abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_135936046
Dag,

Ik heb deze vraag al op verschillende fora gesteld, maar daar kreeg ik weinig bruikbare antwoorden. De mensen hier lijken wel bereid beginners te helpen, dus vandaar dat ik hier terecht kom.
Het zit zo. Sinds kort woon ik op mezelf en dit brengt natuurlijk de nodige verantwoordelijkheden met zich mee. Zo moet ik dus ook zelf voor mijn eten gaan zorgen. In het begin leefde ik voornamelijk van snackbarvoedsel, pizza en maaltijdsalades. Ik ben deze echter inmiddels behoorlijk beu geraakt en het kan natuurlijk nooit kwaad om zelf te leren koken.
Ik had besloten dat mijn eerste gerecht zou worden: pasta met tomatensaus. Dit mislukte echter grandioos!! Het probleem wat ik heb is: hoe bak je gehakt rul?! Heb het inmiddels twee keer geprobeerd, maar ik kon het twee keer weggooien!

Alvast bedankt!
There is no philosophy which is not founded upon knowledge of the phenomena, but to get any profit from this knowledge it is absolutely necessary to be a mathematician.
  zaterdag 25 januari 2014 @ 19:56:04 #2
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_135936090
Hoe kan je dit verkeerd doen? Wat ging er mis?

Gewoon bakken tot het gaar is. Dus niet meer rood. En klein "prakken"
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  Redactie Frontpage zaterdag 25 januari 2014 @ 19:57:42 #3
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_135936145
Probeer het eens ril te bakken, dat is gemakkelijker voor beginners.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_135936184
Begin eens met het koken van een ei; stap voor stap. 14.gif
pi_135936187
Rul bakken moet in principe niet heel moeilijk zijn.

Zet een pan op het vuur, doe er wat olie in en doe het gehakt in de pan.

Tijdens dat het gehakt verhit wordt gewoon roeren en kleine stukjes van het gehakt maken. Op den duur is het heel gehakt bruin in plaats van rood.

Als je het gehakt aanbakt is het misschien raadzaam om het vuur wat kleiner te zetten.
pi_135936301
Hoe kan dit mislukken :')
pi_135936320
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 19:58 schreef Sauslepel het volgende:
Rul bakken moet in principe niet heel moeilijk zijn.

Zet een pan op het vuur, doe er wat olie in en doe het gehakt in de pan.

Tijdens dat het gehakt verhit wordt gewoon roeren en kleine stukjes van het gehakt maken. Op den duur is het heel gehakt bruin in plaats van rood.

Als je het gehakt aanbakt is het misschien raadzaam om het vuur wat kleiner te zetten.
Olie is niet nodig met gehakt hoor, en alleen gehakt zonder kruiden etc. is fucking smerig :r.
pi_135936322
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 20:00 schreef DaKKiE1984 het volgende:
Hoe kan dit mislukken :')
know'm sayin?
×
word? word.
pi_135937471
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 20:01 schreef MMGYMCMB het volgende:

[..]

Olie is niet nodig met gehakt hoor, en alleen gehakt zonder kruiden etc. is fucking smerig :r.
Olie is inderdaad niet nodig, maar kan wel toegevoegd worden. Persoonlijk zou ik ook wat kruiden toevoegen, maar ik weet niet of dit de eerste prioriteit is voor TS.
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 25 januari 2014 @ 20:25:08 #10
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_135937529
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 20:24 schreef Sauslepel het volgende:

[..]

Olie is inderdaad niet nodig, maar kan wel toegevoegd worden. Persoonlijk zou ik ook wat kruiden toevoegen, maar ik weet niet of dit de eerste prioriteit is voor TS.
Eerst maar zorgen dat het zonder kruiden enz ook lukt. _O-
pi_135937859
Wat dacht je van pan op het vuur (of inductie), die heet laten worden. Klontje boter erin en het gehakt klein maken en bakken? Sorry hoor, maar wat kan dáár nou mis aan gaan?
pi_135938156
Gehakt is geen vast stuk vlees TS, zoals biefstuk bv. Je moet het prakken ouwe!
pi_135938242
Ik ben ook niet altijd tevreden met het resultaat, zo simpel is het nou ook weer niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_135938772
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 20:31 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Wat dacht je van pan op het vuur (of inductie), die heet laten worden. Klontje boter erin en het gehakt klein maken en bakken? Sorry hoor, maar wat kan dáár nou mis aan gaan?
Boter? :') Da's niet nodig. Ook geen olie. In gehakt zit genoeg vet(sappen).
pi_135938924
Wat ik meestal doe is het mes waarmee ik de verpakking open gebruiken om tegen de 'draadrichting' in een aantal sneden te maken in het blok gehakt. Dan in de pan en met je spatel de grote stukken uit elkaar drukken. Blijven roeren en voila, rul gehakt.

Vet afgieten en met de saus combineren.
dag
  zaterdag 25 januari 2014 @ 21:51:53 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135941623
Koekenpan heet laten worden. Olie erin en die ook heet laten worden. Gehakt erin, zout erop.

Dan met een vork, liefst een grote vork een soort van prakbeweging maken.Alsof je aardbeien plet. Een duwen en scheppen tegelijk. Als je gehakt al redelijk los van zichzelf is hoef je heel weinig kracht te zetten en rol je het alleen maar los. Als je gehakt compact is moet je wel flink duwen en schuifrollen.
pi_135945884
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 20:48 schreef Etsu het volgende:

[..]

Boter? :') Da's niet nodig. Ook geen olie. In gehakt zit genoeg vet(sappen).
Bij mij wel, anders plakt het gehakt gegarandeerd vast aan de bodem. (De pan is nog goed genoeg om mee te koken.)

[ Bericht 0% gewijzigd door Jaimy_Luca op 26-01-2014 10:00:27 ]
  zaterdag 25 januari 2014 @ 23:46:45 #18
415542 crossmotor11
Hardstyle liefhebber!
pi_135946219
Ts heeft overgewicht door het snackbarvoedsel en probeert nu toch fatsoenlijk te eten :)
pi_135946381
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 23:46 schreef crossmotor11 het volgende:
Ts heeft overgewicht door het snackbarvoedsel en probeert nu toch fatsoenlijk te eten :)
Niks mis mee toch? :P
  zaterdag 25 januari 2014 @ 23:52:11 #20
415542 crossmotor11
Hardstyle liefhebber!
pi_135946402
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 23:51 schreef OllieWilliams het volgende:

[..]

Niks mis mee toch? :P
Overgewicht ;( :')
pi_135946456
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 23:52 schreef crossmotor11 het volgende:

[..]

Overgewicht ;( :')
Maarja goed dat hij er iets aan probeert te doen dan toch
  zaterdag 25 januari 2014 @ 23:54:52 #22
415542 crossmotor11
Hardstyle liefhebber!
pi_135946494
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 23:53 schreef OllieWilliams het volgende:

[..]

Maarja goed dat hij er iets aan probeert te doen dan toch
Yep, dan ben je goed bezig, alhoewel ik me na 1 bakje patat al vies voel haha
  zondag 26 januari 2014 @ 00:16:28 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135947261
Als je mager wilt eten moet je geen gehakt eten. Die ene scheut olie of boter maakt echt niks meer uit hoor. Bovendien is het smerig, van dat gegaarde, grijze gehakt. Bakken moet het! En daar heb je echt wel olie of boter voor nodig.

Als het dan perse moet, dan giet je eerst nog wat vet af voor je verder gaat met je saus.
pi_135953845
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 21:51 schreef RobinOok het volgende:
Koekenpan heet laten worden. Olie erin en die ook heet laten worden. Gehakt erin, zout erop.

Dan met een vork, liefst een grote vork een soort van prakbeweging maken.Alsof je aardbeien plet. Een duwen en scheppen tegelijk. Als je gehakt al redelijk los van zichzelf is hoef je heel weinig kracht te zetten en rol je het alleen maar los. Als je gehakt compact is moet je wel flink duwen en schuifrollen.
Precies, dus je moet een vork met lange geronde tanden hebben, een pan zonder anti-aanbaklaag, en dan moet je nog behoorlijk opschieten ook. Ik heb dan ook het idee dat de mensen die het zo doodsimpel vinden suddergehakt in kleine geplette stukjes maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_135953923
Bedankt iedereen voor de reacties!
Ik ga vandaag of morgen weer een nieuwe poging wagen, ik zal hier laten weten of het gelukt is!
There is no philosophy which is not founded upon knowledge of the phenomena, but to get any profit from this knowledge it is absolutely necessary to be a mathematician.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')