Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 08:56 |
Bron http://www.telegraaf.nl/o(...)rgens_zo_duur__.html Vind het een beetje een vreemd artikel, ik deel de mening dat het uit eten gaan in Nederland prijzig is. Maar de uitweiding over boodschappen doen en rookworst heeft daar weinig tot niets mee te maken. [ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 13-01-2014 09:10:11 ] | |
trigt013 | maandag 13 januari 2014 @ 09:01 |
Nederlandse horeca is wel superslecht in het geven van service of je welkom te voelen. In buitenlandse restaurants voel ik met altijd veel meer klant en meer welkom, en dat voor minder geld. | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 09:04 |
Nederlandse horeca als in horeca in Nederland, en buitenlandse restaurants als in restaurants in het buitenland? Of de horeca bedreven door Nederlanders (in NL) en buitenlandse restaurants in NL? | |
trigt013 | maandag 13 januari 2014 @ 09:05 |
buitenlandse restaurants in nederland. | |
CherryOnTop | maandag 13 januari 2014 @ 09:10 |
Nou ja als het verschil in prijs tussen zelf koken en uiteten zo groot is eten veel mensen alleen nog buiten de deur bij speciale gelegeheden, terwijl het in andere landen standaard is om minimaal 1x per week buiten de deur te gaan eten - zelfs als je niet veel geld hebt. | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 09:13 |
Restaurants moeten ook inkopen. | |
Sunshine1982 | maandag 13 januari 2014 @ 09:14 |
Als de bediening en service goed is, wil ik best wat meer betalen. Tuurlijk gaat het om het eten, maar als de bediening belabberd is kom je er ook niet zo snel meer terug. Gister is daar wel een mooi voorbeeld van. We zijn uit eten geweest in een tent die afgeladen was. Dan is het juist het moment om je kunnen te laten zien als restaurant zijnde zou je denken. Er werd ons,aan het begin alleen drinken gevraagd en al de rest konden we zelf doen. Vragen of we konden bestellen, geen 1 x drinken aan ons gevraagd daarna, zelf rekening gevraagd. Aan de eigenaar notabene, die het zelf te druk had met zijn personeel te woord te staan. Uiteindelijk zijn we zelf maar naar de bar gegaan... Ook geen fooi gegeven. | |
Luigi | maandag 13 januari 2014 @ 09:18 |
Hoewel het een overdrijving is, kan ik er wel in mee gaan. Het is in NL te makkelijk een restaurant binnen te stappen waar de service om te janken is. Pas nog een sushi restaurant binnen gestapt waar me bij binnenkomst werd gevraagd 'wat kom je doen' en dat op een manier... zucht. Omgekeerd en weggelopen. De kunst van het je gasten laten thuisvoelen, de juiste sfeer zetten, die verstaan er niet zo heel veel. Aan de andere kant, gisteren in een heel klein eetcafeetje in Den Bosch uitstekend ontvangen voor een paar tosti's notabene. Het wisselt gewoon teveel. | |
Ordos20 | maandag 13 januari 2014 @ 09:21 |
Dat. Een ander aspect: door de crisis hebben mensen minder te besteden en worden de (inkoop)prijzen duurder. Dan heb je twee keuzes. Of je houdt de prijzen laag en de doorloop gaat omhoog, waardoor je groter kunt inkopen en door de massa het geld wordt opgeleverd. Of je gaat de hogere kosten dekken door de prijzen omhoog te gooien. En laat nu net die laatste keuze vaak gemaakt worden waardoor het niet leuk meer wordt om uit eten te gaan. | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 09:22 |
Paar jaar geleden een slordige 2 maanden door Nieuw Zeeland onderweg geweest. Iedere dag uit eten. Nergens slecht gegeten, 1 keer ging er wat helemaal mis, en dat werd heel erg netjes opgelost door de chef zelf. Overal perfecte koffie gedronken met 1 uitzondering. Ga eens in NL een paar weken rondreizen door plaatsen waar je nog nooit geweest bent, dan is dit een onmogelijke prestatie. | |
Luigi | maandag 13 januari 2014 @ 09:23 |
Ik heb die meiden in dat eetcafe beloond met een fooi van 20%, die gast in het sushi restaurant 'gestraft' door weg te lopen. Dat gebeurt gewoon te weinig. Mensen laten zich slecht behandelen, krijgen rommel voorgezet en zeggen dan ook nog dat het heerlijk was. | |
Sunshine1982 | maandag 13 januari 2014 @ 09:32 |
Je ziet vaak bij kleine restaurantjes dat de service, eten beduidend beter is, als bij de grotere ketens. Denk aan de beren, landelijke sushiketens, etc. Alsof zij zoiets hebben van: ach wat makt het uit, we hebben toch wel klanten. ' | |
Luigi | maandag 13 januari 2014 @ 09:36 |
Ja, dat kan ik allemaal best incalculeren soms, dat is mijn eigen risico, maar bij de deur al ontvangen worden met een lomp en totaal ongeinteresseerd 'wat kom je doen' had ik nog niet meegamaakt... | |
CherryOnTop | maandag 13 januari 2014 @ 09:38 |
"Nou, hier niet eten in ieder geval" ![]() | |
Sunshine1982 | maandag 13 januari 2014 @ 09:39 |
Buiten dat het klantonvriendelijk is, is het ook best stom. Wat ga je doen in een restaurant. Zwemmen? ![]() | |
HSG | maandag 13 januari 2014 @ 09:58 |
Dat niet alleen. Je krijgt ook zo weinig voor je geld. | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 10:09 |
Villa Copera, Tolkamer, met scheurende honger de tent uit gegaan CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #10 | |
CherryOnTop | maandag 13 januari 2014 @ 10:26 |
Leuk topic! Zal daar ook eens reviews plaatsen. | |
mytec | maandag 13 januari 2014 @ 10:28 |
250 euro en dan zeer kleine gangen krijgen is toch ook van de zotte. Voor dat geld zou je tenminste je maag moeten kunnen vullen. | |
CherryOnTop | maandag 13 januari 2014 @ 10:36 |
Wij zijn ook eens bij een dergelijk restaurant gaat uiteten en daarna langs een snackbar gereden om onze maag te vullen... ![]() | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 10:42 |
Ik heb bij heel veel sterrententen gegeten (voor de duidelijkheid, villa copera heeft er geen, maar rekent wel zulke prijzen) maar nog nooit met honger weggegaan. Het eten was (nogmaals) erg lekker en heel goed klaar gemaakt, maar de porties waren amuse formaat. Ze waren nog te klein voor een 12 gangen menu | |
CherryOnTop | maandag 13 januari 2014 @ 10:46 |
Die waar wij hebben gegeten was in het buitenland, in Nederland ben ik nog nooit naar sterrenrestaurants geweest dus ik geloof je gelijk ![]() | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 10:53 |
Nederland zowel als daarbuiten. | |
mytec | maandag 13 januari 2014 @ 10:56 |
Ach het beste wat ik ooit gegeten heb was op Mallorca, een restaurantje zo klein het was eigenlijk een barretje met terras, langs een weg. Het leek nergens op, maar schijn bedriegt. Het eerste jaar dat ik daar was had je dagverse vis met bijgerechten voor 12 euro (+wijn) ook een heerlijke tbone voor 16 euro (met de rest). Als voorgerecht wouden we meloen met jamon, maar dat werd ons afgeraden door de eigenaar. Hij vond de meloenen nog niet zo lekker, iets te vroeg voor het seizoen. 2 jaar later was de prijs wel omhoog gegaan, maar nog steeds de moeite waard. | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 10:58 |
Heb op Mallorca vooral zelf gekookt, omdat er zoveel geweldige producten te koop waren. | |
CherryOnTop | maandag 13 januari 2014 @ 10:59 |
Heb laatst totaal onverwachts ontzettend lekker gegeten bij een (notabene 2**) hotel in Zwitserland. Was het enige op loopafstand en het bleek een familierestaurantje te zijn (die waarschijnlijk ook maar 8 hotelkamers waren gaan aanbieden), en die hadden me toch heerlijk wild ![]() | |
mytec | maandag 13 januari 2014 @ 11:01 |
Hebben wij ook gedaan maar het is toch lekker, om na een dagje strand even lekker naar een restaurant te gaan. Andere dagen lekker bbq aan gamba's erop. Maar nu we het toch over supermarkt prijzen hadden, op Mallorca waren de supermarkt prijzen hoger, logisch want heel veel komt van het vaste land. | |
Sunshine1982 | maandag 13 januari 2014 @ 11:03 |
Laatst in Saarburg -Duitsland naar een zogenoemd schitzelhaus geweest. Allerlei soort schnitzels met verschillende sauzen. Lekker simpel dus. Het was goddelijk. Vlles goed bereid zodat je geen schoenzolen voor je neus kreeg, sauzen heerlijk. Friet ook lekker. Voor 25 euro waren we met zijn tweetjes klaar incl. drinken. | |
Ordos20 | maandag 13 januari 2014 @ 11:05 |
![]() | |
Sunshine1982 | maandag 13 januari 2014 @ 11:07 |
Excuus, 30 euro bedenk ik me net. Schnitzels met alles erop en eraan waren 12.95 en drinken iets van 2 euro ![]() | |
CherryOnTop | maandag 13 januari 2014 @ 11:09 |
Is eigenlijk op alle eilanden het geval, en toch is het op veel van die eilanden zo dat je relatief goedkoop kunt uiteten. Ze zullen de winst daar wel op basis van volume binnenhalen in plaats van hoge winstmarges. | |
arjan1112 | maandag 13 januari 2014 @ 12:44 |
het is niet waar.![]() | |
Kaneelstokje | maandag 13 januari 2014 @ 12:52 |
Vreemd. Toen ik laatst in Ierland was, was het aanzienlijk goedkoper dan hier. | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 12:52 |
Dat is een onderzoek naar wat anders, hotelprijzen zijn daar ook meegenomen. | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 12:52 |
10 jaar geleden was ik voor het laatst in Ierland, Dublin was gillend duur | |
Kaneelstokje | maandag 13 januari 2014 @ 12:53 |
Ik was ook in Dublin, maar het eten was én van een goede kwaliteit, én het was goedkoper dan hier. Het leken wel studentenprijzen. | |
mytec | maandag 13 januari 2014 @ 14:07 |
Maar Nederland behoort toch echt tot een van de duurdere landen qua hotel prijzen ook.. Een onderzoek is lang niet altijd de werkelijkheid. Zo is Amsterdam bijvoorbeeld gierend duur qua hotel in vergeleken met ergens in Limburg. | |
Marco001 | maandag 13 januari 2014 @ 14:55 |
Zal wel net zoals in Finland zijn: Je kan er heel goedkoop(Pasta/pizza + salade en limonade voor 8,- ) of heel duur(3 gangen menu met rendiervlees en 2x drinken voor ¤50 bij een landelijke keten) eten. | |
Ouder1 | maandag 13 januari 2014 @ 15:13 |
Wat mij vooral opvalt in de OP is dat deze man claimt dat d boodschappen in Nederland zo veel goedkoper zijn dan in bijvoorbeeld België en Duitsland. Waarom doen dan vel Nederlanders hun boodschappen in met name Duitsland maar ook in België? Zijn die gewoon stom bezig of kletst deze man uit zijn nek? | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 15:16 |
Ja en Nee Koffie is in D beroerd en duur, maar drank en vlees bv zijn goedkoper, om maar wat te noemen. Zie hier vaak Nederlanders inkopen, karren vol drank In NL zie je weer veel Duitsers zaken als koffie inkopen, kroketten, vla | |
Seriemoordenaar | maandag 13 januari 2014 @ 15:36 |
Ik heb de indruk dat het ook niet zo in de Nederlandse cultuur zit dat men elke dag in een restaurant zijn of haar maaltijd verorbert. Thuis aan tafel met het gezin boerenkool met worst eten, komt meer voor hier denk ik? | |
Kaneelstokje | maandag 13 januari 2014 @ 15:39 |
We hadden gewoon normale gerechten, garnalenrisotto, zalm, kip etc. Niks superluxe, maar voor vergelijkbare luxe ben je in Nederland al snel 5 euro extra kwijt per gerecht. | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 15:42 |
Ik heb de indruk dat als men in NL uit eten gaat men veelal een " luxe" stuk vlees/vis wil, varkenshaas met champignon roomsaus, Tongetjes, ossehaas. Dat is restaurant eten in de beleving van veel mensen. | |
Marco001 | maandag 13 januari 2014 @ 15:46 |
Waarschijnlijk wel ja. ![]() | |
jpg97 | maandag 13 januari 2014 @ 15:51 |
Afgelopen zomer heerlijk gegeten in Albufeira ( in het oude gedeelte ). Was een groot restaurant, met op de kaart een mixed grill van Pata negro. Nog nooit zo mals vlees gehad. En de prijs viel ook heel erg mee. Als ik ooit terug ga naar Portugal ( Albufeira ) dan wil ik daar elke dag eten. | |
Sauslepel | maandag 13 januari 2014 @ 16:46 |
Weet je toevallig de naam van het restaurant? Ben binnenkort een paar dagen in Saarburg en een goede schnitzel wil ik natuurlijk niet missen. Heb ook slechte ervaring met uit eten in NL. Heb wel eens bijna een half uur met een leeg bord in een restaurant gezeten wat nog niet half vol was. Verder zijn de prijzen inderdaad erg hoog. Wat ik mis in NL is plaatsen die ingericht zijn voor zowel eten als drinken (meer zoals pubs in UK). De meeste plaatsen zijn ofwel een restaurant (eten) ofwel een kroeg (drinken), hoewel je meestal wel borrelhapjes kan krijgen bij een kroeg, maar geen echte maaltijden. Ook het aanbieden van menu's o.i.d. is er maar zelden bij in NL. Bepaald voorgerecht + drankje voor een gereduceerd tarief. Of een vastgesteld 3-gangenmenu voor een gereduceerd tarief. Zoiets is toch redelijk moeilijk te vinden bij restaurants in NL. Je eet sowieso bijna altijd a la carte in NL zegt mijn ervaring. | |
Sunshine1982 | maandag 13 januari 2014 @ 20:33 |
Heet gewoon schnitzelhaus geloof ik. Zit pal naast de tunnel naar het andere gedeelte van de stad. | |
Sunshine1982 | maandag 13 januari 2014 @ 20:34 |
http://on-the-green.de/ Dit is de site. | |
Spanky78 | maandag 13 januari 2014 @ 21:04 |
Gemiddeld genomen is Nederland slecht qua eten. Net zo slecht als de tourist traps in Londen of Parijs, of Rome. brrrr.... Alhoewel je in Frankrijk en Italie over het algemeen zeer goed te eten krijgt en in Engeland ook zeer aardig eten te krijgen is (iets beter zoeken) is geregenereerde groenten, fabrieksfrites met een verkeerd bereid stuk vlees in Nederland de standaard... Maar gelukkig zijn er steeds meer goede restaurants. | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 21:37 |
Vind het de laatste 10 jaar weer achteruit gaan, veel onopgeleid personeel dat prefab warm maakt | |
CafeRoker | maandag 13 januari 2014 @ 21:51 |
Ik kom best regelmatig in de wat betere eetcafe's en middenklasse restaurants in Nederlandbuiten de randstad, dat wel, Duitsland en Belgie en ik vind toch wel dat sommigen de nederlandse restaurants vergeleken met de buurlanden overdreven de grond instampen. In dat opzicht zie je ook in de geenstijl discussie echt een soort extreme zelfhaat langskomen. Er zit best meuk tussen maar ik ben toch ook regelmatig restaurantjes tegengekomen die me juist positief verrast hebben in de zin van versheid, kwaliteit en vriendelijkheid. En in het buitenland is het ook niet altijd koek en ei in dat opzicht. En als je eikels tegenkomt stem je een volgende keer gewoon met je voeten. Het prijsverschil is wel heel duidelijk. Hier zit je rond de 30 euro, en in Duitsland net onder de 20. | |
Equites | maandag 13 januari 2014 @ 22:24 |
De overheid zuigt de horeca leeg met allerlei belastingen en regeltjes. Het is niet dat de ondernemers niet willen, ze kunnen niet goedkoper gaan. Echt schandalig. | |
Spanky78 | maandag 13 januari 2014 @ 22:31 |
Ik kom niet zo veel meer in echte 'middenklasse'restaurants. Ofwel echt goed (ster of bijna een ster) ofwel thuis. En als ik naar een middenklasse restaurant ga probeer ik er niet te vel op te letten. Ga dan vooral voor de gezelligheid...niet voor het eten... | |
#ANONIEM | maandag 13 januari 2014 @ 23:00 |
Zal ook wel wat uitmaken ja. Toen ik in Duitsland stage liep gingen we elke dag tussen de middag ergens warm eten. Gewoon voor een paar euro een bord macaroni met saus en kaas ofzo, wat je thuis ook zou eten. Dat helpt vast wel om de gemiddelde prijs omlaag te trekken. En bijv. pizza's zijn in Nederland vaak veel duurder maar ook veel beter. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 13-01-2014 23:01:30 ] | |
Life2.0 | maandag 13 januari 2014 @ 23:00 |
| |
FutureFairytale | maandag 13 januari 2014 @ 23:05 |
In Belgie boodschappen doen is stom. Vanwege geen/weinig concurrentie zijn de verkoopprijzen 3x de inkoop. Komst van AH zijn ze dan ook totaal niet blij mee. Jammer dan, kunnen ze eindelijk eens prijsaanpassingen maken. | |
Kowloon | dinsdag 14 januari 2014 @ 01:03 |
Ik snap wel waarom die vergelijking gemaakt wordt. Om twee redenen zijn de prijzen van boodschappen van belang. De eerste is dat de prijs van boodschappen als indicator kan fungeren voor hoe goedkoop ingrediënten zijn. In Finland zullen verse ingrediënten bijvoorbeeld duurder zijn omdat die geïmporteerd moeten worden. In Nederland zijn vanwege de overdadige aanwezigheid van de kassen, de landbouw en goedkoop transport (Rotterdamse haven) de ingrediënten spotgoedkoop (en de diversiteit van het aanbod is ook nog eens enorm). De tweede is dat de prijs van boodschappen iets kan zeggen over hoe hoog de drempel is om uit eten te gaan. Is het verschil tussen de prijs van de boodschappen en de prijs van uit eten gaan groot, dan is de drempel om uit eten te gaan hoger dan als dit verschil klein is. Het mes snijdt in Nederland kennelijk aan twee kanten, de horeca is extreem duur en boodschappen zijn zeer voordelig. Daardoor ontstaat een groot prijsverschil en is de drempel om uit eten te gaan hoog. Ik ben het wel met je eens dat het dan raar is om naar de lage prijs van boodschappen te wijzen in plaats van de hoge prijs van uit eten gaan terwijl daar dus juist ook het probleem zit. Wellicht dat dat te maken heeft met de klantenkring van het FoodService Instituut. ![]() | |
Kowloon | dinsdag 14 januari 2014 @ 01:08 |
In China is uit eten gaan pas leuk. Een compleet avondeten voor soms minder dan een Euro, en dat zelfs in het hart van de grootste en duurste steden van het land (Shanghai, Guangzhou, Nanjing) ![]() | |
maulibu | dinsdag 14 januari 2014 @ 03:51 |
Nergens in Europa zijn de personeelskosten, inkoopkosten, energiekosten en belastingen ook zo hoog. | |
Fogel | dinsdag 14 januari 2014 @ 09:55 |
Ooit in Noorwegen geweest? | |
Pietverdriet | dinsdag 14 januari 2014 @ 10:19 |
Maak dat eens hard, bronnen, etc | |
Heremeteit | dinsdag 14 januari 2014 @ 10:20 |
Het is in NL ook niet gebruikelijk om kraanwater bij het eten te geven. Dan moet je voor 2,50 een miniflesje "spa blauw" bestellen. In veel andere landen bestel je iets lekkers te drinken zoals bier of wijn en komt daarnaast een kan water op tafel om de dorst te lessen. | |
Pietverdriet | dinsdag 14 januari 2014 @ 16:32 |
Vriend van mij doet dit altijd, op aanraden van mij. Hij was bang omzet te verliezen, maar dat gebeurd niet. Hij verkoopt zelfs meer wijn nu. klanten waarderen het heel erg, zeker in de zomer. | |
mytec | dinsdag 14 januari 2014 @ 16:38 |
Water in flessen in Nederland het is schandalig.. Nederland is het land met het beste drinkwater ter wereld ( 1 van de besten. Als jij eet en drinkt vind ik dat er ook wel gratis water bij kan. Ik vond het wel grappig, in New York kregen we steeds gratis water bij het eten. Het is dat de fooi daar gebruikelijk is en er voor je gewerkt wordt. | |
Pietverdriet | dinsdag 14 januari 2014 @ 16:41 |
In Italie en Spanje drink ik geen leidingwater in restaurants, maar krijg je voor een klein bedrag een anderhalve literfles Bij de eerder genoemde villa copera serveren ze, (al dan niet met gas ) kraanwater in flessen en rekent men er fors geld voor. | |
mytec | dinsdag 14 januari 2014 @ 19:00 |
Dat is het ook, is er geen kraanwater dat goed te drinken is beschikbaar ok dan mogen ze een vergoeding vragen voor de flessen. Maar nog steeds geen 5 euro per fles. 2 euro is meer dan genoeg voor een fles met inkoop van 80 cent ( als het glas is) | |
Spanky78 | dinsdag 14 januari 2014 @ 20:16 |
Ja, dat is de nieuwste geldklopperij. Men neem een leuke fles en vult deze met kraanwatwer; hoppa 4 euro. | |
Pietverdriet | dinsdag 14 januari 2014 @ 20:19 |
7 euro | |
Spanky78 | dinsdag 14 januari 2014 @ 20:20 |
Dat zijn gewoon maffiapraktijken. Zelfs in een sterrenrestaurant betaal je dat niet en dn krijg je nog een exclusief bronwatertje... | |
Bouke-p | dinsdag 14 januari 2014 @ 20:42 |
Halverwege december naar de kerstmarkt in dusseldorf geweest en na afloop onderweg ergens in n dorpje bij n restaurant gegeten (restaurant van n manege ofzo, reden toevallig langs en hadden honger). Ook inc fooi 30e kwijt voor 2x perfecte schnitzels met friet etc en 2drankjes per persoon. Afgelopen zomer in Oostenrijk(omg millstatt) ook elke keer voor zon bedrag gegeten. En elke keer gewoon echt lekker en perfect gegeten. Lukt in Nederland nooit voor dat bedrag. | |
Marco001 | dinsdag 14 januari 2014 @ 21:44 |
Vond het trouwens wel leuk in Adenau, bij Pinocchio(bij veel Nurburgringgangers wel bekend) met 4 man voor 45,- gegeten en gedronken. (4 pizza's, zo groot dat niemand hem helemaal op kon..) en de 2 aanwezige vrouwen kregen ook nog eens een fles wijn van het huis mee. (kwam tegelijk met de rekening.) ![]() | |
Spanky78 | dinsdag 14 januari 2014 @ 22:11 |
Zelf midden in Londen was ik voor behoorlijk fatsoenlijk voer niet veel meer kwijt dan in een gemiddeld Nederlands restaurant. | |
Molleman | dinsdag 14 januari 2014 @ 22:30 |
Goede tent inderdaad. Hartstikke lekker eten voor een heel schappelijke prijs. Nu vind ik sowieso in de omgeving Adenau dat je veel waar voor je geld krijgt op het gebied van eten. [ Bericht 0% gewijzigd door Molleman op 15-01-2014 07:18:36 ] | |
uniekhoorn | dinsdag 14 januari 2014 @ 23:13 |
Soms is het ook "gratis" om je bijlagen bij te bestellen maar je weet het nooit van te voren maar om het nou te vragen?? Bij de meeste hotels zijn de warme bijlage volgens mij zonder extra kosten. Wat is gebruikelijk eigenlijk? | |
Bramito | woensdag 15 januari 2014 @ 12:30 |
Hebben ze ook onderzocht waar het nou aan aan ligt? | |
bloodymary1 | zondag 19 januari 2014 @ 15:19 |
Wij gaan elke zomer drie weken naar Italie en gaan dan elke dag uit eten. In Nederland gaan we ook veel uit eten en ik moet zeggen dat als je in een vreemde stad bent en je gaat zomaar ergens binnen, dat het vaak erg tegenvalt, maar in de eigen regio weten we de juiste plekken wel te vinden en eten altijd wel goed. We hebben eigenlijk altijd wel hetzelfde patroon, aperitief (prosecco/bier)-voorgerecht-hoofdgerecht-soms nagerecht-koffie met grappa-flesje wijn-flesje water en zijn in Italie gemiddeld tussen 50 en 75 Euro kwijt en in Nederland tussen 100 en 125. Vooral de wijn scheelt ook veel, hier betaal je voor een flesje toch al gauw 22 Euro terwijl je in Italie diezelfde fles al voor 11, 12 Euro hebt. | |
bloodymary1 | zondag 19 januari 2014 @ 15:21 |
Verder maak ik voor mijn werk ook jaarstukken voor horecabedrijven en ik kan zeggen dat het echt niet zo is dat deze bergen winst maken. Ze moeten de hoge prijzen echt hanteren om maar net het hoofd boven water te houden. De enige verklaring is dan toch dat de kosten hier een stuk hoger moeten zijn dan in het buitenland (hogere lonen, maar vooral ook sociale lasten, verder energielasten, huisvestingskosten, allerlei contributies). | |
#ANONIEM | dinsdag 21 januari 2014 @ 02:09 |
Nou...zolang ik weet dat menig horecaondernemer nog elke maand loopt af te romen dan heb ik geen enkel medelijden met ze. Dat alleen maar elke keer voor eigen parochie te willen praten gewoon omdat men zo godvergeten hebberig is,ben ik wel klaar mee. [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 21-01-2014 02:10:21 ] | |
NutKees | dinsdag 21 januari 2014 @ 08:17 |
Vorige week in Frankrijk gegeten: -Foie Gras de Canard met toast, stokbrood en amuse -Wildstoofpotje met aardappelgratin en groenten -Kaasplankje Savoie -Wijn (niet de goedkoopste) Ongeveen 35 euro per persoon en de vingers er bijna bij opgegeten. Waarom kan dat niet in Nederland...? | |
Fogel | dinsdag 21 januari 2014 @ 08:19 |
Sinds wanneer zijn restaurant filantropische instellingen? Natuurlijk heeft een horecaondernemer een inkomen nodig om zichzelf (en eventueel gezin) te onderhouden. Of ben jij zo nobel dat je heel je leven gratis en voor niks gewerkt hebt? | |
Pannenkoek3000 | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:00 |
In Frankrijk wordt in tegenstelling tot hier ook gestimuleerd om buiten te eten. Bij de lunch krijgen werknemers meestal geld mee om buiten ergens te eten, tijdens lunchtijd is het ook altijd stervensdruk in alle restaurants. Dat helpt ook wel mee om de prijs van horeca te verlagen. | |
Pietverdriet | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:01 |
In Frankrijk is lekker eten de zin van hun bestaan. | |
bloodymary1 | dinsdag 21 januari 2014 @ 12:55 |
Als je denkt dat elke horecaondernemer afroomt weet je er te weinig van en kijk je te veel films. Een bepaald slag cafehouders zal dat zeker doen, maar het gaat hier over restaurants. | |
Pietverdriet | dinsdag 21 januari 2014 @ 15:28 |
Wat bedoel je daarmee? | |
bloodymary1 | dinsdag 21 januari 2014 @ 16:11 |
Daar wordt mee bedoeld dat een deel van de omzet niet in de boekhouding zichtbaar gemaakt wordt. |