FOK!forum / Culinesse à gogo / Chili, cream & pomodore sauce. Goddelijk, maar hoe?
BEzondag 19 januari 2014 @ 21:27
Vorige week in Kaapstad werkelijk goddelijke pasta gegeten met Kingklip en Calamari in Chili, Creme & Pomodore saus. Echt om je vingers bij op te vreten.

Maar hoe maak je nou die saus? Als ik google op tomatencreme-saus kom ik vnml dingen als boursin en maggi-pakjes tegen.

Heeft een van de culi's hier een tip? Uiteraard room, maar dan, eerst uitje en wat olie en dan tomaten en chili-vlokken erbij en als laatste room? En dan zeven ofzo?

Even overwoog ik het restaurant te mailen, maar dat is ook zo wat... Waarom zou een chef zijn recept delen, toch?
imikethatzondag 19 januari 2014 @ 21:32
Gewoon mailen. Nee heb je, ja kan je krijgen.
Bombviszondag 19 januari 2014 @ 21:32
Ik ben ziek: Ik dacht toch echt pornodore ipv pomodore te lezen.. Dat i.c.m. met die cream deed mij het topic openen
BEzondag 19 januari 2014 @ 21:36
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 21:32 schreef imikethat het volgende:
Gewoon mailen. Nee heb je, ja kan je krijgen.
Ja, ik had nete en uitgebreide reactie gedaan via de website, maar ik weet niet zeker of het nou goed ging of mis gegaan is. Ik geef het een paar dagen en dan probeer ik het nog eens.
Spanky78zondag 19 januari 2014 @ 21:48
Hmm, zat er knoflook in? i ieder geval is het handig om eerst te beginnen met een uitje in olie fruiten, tomaten erbij, chili erbij, pruttelen, room. Maar het kan wel zijn dat er nog wel wat andere kruiden gebruikt worden...

Oja, met gemiddelde Nederlandse tomaten gaat het sowieso niet lukken... Kun je nog beter bliktomaten nemen...
BEzondag 19 januari 2014 @ 22:35
Ja? -O- En die eh... Pruimtomaten ook niet?
Knof zal er vast ingezeten hebben, dat moet.

En voor wie trouwens benieuwd is en evt ooit in Cape Town is: Restaurant Pepénero

Check the view! O+

0339d25503930d0316d1704291523d2d_zps6869de0b.jpg

met Robben Island in de verte.
Spanky78zondag 19 januari 2014 @ 22:57
Ehm, je kunt pruimtomaten kopen en die een week laten liggen in het raamkozijn.. dan rijpen ze nog wat na. Ik laat tomaten soms nog 2 (!!) weken liggen voordat ik ze gebruik. Ze worden echt veel te vroeg geplukt in NL.

Maarja, ik wet natuurlijk niet wat er in die saus zat aan kruiderijen enz. Maar ik zou verwachten dat als er knoflook in zit geen ui bij zit. Dus wat olijfolie, knoflook fruiten maar niet bruinen. Tomaten erbij, De kruiden die erin moeten, iig chili. Laten pruttelen. De room kan slagroom zijn, maar ook cream cheese of mascarpone.
dimmakmaandag 20 januari 2014 @ 12:48
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2014 22:35 schreef Brighteyes het volgende:
Ja? -O- En die eh... Pruimtomaten ook niet?
Knof zal er vast ingezeten hebben, dat moet.

En voor wie trouwens benieuwd is en evt ooit in Cape Town is: Restaurant Pepénero

Check the view! O+

[ afbeelding ]

met Robben Island in de verte.
O+
HeatWavemaandag 20 januari 2014 @ 12:48
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2014 22:35 schreef Brighteyes het volgende:
Ja? -O- En die eh... Pruimtomaten ook niet?
Knof zal er vast ingezeten hebben, dat moet.

En voor wie trouwens benieuwd is en evt ooit in Cape Town is: Restaurant Pepénero

Check the view! O+

[ afbeelding ]

met Robben Island in de verte.
Patser :{w.
BEmaandag 20 januari 2014 @ 12:54
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2014 12:48 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Patser :{w.
Bite me! *)

Ik zou pas patsen als ik erbij had vermeld dat ik volgend jaar er nog minimaal 2, maar wrsch zelfs 3 keer heen ga. O-) En 1 keer zelfs voor anderhalve week. :D
HeatWavemaandag 20 januari 2014 @ 12:55
quote:
1s.gif Op maandag 20 januari 2014 12:54 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Bite me! *)

Ik zou pas patsen als ik erbij had vermeld dat ik volgend jaar er nog minimaal 2, maar wrsch zelfs 3 keer heen ga. O-) En 1 keer zelfs voor anderhalve week. :D
I will! }:|.

Shut up. just shut it!

Toch :*.
Red_85maandag 20 januari 2014 @ 13:22
Beetje zelf experimenteren toch?
lijkt me geen vervelende in ieder geval nee.