abonnement Unibet Coolblue
pi_136080609
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 19:13 schreef Dr.Mikey het volgende:
[ afbeelding ]
Hoe duur was de suiker
Een film over de slavernij, Interessant dacht ik, Al komt dat bedrogen uit, Deze film gaat namelijk niet over de slavernij, Deze film gebruikt de slavernij als setting om er vervolgens een filterdun verhaaltje in te vertellen te vergelijken met de films Costa, en verliefd op Ibiza of de soap gtst.

De film gaat over drie zusjes, Waarvan een er is verwekt bij een slaaf,
Om de laatste toch een beetje een normaal leven te geven maken ze haar tot huisslaaf van een van haar twee half zusjes. Op dat moment draait de film heel lang om de blanke zusjes twee jonge vrouwen die moeten trouwen kinderen krijgen noem het maar op om maar niet als ouwe vrijster te eindigen. Wat volgt is veel vreemdgaan en liefdes drama, Tot dat een van de zusjes naar Nederlands vertrekt en zo de film verlaat. Van af dat moment draait de film weer meer om het slaaf zusje ook wel Mini-Mini genoemd. Allemaal leuk een aardig tot dat Mini-Mini er met de plantage houder van haar zus vandoor gaat. Film zit er goed uit, de locaties zijn mooi en de kostuums zijn mooi prima als kostuum drama. Helaas is het verhaal kut en is er een acteur die er in negatieve zin uitspringt, Waarschijnlijk weet hij dit van zichzelf hij noemt zich namelijk Negative, Ik heb niks tegen donkere mensen maar wat een domme neger is dat. Zelfs wanneer hij een Surinaamse slaaf moet spelen weet hij niet hoe hij zijn zwaar irritante lelijke Amsterdamse accent moet verbergen.

Wat je dus krijgt is een neger slaaf die een of ander bostaaltje spreekt met een Amsterdams :') accent erdoor, En man man wat is die kerel vol van zichzelf, Verschrikkelijke vent zo als eerder ook al te zien was bij Expeditie Robinson.

[ afbeelding ]
Ik vond het een hele leuke film en heb dat amsterdamse accent helemaal niet gehoord. Misschien ben ik minder kritisch dan de gemiddelde filmliefhebber, maar ik heb me nergens aan geërgerd tijdens het kijken van deze film.

De decors en de kostuums zijn fantastisch en de beelden van Suriname zijn heel mooi. Alles ziet er bijzonder authentiek uit en elk mankement in het verhaal wordt meer dan goed gemaakt door blote tieten.

Oh ja, en Yootha Wong-Loi-Sing is geil :9~
pi_136082187
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 22:25 schreef speknek het volgende:
The Hunger Games: Catching Fire (2013) - IMDb

Het tweede deel is verrassend genoeg een stuk beter dan het eerste deel van the Hunger Games. Dat komt door vier belangrijke pluspunten. Waar het eerste deel een beetje een slap aftreksel van Battle Royal met tenenkrommende Twilight liefdesdriehoek was, gaat deze film verder met het thema van een dictatuur (eigenlijk 'volwassenen') die de arme bevolking er met brood en spelen onder probeert te houden, en heeft zodoende veel meer een eigen smoel. Met mooie cinematografie en goed camerawerk van de nieuwe regisseur is het daarnaast opvallend hoe vaak je een 'fuck yeah drie vingers in de lucht' gevoel krijgt voor wat eigenlijk een domme tienerfilm is met bordkartonnen karakters. Maar misschien het belangrijkste is dat het zijn kijkers redelijk serieus neemt. Bij een paar momenten vraag je je af wat de neuk er zojuist gebeurde, en de redelijk onvoorspelbare eindtwist zorgt dan voor een mooie 'postdictability'. Als laatste blijft de keuze voor Jennifer Lawrence goed uitpakken, want de ervaring die ze in de tussentijd heeft opgedaan zie je terug in haar acteerwerk.
Hetzelfde kan je helaas niet zeggen van de vervelende liefdesdriehoek die weer de kop opsteekt, en de (toegegeven ondankbare) tenenkrommende rollen van Peeta en Gale, die er alleen zijn om twaalfjarige meisjes en veertigjarige huisvrouwen te laten zwijmelen. De film duurt ook te lang; tegen de tijd dat de Hunger Games uitbreken zou je eigenlijk al richting een slot willen gaan. Gelukkig duren ze niet zo lang en bevatten ze een leuke twist. Wat overblijft is toch een zeer onderhoudende pulpfilm.

8.
Echt precies mijn mening dit...nice :D

Al zou ik wel een puntje lager uitkomen, een 7.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 29 januari 2014 @ 08:10:58 #178
78918 SeLang
Black swans matter
pi_136082670
The Secret Life of Walter Mitty (2013)
A day-dreamer escapes his anonymous life by disappearing into a world of fantasies filled with heroism, romance and action. When his job along with that of his co-worker are threatened, he takes action in the real world embarking on a global journey that turns into an adventure more extraordinary than anything he could have ever imagined.

Wel aardig maar ik had er meer van verwacht/ gehoopt
7,3
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  woensdag 29 januari 2014 @ 10:35:59 #179
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_136085383
The Legend of Hercules (2014) - IMDb

Tering wat een kitscherige hersenloze film. Beetje kijken naar een historisch niet meer correcte kitsch versie van de Griekse held met 3D tepels van Keilan Lutz. Paar van die anabolen die met hun tieten rollen en oneliners uitkramen nog dommer dan Arnold Schwarzenegger en dan doorspekt met nog tenenkrommendere romantiek dan in Twilight. De love interest van Hercules sloeg werkelijk waar alles qua zoetsappigheid. Meisje naast me zei op een gegeven moment tegen haar vriend "Als je ooit zoiets kwijlerigs tegen mij zegt, dan is t meteen uit en ga ik overgeven!"

Sommige gevechten waren wel mooi gechoreografeerd al vond de regisseur het slow-mo knopje iets te interessant, waardoor het in IEDER gevecht voorkwam./ Sterker nog, al stampte er een paard door de modder dan kwam er al een slow-mo effect. Overkill.

5/10
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_136086651
Afgelopen tijd gezien:

Blue Jasmine (2013) - IMDb


Ex-socialite Jasmine uit New York klopt aan bij haar zus Ginger omdat ze platzak is. Ze is helemaal de kluts kwijt omdat ze getrouwd was met multimiljonair Hal en nu is ze hem, zijn geld en zijn status kwijt en moet ze zichzelf opnieuw uitvinden.

Tja, Woody Allen, ik vond Midnight in Paris of Whatever Works leukere films omdat ik gewoon geen sympathie kon opbouwen voor niemand in de hele film. Ze boeiden me allemaal niet. Leuke manier van een verhaal vertellen met flashbacks om zo langzaam er achter te komen wat er precies gebeurd is, en iedereen speelt zijn rol goed. Cate Blanchett is prima als naïeve, neurotische snob. Echter heb ik het idee alsof ze het op automatische piloot speelt, enerzijds knap dat het haar zo goed afgaat, anderzijds snap ik de Oscarnominatie niet. En wtf doet Andrew Dice Clay in zo'n film, die gast kan toch niet acteren? Maar dat komt misschien omdat ik zijn Entourage persoonlijkheid voor me heb :')

Ik: 7
Imdb: 7.5

Jagten (2012) - IMDb


Lucas werkt bij een peuterschool en vecht met zijn ex om voogdijschap van hun zoon als hij een nieuwe vlam ontmoet. Als de dochter van zijn beste vriend een leugen vertelt verandert zijn opnieuw opgebouwd leven langzaam in een nachtmerrie.

Mads Mikkelsen, baas. Lijp verhaal, op zijn Deens. Wel een stukje vrolijker dan Festen, maar minstens zo heftig. Ik heb bijna de hele film met frustratie zitten kijken, het ging zelfs op een moment zo ver
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Erg goed weergegeven en neergezet als je als kijker niet eens meer weet wat er echt is gebeurd en wat het doet met iemand.

Ik: 8.5
Imdb: 8.3

The Chronicles of Riddick: Dead Man Stalking (2013) - IMDb


Richard B. Riddick, lord marshall van de Nercomongers, laatste van de Furians in het universum. Gaat op zoek naar zijn thuisplaneet en euhm.. Ja. Dat dus.

Dus de eerste van de triologie, Pitch Black, waarin Riddick op een planeet crashed en daar de ultieme badass uit gaat hangen en iedereen redt van lijpe aliens. Dat is deze film, maar dan met badass bounty hunters die achter zijn ass aanzitten. Het tweede deel van de trilogie wordt even kort aanhaalt, maar als je wil weten hoe dat hele gebeuren verder gaat heb je pech. Eigenlijk is die hele film een zooitje, eerste gedeelte is survivalman spelen op een vreemde planeet met spacedog sidekick om vast te stellen hoe badass riddick is, daarna is het een tien kleine negertjes film met Riddick als Freddy Kruger om vast te stellen hoe badass hij is en het laatste gedeelte is film één nog een keer, om vast te stellen hoe badass hij is. Wel vermakelijk, maar damn. Saillant detail, Diesel heeft deze zelf gefinancierd van zijn Fast&Furious moneyz, blijkbaar was hij de enige in Hollywood de vond dat er nog een Riddick film moest komen.

Ik: 6.5
Imdb: 6.4

Kaze no tani no Naushika (1984) - IMDb


In een post-apocalyptisch tijdperk is de wereld verdeelt in verschillende naties. Princes Nausicäa probeert de twee grootste ervan te weerhouden de planeet te vernietigen.

Deze van Miyazaki had ik nog niet gezien. Niet zo goed als Mononoke of Spirited Away, maar wederom goed. Prachtige beelden, en een stuk serieuzer dan zijn andere films. Natuurlijk een dikke dubbele boodschap, maar dat is niet erg. Kijkt gewoon prettig weg.

Ik: 8
Imdb: 8.2
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_136087962
Jammer dat Miyazaki zijn laatste film heeft gemaakt.

Alhoewel ik stiekem zijn eerste, Lupin III, het allerleukste vond.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_136090092
Dallas Buyers Club (2013) - IMDb



Als de homofobe Ron Woodroof in 1985 te horen krijgt dat hij besmet is met HIV en nog 30 dagen te leven heeft, legt hij zich daar niet bij neer. Hij gaat wanhopig op zoek naar een medicijn, een die niet op legale wijze te verkrijgen blijkt.

Wat een film. En wat een rollen van Matthew McConaughey en Jared Leto. Los van het feit dat ze beide veel zijn afgevallen voor de film en bijna onherkenbaar zijn, zetten ze uitstekende acteerprestaties neer. De film zelf laat ook goed zien hoe het voor mensen met aids was om in die tijd met de ziekte te leven. Daarbij gaat het niet alleen om een gebrek aan goede medicatie, wat natuurlijk een groot probleem was, maar ook hoe slecht de gemiddelde burger geinformeerd was over aids. De film vertelt een goed verhaal waarbij de belangen van de FDA en de belangen van de zieken lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Terwijl het precies andersom zou moeten zijn. Ook homofobie wordt weer eens aan de kaak gesteld. Dat kan wat mij betreft niet vaak genoeg.

8.5/10
  woensdag 29 januari 2014 @ 17:19:55 #183
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_136100928
Wonder Boys (2000) - IMDb
Als docent moet je je nooit terecht laten komen in de privelevens van je leerlingen/studenten, maar Michael Douglas gebeurt het wel in Wonder Boys. Hij heeft een aardige hoofdrol te pakken als professor, die zich in de nesten werkt. De humor is droog, maar het plot zelf toch wat onbestemd. Daar had wel wat meer structuur in gemogen. Cijfer: 7

Kick-Ass 2 (2013) - IMDb
Kick-Ass 2 kijkt wel lekker weg, maar het is tamelijk matig met onzinnige scenes en grappen. Vond het eerste deel redelijk (maar zeker niet geniaal) en dan voegt deze sequel weinig nieuws en goeds toe aan dat hele Kick-Ass gebeuren. Cijfer: 5

The Wild One (1953) - IMDb
Haalt de voldoende net niet... Twee motorclubs (waarvan één onder leiding van Marlon Brando) hallen rottigheid uit in een klein Amerikaanse plaatsje. Dat deze film tegenviel, heeft natuurlijk niet te maken met Marlon Brando. Die speelt zijn personage (tikkeltje nonchalant, stoer overkomend) okee, maar echt goed uit de verf komen lukte niet echt vond ik. Meer moeite had ik dat de film nogal gedateerd en pointless overkomt nu. Na afloop had ik ook niet echt het idee wat de film zelf nou wou vertellen. Cijfer: 5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  woensdag 29 januari 2014 @ 17:28:05 #184
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_136101230
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 12:48 schreef -Strawberry- het volgende:
Dallas Buyers Club (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

Als de homofobe Ron Woodroof in 1985 te horen krijgt dat hij besmet is met HIV en nog 30 dagen te leven heeft, legt hij zich daar niet bij neer. Hij gaat wanhopig op zoek naar een medicijn, een die niet op legale wijze te verkrijgen blijkt.

Wat een film. En wat een rollen van Matthew McConaughey en Jared Leto. Los van het feit dat ze beide veel zijn afgevallen voor de film en bijna onherkenbaar zijn, zetten ze uitstekende acteerprestaties neer. De film zelf laat ook goed zien hoe het voor mensen met aids was om in die tijd met de ziekte te leven. Daarbij gaat het niet alleen om een gebrek aan goede medicatie, wat natuurlijk een groot probleem was, maar ook hoe slecht de gemiddelde burger geinformeerd was over aids. De film vertelt een goed verhaal waarbij de belangen van de FDA en de belangen van de zieken lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Terwijl het precies andersom zou moeten zijn. Ook homofobie wordt weer eens aan de kaak gesteld. Dat kan wat mij betreft niet vaak genoeg.

8.5/10
Die wil ik ZO graag zien O+
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_136119210
Paar laatste flicks die ik gezien heb:

Rush: 8+ (deze film was verrassend goed!)

Captain Philips: 8+ (van begin tot het eind exciting)
You don't choose the soy sauce, the soy sauce chooses you!...
pi_136121631
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 12:48 schreef -Strawberry- het volgende:
Dallas Buyers Club (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

Als de homofobe Ron Woodroof in 1985 te horen krijgt dat hij besmet is met HIV en nog 30 dagen te leven heeft, legt hij zich daar niet bij neer. Hij gaat wanhopig op zoek naar een medicijn, een die niet op legale wijze te verkrijgen blijkt.

Wat een film. En wat een rollen van Matthew McConaughey en Jared Leto. Los van het feit dat ze beide veel zijn afgevallen voor de film en bijna onherkenbaar zijn, zetten ze uitstekende acteerprestaties neer. De film zelf laat ook goed zien hoe het voor mensen met aids was om in die tijd met de ziekte te leven. Daarbij gaat het niet alleen om een gebrek aan goede medicatie, wat natuurlijk een groot probleem was, maar ook hoe slecht de gemiddelde burger geinformeerd was over aids. De film vertelt een goed verhaal waarbij de belangen van de FDA en de belangen van de zieken lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Terwijl het precies andersom zou moeten zijn. Ook homofobie wordt weer eens aan de kaak gesteld. Dat kan wat mij betreft niet vaak genoeg.

8.5/10
Zeer sterke film, inderdaad. Erg overtuigende rollen van McConaughey en Leto; wat mij betreft Oscarwaardig. Ik zou de film ook een 8.5 of 9 geven.
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 30 januari 2014 @ 09:16:17 #187
78918 SeLang
Black swans matter
pi_136125981
All Is Lost (2013)
After a collision with a shipping container at sea, a resourceful sailor finds himself, despite all efforts to the contrary, staring his mortality in the face.

Tof, een film met maar één personage. Ik kon me hier wel mee identificeren. Eindelijk een film waarbij je niet bij zowat elke actie denkt "wat een mongool" want deze vent is een baas die verstandig bezig is. Alleen zijn laatste actie daar zou ik zelf waarschijnlijk de ballen niet voor hebben gehad. Ik ben zelf geen zeiler maar dit lijkt me goed nachtmerrie materiaal voor zeilers. Helaas is de film wel erg "vlak" zonder grote ups en downs en daardoor een beetje klinisch.
7,5

Red Lights (2012)
Psychologist Margaret Matheson and her assistant study paranormal activity, which leads them to investigate a world-renowned psychic who has resurfaced years after his toughest critic mysteriously passed away.

Sommige personages zijn irritant en het komt allemaal niet erg geloofwaardig over. Maar ondanks dat is het toch wel een onderhoudend verhaal met een verrassende twist aan het eind.
7,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_136127163
Enders Game

Ender is uitverkoren om een alien ras, dat 60 jaar geleden de aarde aanviel en verslagen werd, op de eigen planeet definitief te verslaan. Wat volgt is een lange training die Ender moet voltooien voordat hij daadwerkelijk commandant kan worden. Het ziet er allemaal gelikt uit, mooie effects, prima actie maar de trainingsoefeningen heb je na een uur wel gezien. Echt veel variatie biedt de film niet en dat is een gemiste kans want de cast en het budget was er gewoon. De jonge hoofdrolspeler doet het trouwens verrassend goed, daar gaan we nog meer van horen. Van Ender denk ik niet aangezien de film financieel behoorlijk flopte. En dat terwijl het tegen het eind eindelijk interessanter wordt.

6.5
  donderdag 30 januari 2014 @ 14:01:57 #189
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_136133769
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 14:23 schreef planethugo het volgende:
Out of the Furnace
[ [url=http://cdn2-www.craveonline.com/asset(...)-Bale.jpg]afbeelding[/url] ]
Harde, rauwe film met een sterrencast over een lasser (Bale) die zijn broer(Casey Affleck) probeert te beschermen maar zelf ook niet alles op orde heeft. Verwacht geen gangsterfilm met elke 10 minuten een actiescene(wat na de openingsscène voor de hand ligt) maar een rauw drama waar af en toe iets hards in gebeurt. Ook met Willem Dafoe, Forest Whitaker en een uitblinkende Woody Harrelson als een gestoorde gangster. Geslaagde film, goede sfeer, topcast en toch had ik het idee dat er meer in gezeten had. Desalniettemin een aanrader.

8.5
Zeker een aanrader. De eerste trage 40 minuten moet je echter wel even doorheen. Het eerste deel van de film is voor mij dan ook een 6, de resterende bijna 1,5 uur een 9!
  donderdag 30 januari 2014 @ 14:40:23 #190
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_136134986
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 10:12 schreef planethugo het volgende:
Enders Game
[ afbeelding ]
Ender is uitverkoren om een alien ras, dat 60 jaar geleden de aarde aanviel en verslagen werd, op de eigen planeet definitief te verslaan. Wat volgt is een lange training die Ender moet voltooien voordat hij daadwerkelijk commandant kan worden. Het ziet er allemaal gelikt uit, mooie effects, prima actie maar de trainingsoefeningen heb je na een uur wel gezien. Echt veel variatie biedt de film niet en dat is een gemiste kans want de cast en het budget was er gewoon. De jonge hoofdrolspeler doet het trouwens verrassend goed, daar gaan we nog meer van horen. Van Ender denk ik niet aangezien de film financieel behoorlijk flopte. En dat terwijl het tegen het eind eindelijk interessanter wordt.

6.5
Heb je het boek gelezen? Ik vond het boek erg goed.
Maar ik vrees dat de film zich teveel richt op de actie en te weinig op het psychologische en filosofische aspect.

Klopt dat?
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  donderdag 30 januari 2014 @ 21:20:29 #191
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_136150504
Nu Welcome to the Jungle....blijft leuk!

Welcome to the Jungle (2003) - IMDb

8/10
pi_136152962
All is Lost (2013)
Tsja, gemengde gevoelens. Cinematografisch welhaast perfect, het is echt een experimenteel kunststukje. Redford hoeft dan ook niet zoveel te doen om een glansrol te spelen als schipbreukeling. De film heeft precies het juiste ritme, vrijwel alle scènes kloppen precies en er is geen enkel dwangmatig cliché te vinden. Dit alles heeft echter ook een enorm gebrek; de film is ongelooflijk saai, zelfs als hij dat overduidelijk niet wil zijn. Al met al mijns inziens toch kunst met een grote 'K', maar meer als levend schilderij dan 'echte' cinema.
8,5

Escape from New York (1981)
Stond nog op mijn lijstje cultfilms. Manhattan is in 1997 een zwaarbewaakte stadsgevangenis geworden waar de gevangenen vrij spel hebben. De president van de VS belandt er echter en wordt door de gevangenisbaas gegijzeld. De veroordeelde badass Kurt Russel mag hem gaan bevrijden in ruil voor zijn vrijheid. Leuke premisse, maar het is het allemaal net niet. Ik hou normaliter wel van het '80s-sfeertje, maar hier is het gewoonweg dom.. Eigenlijk is de hele film dom. De dialogen, het acteerwerk, de muziek, het decor (de scènes op straat werden gefilmd in St. Louis), het verloop van het plot, ik geloofde er allemaal niks van. Helaas, want ik vind Carpenter normaliter geweldig (The Thing, Halloween, etc.).
4,5
pi_136153881
TalhotBlond (TV Movie 2012) - IMDb


Ik vond het een prima film. Niks is wat het lijkt. Onderhoudend en tja wel begrijpelijk.
Internet en chat's wie kent het niet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_136159929
The Great dictator

The Great Dictator (1940) is een film geschreven en geregisseerd door Charlie Chaplin, die ook de hoofdrol speelt. Het is vooral een satirische kijk op de toenmalige dictator Adolf Hitler, die in de film Adenoid Hynkel heet. Ook zien we een parodie op de dictator Mussolini die in de film Napaloni wordt genoemd.

Geweldige film _O_
Beetje jammer dat ik de film niet veel eerder gezien heb.
Ook historisch gezien was het interessant, geschreven voordat Hitler aan het toppunt van zijn macht was en ook voordat er precies duidelijk was welke misdaden er allemaal gebeurde.
De persiflage van Hitler is uiteraard het beste van de hele film.
8.5

-----------------------------------

Lilya 4-ever

Film gaat over de 16 jarige Lilya uit Estland, die verlaten wordt door haar moeder omdat die naar America verhuisd.
Haar enige vriend is de jongere en sociale verschoppeling Volodja. Samen dromen ze over een beter bestaan ergens anders.
Op een dag ontmoet Lilya Andrei, die haar aanbied om naar Zweden te verhuizen om een nieuw leven op te bouwen.

Het is een film uit de Oostbloklanden & Scandinavie, dus als e hem download wel met Nederlandse ondertitels anders heb je er niks aan.

Een van de meest gruwelijke films die ik in tijden gezien hebt. En met gruwelijk heb ik het over dat de film niet eens probeert om een gezellig verhaal te vertellen, maar de pijnlijke details over dingen die zich afspelen die voor de meeste hier ver van hun bed is.
Probeer het maar eens droog te houden bij deze film.
Enige nadeel is dat er een 'cheesy/ corny' element in de film zit, helaas kan ik er niet duidelijker over zijn ivm spoilers.

8
Ze smelten de kazen!
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 31 januari 2014 @ 09:34:42 #195
78918 SeLang
Black swans matter
pi_136162257
Wonderland (2003)
In the police investigation of a brutal crime scene, one man was at the center of it all: legendary porn star John Holmes.

Waargebeurd verhaal en daardoor extra tof maar de film is sowieso wel goed gelukt vind ik. Soms misschien wel een beetje verwarrend door de flashbacks die niet in chronologische volgorde zijn. Ik had daar zelf geen last van omdat ik vooraf had gelezen over de "Wonderland Murders" en het verhaal dus al kende, maar als je de zaak niet kent dan kan het denk ik af en toe verwarrend zijn.
8,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_136162549
Ender's Game (2013) - IMDb


De mensheid heeft ternauwernood de invasie van een buitenaards ras overleefd dankzij de acties van een held, Mazer Rackham, en sindsdien trainen ze kinderen van jongs af aan om een nieuwe invasie te voorkomen. Ender Wiggin wordt gerekruteerd omdat hij een tactisch genie is.

Ik heb het boek niet gelezen en ik had geen idee wat ik moest verwachten. Alhoewel de film een beetje duf wordt na het eerste half uur en ik het normaal niet zo op kindacteurs heb was dit toch echt een verrassing. Nu snap ik waarom het boek zo bekend is, gewoon een erg toffe sci-fi helemaal in mijn straatje. Een beetje Starship Troopers maar dan serieus, met een goede cast, zonder de militaire porno en een goed verhaal. De laatste akte was dan ook geweldig, heb met openhangende mond zitten kijken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik: 8.5
Imdb: 7.1
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  vrijdag 31 januari 2014 @ 17:48:37 #197
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_136176790
Ender's Game: 8.5, alleen jammer dat het zo snel ging itt het boek, hopelijk gaan ze deel 2 ook verfilmen.
  vrijdag 31 januari 2014 @ 21:28:42 #198
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_136186080
Greystone Park
Een groepje vrienden,die allemaal zich zelf spelen, gaan met een camcorder een al decennia verlaten psychiatrische inrichting in. Ze willen uitzoeken of de legende van Crazy Kate klopt.
Alweer een found footage film, gemaakt door Sean (zoon van) Stone. Er zitten een aantal redelijke schrikmomenten in (al dacht m`n vriendin door duidelijk anders over ) en de manier waarop je vaak aan het twijfelen wordt gebracht ("zag ik dat nou echt?") is cool gedaan.
Jammer dat het acteerwerk zo slecht is en dat het genre van de found footage film intussen toch wel zo gigantisch is uitgekauwd dat het zo goed als onmogelijk nog spannend of verrassend kan zijn.
Dertien in een dozijn dus.

IMDB Cijfer: 3,3/10
Mijn Cifjer: 4,5/10
  vrijdag 31 januari 2014 @ 23:14:06 #199
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136191645
The Hunger Games: Catching Fire (2013) - IMDb

Net als het eerste deel kon het mij niet echt pakken. Voornamelijk gekeken vanwege special effects en niet vanwege het (vrij slappe) verhaaltje.
IMDb: 8,0
Ik: 6,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_136192021
Net ook honger games gezien. Eerste 1.5 uur bijzonder saai. De knokpartij die volgde was wel oke.

Wel een 9/10 omdat jennifer lawrence mee deed.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')