Ludd | zaterdag 11 januari 2014 @ 16:06 |
Een slager hier in de omgeving adverteert met kuikenfilet. Nu vroeg ik me af wat het verschil is tussen kipfilet en kuikenfilet. Iemand die het weet? | |
Anosmos | zaterdag 11 januari 2014 @ 16:14 |
Groffe gok: gemaakt van jongere kippen? | |
Ludd | zaterdag 11 januari 2014 @ 16:15 |
Lijkt mij ook, maar waarom zouden ze dat doen? | |
dude232 | zaterdag 11 januari 2014 @ 16:16 |
Omdat het vlees dan malser is? | |
RobinOok | zaterdag 11 januari 2014 @ 16:16 |
Geen verschil. | |
trovey | zaterdag 11 januari 2014 @ 16:16 |
Als het plofkippen zijn maakt het niets uit want plofkippen zijn kuikens. ![]() | |
Anosmos | zaterdag 11 januari 2014 @ 16:17 |
Een piepkuiken is een jonge kip of haan van 4 tot 6 weken oud. De diertjes worden speciaal gekweekt voor het vlees; piepkuiken wordt beschouwd als een delicatesse. Een braadkip is een hen of haan in de leeftijd van 6 tot 10 weken. Daarmee is de braadkip net iets ouder dan het piepkuiken. Braadkip is de meest verkochte consumentenkip. Van mijn grote vriend Wikipedia | |
Ludd | zaterdag 11 januari 2014 @ 16:20 |
Ja, dat lijkt mij ook. Waarom dan de andere naam? Ja, maar dat is dit niet. Het is namelijk erg goedkoop. | |
trovey | zaterdag 11 januari 2014 @ 16:20 |
Dan denk ik dat die slager gewoon interessant wil doen. ![]() | |
RobinOok | zaterdag 11 januari 2014 @ 16:43 |
Waarom zegt de een peen, de ander wortel. De een patat, de ander friet. De een klapstuk, de ander suddervlees. Gewoon, omdat nederlands een uitgebreide taal is. | |
Ludd | zaterdag 11 januari 2014 @ 16:46 |
Patat? Het is friet! ![]() Nee, maar serieus, misschien heb je gelijk. Ik vind het echter wel verwarrend, kipfilet kent iedereen het lijkt mij voor iedereen makkelijker als ze dan ook gewoon met kipfilet adverteren. Ik vroeg het me vooral af ivm de absurd lager prijs, nog lager dan de kiloknallers in de supermarkt. | |
Fokpop | zaterdag 11 januari 2014 @ 18:16 |
Een kuiken hoeft niet van een kip te zijn. | |
CafeRoker | zaterdag 11 januari 2014 @ 18:47 |
Een kuiken is best klein, hoe haal je daar een filet vanaf ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 11 januari 2014 @ 18:54 |
Haal ook filet van duif, spreeuw, kwartel, etc | |
z80 | zaterdag 11 januari 2014 @ 20:27 |
een kuiken van 2,5KG is niet bepaald klein. vleeskuikens die naar de slacht gaan zijn niet van die kleine pluizige bolletjes. ze mogen nog net geen kip heten, als ze een week langer zouden leven zijn het wel kippen. | |
CafeRoker | zondag 12 januari 2014 @ 09:51 |
Dat was inderdaad niet wat ik bij een kuiken in gedachten had.. | |
Ludd | zondag 12 januari 2014 @ 10:02 |
Gebeurt dat vaker? En wat is het motief om die beesten eerder te slachten? | |
Pietverdriet | zondag 12 januari 2014 @ 10:15 |
Kosten, hoe sneller een beest slachtrijp is, hoe sneller je een ROI hebt | |
Ordos20 | zondag 12 januari 2014 @ 10:18 |
En een lagere investering want een week minder voer. En het is malser want nog niet volledig ontwikkeld. Hoewel ik wel eens "Oude" kip wil hebben. Een kip van een half jaar of een jaar oud. Met die jonge kip hier in Nederland kun je geen fatsoenlijke butter chicken maken. De kip smaakt naar drie keer niks. | |
Ludd | zondag 12 januari 2014 @ 10:18 |
Van de andere kant, als je hem nog wat langer laat groeien heb je een hogere vleesopbrengst. Het zal wel zoiets kunnen zijn. Met 4 euro per kilo is het in ieder geval absurd goedkoop. | |
Pietverdriet | zondag 12 januari 2014 @ 10:23 |
Dat zeg ik, kosten. En een kip in 7 weken slachtrijp ipv 8 is een slacht meer per jaar. Koop een soepkip, ideaal voor stoofkip, smoorkip, etc. Wel een tijdje marineren in een zure marinade | |
Pietverdriet | zondag 12 januari 2014 @ 10:24 |
Libellelezeressen willen geen grote kipfilets | |
Ludd | zondag 12 januari 2014 @ 10:35 |
Nederlanders in het algemeen niet. De echt grote filets worden verkocht via kleinschalige Turkse/Marokkaanse supermarkten/slagerijen. Ik geef overigens ook de voorkeur aan een kleinere filet. Ik lees nochtans geen libelle. | |
Weltschmerz | zondag 12 januari 2014 @ 10:41 |
Bij de mannelijke kuikentjes die daarom geen legkip kunnen worden doet men dat met behulp van een soort houtversnipperaar geloof ik. | |
Ludd | zondag 12 januari 2014 @ 10:45 |
Dat belandt toch niet op je bord. ![]() | |
probeer | zondag 12 januari 2014 @ 11:16 |
Eet je wel eens frikandel? | |
Seven. | zondag 12 januari 2014 @ 11:23 |
Het is patat! | |
Seven. | zondag 12 januari 2014 @ 11:26 |
Plofkippen leggen nooit eieren tijdens hun leven. | |
Seven. | zondag 12 januari 2014 @ 11:32 |
Verder interessant weetje over melkkoeien want die worden doorgaans niet tot de bio industrie gerekend: Een koe in de natuur wordt zo'n 15 jaar oud. Een melkkoe kost na 6-7 jaar meer in voedsel dan dat ze aan melk opbrengt en dus enkeltje slachthuis omdat haar melkproductie langzaam terugloopt. Kippen: zelfde soort verhaal. Zo snel mogelijk opfokken, ik weet zo even niet of kippenboeren per kilo of per kip betaald worden. Ik neem aan per kilo. Dus kippenboeren zijn vooral bezig met de vraag welk voer per kilo het goedkoopst is met de hoogste voedingswaarde opdat er zoveel mogelijk gewicht gekweekt wordt tegen de tijd dat de kippen naar de slacht gaan. Ook bij koeien wordt de melkproductie door middel van voer gemanipuleerd. Hoe hoger de melkproductie, hoe lager doorgaans de weerstand van een koe. Nog zo'n weetje: een kippenschuur wordt pas schoongemaakt als alle kippen naar de slacht zijn. Dus hoe dan ook lopen ze hun hele leven in hun eigen stront. Zodra de boel schoongemaakt is en ontsmet, wordt de volgende lading kuikens in de schuur vrijgelaten. | |
Pietverdriet | zondag 12 januari 2014 @ 11:57 |
ROI is Return On Investment, niet een soort ei | |
Seven. | zondag 12 januari 2014 @ 11:59 |
![]() | |
Pietverdriet | zondag 12 januari 2014 @ 12:02 |
Bij het slachten van soepkippen worden trouwens wel vaak eieren in de kip gevonden, maar das een ander verhaal | |
Seven. | zondag 12 januari 2014 @ 12:04 |
Zijn soepkippen niet gewoon legkippen? |