abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_135395303
Ik heb van die kleine kippenvleugels, zie onderstaande foto. Die wil ik graag frituren. Hoelang zou dat ongeveer moeten denken jullie? Kwartiertje? En moet ik ze eerst voorkoken?

pi_135395335
Kwartiertje lijkt me wel erg lang
pi_135395361
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2014 14:54 schreef jatochneetoch het volgende:
Kwartiertje lijkt me wel erg lang
Beter goed gaar dan halfbakken :+
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_135395367
Voorkoken en dan evenlang als het meeste gefrituurde eten lijkt me het slimste.
pi_135395411
quote:
6s.gif Op zondag 12 januari 2014 14:55 schreef Geralt het volgende:

[..]

Beter goed gaar dan halfbakken :+
juist niet, hoe 'rauwer' hoe malser en sappiger.
pi_135395587
Koken en licht frituren wellicht in tempura.
Hier staat niets.
pi_135395726
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2014 15:01 schreef Prospos het volgende:
Koken en licht frituren wellicht in tempura.
Ja ik ga ze met ei, paneermeel en bloem bedekken. In dit recept staat niet dat er voorgekookt moet worden en dat ze 15 tot 20 minuten moeten frituren. Zou dat voor grotere kippenvleugels zijn? Die met ook een boutje eraan?
pi_135395780
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2014 14:55 schreef flapskie123 het volgende:
Voorkoken en dan evenlang als het meeste gefrituurde eten lijkt me het slimste.
Dat lijkt mij ook het beste denk ik.. Gewoon frituren tot het korstje mooi bruin is. Hoelang zou ik ze moeten koken denk je? Kwartier ofzo..?
  zondag 12 januari 2014 @ 15:06:37 #9
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135395788
gewoon tot er vanzelf een knapperig korstje ontstaat zonder dat je iets van beslag of meel hebt gebruikt.
Kwartier is veel te lang.
5 minuten, hoogstens, het vet moet dan wel flink heet zijn, liefst nog wat warmer dan 180 graden zodat het echt meteen dichtschroeit (zodra je het in het vet doet gaat de temp van de olie toch omlaag voor het nagaren)

Ik heb in m'n studententijd veel gefrituurd, alles ging in het hete vet, van broccoli (met tempuradeegje lekker, zonder frituurt het niet lekker en smaakt het nog minder) tot ossehaas..
Een hele kipfilet is in een minuut of 7 gaar, die vleugels hoeven echt geen kwarier.

Koken NIET DOEN!
Tenzij je de kip daarna echt helemaal droog dept, water en hete olie kombineert niet.
Daarbij is het ook totaal niet nodig omdat het vet al genoeg warmte geeft om te garen.
pi_135395892
8min 170 graden
:]
pi_135395932
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2014 15:09 schreef wootahH het volgende:
8min 170 graden
En dan voorkoken of niet?
  zondag 12 januari 2014 @ 15:15:02 #12
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135396175
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2014 15:10 schreef zwartja het volgende:

[..]

En dan voorkoken of niet?
Niks voorkoken, onzin om dat te doen zeker als je daarna gaat frituren.
Spat ook alleen maar.
En iets korter op hogere temp is beter voor de korst op de kip.
pi_135396183
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2014 15:10 schreef zwartja het volgende:

[..]

En dan voorkoken of niet?
niet voorkoken.
:]
pi_135397910
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2014 15:06 schreef zwartja het volgende:

[..]

Dat lijkt mij ook het beste denk ik.. Gewoon frituren tot het korstje mooi bruin is. Hoelang zou ik ze moeten koken denk je? Kwartier ofzo..?
kwartier lijkt me een beetje lang.. Nu moet ik zeggen dat ik nooit echt frituur, haha. Blijf er gewoon bijstaan en kijk wanneer het goed lijkt!
  zondag 12 januari 2014 @ 16:15:11 #15
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_135398622
Lekker pittig kruiden, frituren voor een minuut of wat. Wat je zelf lekker vind, zelf vind ik het heerlijk dat ook het kraakbeen knapperig wordt zodat je dit ook fijn mee kan opeten
Even op keukenpapier laten uitlekken...
NOM
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_135404729
Nou, uiteindelijk toch de vleugeltjes 10 minuten voorgekookt. Vervolgens in bloem > ei > paneermeel gepleurd en zo'n 5 minuutjes gefrituurd. Ze waren nog lekker sappig en hadden een mooi krokant korstje. Echter heb ik er 6 geprobeerd en de rest heeft me pa gewoon in de pan gebakken en die waren toch echt wel lekkerder.

[ Bericht 0% gewijzigd door zwartja op 13-01-2014 14:03:17 ]
  zondag 12 januari 2014 @ 19:53:43 #17
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135407517
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2014 18:52 schreef zwartja het volgende:
Nou, uiteindelijk toch de vleugeltjes 10 minuten voorgekookt. Vervolgens in bloem > ei > paneermeel gepleurd en zo'n 5 minuutjes gefrituurd. Ze waren niet nog lekker sappig en hadden een mooi krokant korstje. Echter heb ik er 6 geprobeerd en de rest heeft me pa gewoon in de pan gebakken en die waren toch echt wel lekkerder.
Waarom vraag je tips als je toch verder je eigen gang gaat?
pi_135407610
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2014 19:53 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Waarom vraag je tips als je toch verder je eigen gang gaat?
een echte fokker -_+
:]
pi_135408175
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2014 19:53 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Waarom vraag je tips als je toch verder je eigen gang gaat?
De ene zei wel voorkoken de ander niet. Ik kan het niet allebei doen, moest een keuze maken.

[ Bericht 2% gewijzigd door zwartja op 12-01-2014 20:13:10 ]
pi_135420941
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2014 20:08 schreef zwartja het volgende:

[..]

De ene zei wel voorkoken de ander niet. Ik kan het niet allebei doen, moest een keuze maken.
Als je voorkookt kook je al veel van de smaak eraf. En die gooi je weg met het kookwater. Zonde!
pi_135428925
Voortaan gewoon in de oven; 200 graden, 25 minuten.

Knapperig, sappig en niet vet!
pi_135430569
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 10:56 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Voortaan gewoon in de oven; 200 graden, 25 minuten.

Knapperig, sappig en niet vet!
beste tip van de dag!!!!
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  maandag 20 januari 2014 @ 20:57:39 #23
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_135736111
Ik jens ze ook AL-TIJD in de oven want minder vet. Bovendien maakt het de frituurolie zo ranzig, al weet ik niet of dit iets uit maakt.

Maar TS, 15 minuten in een frituurpan. Volgens mij blijft er dan alleen een klompje zwarte meuk over :')

Uit mijn ondeskundige hoofd zou ik eerder iets van 5 tot 7 minuten proberen (desnoods eentje erin flikkeren en dan open snijden om te zien of het gaar is).

quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 10:56 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Voortaan gewoon in de oven; 200 graden, 25 minuten.

Knapperig, sappig en niet vet!
Ik jens er vantevoren soms nog even een shitload aan chili saus over heen (tenzij t al erg gekruid is), of iets met honing of ketjap :@
pi_135738576
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 10:56 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Voortaan gewoon in de oven; 200 graden, 25 minuten.

Knapperig, sappig en niet vet!
Dat is toch de lekkerste manier. Wel even kruiden natuurlijk.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')