdens het bakken met een spatel of pollepel in kleine stukjes hakken
"Scientists are actually preoccupied with accomplishment. So they are focused on whether they can do something. They never stop to ask if they should do something."
- Ian Malcolm
  Moderator maandag 27 januari 2014 @ 02:59:19 #42
236264 crew  capricia
pi_135994924
Hoe lang bakken jullie het gehakt dan?
En giet je het vocht af? Bedoel, het is niet dat je het gehakt moet koken, zeg maar...
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_135997473
Ik giet niks af.
Op donderdag 13 november 2008 15:34 schreef De_Ananas het volgende:
Één ding beloof ik jullie mijn lieve fokkertjes, als er vettax komt dan ga ik mij aan het hek van het binnenhof vastketenen met een frituur naast me, dit mogen jullie quoten :W
  Redactie Frontpage maandag 27 januari 2014 @ 10:12:59 #44
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_135997637
quote:
1s.gif Op maandag 27 januari 2014 02:59 schreef capricia het volgende:
Hoe lang bakken jullie het gehakt dan?
En giet je het vocht af? Bedoel, het is niet dat je het gehakt moet koken, zeg maar...
Koop nooit half om half in de supermarkt. Rundergehakt is wat betreft toegevoegd vocht (nauwelijks) en vet (ook nauwelijks) een veel betere optie.

Wat dat betreft is er met gehakt hetzelfde aan de hand als plofkipfilet (of welk kippenvlees uit de supermarkt dan ook), er zit ongeveer 30% aan toegevoegd vocht in om winst te maken.

Nooit ligt er een plas vocht in mijn pan als ik rundergehakt bak.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  maandag 27 januari 2014 @ 10:38:49 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135998311
Ik word zo moe van die fabeltjes over toegevoegd water....
Zucht....
  Redactie Frontpage maandag 27 januari 2014 @ 10:45:01 #46
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_135998509
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 10:38 schreef RobinOok het volgende:
Ik word zo moe van die fabeltjes over toegevoegd water....
Zucht....
Het mag en gebeurt gewoon, altijd de verpakking lezen, het moet erop staan namelijk.

Daarnaast zou ik nooit kip uit de supermarkt eten, vol met antibiotica omdat die plofkippen anders doodziek zouden worden. Ze leven immers in hun eigen schijt totdat ze geslacht worden. Daarnaast zit er gewoon geen smaak aan dat bleke kippenvlees.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_135999335
quote:
1s.gif Op maandag 27 januari 2014 02:59 schreef capricia het volgende:
Hoe lang bakken jullie het gehakt dan?
En giet je het vocht af? Bedoel, het is niet dat je het gehakt moet koken, zeg maar...
Tot het bruin is. Beetje vocht maakt geen fuck uit, je maakt er daarna toch van een saus van. :').
Karma is a fucking bitch.
pi_136000183
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 10:45 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Het mag en gebeurt gewoon, altijd de verpakking lezen, het moet erop staan namelijk.

Daarnaast zou ik nooit kip uit de supermarkt eten, vol met antibiotica omdat die plofkippen anders doodziek zouden worden. Ze leven immers in hun eigen schijt totdat ze geslacht worden. Daarnaast zit er gewoon geen smaak aan dat bleke kippenvlees.
Nog zo'n fabel, ze zitten als ze in t bakje in de supermarkt liggen niet vol met antibiotica, dat wil niet zeggen dat ze ergens in hun leven geen antibiotica hebben gehad. Wachttijden na t gebruik zodat alles er weer uit is eer ze geslacht worden
  Redactie Frontpage maandag 27 januari 2014 @ 11:47:27 #49
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_136000412
quote:
15s.gif Op maandag 27 januari 2014 11:40 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Nog zo'n fabel, ze zitten als ze in t bakje in de supermarkt liggen niet vol met antibiotica, dat wil niet zeggen dat ze ergens in hun leven geen antibiotica hebben gehad. Wachttijden na t gebruik zodat alles er weer uit is eer ze geslacht worden
Dan zitten ze inderdaad niet meer vol met antibiotica, maar wel met ESBL antibiotica-resistente bacteriën.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_136000947
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 11:47 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Dan zitten ze inderdaad niet meer vol met antibiotica, maar wel met ESBL antibiotica-resistente bacteriën.
Eet jij je kip rauw?

(Ik ben geen grote fan van plofkippen om meerdere redenen maar er moet wel de waarheid verteld worden)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')