prima om mee te oefenen, bovendien wordt het nog veel gebruiktquote:Op zondag 12 januari 2014 18:56 schreef Henno het volgende:
[..]
ik vind het vooral tijdverspilling om eerst mysqli te leren... maar goed smaken verschillen
Ik wil een website maken gericht op films welke data/informatie pakt van de site imdb.nl en waar mensen beoordelingen kunnen geven d.m.v. een reviewsysteem met criteria's (5 bijvoorbeeld en elk een naam geven. Geregistreerde gebruikers kunnen dus op verschillende sterrencriteria's klikken, welke uiteindelijk onderin een gemiddelde geeft d.m.v. sterrenweergave). Stijl moet beetje als windows 8 metro zijn. Qua idee iets als FilmTotaal.nlquote:Op zondag 12 januari 2014 18:57 schreef LuieDonder het volgende:
Ik vind het een beetje chaotisch allemaal, beter kun je denk ik een aantal doelen bedenken en daar dan naartoe werken. Bijv.: "een blog-systeem maken" of zoiets (kan vanalles zijn). Dan nog kun je je afvragen of je dat soort dingen wilt leren maken of gewoon in staat wilt zijn bestaande pakketten om te buigen naar je eigen eisen. Zelfs mensen die programmeren voor hun brood zullen niet gauw meer hun eigen blogengine, CMS of webwinkel programmeren maar 1 van de talloze pakketten nemen en deze aanpassen aan hun wensen (of die van de klant). Eerst bedenken wat je nu wilt dus: leren programmeren (bijv. omdat je het leuk vindt of omdat je daar voor jezelf een uitdaging in ziet) of een website inelkaar leren zetten omdat je snel resultaat wilt (wat prima kan met kant-en-klare pakketten zoals Wordpress).
Anyhow, als je bedacht hebt wat je wilt realiseren, dan werk je daar naartoe en leer je onderweg de technieken die je nodig hebt. Alles leren kan toch niet (en is ook niet nodig).
Ik heb zelf eerder boeken besteld(via bol.com), echter niet over HTML of CSS. Voor javascript kan ik je "Javascript The Definitive Guide" adviseren. Voor een boek over HTML en CSS zou ik zoeken op Google en dan vooral naar de reviews kijken. Verder zou ik ook voor een Engelstalig boek gaan, aangezien veruit de meeste documentatie ook in het Engels is.quote:Op zondag 12 januari 2014 18:33 schreef Kraan-Water het volgende:
[..]
Ja dat wil ik wel behalen. Niet een beetje klooien en wat kennis. Ik wil er ook echt wat mee doen... misschien een baan ermee.. welke boeken adviseer jij dan, welke ook op bol.com te koop zijn?
Wat bedoel je met ""99% van hier geloof ik al af "" ?quote:Op zondag 12 januari 2014 19:21 schreef HalveZware het volgende:
Begin maar met HTML en CSS. als je dan nog niet afgehaakt bent ( 99% van hier geloof ik al af )
kun je naar PHP kijken.
Tips voor het leren van PHP:
- Leer direct OOP ( Object Oriented Programming , Wikipedia )
- Snap en leer MVC ( Model, View, Control(ler) Wederom Wikipedia maar ook YouTube is hier handig )
- Leer Linux ( je webserver onder windows draaien is als een lambo met de motor van een peugot 206 )
Dan zijn we wel een klein jaartje verder.
DM tegen die tijd maar :-P
Yek, hele kromme zin :-P 99% van de mensen haakt al af als ze HTML en CSS moeten lerenquote:Op zondag 12 januari 2014 19:25 schreef Kraan-Water het volgende:
[..]
Wat bedoel je met ""99% van hier geloof ik al af "" ?
Waarvoor dient OOP en MVC? Niet eerst Javascript en dan PHP? En hoe zit het met MySql?
Niet persoonlijk bedoeld hoor, maar als in de post al wordt gezegd dat je dat op wikipedia goed uitgelegd kunt krijgen en je snapt die hint niet, dan zul je nog een moeilijke tijd krijgen als websiteontwikkelaar. Dat bestaat namelijk voornamelijk uit Googlen, Wikipedia'en en Stackoverflowen naar de problemen die je ondervindt. Er is nou eenmaal geen boek wat je aan je handje vasthoudt om precies de website te bouwen zoals jij hem wilt, uiteindelijk is wat je leert het gereedschap en daarna moet het toch echt uit jezelf komen.quote:
Eens ;-) maar ach, het is een forum... wil ik er nog wel eens een extra regeltje tekst tegenaan gooien.quote:Op zondag 12 januari 2014 19:40 schreef LuieDonder het volgende:
[..]
Niet persoonlijk bedoeld hoor, maar als in de post al wordt gezegd dat je dat op wikipedia goed uitgelegd kunt krijgen en je snapt die hint niet, dan zul je nog een moeilijke tijd krijgen als websiteontwikkelaar. Dat bestaat namelijk voornamelijk uit Googlen, Wikipedia'en en Stackoverflowen naar de problemen die je ondervindt.
Ja oke, omdat we het er toch over hadden vroeg ik ernaar... ik had het even zelf moeten opzoeken.quote:Op zondag 12 januari 2014 19:40 schreef LuieDonder het volgende:
[..]
Niet persoonlijk bedoeld hoor, maar als in de post al wordt gezegd dat je dat op wikipedia goed uitgelegd kunt krijgen en je snapt die hint niet, dan zul je nog een moeilijke tijd krijgen als websiteontwikkelaar. Dat bestaat namelijk voornamelijk uit Googlen, Wikipedia'en en Stackoverflowen naar de problemen die je ondervindt. Er is nou eenmaal geen boek wat je aan je handje vasthoudt om precies de website te bouwen zoals jij hem wilt, uiteindelijk is wat je leert het gereedschap en daarna moet het toch echt uit jezelf komen.
Laat de houding "kan iemand mijn handje vasthouden" los en begin nu gewoon met leren en proberenquote:
gewoon gaan doen inderdaad. In het begin zal je het kut vinden en er niets van begrijpen, maar je moeite loont.quote:Op maandag 13 januari 2014 15:42 schreef Convergence het volgende:
[..]
Laat de houding "kan iemand mijn handje vasthouden" los en begin nu gewoon met leren en proberen
Goed zo gelijk beginnen met w3schoolsquote:Op zondag 12 januari 2014 17:26 schreef OllieWilliams het volgende:
http://www.w3schools.com/
Begin met de html cursus, daarna CSS, daarna JavaScript en daarna moet je maar kijken (miss server side scripting)
wat danquote:Op maandag 13 januari 2014 16:47 schreef xzaz het volgende:
[..]
Goed zo gelijk beginnen met w3schools
Met wat dan? Sarcastisch?quote:Op maandag 13 januari 2014 16:47 schreef xzaz het volgende:
[..]
Goed zo gelijk beginnen met w3schools
Zie post boven jequote:Op maandag 13 januari 2014 16:57 schreef Kraan-Water het volgende:
[..]
Met wat dan? Sarcastisch?![]()
Wat adviseer jij?
geef eens een voorbeeld/voorbeelden wat je zou willen maken. En hoe het er uit moet komen te zien.quote:Op maandag 13 januari 2014 16:57 schreef Kraan-Water het volgende:
[..]
Met wat dan? Sarcastisch?![]()
Wat adviseer jij?
Ah, wist ik niet. Is ook al jaren terug dat ik het zelf gebruikte, heb er overigens wel geleerd met html, CSS en javascript te werken en alles wat ik tot nu toe gecodeerd heb, werkt in alle browsers en komt door de validators heenquote:Op maandag 13 januari 2014 16:56 schreef xzaz het volgende:
[..]
http://www.w3fools.com/
http://docs.webplatform.org/wiki/beginners
Jij schrijft je php in kladblok?quote:Op maandag 13 januari 2014 17:02 schreef Purplesparks2 het volgende:
[..]
geef eens een voorbeeld/voorbeelden wat je zou willen maken. En hoe het er uit moet komen te zien.
Mijn eigen html/css en php code etc doe ik gemakshalve nog altijd met kladblok voor wat testdingetjes. Gaat voor mij dan ten koste van het uiterlijk van de site, maar dat vind ik niet zo interessant.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |